Şimdi Ara

Dairemde demirler toza dönüşmüş(Edit) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
10.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kentsel dönüşümden bahsediyorlar ama daire başı 150-160bin₺ istiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F4BE4979

Binadakilere haber verip deprem testi yaptirin hic saglikli durmuyor.

Yöneticiyi eve davet ettim, inş gelirse konuşacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

Oraya test yaptırın anında mühürlesinler. Eşyalarınızı bile alamazsınız :) tekme tokat aşağı indirirler 😁

İlk olarak eşyalarımı boşaltalım yani. :)

• wmsnickers kullanıcısına yanıt
    Aynen istanbulda örnekleri var hemen mühürlüyorlar. O yüzden siz eşyaları alın sonra test yaptırın ama ev sahibi olanlar evsiz kalanlar vs olur. O yüzden planlı yapmak lazım. Herkes ev bulsun vs önce. Naçizane tavsiyem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @wmsnickers hocam binanız deniz kumuyla ve kum elenmeden yapılmış. 99 depreminde bu tür binalar yok oldu. Bu tür binaların depremde ayakta kalma şansı çok zor. Deprem testi yapan yetkili bir mühendislik firmasına mutlaka test yaptırın.

• inşaat mühendisi olarak söylüyorum. "Çok tehlikeli biran önce boşaltın döşemede donatı kalmamış. her an üst kattakiler aşağıya inebilir".

• wmsnickers kullanıcısına yanıt
    Çokta bilgi sahibi değilim ama her gün nerden neyin parasını kessem diye düşünüp sabah akşam vergi bindiren bi devletin size tutupta ev vereceğini falan hiç sanmıyorum belediyeye başvurmadan önce eşyaları çıkarın binadan sonra müsade etmezler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam yapmanız gereken bir an önce binayı terk etmek. felaket tellalı gibi konuşmak istemem ama durum bu. eski binalarda kum olarak deniz kumu kullanıldı ve olması gerektiği gibi yıkama, arındırma işlemleri yapılmadı. demirin tuza suya vs alerjisi vardır diyebiliriz. bunlar varsa demir yok olur yani toz olur. o da hiç bir şeye yaramaz. projede c30 ya da c40 beton olsa da projeye ve döneme göre kalite standartlarını takip etmek mümkün değil. bir şekilde test yaptırırsanız alınan karotların c10 iyi ihtimalle c16 seviyesinde olduğunu görürsünüz şu aşamada. biz o betonu grobetona bile kullanmıyoruz artık neredeyse. zaten test yapılır ve dediğim gibi çıkarsa kentsel dönüşüm ve bina boşaltma kararkarı otomatik uygulanıyordu diye hatırlıyorum. ama siz bunları beklemeden binayı terk edin. sağlam bir c30 bile olsa betonun en iyi şartlarda 50 yıl kadar. 35 yıl geçmiş, beton dahi ömrünü doldurmuş seviyeye gelmiş neredeyse.

• Sen burda aylım aylım yazacağına neyin var neyin yok topla kaç 10dk sonra bile ne olacağı belli değil.

• attığınız ikinci fotoda taşları görüyorsunuz. Beton yapılırken içine agrega da atılır. Böylece dayanım arttırılır. Lakin taşlar ne çok ufak olmalı ne de çok büyük. Burada baktığımızda o taşların boyutları hiç iyi değil. Rastgele atılmış gözüküyor karışıma.

Demirler maliyet ucuz olsun diye ince koyulmuş. Paspayı kullanılmamış gözüküyor.

Demirler korozyana uğramış. Bunun sonucunda depremde salınım olunca betonu tutamaz. Bu da gofret kırılması gibi betonun kırılmasına sebep olacak. Beton'da fotoda görüldüğü üzere iyi durmuyor. Ufak ufak boşlukları görüyorsunuz. Onlar beton dökümü sırasında , beton ıslatılınca suyun sıcak ile buharlaşıp havaya karıştığı yerler. Oralar deprem sırasında ilk çatlayacak yerler. Bu boşlukların minimum olması için beton akşam üzeri veya sabah erken vakitte dökülür. Belli aralıklarla da ıslatılır. Her binada illa ki o hafif boşluklar oluyor. %100 olmaz diye birşey yok.

Zamanla servis hizmetindeki bina illa ki zayıflar . Bir binanın servis ömrü 50 yıl diye düşünülür. Sonra bakım gerektiriyor. Kolon güçlendirmesi vs. Durumuna göre ve mevsime göre(rutubetli ortam mesela) servis ömrü daha da kısalabiliyor. Önemli olan yıkıcı depremde binanın yıkılması değil , çatlamasıdır. Bu bina bu şekilde yıkılması yüksek ihtimal.

• Umarım bu evi satıp birilerinin canını yakmazsın birader..

• daha önce takla attımı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Umarım bu evi satıp birilerinin canını yakmazsın birader..

Böyle düşündüğün için üzüldüm. Ama insanlarımızın durumu ortadayken sen de haklı sayılırsın. Ama ben yine de açıklayayım; Birincisi, daireyi satmayı düşünmüyoruz, düşünmedik. İkincisi, önceden satma planımız olsa bile şu andan itibaren satıştan kesinlikle kaldırırdık. Bu insanlıkla alakalı bir durum, benim rahat edemeyeceğim bir yerde bir başkasının da rahat edemeyeceğini varsayarım. Kaldı ki bu sadece benden sonraki ev sahibini değil tüm apartmandaki dostlarımı ilgilendiriyor. Lütfen dikkatli yorum yapalım.

