Şimdi Ara

dalgıç olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim çok ilgimi çekiyo ve başlamak istiyorum.

ne yapmalıyım ? neler almalıyım ?
    malzemeleri çok mu pahalı ?

• Walla kardeş bildiğim kadarıyla malzemeler pahalı.. Ama Çeşme ve Bodrumda bu işin kursları var eğitimini veren.. Bi de sen İzmirdeydin zaten.. Karataş ta var bir kaç yer.. Bir araştır bakalım.. Geçen yıl bildiğim kadarıyla 150-200 milyon arası bişeydi..
  • Var ben :) . Malzemeleri alıcam dersen çok pahalı olur tabiki. Alsan bile illa bi dalış kulubüne gidip kompresörünü bilmem nesini kullanıcaksın genede, onlara para ödiceksin. Ha yok ben kompresörümüde alırım tüpüme havamı kendim basarım diosan o başka :) . Bence hele de yeni başlıcaksan hiç böle şeylere kafa yorma git bi dalış kulübüne dalış için kirala ekipmanı zaten çok bişi tutmuyo.Çünkü amatörken anlamadan alıcağın ekipman sonra işini görmücektir zaten. Zaten kendi başına dalış da yapamazsın. Dalış kulübüyle gezilere katılabilirsin günübirlik dalışlar yapabilirsin. Tek başına asla dalınmaz.

Kısacası hiç bişi almana gerek yok bi dalış kulübüne gidip 1 yıldız balıkadam kursuna giriceksin bunu içinde bi doktordan sağlık raporu istiolar( uyduruk bişi alırsın dispanserden fln ) kurs 1 hafta fln sürüo 2-3 havuz 2-3 de denizde eğitim dalışı yapılıyo sonrada uluslararası geçerli 1 * balıkadam bröveni alıosun.

Dalgıçlığın 6 kademesi var 1 yıldız 2 yıldız 3 yıldız die gidio. 1 yıldız da 18-20 metreye kadar dalabiliosun.

Merak ettiğin her konuda yardımcı olabilirim. Bide illede ekipman alıcam diosan abc ekipmanlarından başla yani maske ve palet al öncelikle. Mesela bende hiçbir ekipman yok ve kaç senedir dalıyorum.

Ücret konusuna gelince bizi okuldan götürmüşlerdi 1 keresinde dalış başına 10 milyon başka bi seferde dalış başı 20 milyon almışlardı(bütün ekipman tüp, kıyafet dahil herşey onlardan dı). Yani bir sinema bileti ücretine bütün gün gemide eğleniosun öğlen yemeğini yiyosun dalışını yapıosun su altı güzelliklerini görüosun. Tavsiye ederim...

• çok iyi ya !

1 haftada 1* balıkadam mı olunuyo ?

kurs fiyatları nasıl ? ibotekenin dediği gibi 150-200 var mı ?
  • yaw benim de merakım var bu konuya Cameroon bu işi biraz daha açsan kursu nerdedir ankarada varmıdır biraz daha bilgi verirsen sevinirim
  • Valla izmirde ankarada nerde vardır hiç bilmiyorum ama bizim burda (İstanbul da ) nerdeyse her büyük semtte var. Size tavsiyem internetten aratın kesin vardır ankaralı veya izmirli dalış kulüpleri.
    1 haftada biter kurs 1 yıldız balık adam olursun. 40 dalış yaptıktan ve 6 ay geçtikten sonra eğer istiosan 2 yıldız eğitimi de alabilirsin. 2 yıldızda 36 metreye 3 yıldızda 50 metreye inebilirsin. Oda kesmezse 1 yıldız veya 2 yıldız eğitmen olabilirsin dalış kulüplerinde çalışabilirsin. Oda kesmezse 3 yıldız eğitmen olup kendi dalış kulübünü kurabilirsin :).
    Fiyat konusuna gelince arkadaşın verdiği fiyat doğrudur. Ben bi kaç sene önce 120 milyona almıştım kursu. Bence bulunduğunuz yerde bütün kursları araştırın burda istanbulda aynı kursu 150 milyonada veren var 250-300 euro isteyen de var. Araştırın en uygununu bulursunuz.
    Deneyin bence su altı dünyasının güzelliklerini keşfedin. Mavi yeşil kırmızı kayaların bitkilerin arasında su altı tepelerinde gezerken balıkları seyrediosun yanından minik karidesler geçio biri ahtopot görüo 10 kişi toplaşıosun başına ışık totuosun kovalıosun oynuosun hiç görmediğin canlılar görüosun yumuşakçalar kocaman deniz yıldızları, deniz hıyarları görüosun . Mesela ben saros ta dalış yaptığımda Orfoz görmüştüm. Araştırın internette orfozu kocaman bi balık (harbiden kocaman yanii :) ) meraklı meraklı gezio yanına gelio sana bakıo dolaşıo fln çok zevkli.
    Yada paranız yetiosa kızıldenize fln gitmeye, ozaman hiç azımı açmiyim yani gidin ordaki balıkları görün azınız açık dönün[:P][sss][jwdwn][:P].

