Tpic'i yeni farkettim de çok komik yaa..Adam deizde daha fazla tutuyormuş nefesini..Kardeşim biraz usturuplu sıkın yaa..Şaka bir takara ben hiç profosyonel dalmadım ama şkonkelle 10 yıldır dalıyorum..6 yıldır balık avlıyorum ve denizin altında balık kovalarken 2 dk nefesimi tutarım diyen adamın yasamin dalkılıçla bir rekor yarışına girmesi gerekir..Ben serbest kalışta samandıramın ipini zorladıgımı bilirim ki uzunlugu 18m bu demektir ki 17 m'e dalımışım ha bu benim rekorum ve kbırıs'a gider gitmez yapabilecegim bir dalış degil çünkü bünyenin ve kulakların alışması lazım ankara deniz seviyesinden ne kadar yukarda basınç az..17 m deniz bunun kaç katı siz söyleyin artık..
Bende onu dedim işte desteksiz sıkmaya başladılar . Erulmo sen 17 metreye paletle mi iniyosun (hmm 17*2=34) ? Mesela benim rekorum olimpik havuz boydan boya (paletsiz hiç bi alet edevat olmadan ) yani su altından 50 metre. Tabe sonlarına doğru pohu yiyosun, oksijen eksikliğinden eklemlerim uyuşmaya, karıncalaşmaya başlıo zar zor bitiriyorum 50 metreyi. Ama kafaya taktım örenecem teknikleri, geliştiricem rekorumu. Milli bir dalgıçla konuştum nefes süreni uzatmak için nefes al akciğerindeki nefesi diyaframına al ordan tekrar akciğerine al ordan tekrar diyaframına al .......... boş durdukça böle çalış dedi. Yasemin Dalkılıca da mail attım bu herifin sölediği yüntem dorumu nasıl çalışmalıyım die. Cevap yazarsa, nasıl çalışılıcağını yazarım buraya...
Kardeş ben balıkçıyım günde ortalama 4 saat dalıyorum..Ha yanlış anlamayım ben şu an Ankara'dıyım ama Kıbrıslıyım evin yanı deniz..Balıkçı adam tam teşisat girer.Palet fener şamdıra bıcak ne bulursam katıyorum.gerçi son hafta bıcagımı kayaların arasında bıraktım ama aklım başıma geldi artık balıkları kandırmak için bıçak atmıyacam
Ehehe atcak başka bişi bulamadın mı . Taş fln atsaydın. İşallah dandikmiştir bıçağın, yoksa dalgıç bıçakları çok pahalı yaw, ben alamadım daha kendime.
Örn:
hah erulmo bu işlerden çakıyo.. Nihayet birini yakaladık.. Darısı levreklerin başına.. Bak babacım benim link verdiğim sitede birinden bahsediyolar.. Adam paletle suyun altında 125 mt. ile Tr rekoru kırmış ve dünya rekoru 175 mt imiş sanıyorum.. Yine o sitede biri statik süresinin 4.5 dakika olduğunu iddia ediyordu... Diğerleri baya bi keklemişler yerine göre..
Ha bu arada şu zıpkınla avlanmayı anlatsanıza bana. Nasıl oluyo? Zıpkın fiyatları ne kadardır, pahalımıdır? balığı ne kadar mesafeden vuruyosun? Bide vurması (balığı tutturması :)) kolay mı? Aslında alim diyorum ama istanbuldayım, burda o şekil dalınıp balık avlanıcak yer yok ki. Ancak haftasonu silivri, gümüşyaka ya fln gidebilirim orasıda komple kum balık yokturki orda.
oooo abicim sen en önemli şeyi atlıyorsun yaw..
1- Fiyatlar değişken .. Şööleki Tr malı Yılmaz markalar var.. 45 lik zıpkın : 20 milyon 75 lik zıpkın : 25 milyon 90 lık zıpkın : 30 milyon
Yabancı markalar ya da ahşap ve carbon gövdeli zıpkınlar var.. tabii ki bunları görmen yeterli kaliteyi anlıyorsun.. bunların fiyatı 100 eurodan başlıyor 1 milyara kadar gidiyor.
2-Balık vurmak ya da peşinden koşmak bile çok zevkli .. ben genelde 1 - 3 mt arası atışlar yaptım ama bazen zıpkını balığın kafasına değdirdiğin bile olur... Vurmak o kadar da kolay değil.. Şööleki balığı vursan bile sudan çıkarmadıkça vurmuş sayılmazsın.. ben bunu yaşadım 1 levrek de..
Ama abicim bu olay müthiş zevkli ve kesinlikle canice değil.. Çünkü uğraşmaya başlayınca anlıyosun bazı şeyleri... Herkese tavsiye ederim.. Sen al bi tane 75 lik Yılmaz bir dene.. Zaten zevkini almaya başlayınca kaliteli bir şeyle değiştirirsin..