• Nereye kaçayım kardeşim? Kolay değil malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: wmsnickers

Böyle düşündüğün için üzüldüm. Ama insanlarımızın durumu ortadayken sen de haklı sayılırsın. Ama ben yine de açıklayayım; Birincisi, daireyi satmayı düşünmüyoruz, düşünmedik. İkincisi, önceden satma planımız olsa bile şu andan itibaren satıştan kesinlikle kaldırırdık. Bu insanlıkla alakalı bir durum, benim rahat edemeyeceğim bir yerde bir başkasının da rahat edemeyeceğini varsayarım. Kaldı ki bu sadece benden sonraki ev sahibini değil tüm apartmandaki dostlarımı ilgilendiriyor. Lütfen dikkatli yorum yapalım.

Alıntıları Göster

Haklısın hoacm kusura bakma

• quote:

Orijinalden alıntı: wmsnickers

Hocam ev bizim şu an annemle kalıyoruz. Olmazsa istanbula abimin yanına gideceğiz. Ama devlet destek veriyorum bu tarz durumlarda onu bilmiyorum.

Alıntıları Göster

Bende İstanbul'da deprem bölgesinde otuyorum.Geçen hafta müteahhit ile konuşmuşlar.Size önemli kısımları yazayım fikir edinmiş olursunuz.

Bizim dairemiz net 115 metrekare.Bina 5 katlı ve daha fazla kat çıkılmasına belediye izin vermiyor.Müteahhite daire kalmayacağı için kentsel dönüşüm ücretini her daire kendisi ödeyecek.Müteaahit 3 seçenek vermiş.

-Dairem aynı şekilde 115 metrekare kalsın istiyorsan daire başı 230.000 TL

-100 metrekare yeter diyorsan 170.000 TL

-85 metrekare yeter diyorsan 120.000 TL

Binanın yıkılıp tekrar yapılması 9 ay sürecek.Bu sürede belediye ayda 1150 TL kira yardımı yapıyor.Ama kira yardımı almazsan 0.83 yerine 0.53'ten kredi kullanma imkanın varmış.İşin özü her türlü sağlam bir para çıkıcak.Bizim binadan sizinki gibi 33 yıllık ve deniz kumundan yapılmış.Parası olmayan ölsün durumu var.

• Ben olsam bu haldeyken evde uyuyamam yatamam hatta anında boşaltırım. Ciddi ciddi.
    Kiralık ev tutman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 15 Temmuz 2020; 13:30:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Bende İstanbul'da deprem bölgesinde otuyorum.Geçen hafta müteahhit ile konuşmuşlar.Size önemli kısımları yazayım fikir edinmiş olursunuz.

Bizim dairemiz net 115 metrekare.Bina 5 katlı ve daha fazla kat çıkılmasına belediye izin vermiyor.Müteahhite daire kalmayacağı için kentsel dönüşüm ücretini her daire kendisi ödeyecek.Müteaahit 3 seçenek vermiş.

-Dairem aynı şekilde 115 metrekare kalsın istiyorsan daire başı 230.000 TL

-100 metrekare yeter diyorsan 170.000 TL

-85 metrekare yeter diyorsan 120.000 TL

Binanın yıkılıp tekrar yapılması 9 ay sürecek.Bu sürede belediye ayda 1150 TL kira yardımı yapıyor.Ama kira yardımı almazsan 0.83 yerine 0.53'ten kredi kullanma imkanın varmış.İşin özü her türlü sağlam bir para çıkıcak.Bizim binadan sizinki gibi 33 yıllık ve deniz kumundan yapılmış.Parası olmayan ölsün durumu var.

Alıntıları Göster

Çok üzücü gerçekten. Bizimkisi de aynı durum, 5 kattan fazla izin verilmiyor ve 3 apartman var. Daha önce müteahhitlerle görüşme olmuş ama apartmandaki çoğu kişi istemediği için fiyat dahi alamamışız.

• Benzer bir durum dedemden kalan bodrum kat dairenin kolonlarında (bina yapımı 1999 öncesi) vardı. Aileme; durum ile ilgili belediyeye haber verilip, gerekli inceleme başlatılması gerektiğini ve gerekirse "insan sağlığı ve hayatı söz konusu" olduğu için binaya mühür vurulma ihtimalinin olduğunu söyledim. Bunu duyan teyzemler (5x) ve annem daireyi bir miktar ucuza, tanıdık birine derhal sattılar. Alan kişi de bilerek aldı. Üst katta oturanların benzer sorunu var mı bilmiyorum ama bina Allah'a emanet ayakta duruyor. Bence müteahhitlerin zenginlerin büyük kısmını oluşturduğu bir ülke de, benzer durumlar oldukça fazladır.

Tabi sadece müteahhitler değil. "aman ben elimden çıkarayım da, ne olursa olsun" diyen ailem ve dairenin o halini bile bile alan kişiye "benim olsun da harabe olsun" dedirten sistem de suçlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn1905 -- 15 Temmuz 2020; 14:52:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.