Şimdi Ara

Dairemde demirler toza dönüşmüş(Edit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
10.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 10 senedir 35 yıllık bir binada kalıyorum. Dün tuvalette tavan kısmının bir bölümü döküldü ve demirler gözükmeye başladı. Demir’e dokundum ama hiç Demir gibi değildi, toza dönüşmüştü artık. Binanın bildiğim kadarıyla kolonları önemli ama burası da beni kuşkulandırdı. Bununla ilgili deprem testlerini devlet yapıyor mu? Ya da bu konularla ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Aşağıya fotoğraf bırakıyorum;

Düzenleme-1: Öncelikle bir çok arkadaş sormuş; Bursa-Gemlik’te yaşıyorum.

Yöneticiyle görüştüm ve kendisinin ilk lafı eyvah oldu. Buna benzer durumlarla kendisi de karşılaşmış. Apartman temelinin bazı yerinin hafif çöktüğünü, mutfağını yaptırırken işçinin bu duvarlar sağlam değil, tutmaz dediğini gibi. Kendilerinin bu sitede en fazla kentsel dönüşümü isteyen daire olduğunu belirtti fakat bir çok kişininde kabul etmediğini ve deprem dayanıklılık testini de kabul etmeyebileceklerini söyledi. Bende şu an site grubuna durumu, fotoğrafları ve neler olabileceği konusunda bilgilerimi paylaşıcam duruma göre de burayı haberdar edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmsnickers -- 15 Temmuz 2020; 14:26:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Test yap demekle olmuyor o binada kac daire var atiyorum 10 daire test yapildi ve curuk çıktı devlet muburluyor ve binayi bosalttiriyir mutahit bul ve anlaş diyor ayni sekilde yikilip yapilicaktir fazla kat çıkmaz daire başı istanbulda 150 ile 200 arasi fiyat veriyorlar apartmana asansor koyulcagi icinde daire 85_ 90 m2 den 70_75 m2 ye düşüyor binada oturanlarin 3te 2 sinin kabul etmesi gerekiyor buda 6_7 daire eder emekli parasi ile gecinen yada asgari ucretle gecinen varsa bu paralari ödeyemez oyuzden mecbur kabul edemiyolar biz dede ayni sorun var adam emekli parasi ile geçiniyor 2000tl kentsel donusum krrdisi 0.51 120 aylik taksit 1674tl o ve onun gibi asgari ucretle gecinenler oduyemiyor oyuzden test bile yaptirilmiyor yapilsa sokakta kalicaklar adam yapalim ama benim odeyecegim para 700tlden fazla olmaz param yok diyor adam haklı
    Bina baya eski sanırım. Demirler nervürsüz gibi görünüyor. Ayrıca aşırı derecede paslanmış. Eğer su kaçağı varsa acilen çözülmesi gerekiyor. Demirleri ve betonu çürütmül. Su kaçağı yoksa binayı deniz kumu ile yapmışlar. Bu da paslanmaya sebep olmuş. Durum çok ciddi. Kendi kendine bile göçebilir. Vaziyet çok kötü görünüyor. Binanın tamamı bu şekildeyse bu binada oturmak tehlike arz ediyor.
  • Bu nasıl ev çabuk terket orayı

• inşattan pek anlamam ama tek tük bir şeyler görmüşlüğüm var. Hiç sağlıklı görünmüyor kolonnu falan boşver kaç kurtul

• Devlet bu testleri yapmıyor ama lisans verdiği özel kurumlar var onlar yapıyor diye biliyorum,ücret karşılığı tabiki

Çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinde yetki verilen firmalar mevcut

altyapi.csb.gov.tr
    6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıların Tespiti için Yetki Verilen Kurum ve Kuruluşlar - Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü
    https://altyapi.csb.gov.tr/riskli-yapi-tespiti-ile-ilgili-kuruluslar

Edit..birşey dikkatimi çekti,yaşadığınız ili seçtiğinizde özel firmalar harici belediyelerde görünüyor denetim yapanlar arasında.Bağlı bulunduğunuz belediye listede görünüyorsa arayıp sorun isterseniz ücret almayabilir belediye belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 15 Temmuz 2020; 11:25:11 >

