Şimdi Ara

dalgıç olan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya cameroon arkadaşım.. Benim kulaklarımla sorunum var.. bunu nasıl halledicez.. Bazen 1 mt de bile kulaklarım çok fena bir şekilde sancıma yapıyor...
  • Bab benim fizik hocam PRO dalgıç PADİ kurslarını beleşe aldım kendisinden ama sadece 1 yıldız vede rescue eimim var 100 saati aşkın havuz 20 saat açık su teçrübem var

şu an bıraktım malzemeleri soner extremeden 10 taksit ile alabilirsin ben hocanınkini kullanıyorum
  • iboteke suyun bildiğin gibi bir basıncı var ve bu basınç normalde düz duran kulak zarını içeri doğru eğer ne kadar derine inersen okadar fazla eğer ve canın acır doğal olarak( gerçi 1 metre bunun için çok az). Bunun için kulaklarında basıncı hissettiğin anda belli bi derinlikte burnunu elinle tıkıyarak burnundan nefes vermeye çalışıcaksın. Bunu yaptığında kulak zarın dışa doğru şişer su basıncıyla eşitlenir ve tekrar düz hale gelir rahatça yüzersin. Daha derine indikçe tekrar şişirebilirsin hatta.

Dene bakalım hala acırsa demekki kulaklarında bişi var,kulak doktoruna gitmen lazım...
  • ne şişiriyosun ya ! balon mu bu ? [krl]

cameroon senden öğrenceğimiz çokşey var.
  • bende 2 yıldız cmas var.cameroon'un dediği hareket valsalva hareketi buna benzer diğer harekette kulağı rahatlatmak için ağzın su içinde açılması ve çenenin oynatılmasıdır.(serbest dalışta)
  • hocam anlamayacağımız şekilde konuşmayın.
    cmas ne demek ?
  • CMAS=confederation mondiale des activites subaquatiques
    (World underwater federation)

Eskiden trt de fln denialtı belgesellerinde bi amca çıkardı kaptan qusto(kusto) die işte o amca dünya dalış federasyonu kurmuş o federasyonun adı...
  • Cameroon deniycem nasipse.. İnşallah kulaklarda bir sorun yoktur..

Erte aşağıda ki linke bir bak istersen.. Küçük bir site ama merakını biraz giderebilir..

http://mypage.kangurum.net/GEZI/oguz.pircivanoglu@kangurum.net/
  • Padi "open water diver"
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by iboteke</i>
    <br />Cameroon deniycem nasipse.. İnşallah kulaklarda bir sorun yoktur..

Erte aşağıda ki linke bir bak istersen.. Küçük bir site ama merakını biraz giderebilir..

http://mypage.kangurum.net/GEZI/oguz.pircivanoglu@kangurum.net/
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

çok güzel bi site ! ordan b i anı ;

Anı 3

Çanakkale boğazında, oldukça akıntılı bir bölgede sıkça avlanırım. Kayalık, bol midyeli bir bölge olması nedeni ile, karagözü, kikla lapini hiç eksik olmaz, genellikle eli boş ayrılmam.

1995 yılıydı yanılmıyorsam. Sabah saat 10.00 gibi denizdeydim. Kayalara saklana saklana, olabildiğince sessiz bir şekilde ilerliyordum. İlerledikçe ulaşacağım bölgeleri, gözle tarayıp, iyi bir av var mı diye baktıktan sonra, gene sessizce ve gizlenerek, dalışlarımı yapıyordum. Doğrusu pek dişe dokunur bir şey de görememiştim henüz. Küçük karagözlerden oluşan bir sürü, biraz ileride, 3-4 metre derinde dolaşıyordu. Güzel yayılmışlardı, daha aşağıda ne olduğu görünmüyordu. Bu durum dezavantaj sanılsa da, avantajınıza da olabilir. Daha derinde bir av var ise, o da sizi görmüyor demektir.

Küçükleri ürkütüp ani hareketlenmelerine neden olmadan dalabilirsem, belki arkalarında daha iri bir karagöz görüp vurabilirim düşüncesi ile, yavaşça dalışımı yaptım. “Küçük balıklar bizden pek korkmuyorlar” bilgisini vermiştim hatırlarsınız. Üzerlerine doğru yavaşça ilerlerken, balıkları perde gibi kullanmaya da dikkat edip, arkalarını görmeye çalışıyordum kii....

Aman tanrım! Ödüm patladı desem yeridir, kocaman bir ağız, süratle karagözlerin arasından geçip, 60-70 cm önümde frenledi. Frenledi ne demek, zınk diye durdu. Ben şoku atlatmaya çalışırken, bu sefer şok olma sırası ondaydı.

