Şimdi Ara

Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

ben amfi tavsiyesi vereyim ticari olaylar tatlıya bağlanmışken; Dali ikon ve marantz uyumunu size öneririm. Denon daha sert çalar ikonlara göre değil onkyonunda entegrelerini beğenmedim. Pioneer'a gelince a70 i dinlemedim bilmiyorum pioneer ın entegrelerini. 3000 civarı bütçe varsa pm15s1 bulursan iyi bir ses alıcağın kesin olur ve ses renkleride birbirine uyumlu olan iki model. Sa kı pearl lite da alınabilir. Ama gövdeli ses istiyorsan ve dağılıp bozulmayan ses o zaman pm6005 gibi düşük güçlü amfiler tercih etmeyeceksiniz yoksa basslar boğulur sahne karışır.

Güzel tavsiye, teşekkürler. Aslında kamfamda şöyle bir sistem oluşturmuştum, marantz 7009 avr, 6005 entegre amp ve 5007 bluray. Bunların kasaları aynı seri olduğu için birbirini tamamlıyor. Ama 6005 in sistemde zayıf halka olacağını düşünüyordum. Direk listeden sileyim o zaman ama sanırım pm15s1 eski serisi ve kasası da farklı, görsel uyum biraz bozulabilir:). Çok da önemli değil çünkü galiba 15s2 ye bakınca fiyatı baya bir yükseliyor. Pm15s1 ikinci el temiz nereden bulabilirim acaba?
    Bir de şu var marantz ın 6005 cd çaları yerine 5007 blu-ray player ını almayı düşünüyorum müzik dinlerken cd çalar yerine işimi görür mü, müzik kalitesinde belirgin fark olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Konu ikon sa lambali anfi almalı. Pırıl pırıl bir ses için

Lambalı amfi hiç kullanmadım, çok da bilgim de yok, mesela bir kaç model örnek verebilir misiniz ikon 7 ler için?
  • 15S1 ile 15S2 arasında görüntü farkı yok biliyorum ..
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt
    öncelikle şekil tip kısmına vs girmeyin amfi tipsiz değil ve önemli olan ses. pm15s1 8ohm da 80watt bir amfi. İllede şekil olsun dersen pm8005 var ve önun kı modeli ses az daha düzgün olan model kı pearl lite var. kasa tipleri düz ancak 70watt 8ohm lar ve pm15s1 ikisindende iyidir. pm15s2 ile arasında tip farkı yoktur. iç kısımda sesi iyileştirmek için değişimler yapılmıştır. Ayrıca pm15s1 2006-2007 eisa award kazanan bir amfi. İkincielde kovalayacağın modeldir.3000 civarına bulunur 3 modelde. Sesi ikonlarla uyumlu olacaktır. Amfi bluray kısmına gelirsek şimdi zamanı değil. Bende sr7009 alıcaktımki eray bey'den bluray tavsiyesi istedim ve kendisi beni büyük kazıktan kurtardı. Kısa süre içinde yeni blurayler ve avr'ler gelicek çoğu firmadan. İlk örneği onkyo 747. Amfilere dts-x formatı geliyor ve bluraylerdede format ve görüntü değişimleri olucak. Şimdi zamanı değil. Bu şimdi çıkıcak modellerden sonra uzunca bir süre değişmeye gerek olmaz büyük ihtimalle çünki hem dts hemde dolby tarfından yeni codec ve 8k görüntü vs gelmesi lazım çünki 60hz 4k şimdi bluraylerede geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 17 Mayıs 2015; 10:06:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

