Şimdi Ara

Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senol1979

Heco Pioneer uyum desem. Aman konu toplanmışken dağıtmayayım.
    Stereo konusunda fazla deneyimim olmasada rega ların (amphi + hoplar) performansları hep hoşuma gitmiştir. Kuvvetle muhtemel timpani de yapmışsınızdır dinletiyi diye düşünüyorum. Rega rs5 - rs7, proac lar stereo sistem kurmayı düşündüğümde şuan için ilk tercihlerim olurdu. Şimdiden hayırlı olsun Volkan Bey. Belki dali ikon larda yerlerini rs7 yada proac A bırakır ileride.

Elektrahifiaudio da dinledim, ellerindeki ikon 7 leri kurdular, sonra birkaç farklı amfi ile de dinleme imkanı sundular, gayet ilgili bir firma, ataşehirde yerleri bana da çok yakın, birkaç kere daha gidicem demoya. Elex-r ya da elicit-r den birini alıcam ama hala kararsızım hangisi diye. Büyük ihtimal elicit-r olacak. Regalarla çoğu kişi proacları yakıştırıyo ama ben kafaya koydum b&w pm1 alıcam regalar için:)

Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 23 Mayıs 2015; 23:31:05 >

• Ya arkadaşlar, biliyorum çok oluyorum ama öğlen gittim yeniden demoya, bu sefer ilk olarak elicit-r modelini dinledim, mükemmel detaylar, çok temiz ve açık çalıyordu. Ses çok rafineydi, kusursuza yakındı diyebilirim. Çok beğendim. Daha sonra elex-r modelini yeinden dinleyeyim dedim, dinlemez olaydım Gene kafam karıştı büsbütün. Sesi karakteri daha farklı biraz daha kapalı çalıyor ama rahatsız edici değil, basslar daha yoğun, ses seviyesi çok daha yüksek ecilit-r a göre. Sanki daha güçlü sanarsınız amfiyi, kağıt üzerinde özelliklerinin daha düşük olmasına rağmen. Resmen elex-r nin çeyrek ses seviyesindeki volume e, elecit-r da yarı ses seviyelerine çıkınca ulaşılabiliyordu.
    Elicit-r daha çok lambalı amfi tadında çalıyor, elex-r biraz daha kapalı, biraz daha bass ağırlıklı ve daha volüme lü çalıyor.

Aralarında da 2000 tl kadar bir fark var, bu fark için biraz daha iyi bir dizayn, daha detaylı ama daha az volüme e sahip bir ses, daha iyi kumanda , ayrı özel bir phono katı olan bir amfi, ve birkaç tane daha girişi olan bir amfi alıyorsunuz. Bunlar için değer mi sizce?

Sonuç olarak 2 amfi de çok güzel, gönlümden elicit-r geçiyor ama 6.000 tl yi biraz aşan fiyatı gözüme fazla geliyor. Elex-r ise 4.000 tl ye yakın olan fiyatıyla daha alınabilir bir amfi.

1.500 lira kapora verdim, yarın akşam son kez gidip alıp işi bitiriyorum. Sorum şu elicit-r mı, elex-r mi?

Syg.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 27 Mayıs 2015; 16:10:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

Ya arkadaşlar, biliyorum çok oluyorum ama öğlen gittim yeniden demoya, bu sefer ilk olarak elicit-r modelini dinledim, mükemmel detaylar, çok temiz ve açık çalıyordu. Ses çok rafineydi, kusursuza yakındı diyebilirim. Çok beğendim. Daha sonra elex-r modelini yeinden dinleyeyim dedim, dinlemez olaydım Gene kafam karıştı büsbütün. Sesi karakteri daha farklı biraz daha kapalı çalıyor ama rahatsız edici değil, basslar daha yoğun, ses seviyesi çok daha yüksek ecilit-r a göre. Sanki daha güçlü sanarsınız amfiyi, kağıt üzerinde özelliklerinin daha düşük olmasına rağmen. Resmen elex-r nin çeyrek ses seviyesindeki volume e, elecit-r da yarı ses seviyelerine çıkınca ulaşılabiliyordu.
    Elicit-r daha çok lambalı amfi tadında çalıyor, elex-r biraz daha kapalı, biraz daha bass ağırlıklı ve daha volüme lü çalıyor.