Valla durum böle.Anlatılıcak çok şey varda hangi kısmını anlatim. Merak ettiğiniz daha özel bişiler varsa sorun yardımcı olmaya çalışiim...

• Arkadaşın verdiği linkte ankaradakiler dahil bi çok dalış kulübünün ulaşabileceğiniz telefon numaraları var.

Ordan CMAS(<---uluslararası tüplü dalış) seçeneğini seçmelisiniz, çıkan menüdende dalış merkezleri ekranında birçok kulüp var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bekçi Olan Var Mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.aquaclub.com.tr/ burası Ankara'da bir firma gerekli bilgiler mevcut. Bunu kıstas alarak nasıl bir uğraşı olduğunu ve fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
  • 150 milyon 1* için mi ? yani 1 hafta eğitim var.
    ondan sonraki dalışlar bu fiyata dahil mi?

cameroon sen devam et anlat. anılarını filan.
    dinleriz yani .(okuruz )

sen kaç yıldızsın ?
  • he walla anılarınızı falan anlatın biz dinleriz.....

Oduttttttt sevgili mod um sınavlardan başını kaldırda bize biras dalgıçlığından bahset........[phne][:P]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erte</i>
    <br />150 milyon 1* için mi ? yani 1 hafta eğitim var.
    ondan sonraki dalışlar bu fiyata dahil mi?

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Bu kurs ücretine teorik eğitim, havuz ve deniz dalışları dahil. Sen bröveyi alana kadar başka para vermiosun yani.

Ben 1 yıldızım yani bende acemiyim daha.
    Anı: Geçen sene okula gittim elimde defterler,kalem fln hoca(aynı zamanda dalış kulübüyle ilgili sorumlu) tuttu kolumdan saros'a gidiyoruz atla servise dedi. Nooluyoz lam dedim. Atla bakim konuşma fazla dedi. Saros'ta yunanistan sınırında bi körfez(dalış merkezi). Nasıl ya mayom yok bişiyim yok dedim . Herif zorla bindirdi servise elimde defter kitap dalışa gittim . Orda birinden mayo buldular birinden havlu başkasından terlik buldular. Neyse o gün dalışımızı yaptık. Akşam çalı odun fln topladık kocaman bi ateş yaktık oturduk etrafına köftelerimizi pişirdik bira kola eşliğinde yedik. Sonrada Kabak oynadık bütün gece. (NOT: kabak ateş etrafında oynanan bir dalgıç oyunu oluo, öğrenirsiniz :)) sohbet gırgır (zaten bu dalış eğitmenleri çok kafa adamlar oluo bütün gece stand-up yapıolar :) )dalış anıları anlatılıo fln.Yalnız ordaki geceleri görmeniz lazım tek bir şehir ışığı yok doğayla başbaşasın yıldızları hiç o günkü kadar parlak görmemiştim, bütün samanyolu ayaklarının altında . Saat geç olduğunda da biri beni çadırına aldı. Başka biri uyku tulumu verdi. Ertesi gün erkenden uyanıp dalışlara başladık. Dalış anlatılmaz ki yaw görmeniz lazım, konuşamadığımız için hareketlerle anlaşıosun ama hareketleri görmen lazım :) hoca suyun altında espiri yapıo yarılıosun. Dalış sırasında ufak bi balık ,şu köpekbalıklarının ağzına yapışıp artıkları yiyenlerden, hocanın maskesine yapıştı ağzı zannedip içeri fln girmeye çalışıodu hoca kaçıo balık kovalıo gözlüğüne yapışıo :). Sonra Orfoz gördük onunla oynadık. ahtopot fln bulduk. Müren fln da görmüşler de ben göremedim. Neyse dalış bitio, sıradakiler dalıo sen o arada denizde yüzebilirsin, maske palet alıp normal dalış yapabilirsin. Biz bi kaç kişi o şekilde deniz kestanesi iskeleti, yengeç kolu, deniz yıldızı fln toplamıştık. Yakınlarda iskele vardı adamın biri balık tutuyodu balığın oltaya gidişini yakalanışını suyun altından izliodum :) .Valla olay sadece dalış da diil yeni insanlar tanıyosun. kamp yapıosun gece ateş etrafında eğleniosun. Haftasonunu şehir gürültüsünden uzak doğayla iç içe geçiriyosun.