öncelikle şekil tip kısmına vs girmeyin amfi tipsiz değil ve önemli olan ses. pm15s1 8ohm da 80watt bir amfi. İllede şekil olsun dersen pm8005 var ve önun kı modeli ses az daha düzgün olan model kı pearl lite var. kasa tipleri düz ancak 70watt 8ohm lar ve pm15s1 ikisindende iyidir. pm15s2 ile arasında tip farkı yoktur. iç kısımda sesi iyileştirmek için değişimler yapılmıştır. Ayrıca pm15s1 2006-2007 eisa award kazanan bir amfi. İkincielde kovalayacağın modeldir.3000 civarına bulunur 3 modelde. Sesi ikonlarla uyumlu olacaktır. Amfi bluray kısmına gelirsek şimdi zamanı değil. Bende sr7009 alıcaktımki eray bey'den bluray tavsiyesi istedim ve kendisi beni büyük kazıktan kurtardı. Kısa süre içinde yeni blurayler ve avr'ler gelicek çoğu firmadan. İlk örneği onkyo 747. Amfilere dts-x formatı geliyor ve bluraylerdede format ve görüntü değişimleri olucak. Şimdi zamanı değil. Bu şimdi çıkıcak modellerden sonra uzunca bir süre değişmeye gerek olmaz büyük ihtimalle çünki hem dts hemde dolby tarfından yeni codec ve 8k görüntü vs gelmesi lazım çünki 60hz 4k şimdi bluraylerede geliyor.

Avr lerle ilgili yeterince bilgim var güncellemeleri kovalıyorum, avr kısmında şuan dts-x li model sadece yeni çıkan onkyo 646 ve 747 li modeller, bir de denon ve marantz en high-end modellerine dts-x güncellemesi getireceklerini duyurdu, bu yüzden avr almayı ertelemedim yeni modeller çıkıp fiyatları düşene kadar. Şuan halen zaten piyasada hdcp 2.2 bir tek onkyo destekliyor.Hdcp 2.2 ve dts-x ile atmos lu avr lerin yaygınlaşması lazım. Bluray kısmında da dediğiniz gibi yeni formatlar söz konusu ama benim öğrenmek istediğim bir blu-ray player ile aynı fiyat aralığındaki bir cd playerdan alınacak ses kalitesi çok farkeder mi(mesela marantz markasında cd 6005 ile 5007 bluray player)?

Bu arada marantz 15s1, 15s2 yi araştırıyorum ciddi anlamda, 15s1 uygun fiyata ikinci el bulursam değerlendirebilirim.
    Fakat şuan listemin en tepesinde bulunan iki amfi Rotel Ra 1570 ve Roksan Kandy K3.
    Bu arada en önemli kısım aldığınız ses kalitesi ama bu fiyatlara çıkıldığında görsellik de arıyorum bir amfide yani şekil ve tip önemli benim için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 17 Mayıs 2015; 10:22:54 >

Sa15s1 bir ara elime geçti ve tipsiz değil o kunuda için rahat olsun

bluraymş iyi cd'mi kısmına gelicek olursak sistemde ikisinede para vericeğine daha iyi bir bluray alıp işi kapat. Sonuçta bluray olmak zorunda sinamada. opponun amiral gemilerine paran yetiyorsa onu alıp ikisinide halledersin ama bütçe kısmıda var. Cd'lerin stereo performansı daha iyi olucaktır ama yan yana demo etmeden şu şukadar daha iyi denemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 17 Mayıs 2015; 10:42:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sa15s1 bir ara elime geçti ve tipsiz değil o kunuda için rahat olsun

bluraymş iyi cd'mi kısmına gelicek olursak sistemde ikisinede para vericeğine daha iyi bir bluray alıp işi kapat. Sonuçta bluray olmak zorunda sinamada. opponun amiral gemilerine paran yetiyorsa onu alıp ikisinide halledersin ama bütçe kısmıda var. Cd'lerin stereo performansı daha iyi olucaktır ama yan yana demo etmeden şu şukadar daha iyi denemez.

