Şimdi Ara

Dalgıç pompa yerine su pompası kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, konu tam olarak bahçe ve tarım sayılmaz ama genelde dalgıç pompalar bu bölüme sorulmuş, o yüzden buraya yazıyorum.

3 katlı müstakil evimizin zemin katı kot farkı nedeniyle bahçedeki ayrı bir foseptiğe bağlı. Mutfak gideri burada, tuvalet de var ama pek kullanmayı düşünmüyoruz.

Dalgıç pompa için araştırma yaptım. Foseptik ve pis su ile uğraşacak ustalar şimdiden yan çizmeye başladı.

Normal bir su pompasının borusunun ucuna bir filtreyle foseptiğin kapağından içine sokmuş olsam, bu şekilde foseptiği tahliye edebilir miyim? Yani foseptiğin yarısını tahliye etsem yeterli olabilir diye düşünüyorum ama bu şekilde sağlıklı mı? Konuyu hiç bilmiyorum.

En sağlıklı metodun bıçaklı dalgıç pompa olduğunu tahmin ediyorum. Foseptiğin kapağı açılıp içine monte ediliyor ama bunun hem işçiliği zor hem henüz uğraşmak isteyen usta bulamadım hem de daha sonra arıza çıkarttığında tekrar işçilik gerekecek.

Bunun yerine basit bir su pompası ile montaj gerekmeden suyu tahliye edebilirim gibi geliyor. Muhtemelen çok sık tahliye de gerekmeyecek...

• Eğer bulaşık makinesi kullanacaksanız yıkama teknolojisinden olsa gerek baya katı pislik oluşuyor kuyu duvarlarında (bol suyla seyreltik hale getirmiyor tahminimce). Belki az biraz da tuvaleti idrar için kullanırsanız daha da artıyor olabilir. 15 senedir aynı şekilde parçalama özelliği olan dalgıç pompa kullanıyoruz. 2 kere değişti pompa 15 senede. Senede bir basınçlı yıkama ve çamaşır suyu ile kuyuyu yıkıyoruz.
  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler, yıllık bakım gerekmesi kötü haber. Bakım yapmadığımız durumda foseptik içinden kokular mı yükselir? Ya da kullanılmaz hale mi gelir peki?

15 senede 2 kez değişim yine iyi haber ama bunca bakıma rağmen böyleyse bilemedim.

Evet ağırlıkta mutfaktan çıkan pis su olacak, bulaşık makinası ağırlıkta, tuvalet hiç kullanılmayabilir ya da en fazla idrar için olabilir.

Sanırım katılaşan pislikler zamanla birikip sorun çıkartabilir ve bıçaklı versiyon haricinde de başka şansımız yok gibi görünüyor.

• Yani aslında kontrol etmeniz iyi olabilir. Tahminime göre müstakil evinizin o tarafta kalan çatı giderlerini de oraya bağlama durumunuz olabilir. Yoğun yağışlarda pompanızın düzgün çalıştığını flatörünün yerinde olup olmadığını gider bağlantısının sızdırıp sızdırmağını çıkma durumunu kontrol etmeniz iyi olabilir. Yıkama konusunda da yıkamasanız da olur ama bir arıza durumunda olabildiğince temiz olması ustanızı memnun edebilir. Koku sıkıntısı pek yaşamadık ama dediğim gibi kontrol etmeniz önemli olabiliyor. Mesela kuyunuz sürekli akış halinde olmadığı için fare durumu olabilir, kullandığınız deterjanlardan zehirlenip orada ölebiliyorlar o sebepten temiz ve kontrol altında tutmak mantıklı olabilir. Aynı şekilde kuyuya dökülen boruya fare problemine karşı çekvalf taktırmanızı öneririm.

Tekrardan yararlı bilgiler için teşekkür ediyorum.

Evet çatının bir tarafındaki giderler bahçe katına kadar iniyormuş ve muhtemelen ucu buraya bağlı.

Evi henüz tam olarak kullanmıyoruz ve 2-3 sene ev boştu, evin ilk sahibiyiz. Bunca zaman yağmur suyunun foseptiği doldurması gerekmez miydi? Belki ucu bağlı değildir, bilemiyorum.

Açıkçası foseptiğin beton kapağını hareket ettiremedim. Uzun zamandır açılmadığı belli ama kontrol ya da diğer amaçlarla benim buraya müdahale etmem pek kolay olmayacak ama fare ve diğer sorunlar için önerilerinizi dikkate alacağım.

Bugün pompa konusu halloldu. Foseptiğin bir aylık kullanımı ve önceki atık suların birikiminin ciddi sorun yaratabileceği bariz görülüyor.

Yeni en olası senaryo pompadaki parçalayacı bıçağın katı yağlar ya da diğer atıklar sebebiyle dönememesi, bu durumda motor çalışmayacak ve servis çağırmak gerekecek.

Acaba marketlerde satılan yağ çözücüler ya da aratınca çıkan logar açıcı gibi kimyasallarla belli aralıklarla lavaboya döksek ve bu şekilde foseptiğin içindeki yağın çözünmesini ve daha uzun süre sorun çıkartmamasını sağlayabilir miyiz?

Ya da en kötü ihtimalle bunu denesek bu tarz kimyasalların motor ya da borular üzerinde olumsuz bir etkisi olur mu?

Tekrardan yararlı bilgiler için teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.