Aralarında da 2000 tl kadar bir fark var, bu fark için biraz daha iyi bir dizayn, daha detaylı ama daha az volüme e sahip bir ses, daha iyi kumanda , ayrı özel bir phono katı olan bir amfi, ve birkaç tane daha girişi olan bir amfi alıyorsunuz. Bunlar için değer mi sizce?

Sonuç olarak 2 amfi de çok güzel, gönlümden elicit-r geçiyor ama 6.000 tl yi biraz aşan fiyatı gözüme fazla geliyor. Elex-r ise 4.000 tl ye yakın olan fiyatıyla daha alınabilir bir amfi.

1.500 lira kaparo verdim, yarın akşam son kez gidip alıp işi bitiriyorum. Sorum şu elicit-r mı, elex-r mi?

Syg.,

İlginç bir durum ses seviyesi konusu,

Elicit in giriş hassasiyeti 196 mv /10k

Elex in 164 mv/30-50k

Kaynağın çıkış nedir acaba? Elicit ile bir uyumsuzluk mu oldu anlamadım.
    Normalde yukarıdaki değerlere göre elicit aynı noktada daha yüksek güç vermeli.
    Aklıma 2 şey geldi ya kaynağın çıkış hassasiyeti elicitin girişinden daha düşük
    Veya Elex in Volume potu lineer değil.
    Düşük bit ihtimal ama 2 cihazıda line in den mi bağlantı yapmıştınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

Ya arkadaşlar, biliyorum çok oluyorum ama öğlen gittim yeniden demoya, bu sefer ilk olarak elicit-r modelini dinledim, mükemmel detaylar, çok temiz ve açık çalıyordu. Ses çok rafineydi, kusursuza yakındı diyebilirim. Çok beğendim. Daha sonra elex-r modelini yeinden dinleyeyim dedim, dinlemez olaydım Gene kafam karıştı büsbütün. Sesi karakteri daha farklı biraz daha kapalı çalıyor ama rahatsız edici değil, basslar daha yoğun, ses seviyesi çok daha yüksek ecilit-r a göre. Sanki daha güçlü sanarsınız amfiyi, kağıt üzerinde özelliklerinin daha düşük olmasına rağmen. Resmen elex-r nin çeyrek ses seviyesindeki volume e, elecit-r da yarı ses seviyelerine çıkınca ulaşılabiliyordu.

1.500 lira kaparo verdim, yarın akşam son kez gidip alıp işi bitiriyorum. Sorum şu elicit-r mı, elex-r mi?

Syg.,

İlginç bir durum ses seviyesi konusu,

Elicit in giriş hassasiyeti 196 mv /10k

Elex in 164 mv/30-50k

Kaynağın çıkış nedir acaba? Elicit ile bir uyumsuzluk mu oldu anlamadım.
    Normalde yukarıdaki değerlere göre elicit aynı noktada daha yüksek güç vermeli.
    Aklıma 2 şey geldi ya kaynağın çıkış hassasiyeti elicitin girişinden daha düşük
    Veya Elex in Volume potu lineer değil.
    Düşük bit ihtimal ama 2 cihazıda line in den mi bağlantı yapmıştınız?

İki amfide de aynı porttan giriş yapıldı, kaynak ikisinde de aynıydı cambridge audio nun giriş seviyesi bir network player ile usb üzerinden flac parçalar çalarak yapıldı demo, ikisiyle de dali ikon 7 mk2 aynı kablolarlar denendi.Demo yapmdan zaten oradaki Serkan Bey 'de elex-r nin ilginç bir amfi olduğunu kağıt üzerindeki özelliklerinin daha düşük olmasına rağmen ses seviyesinin daha yüksek olduğunu belirtmişti, sesi yarıya zar zor getirdim elex-r ile o kadar söyleyeyim...
    Yalnız belki şöyle bir şey olabilir onu yarın denediğimde tekrar bakıcam tam emin deilim; Elicit-r ın ayrı bir daha mm phono katı var (ortadaki switche basınca line level a geçiyor) bu inputtan bağlanıysa bu yüzden daha düşük gelebilir mi acaba bilemiyorum.
     Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 27 Mayıs 2015; 16:08:44 >