Neden satmıştınız Sa15s1 i çok özel değilse? :)
    Bir tane lg marka bluray playerım var aslında iş görüyor da onunla devam edip cd çalar mı alsam bilemiyorum, oppo 105d de çok pahalı bir cihaz neyse ya bu kısımlarını hallederiz önce amp olayını bitireyim de:) Cevaplar için teşekkürler @Apache Air Fighter

Bugün açıksa Rega Elex-R dinlemeye gidicem @HI-DEF-MAN o kadar simplicity dediniz falan bir sürü araştırma yaptım döndüğüm noktada yine en güçlü alternatif arasında Rega Elex-R çıktı karşıma:)

Şuan ki listede ilk 3 sırada şunlar yer alıyor:
    1- Rotel RA 1570 = Dahili Dac , dahil bluetooth, dahili usb çalarıyla sinema da bile kullanılabilecek, mükemmel dizayna sahip bir amp. Ses kalitesi de çok iyi. Kumandasını çok sevmedim, bir de Rotel B&W uyumu çok iyi olduğu söyleniyor. B&W ile sanırım aynı fabrikada üretiliyor ya da aynı firma üretiyor. İşte sırf yüzden bu amfiyi ne kadar çok istesem de biraz uzak duruyorum çünkü pis huyumu biliyorum bunları alsam bir süre sonra, daha yeni aldığım ve çooook çok memnun olduğum Dali Ikonlarımı elden çıkarıp B&W 683 s2 almak isteyeceğim:)
    2- Roksan K3 = K2BT modelinin iyileştirilmiş ve güncellenmiş hali. Bunda dahili Dac yok, APTX bluetooth özelliği diğerlerinden ayırıyor. Dizayn mükemmel ötesi, özellikle o kumandası beni benden aldı:) Yalnız amfinin üzerindeki ses düğmesinin dandik izlenimi verdiği yazıyor yurtdışı forumlarda. Bu model yurtışında bile zor bulunan bir model, ama almak için kakfaya koyarsam bir şekilde bulunur.
    3- Rega Elex-R = Bu modelde de dahili Dac yok, bluetooth yok, ama ses kalitesinin bu fiyat segmentinde eşsiz olduğu belirtiliyor, yazdığım 3 amfi içinde en ucuz olanı. Ayrıca bu amfiyi daha alınabilir kılan Türkiye'de bulunabiliyor olması. Dizaynı biraz değişik, sanki bir stereo amfi değil de uydu alıcısına daha çok benziyor:) @HI-DEF-MAN'in de ilk mesajında demiş olduğu gibi, son derece basit bir yapısı var ama temel işlemini mükemmel bir şekilde yerine geritiyor. Yalnız o da ne bu kadar kötü ve ucuz bir kumanda olamazzzz

Syg.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 17 Mayıs 2015; 11:17:37 >

rega elax r yi çok duydum okudum ancak dahili dac bulunması sizin için önemlimi çünki bi notebook mac bağlayıp transport etmek hem kaliteli hemde basit. Belki 900 lira daha pahalı sıfırı ama pm kı pearl lite ile mukayese etmeden almayın. Çinki arada 8ohm da 18watt güç farkı var . ses kalitesi ve rengide marantzın daha iyi ise aradki ses farkı uçurum olur ve fiyat farkına değer. (dükkanhifi fiyalarına göre konuştum)

pm15s1 i satmamdaki neden pm14 kı signature bulmam onuda satmamdaki neden de musical fidelity a5 bulmam. çünki M. fidelity 250watt 8ohm da. Zor sürülen kolonları ortadan yarmak için ideal. Marantz bu konuda o kadar iyi değil ve jamo concert 11'ler cidden zor sürülüyor. ikincielde a3.5 var ama dinlemek nasip olmadı vede 3000 civarı fiyat isteniyordu (tek amfisine) amfi cd takımdıydı değerlendirebilirsin. Ama sana şunu diyebilirim pm15s1 bulursan kap. Birde eski amfilerde içi açılmış olma durumu var 2-3 ay önce bir tane daha pm15s1 buldum ve aldım iyikide get ile almışım içi açılmıştı satıcı açılmadı demişti. İkincielde buna çok dikkat et özellikle 5 yaşını aşmış cihazlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 17 Mayıs 2015; 17:22:57 >