Yaw bu 45 lik 75 lik fln ne oluyo? Bide benim bunun düzeneğini görmem lazım. Atış sistemi nasıl. okun arkasından ip fln mı gidiyo. Yayını mı geriyosun yoksa silah gibi otomatik mi atıyo. Ben en iyisi karaköye fln uğradığımda elime alıp adam gibi inceliyim. 25 milyon düşündüğümden çok ucuz bi fiyat. Bide nerde avlanıyosunuz ki? Avlancak yer de bilmiyorum ben. Öle iskele dibinde fln dalıyolardı. İskele fln pistir yaw gemi yakıtı, pislik fln toplanıo. Nası olcak ? :)
75 lik le yaklaşık 40 cm uzunluğunda balık yakalamıştım.
ya dediğim gibi şööle iyi bir zıpkın 200-250 milyon arası.. 45 lik 75 lik zıpkının boyu ile ilgili.. zıpkının şişi tüfeğe 3,5-4 mt lik bir ip ile bağlı..(Yılmazın zıpkınından bahsediyorum) ama diğer pahalı zıpkınlarda makara düzeneği var ve belki 50 mt lik ip kullanıyorlar ama o zıpkınlar büyük balıklar için kullanılır... şişin üzerinde 2 kademeli çentik var.. zıpkının uç tarafına monteli lastiği çekerek şişteki çentiklere takıyorsun.. tetik mekanızması şişi tutuyor.. Sen tetiği çektiğinde şiş lastik tarafından hızla çekiliyor ve baya tehlikeli bişey.. mesela bana ilk öğretilen zıpkını dışarıda hiç kurmamam oldu... öyle dalmak için iskele dibi falan .. ne bileyim ben herzaman insanlardan uzak , kayalık ya da balık olduğuna inandığım tenha yerlerde dalıyorum.. Sen de eğer öyle bişey düşünüyorsan kalabalıktan uzak durman gerekiyor...
quote:
Orjinal: Cameroon
Ha bu arada şu zıpkınla avlanmayı anlatsanıza bana. Nasıl oluyo? Zıpkın fiyatları ne kadardır, pahalımıdır? balığı ne kadar mesafeden vuruyosun? Bide vurması (balığı tutturması :)) kolay mı? Aslında alim diyorum ama istanbuldayım, burda o şekil dalınıp balık avlanıcak yer yok ki. Ancak haftasonu silivri, gümüşyaka ya fln gidebilirim orasıda komple kum balık yokturki orda.
yukarda verdiğim linkte (kalamaravcisi) uzunca anlatmış. belki işine yarar.
erulmo : abicim sen daha önce nerdeydin ? tecrübelerinizden faydalanmak isteriz yani
Daha önce görmemmiştim topic'i.Kardeş dedimya ben 6 yıldır dalıyorum..Benim silah havalı sistem..75lik cressi sub ve vitesli yani iki hız kademesi var.Hızlı ve yavaş yani..Yakına atarken kayayı dedilip içinde kalabiliyor.Tesir menzili 4.5 metre.Genelde 1-4metre arası atışlar yapıyorum.Şu attıgım bicak ucuz bişeydi 25milyon.Bu yaz 50 60'a bişey alıcam.Bide balık kayalık bölgede ve kıyıda vardır..Öyle yaygın inanışa göre derinde balık çokmuş..hikaye
bu havalı zıpkınların çalışma mantığı nasıl.. yani nasıl kuruyorsun.. suyun dışında olman gerekiyormu.. kaça almıştın? Bi kurulumda kaç defa atış yapabiliyorsun? erulmo sanırım sen bu işi ticaret için yapıyosun... Varmı şööle bizi iştaha getirecek anıların fotoların.. Mutlaka vardır da bizimle paylaşırmısın?
Mantıgı havayı sıkıştırmak..birdefa atıyor..kaç defa atacak ya.Ben ticaret için yapmıyorum zaten vurudgum balıklar gün içinde 1kg'ı pek geçmiyor...bir keresinde 13 kiloluk bir vatoz vurmuştum deniz çıkarmam tam 30dk almıştı..
quote:
Orjinal: Erulmo
Daha önce görmemmiştim topic'i.Kardeş dedimya ben 6 yıldır dalıyorum..Benim silah havalı sistem..75lik cressi sub ve vitesli yani iki hız kademesi var.Hızlı ve yavaş yani..Yakına atarken kayayı dedilip içinde kalabiliyor.Tesir menzili 4.5 metre.Genelde 1-4metre arası atışlar yapıyorum.Şu attıgım bicak ucuz bişeydi 25milyon.Bu yaz 50 60'a bişey alıcam.Bide balık kayalık bölgede ve kıyıda vardır..Öyle yaygın inanışa göre derinde balık çokmuş..hikaye
o zaman bu çok tehlikedir ya ! allah korusun bi insana filan gelse
Abi sen 4-5 metreyi görmüyormusun niye insana atıyorsun?Önüne bakıp arakaya atmıyorsun ki
yok abi kimisi suyun dışında kaç metre gidecek diye atmışta tabi ipin sonunda geri geldiği için yaralananlar filan olmuş. seninkisi gibi bişey olsaydı herhalde yaralamazdı
Anılarımı paylaşırım tabii niye PAYLAŞMAYIM DA FOTO YOK BE KOÇ..iNANMIYCAKSIN AMA YOK.1-2 tane kıbrısta var o kadar.C.tesi son finalim var ondan sonra ilgiç hikayeler anlatırım
quote:
Orjinal: Erulmo
Anılarımı paylaşırım tabii niye PAYLAŞMAYIM DA FOTO YOK BE KOÇ..iNANMIYCAKSIN AMA YOK.1-2 tane kıbrısta var o kadar.C.tesi son finalim var ondan sonra ilgiç hikayeler anlatırım