• Elicit R volume potu Rega nın unique programlanabilir elektronik olanıdır.Elex de yoktur klasik volume potudur.
    Bu programlanabilir volume potu 20 tane led ile gösterilir. Her bir led 4db ilk bir artışı gösterir toplamda 80 db ilk bir artışı Gösterir,Satıcı bilmiyorsa Hiç hi end Rega görmemiş sanırım.
    Ayrıca bildiğim kadarıyla Elex de pasif volume potu var ancak pre amfiye giren sinyal ve çıkış gainini ölçen ve pota giren sinyali dengeleyen bir devre var. Sanırım bu cd playerın çıkış sinyalinin düşüklüğünden kaynaklanmıştır. Elex dengelemiş Elixir de bu olmadığından Kısık kalmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Elicit R volume potu Rega nın unique programlanabilir elektronik olanıdır.Elex de yoktur klasik volume potudur.
    Bu programlanabilir volume potu 20 tane led ile gösterilir. Her bir led 4db ilk bir artışı gösterir toplamda 80 db ilk bir artışı Gösterir,Satıcı bilmiyorsa Hiç hi end Rega görmemiş sanırım.
    Ayrıca bildiğim kadarıyla Elex de pasif volume potu var ancak pre amfiye giren sinyal ve çıkış gainini ölçen ve pota giren sinyali dengeleyen bir devre var. Sanırım bu cd playerın çıkış sinyalinin düşüklüğünden kaynaklanmıştır. Elex dengelemiş Elixir de bu olmadığından Kısık kalmıştır.

Tabi ki biliyor satıcı bu durumu, adamlar ürünü yıllardır satıyorlar ve gayet bilgili ve ilgililer. Reklam olacak ama Elektra Hi-fi audio ismi mekanın. Önceden bilgi vermeniz durumunda istediğiniz setup ı sizin için kuruyorlar ve istediğiniz gibi demo edebiliyorsunuz, bir ara yolunuz ataşehir tarafına düşerse tavsiye ederim, demo studioları gayet başarılı. Elicit-r da Ledler yarıdaydı hemen hemen aynı ses seviyesinde elex de klasik volume potu çeyrekti.

İkinci söylediğiniz mantıklı ama...

• Elicit-r alındı arkadaşlar. Bu akşam 1 saatlik bir demo sonrası elicit-r ın bariz bir şekilde çok daha iyi olduğuna karar verdim. Şu evde kutuyu açıyorum :) Ama daha yolum uzun, ilk sırada pikap ve kablolar var, daha sonra cd veya network player, hepsini bitince de daha iyi hoparlörler var:) Pikap olarak pro-ject debut carbon om10 alıcam...
    Tavsiyede bulunan ve ilgilenen herkese teşekkürler
  • hayirlisi olsun. nihayet mutlu son :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

hayirlisi olsun. nihayet mutlu son :)

Teşekkürler ama bu işin sonu yok:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Eyvallah dostum sağolasın...
  • FERROKROM kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel Günler'de kullan...

• Hayırlı olsun üstad keyifli dinletiler

• quote:

Hayırlı olsun güzel Günler'de kullan...

Teşekkürler sayende:)

Doğru mu yapmışım bağlantıyı? Front speakerları elicit-r a bağladım, avr nin pre amp çıkışlarından rca kabloyla elicit in pre out çıkışlarına bağladım. Ama stereo modunda avr nin ses açma kapama tuşundan değil de elicitin volume açma kapama düğmesinden sesi açıp kapıycam sanıdyorum. Avr nin volume tuşu çalışıyor, elicit in volume tuşu deaktif.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Hayırlı olsun üstad keyifli dinletiler

Eyvallah üstadım sağolasın
    Estağfirullah ne demek...
    Ancak bağlantın yanlış aman ...
    avr nin pre outputundan Rega nın direct input a gireceksin. ancak volume sondaymış gibi Çalışır mutlaka AVR nin sesini kısıp çalıştır....

• quote:

Estağfirullah ne demek...
    Ancak bağlantın yanlış aman ...
    avr nin pre outputundan Rega nın direct input a gireceksin. ancak volume sondaymış gibi Çalışır mutlaka AVR nin sesini kısıp çalıştır....

Hadi ya, hemen değiştirdim şimdi sağolasın tekrar...
    rega nın pre amp output çıkışı ne işe yarıyor peki? Power amp eklemek için mi?
    Bu arada aynı sesi almıştım ilk bağlantı şeklinde:)
    avr ile elicit arasindaki kabloyuda iyi bir kablo kullanin

• Ne olabilir mesela ara kablo?

• su anda ne var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.