• quote:

rega elax r yi çok duydum okudum ancak dahili dac bulunması sizin için önemlimi çünki bi notebook mac bağlayıp transport etmek hem kaliteli hemde basit. Belki 900 lira daha pahalı sıfırı ama pm kı pearl lite ile mukayese etmeden almayın. Çinki orada 8ohm da 18watt güç farkı var . ses kalitesi ve rengide marantzın daha iyi ise aradki ses farkı uçurum olur ve fiyat farkına değer. (dükkanhifi fiyalarına göre konuştum)

pm15s1 i satmamdaki neden pm14 kı signature bulmam onuda satmamdaki neden demusical fidelity a5 bulmam. çünki M. fidelity 250watt 8ohm da. Zor sürülen kolonları ortadan yarmak için ideal. Marantz bu konuda o kadar iyi değil ve jamo concert 11'ler cidden zor sürülüyor. ikincielde a3.5 var ama dinlemek nasip olmadı vede 3000 civarı fiyat isteniyordu amfi cd takımdıydı değerlendirebilirsin. Ama sana şunu diyebilirim pm15s1 bulursan kap. Birde eski amfilerde içi açılmış olma durumu var 2-3 ay önce bir tane daha pm15s1 buldum ve aldım iyikide get ile almışım içi açılmıştı satıcı açılmadı demişti. İkincielde buna çok dikkat et özellikle 5 yaşını aşmış cihazlarda.

Marantz PM-KI-Pearl Lite Entegre Amplifikatör, 8005 ile aynı ürün sanırım? 8005 daha günceli ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 17 Mayıs 2015; 17:16:09 >

Neredeyse ancak kı modefiyeli versiyon olması gerek. Ken ishiwata KI nın açılımı ve bu modefiyeli versiyon demek. İçindeki bi kaç parça değişmiştir. Ama 8005 den eski yani 8004'ün upgerade edilmişi hangisi iyi onu bilmiyorum ama KI yine iyidir heralde pm8004 den daha sahneliydi demo ettiğimde. 8005 dinlemedim henüz.

• quote:

Neredeyse ancak kı modefiyeli versiyon olması gerek. Ken ishiwata KI nın açılımı ve bu modefiyeli versiyon demek. İçindeki bi kaç parça değişmiştir. Ama 8005 den eski yani 8004'ün upgerade edilmişi hangisi iyi onu bilmiyorum ama KI yine iyidir heralde pm8004 den daha sahneliydi demo ettiğimde. 8005 dinlemedim henüz.

Anladım, ve sanırım 8005 te de dac yok, bana çok benzer geldi iki ürün de, tabi ki olan modeli limited edition. Vardır bir kaç artısı diye düşünüyorum. Can Hifi da açık kutu teşhir de bir tane var indirimli olarak buna iyi bir fiyat verirlerse alabilirdim ama siyah olan modeliymiş, gold olsaydı keşke:
    http://www.dukkanhifi.com/p-2726-Marantz-PM-KI-Pearl-Lite-Entegre-Amplifikator-Acik-Kutu.html

Edit: KI olan versiyonu made in japan mış, ve daha kaliteli komponentler kullanılıyormuş. 8004, KI' nin usa versiyonuymuş. 6004 ve 7004 (muhtemelen 6005 ve 7005 de öyle) made için chinaymış. 8004 ve 8005 made in china mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 17 Mayıs 2015; 17:53:50 >

audioğhile da ilan gelmiş ud5005 diye ilanın açıklamasında bareberinde kullandığım pm15s1'de satılıktır diyor. tamda konuşmuşken sizinle. Belki kısmetiniz odur tam denk geldi ilan. (ilanla hiç bir alakam yoktur)