• Betonun içinde çimentodan başka her şey var

• mekanik center olsun vatan computer sağolsun

• Belediye yapar ama 10bin tl gibi bir rakam aliyordu yanilmiyorsam. Ayrica rapor curuk cikarsa binayi zorla bosalttiriyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istanbul dayım bizim evde böyle öyle terk et demekle olmuyor :) kimsenin umursadığı yok büyük depremde ülkenin ekonomisinin %30 u gidicek ama kimsenin umurunda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Devlet bu testleri yapmıyor ama lisans verdiği özel kurumlar var onlar yapıyor diye biliyorum,ücret karşılığı tabiki

Çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinde yetki verilen firmalar mevcut

altyapi.csb.gov.tr
    6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıların Tespiti için Yetki Verilen Kurum ve Kuruluşlar - Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü
    https://altyapi.csb.gov.tr/riskli-yapi-tespiti-ile-ilgili-kuruluslar

Edit..birşey dikkatimi çekti,yaşadığınız ili seçtiğinizde özel firmalar harici belediyelerde görünüyor denetim yapanlar arasında.Bağlı bulunduğunuz belediye listede görünüyorsa arayıp sorun isterseniz ücret almayabilir belediye belki

Baktım ve bulunduğum bölgede de yapılıyor ücretsiz.(Bursa-Gemlik) sanırım yüksek riskli deprem bölgesinde yaşadığım için.

• marcelor kullanıcısına yanıt

binayı boşalttırıyorlar çıkan kişilere bir yer ayarlıyorlar mı ? veya kirada yardımcı oluyorlar mı ? yoksa kapı dışarı yallah diyip bırakıyorlar mı ?

• Direkt kapi disari.

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt

bizim belediyede gözüküyor biz bildirdik belediye şöyle yapıyor yüzeysel bakıp gidiyor bize hasar var dedi kuruma yönlendirdi kurum para istedi binada herkes yaptırmak istemediği için yaptıramadık.

• Bina baya eski sanırım. Demirler nervürsüz gibi görünüyor. Ayrıca aşırı derecede paslanmış. Eğer su kaçağı varsa acilen çözülmesi gerekiyor. Demirleri ve betonu çürütmül. Su kaçağı yoksa binayı deniz kumu ile yapmışlar. Bu da paslanmaya sebep olmuş. Durum çok ciddi. Kendi kendine bile göçebilir. Vaziyet çok kötü görünüyor. Binanın tamamı bu şekildeyse bu binada oturmak tehlike arz ediyor.

• Ne kadar ücret istenmişti?

• zwanzig kullanıcısına yanıt

Üst komşuyla görüştük ama şu borularının dışarıdan geçtiği söylendi yani su kaçağı olduğunu düşünmüyorum. Bugün belediyeye gideceğim bakalım.

• wmsnickers kullanıcısına yanıt

2 sene önce 5000 TL civarı bir para istenmişti bir sürü firma var hepsi farklı fiyat veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

bizim belediyede gözüküyor biz bildirdik belediye şöyle yapıyor yüzeysel bakıp gidiyor bize hasar var dedi kuruma yönlendirdi kurum para istedi binada herkes yaptırmak istemediği için yaptıramadık.

Geçenlerde arkadaşımın oturduğu binada yapıldı bu tespit 1700tl civarı istemişlerdi sanırım.Verdiler parayı sorunlar tespit edildi,ne yapılması gerektiği raporlandı vs

2000tl bile olsa daire başına hesap yapıldığında riskin yanında para zerre kadar kıymetli değil ama insanlar bu riski alıyor.10 daire olsa 200tl verip içleri rahat edecek ama insanlar vurdumduymaz.Ondan sonra haberlerde bina çöktü diye haberler görüyoruz

• devlet bu testi yapmıyor özel kuruluşlar yapıyor.

eviniz hiç sağlam durmuyor, ve eğer 35 yıllıksa muhtemelen beton yerine deniz kumu vs gibi araçlarla inşa edilmiştir. eğer deprem bölgesindeyseniz ilk fırsatta çıkın evden, eğer değilseniz de uygun fırsatta çıkınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binadakilere haber verip deprem testi yaptirin hic saglikli durmuyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.