Mesela beraber daldığımız insanlar daha sonra kızıldenize köpek balığı dalışına gitmişler 2.5 metre köpekbalıklarıyla yanyana yüzmüşler fotografını çekip yollamışlar banada e-mailden resim internette olsa koyardım buraya da şimdi internete yüklemesi uzun sürer.

Valla uzun oldu daha ayrıntıya girmiyim. Bu şekilde 2 günlük geziler oluo çadırda veya motelde kalmalı veya sadece 1 günlük geziler oluo. Sabah gidiosun dalışını yapıp akşam dönüosun.

• peki 1* toplam kac ay sürüyo ?

1 yıldızdan sonra kendimiz serbest dalabilirmiyiz ?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erte</i>
    <br />peki 1* toplam kac ay sürüyo ?

1 yıldızdan sonra kendimiz serbest dalabilirmiyiz ?

Nasıl kaç ay sürüo? kurstan mı bahsediosun? kurstan behsediosan kurs 1 haftada bitio.

<font size='4'>Asla tek başına dalış yapılmaz!!!</font id='size4'> bu dalgıçlığın temel kurallarından biridir. Her zaman 2 şerli takımlar oluşturulur ve buddy(dalış arkadaşından) nden uzaklaşmazsın. Her hangi bi sorun olduğunda sana yardım cı olur havan bile bitse onun havasını paylaşırsın.Düşünsene tek başına 30 metreye inmişken havanın bittiğini görünce napabilirsin ki...

Zaten tek dalmayı nasıl düşünüosun ki? okadar ekipmanı nasıl taşıcaksın, daldığında eşyalarına kim bakıcak, nereye dalıcaksın, 1 yıldız balık adam oldum die öle her kafanın estiği yere dalamazsın boğazda tankerlerin altında dalış yapıcak halin yok heralde,yada yazlıkta dalim gibi ?
    1 yıldız balık adam yanında 2 yıldız bir balık adamla dalabilir. Bi de dalış kulüplerinde dalış bilgisayarları var(kol saati şeklinde) hangi derinlikte kaç dk durduğunu ne yapman gerektiğini söylüo çok derinde çok uzun süre kalamazsın. Kafana göre plansız programsız dalış yapılmaz, kaybolursun, fazla derinde çok durursan dekomprasyon hastalığına yakalanırsın( halk tabiriyle vurgun yersin) işte yanında dalan uzman dalgıçlar bütün bu sorunları senin için halleder güvenli bir dalış yapmanı sağlar.
    Bu işin bi sürü ayrıntısı var bunların hepsi öğretilicek sana kursta basket veya futbol oynamıosun burda :)(tek dalim fln diosunya). Mesela 1 yıldız 18-20 metreye kadar inebilio amann o ne ki die düşünüodum ben o derinliğe in yüzeye doğru bak ozaman anlıosun harbiden derin olduğunu 6-7 katlı bina nın boyu kadar oluo heralde...

