Şimdi Ara

Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dousk

Konu dışına çıkıcaz @ferrokrom hocam kusura bakmasın ama bir Heco hop ve Pioneer avr kullanıcısı olarak sorma gereği duydum.
    Onkyo ile ne gibi farklar oluyor?

Avr: vsx921
    Hop: Victa 601 201 101

Teknik olarak farklarını çok fazla bilemem ama kulağıma gelen sesi kıyasladığımda onkyo ile gelen ses bana göre çok daha iyiydi.
  • çok subjektif konular yalnız bunlar.benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz sisin beğendiğiniz başkasına yavan gelir falan.aslında hifi olayı bana subjektif konu geliyor o ayrıca tartışma konusu ya neyse.en iyisi kişinin kendi dinlemesi ve karar vermesi bence.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, tamamen kulak zevki meselesi bencede. Ama tabi dinlemekte fayda var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

Haklısınız, tamamen kulak zevki meselesi bencede. Ama tabi dinlemekte fayda var..

Güzellik kişiden kişiye göre tabi ki değişecektir, her şey için geçerli bu. Ben de yorumlarımda hep kendime göre yaptım yorumlarımı ama şu da var ki kulağıma güvenirim kesinlikle hecolarla pioneer gitmedi, bariz ortadaydı bu, dinlediğim müzikten de izlediğim filmden de pek keyif alamadım. Dalileri pio 2024 de bağlayınca inanılmaz farketti. Küçük bir fark olsa kişiden kişiye değişr diyecem de bariz fark var arada.

Yine onkyo 636 avr + heco victa 702 ikilisi de pioneer 2024 + heco 702 den çok daha iyiydi, pioneer 2024 onkyo 636 dan bir gömlek üst seviye bir amfi olmasına rağmen.

Bence Dali İkon 7 mk2 kendinden neredeyse 3 kat kadar ucuz olan Heco Victa 702 'den kesinlikle bariz bir şekilde üstün ve bu fark için 3 kat para vermeye de değer.

Her neyse konuyu dağıtmadan ben hala stereo amfi arayışıma devam ediyorum üstadlar

• [konu sahibinin affina siginarak]

guzel noktalara deginilmis. pioneer stereo ampli kullanicisi olarak heco metas dahil degerlendirme skalamdan cikarmali miyim? kuleleri yukseltme arefesindeyim ve verilen bilgiler benim icin es gecilmeyecek nitelikte.

geriye dali ikon6 mkii ya da klipsch rf82ii kaliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dali IKON ve KLIPSCH rf82 birbirine Zıt kutuplar öncelikle hangi tür müzik dinlemekten hoslandığınızı ve duymak istediğiniz sound hakkında fikir verirseniz mekan bütçe ile birlikte fikir verebiliriz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

[konu sahibinin affina siginarak]

guzel noktalara deginilmis. pioneer stereo ampli kullanicisi olarak heco metas dahil degerlendirme skalamdan cikarmali miyim? kuleleri yukseltme arefesindeyim ve verilen bilgiler benim icin es gecilmeyecek nitelikte.

geriye dali ikon6 mkii ya da klipsch rf82ii kaliyor.

Ben pioneer ın avr lerini göze alarak hecoyla uyumunu beğenmediğimi söylemiştim, pio stereo entegre amfiyle heco iyi gidebilir bilemiyorum, denemek lazım..

Rf 82ii leri bence ikon 7 lerle karşılaştırmak gerek, ama rock, blues falan dinliyorsan rf82 de olur dali ikonlar da olur...ikon6 ları klipsch rf62 ile karşılaştırmak gerek bence. Hepsi de güzel speakerlar...Bu speakerların hepsi de Heco lardan iyidir zaten fiyatları da çok daha fazla.