Koca bir kofana, bir tanesini kaparım diye sürüye atağını yapmış, ama ağzı boş kalarak, tam burnumun önüne kadar hızını alamayıp gelmişti. Zıpkınımın ucunu bırakın, elimin hizasından bile daha yakınımda durmuştu. Türkçesi, zıpkınımı ancak sopa gibi kullanıp kafasına vurabilirdim, ateş edecek pozisyon yoktu.

Balık, durumu benden önce farkedip şokunu attı ve kaçışını yapmak üzere benim sağıma doğru manevrasını hızla gerçekleştirdi. Doğrusu şansıma, tam da zıpkınımın önüne geldiği bir an olmuştu. Eh, bana da tetiği çekmek kaldı.

Ana sayfadaki kofanadan bahsediyorum..

İş balığı vurmakla bitmiyor, “daha ne canım” diyenleriniz, bu yaz dalmaya ve avlanmaya başlarlarsa ne dediğimi anlayacaktır, avlananlar zaten bilir. Denizden çıkaramadıkça, balığı avlamış sayılmazsınız.

Beni kayalıklarda yakından takip etmekte olan Asuman, balıkla aşağıdaki cebelleşmemi suyun dışından izlerken, köpekbalığı mı saldırdı yahu ne oluyor böyle aşağıda diye düşünmeden edememiş. Eh kofana parlak bir balık sonuçta, vurulup ta çırpınmaya başlayınca, bir de ben balığı solungaçlarından yakalayarak yüzeye yönelince, suyun dışından durum böyle algılanıyor demek (!)..

• Ben zıpkınımı geçen yıl Foçada sahil güvenliğe kaptırmıştım.. Dün Çankaya da ki av malzemesi satan yerlere gidip zıpkın baktım.. Adam bir zıpkın çıkardı; makaralı , crom şiş baya iyi bişeydi.. 330 Milyon dedi.. Ben de satıcıya " abi balığı kendisi buluyor dimi bu zıpkın " diye sordum..
    Pahalı bir uğraş abicim bu.. Anlaşılan yine Yılmazın 30 milyonluk 75 lik zıpkınını kullanacağız...
  • Erte bak birkaç tane site buldum.. Benim baya bi hoşuma gitti.. Sen de bir bak .. Umarım faydalanırsın..

http://www.ogansub.com/forum2
    www.zipkinci.com
  • valal profosynel ,dalgıç değilim yada derine dalmam fazla
    ama daldıktan sonra malzemesiz benden ileri gidecek birini tanımam CİDDİYİM :D !!!!!
  • blood bu çok iddialı bir çıkış yaw.. Dinamik süren ne kadar? Agaşonda ne kadar kalabiliyorsun? Kaç mt gidebiliyorsun dipte? Bari biraz bilgi verde karşılaştırma şansımız olsun....
  • 2 dakka tutarım metresi belli olmaz akıntıya ve nekadar derinden olduğuna balı
  • tabi bide şöle bişi denizin altında daha fazla tutabildiğimden
  • askerligimi dalgıç olarak yapmıştım ey gidi gunler eyyyyyy
  • şu sitede güzel .

http://www.kalamar.avcisi.com/
  • quote:

Orjinal: blood1453

tabi bide şöle bişi denizin altında daha fazla tutabildiğimden

Aga sen dion yaw? denizin altında nefesini karadan daha çok mu tutuyosun . Ehehe onu nası becerion helal olsun :) ...

Bugün karaköyden geçtim. ABC ekipmanı aldım silikon, tempered maske + tahliyeli şnorkel + orta kalite palet aldım 90 milyon tuttu. Malzemeler orta kalite Cressi fln gibi marka diil ama kaliteli yane. İlk mesajda arkadaş fiyat soruyodu belki fikir verebilir diye yazim dedim . Tabi çok daha kalitelileri veya daha ucuzlarıda var...
  • quote:

Orjinal: blood1453

2 dakka tutarım metresi belli olmaz akıntıya ve nekadar derinden olduğuna balı

Baboli naptın sen yaw. Ya milli dalıcı olmalısın yada desteksiz sallıyosun(bence 2. seçenek daha mantıklı :) ). 2 Dakka su altında kalıosan buralarda harcanıosun sen yaw . Yasemin dalkılıç dünya rekorunu 2 dk da kırdı zaten. Sende o kadar tutabiliosan helal olsun . Senin dediğin statik nefes süren heralde (yani karada hareketsiz). Statik olarak nefesini 8.50 dk tutabilenler de var ama su altında 2-3 dakikaya düşer bu süre.

Benim statik nefes süren 2,5 dk. Geliştirmeye çalışıyorum ama bi bilenden teknik örenmek lazım. Bilen yok mu burda? yardımcı olabilicek birisi? Bu nefes süremizi nasıl uzatıcaz nasıl çalışıcaz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.