• serbest dalış demiştim yani tüpsüz
    palet, şnorkel vs ile

geçen sene denize gitmiştik arkadaşlarla , bulunduğumuz yere alman plakalı bi mersedes geldi.
    grubetçiydi herhalde. taktı paletini , şnorkelini .bide zıpkın aldı.
    saat 10 gibi suya girmişti 3-4 saat sonra çıktı geldi.
    belindeki kemer balık dolu. 15-20 cm uzunluğunda balıklar. enaz 10 tane .

o bakımdan sordum. şimdi 1* olduğumuz zaman bu adam gibi dalıp balık avlayabiliriz değil mi ?
  • ya erte konular birbirinden çok bağımsız yaw.. Ben de senin istediğini istiyorum ama cameroon unda dediği gibi dalgıçlıkla zıpkın avcılığı çok farklı olaylar...
    Dalgıçlık profesyonel olarak uğraşılacak ve masraflı bir hobi.. Ama sadece balık avlamak istiyosan ; iyi bir yüzücü olman(çok iyi olmasan da olur) , nefesini ayarlayabilmen , 75 - 100 milyon arası para ayırman , dötünden korkmaman (malum suyun altında sadece kefal yok...), ve vakit lazım yaw....
  • Ohooo arkadaşım senin dediğin le dalgıçlığın uzaktan yakından alakası yok :). Tüple dalışta balık avlanması yasaktır zaten.

Sen böle bişey için kurs mu arıosun orasını da pek anlamadım. Takıcan gözlünü paletini alıcan nefesini dalıcan olay bu, kursu mu olur bu işin .

Senin dediğin PADİ dalış kursu oluyo. Yani nefesli dalış. Onunda çok bi eğitimi yok ki kendi potansiyeline bağlı çalışarak geliştiriceksin kendini. Mesela ben 2.5 dk nefes tutabiliyorum geçen olimpik havuzu dipten boydan boya geçtim *hava atar* :) . Kursa gerek yok çalış kendin kaparsın olayı. Bize onunda eğitimi verildi aslında. Bak ufak püf nokta söliyim. Öle nefes alarak dalışta asla hiperventilasyon yapma (yani sık sık ve hızlı nefes alıp kalp atışını hızlandırıp) dalma daha uzun süre nefesin yeter ama suyun altında birden geberebilirsin :). Vucutda oksiyen bitiyo ama vucut bittiğinin farkına varamıo. Dalmadan önce 3 kere çok derin nefes al çok derin nefes ver öle dal dalış süren uzar. Ve suyun altında en az hareketle en çok işi yapmaya çalış boşuna çırpınma yani her çırpınışında extra oksijen harcarsın...

• tamam tamam şu ay bi çıksın başlayacam inşallah.

cameroon dalmaya seni de bekleriz. izmire
  • il gençlik spor müdürlüğüne başvcur - sivasta ücretsiz ama referans gerekir.
    ben 1* aldım geçen sene gölde eğitim veriyorlar. çok zevkli ama serbest yüzmeyi tercih ederim.
  • ücretsiz mi ? ve türkiyede .
    bizimkiler kesin onunda suyunu çıkartmıştır.
    <br />
    tamam tamam şu ay bi çıksın başlayacam inşallah.

cameroon dalmaya seni de bekleriz. izmire

Erte yeme içme konaklamayı hallet gelirim[ngt] hazırla zıpkını, paleti sana tutiyim en kral balıkları .

Ha bak maske alıcaksan scuba dalış maskesi al çift camlı yüksek ısıda fırınlanmış maske al yoksa dierleri iş görmez hemen buhar olur. Bide dalmadan önce iice bi tükür gözlüğe ozamanda buhar olmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.