Heco sevenler bana kızmasın lütfen, Heco lara kötü demiyorum sadece fiyatlarına göre iyiler, gerçi 2 ay önce Heco satarken Heco'yu yere göğe sığdıramayanlar şimdi "ticari anlaşmazlıktan dolayı" Heco satmadıkları için umurlarında olmaz diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 13 Mayıs 2015; 19:09:00 >

• bir çok şey havada kalmış, eksik bilgiler vermişim kusura bakmayın.

evet sizlere katılıyorum kesinlikle farklı karakterde iki hoparlör marka/modeli. temel iki beklentimi karşılayacak en uygun hoparlör arayışındayım ve 1,5 sene araştırma yaptıktan sonra kulak zevkime uyabileceğini düşündüğüm 2 model üzerinde duruyorum. malum İzmir'de ikamet etmekteyim ve bu ürünleri görüp test edebileceğim yer malesef yok. keşke amplimi kapıp demo yapabilsem. hem aracım yok hem de ampli 20kg civarında :) . mecburen kulaktan dolma bilgilerle hata yapma olasılığını en düşük seviyeye indirmeye çalışıyorum.

%90 elektronik dinliyorum. vocal trance, trance ve uplifting. %10 pop türevi. rock ve metal eser miktarda. jazz, klasik asla :)

beklentilerim:

1. si ve en önemlisi : üst frekans bandını biraz parlatan ve detaylı veren (işitsel yeteneğim üst frekanslarda epey başarılı ve bu konuda sorunlu olan hoparlorler bana hiç tat vermiyor)
    2. si dinlediğim müzik türünden mütevellit alt frekans cevabı nispeten iyi olan (özetle v şekilli ses karakterini seviyorum.)

yeni hoparlorlerin duracağı mekan yaklaşık 30m^2. belki rf82 ler bu mekana büyük gelecekler biliyorum ama rf62lerin de yetmeme olasılığı var gibi. modele fazla takılmadan sadece markaya da yoğunlaşılabilir. tavsiyeleri o şekilde de yababilirsiniz.

• Victa prime 702 yi gidip ikon7 ile karşılaştırmasaymışsınız iyiymiş. Çok da adil olmamış bu karşılaştırma. Çünkü ikon7 ikon6 dan bile çok daha iyi çalan bir hoparlör hatta sanki bir üst sınıfın hoparlörüymüş gibi çalar. Bu Yüzden böyle hissetmeniz gayet normal.
    Bu arada indirimli Sıfır Heco victa 702 fiyatları ne alemdeydi bilen var mı? Sahibinden.com'da ki 1600tl istenen victa 702 ilanı sizin ilanınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Victa prime 702 yi gidip ikon7 ile karşılaştırmasaymışsınız iyiymiş. Çok da adil olmamış bu karşılaştırma. Çünkü ikon7 ikon6 dan bile çok daha iyi çalan bir hoparlör hatta sanki bir üst sınıfın hoparlörüymüş gibi çalar. Bu Yüzden böyle hissetmeniz gayet normal.
    Bu arada indirimli Sıfır Heco victa 702 fiyatları ne alemdeydi bilen var mı? Sahibinden.com'da ki 1600tl istenen victa 702 ilanı sizin ilanınız mı?

Hatırladığım kadarıyla siz de daha önce forumda heco larla ikon ların karşılaştırması yapmıştınız?
    Evet benim ilanım, daha 2 ay olmadan önce 1.800 liraya almış olduğum kuleleri 1.600 e satmak için ilan açtım neden sordunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 13 Mayıs 2015; 22:19:50 >
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Bu bilgiler Işığında Klipsch daha iyi Seçenek olacak. Daliler özellikle de IKON ve daha üst serileri frekans bandını geniş tutsa da bass frekans cevabında yumuşak karakterli düşük ses seviyelerinde kolay hareketlenen ancak yüksek volume seviyelerini pek sevmeyen yapıda en azından benim görüşüm böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.ferrokrom aynen öyle zamanında victa 501 ile ikon6 mk2 yi karşılaştırmıştım halen de o karşılaştırma yazısındaki gibi düşünüyorum yani aradaki 4 kat fiyat farkına Karşılık dali 4kat daha iyi çalmıyor. Ama ikon7 ile tabii ki mukayese kabul etmez. İkonlarınız hayırlı olsun hecolar için de hayırlı satışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

quote:

Victa prime 702 yi gidip ikon7 ile karşılaştırmasaymışsınız iyiymiş. Çok da adil olmamış bu karşılaştırma. Çünkü ikon7 ikon6 dan bile çok daha iyi çalan bir hoparlör hatta sanki bir üst sınıfın hoparlörüymüş gibi çalar. Bu Yüzden böyle hissetmeniz gayet normal.

Hatırladığım kadarıyla siz de daha önce forumda heco larla ikon ların karşılaştırması yapmıştınız?
    Evet benim ilanım, daha 2 ay olmadan önce 1.800 liraya almış olduğum kuleleri 1.600 e satmak için ilan açtım neden sordunuz?

şu yüzden sormuş olabilir hocam.indirimin de bitmiş hali bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-heco-victa-prime-702-1cift-kule-hoparlor-209690133/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 14 Mayıs 2015; 2:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

quote:

şu yüzden sormuş olabilir hocam.indirimin de bitmiş hali bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-heco-victa-prime-702-1cift-kule-hoparlor-209690133/detay

Burada tamamen farklı bir konuyla ilgili tavsiyeye ihtiyacım olduğum için konu açıyorum, abuk subuk mesajlar geliyor. Ama tabi benim suçum Heco konusunu hiç dile getirmemeliydim.

Yazmayayım yazmayayım dedim ama yazmak zorunda kaldım şuan bu mesaj üzerine. Şimdi ben bu Heco Victa 702 kuleleri yaklaşık 1 buçuk 2 ay kadar önce forumdaki güzel yorumlarına bakarak o zamana kadar hiç tanımadığım Ankara Gsa Elektronik'ten Orhan Bey'i aradım telefonda biraz meşgul gibiydi, forumdan numaranızı aldım heco victalarla ilgileniyorum deyince daha ilgili konuşmaya başladı, yaklaşık 10 dakikalık sohbet sonucu ben ürünü almak için Orhan Bey ile anlaştım ve ödemeyi yaptım. Faturası duruyor 1.800 liraya aldım. Ayrıca da ekstra maliyetle de kablo aldım kensidinden. 2 gün sonra kolonlar geldi taktım denedim, fena değiller. Buraya kadar her şey normal sorun yok.
    Aldıktan yaklaşık bir ay sonra falandı öyle internette rastgele gezerken bir baktım ürünün fiyatı internette 1.400 tl olmuş, şok oldum tabi. Bu durumda siz olsanız ne hissedersiniz? Kazıklandığımı hissettim. Hemen Orhan Bey'i aradım durumu anlattım, ticari bir anlaşmazlık sonucu artık Heco ve Magnat satmıyoruz, bu ürünlerle ilgili destek veremiyoruz dedi. Bir sorununuz varsa distrübitörünü arayın dendi. Ben de nasıl olur bir ay kadar önce aldığımı şuan ciddi anlamda kazıklandığımı düşündüğümü belirttim, o forumda çok sevilen Orhan Bey'in ses tonu bir anda değişti ve o ne demek, benden ne istiyorsunuz falan demeye başladı. Ben de daha fazla uzatmadım peki dedim kapadım.
    Sonrasında ürünün Tr distrübitörü Pelit Limited'i aradım. İsmini unuttuğum beyefendi de ağız birliği yapılmış gibi aynı şeyleri aktardı. Ticari anlaşmazlıktan dolayı Gsa Elektronik ile anlaşmalarının bittiğini belirtti. Ve bana dediği şey bu açık pazarmış isteyen istediği şeyi istediği fiyata satabilrmiş. Düşünebiliyor musunuz koskoca distrübitör bana bunu söylüyor. Fakat mağduriyetimin giderilmesi için magnat veya heco ürünlerinden istediğim birini alırsam %20 indirim alabileceğimi belirtti.
    Bu olaydan sonra Heco veya Magnat ürünlerinden almayacağım zaten aşikar ve %20 indirimi zaten herkese uyguluyorlar biraz pazarlıkla.
    Şimdi bakıyorum 702 lerin fiyatını biraz daha artırmışlar 1.600 den satıyorlar ama ben ikinci elde ürünümü satamıyorum şuan.
    Bir ürünü alırken eminim hepiniz benim gibi uzun araştırmalardan sonra o ürünü alıyorsunuz ve sorunlarla uğraşmak istemiyorsunuz ben de öyle yaptım ömürlük kullanırım diye aldım ve aldığıma son derece pişmanım şuan ve kesinlikle kazıklandığımı düşünüyorum. Ürünün performansından değil pişmanlığım ürünü Türkiye'ye getiren insanların fiyat, satış ve müşteri memnuniyeti konusundaki politikalarından dolayı bu pişmanlığım.