• quote:

audioğhile da ilan gelmiş ud5005 diye ilanın açıklamasında bareberinde kullandığım pm15s1'de satılıktır diyor. tamda konuşmuşken sizinle. Belki kısmetiniz odur tam denk geldi ilan. (ilanla hiç bir alakam yoktur)

Bir mail atayım, teşekkürler:)

Edit: Satılmış malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 18 Mayıs 2015; 10:58:54 >
  • Bu akşam alıyorum arkadaşlar hangisini alayım çok acil cevap lütfen

Rega Elex-R : 4.000 TL. (Yurtdışı fiyatı 898 pound)
    Rega Elicit-R: 6.000 TL. (Yurtdışı fiyatı 1.598 pound)
    Dinlediniz mi?

IKON 6 için Elex-R yeterli olacaktır. Ancak ileride daha üst seviye bir hoparlöre çıkılır ise ELICIT-R bambaşka bir makine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Dinlediniz mi?

IKON 6 için Elex-R yeterli olacaktır. Ancak ileride daha üst seviye bir hoparlöre çıkılır ise ELICIT-R bambaşka bir makine...

IKON 7 leri Elex-R ile dinledim Elicit-r ile dinlemedim, ama neredeyse tüm yorumlarda detayları daha iyi verdiği yazıyordu, almışken high end olanı alayım diyorum, zaten virüs iyice işledi, sanırım bir süre sonra ikonları da değiştiririm...
    Elex nasıl çaldı? Merak ettim.
    Alt frekanslardan hiç şüphem yok zaten ama üstler parladı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Elex nasıl çaldı? Merak ettim.
    Alt frekanslardan hiç şüphem yok zaten ama üstler parladı mı?

Aksine alt frekanslardan ilk başta rahatsız oldum gibi biraz, basslar nasıl desem fazla yüksek gibi geldi, Nils Lofgren - Keith dont go parçasının ilk kısmındaki akustik gitara vurdukça basslar çok fazla dınnlama yapıyordu bu durum hoşuma gitmedi bunu azaltmak için ismini unuttum köpük gibi bir şey koymayı düşünmüştüm bass driverlarına ikonların. Fakat üst frekanslarda çok hareketli şarkılarda da tam olarak net değildi (Rock tarzı ritimli parçalarda, mesela therapy-disquite albümünü dinledim fakat kayıt kalitesi çok iyi değil ve mğ3 formatındaydı albüm, usb üzerinden) Daha sonra cambridge audio nun yeni seri amfilerinden birini taktık. Tam modelini hatırlamıyorum ama AZUR351A modeli olabilr. Pink floyd -time şarkısını dinledim. Sonra tekrar rega elex-r amfiyi takarak aynı parçaları dinledim. O zaman anladım alt frekanslarda ne kadar başarılı çaldığını rega elex-r nin. Mesela pink floyd un time DA basslar neredeyse hiç duyulmazken cambridge amfide, rega elex-r de çok net çalıyordu. Yine de ufak tereddütlerim oldu o yüzden elicit-r yi de denemem lazım ve ikisini tekrar kıyaslamam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 22 Mayıs 2015; 17:01:46 >

• Cambridge Audio amfilerin genelde zaten basları zayıftır. Sakin çalarlar.
  • Heco Pioneer uyum desem. Aman konu toplanmışken dağıtmayayım.
    Stereo konusunda fazla deneyimim olmasada rega ların (amphi + hoplar) performansları hep hoşuma gitmiştir. Kuvvetle muhtemel timpani de yapmışsınızdır dinletiyi diye düşünüyorum. Rega rs5 - rs7, proac lar stereo sistem kurmayı düşündüğümde şuan için ilk tercihlerim olurdu. Şimdiden hayırlı olsun Volkan Bey. Belki dali ikon larda yerlerini rs7 yada proac A bırakır ileride.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.