• kardeş nesi abuk subukki mesajların?kibarca o fiyata satamazsın demek istiyor insanlar.yoksa 10 bin lira iste bize ne bundan?ne insanlarla muhatap oluyoruz arkadaş ya.
  • Üstad senin heco victa 702 performansı ile bir sorunun yok senin bayi ve distributor sorunun var mesajında hecozede yerine disribitorzede veya bayizede yazsaydin hiç abuk subuk mesaj almazdin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

kardeş nesi abuk subukki mesajların?kibarca o fiyata satamazsın demek istiyor insanlar.yoksa 10 bin lira iste bize ne bundan?ne insanlarla muhatap oluyoruz arkadaş ya.

Şurası abuk subuk; hadi abuk subuk demeyeyim bana göre abuk subuk diyeyim, ben burada ikinci bir ürün satmak için konu açmadım, açsaydım bilgilendirmek adına böyle bir mesaj atsaydınız kimse mesajınıza abuk subuk demezdi. Ayrıca başkalarının attığı mesaja abuk subuk demedim sadece sizin attığınız mesaja dedim, çoğul konuşmuşsunuz insanlar üzerine alınabilir. Sizi tanımadığım için "kardeş"li, "ya" lı cümleler kurmadım dikkat ederseniz, muhattap olmak istemiyorsanız yazmayabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Üstad senin heco victa 702 performansı ile bir sorunun yok senin bayi ve distributor sorunun var mesajında hecozede yerine disribitorzede veya bayizede yazsaydin hiç abuk subuk mesaj almazdin

Doğru söze ne hacet. Ama ben yukarda yazdım zaten Heco yu falan hiç karıştırmamalıydım. Tekrar altını çizerek yazıyorum, heco 702 lere sözüm yok sadece distrübitörün ve bayinin fiyat ve müşteri memnuniyeti konularındaki politikalatından dolayı mağduriyetimi belirtmek istedim.

• FERROKROM kullanıcısına yanıt
    tamam ne ben nede atalayalper sana bu ne biçim fiyat kardeşim gibi bir laf söylemedik.böyle alınganlık yapmana gerek yoktu.amacımız farklı olsaydı direkt yazardık zaten.neyse ya bana ne.ne yaparsan yap ben sana yardımcı olamaya çalışan insanlara sarfettiğin abuk subuk lafına sinirlendim sadece.
  • hocam arkadaş zaten burda yazılanlara değilde özelden gelen mesajlara istinaden yazdığını düşünüyorum konuyu baştan sona okudum abuk subuk mesaj görmedim bu mubarek günde birbirimizi kırmaya gerek yok

tüm islam aleminin ve bütün formdaşlarımın mubarek miraç kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.