Şimdi Ara

Dali Lektor 8 ** Magnat 1002 ** Heco Victa Tercih için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk sistemimi kurmak için bende araştırma aşamasındayım, her zaman olduğu gibi yine sizlerin sayesinde hiç bilgim ve fikrim olmayan bir konu hakkında azıcıkta olsa bilgilendim.Öncelikle tüm paylaşımlarınız için herkese teşekkür ederim...

bendeki durumu özetlersem 28 m2 salon için film seyrederken kaliteli ses almak asıl amaç ,
    tüm okuduklarım sonrası genelde tavsiye edilen üç marka var.
    Dali Rektor 8, Magnat Suprame 1002, Heco Victa

1 .DALİ LEKTOR 8 + LEKTOR 2 (RAF) + LEKTOR LCR CENTER .... 3220 TL
    2. DALİ LEKTOR 6 + LEKTOR 2 (RAF) + LEKTOR LCR CENTER .... 2530 TL
    3. Magnat Monitor Supreme 1002 + 202 + C252 5.0 set...............2365 TL
    4. Victa Prime 702 + 302 + C102 5.0 set................................... 3100 TL
    5. Victa Prime 602 + 302 + C102 5.0 set................................... 2990TL

Media Markt'da Pure Acoustic - SUPERNOVA 8 5.1 Set + Denon AVR X500 ... 2300 TL (teşhiri 1600 TL ye sattılar) ........... SİZCE BU NASIL BİR SET ALINABİLİR Mİ ...... marka hakkında hiç yoruma rastlamadım...

anlayacağınız bu noktada yardımınıza ihtiyacım var...

DALİ (lektor 6 -- lektor 8) mi , MAGNAT (1002 -- 2002) Mİ , Yoksa Heco Victa mı ???????

apartman dairesi için bütcem dahilinde mümkün olan en kaliteli sesi almak hemde bunu mümkün olan en uygun fiyat ile sağlamak için tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

• ondrclvz O kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam bu setleri hangi avr ile kullanmayı düşünüyorsunuz ?

pure ve x500 ü es geçin

ben 3. ve 4. seçenekten yanayım
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Üstadım dediğim gibi sıfırdan kurma aşamasındayım , AVR olarak sıfır sayılabilecek durumda ikinci el Harman Kardon 370 alma ihtimalim var ama net değil, pelin elektronikten Ufuk bey Yamaha 477 + magnat 802 veya 1002 tavsiye etti. Televizyonum 4K bu sebeple tercihim 4K destekli bir AVR almak, ama açıkcası bu konuda da karar veremedim ... Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
  • Bence Lektor 8 ve HK370 daha iyi secim olur.
    Hk370 i yamaha 10xx serisiyle es tutun derim 4xx serisinin yaninda fazla iyi kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bence Lektor 8 ve HK370 daha iyi secim olur.
    Hk370 i yamaha 10xx serisiyle es tutun derim 4xx serisinin yaninda fazla iyi kalir.

Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum ama , hoparlör setini karar verirken doğru bir tercih yapmak AVR de ise aralarında uçurum yok ise şayet günü kurtararak birkaç yıl sonra update etme niyetindeyim.

Magnat 1002+yamaha 477 3000 TL iken Lektör 8 + HK370 5500 TL
    Aralarında uçurum var derseniz şayet Magnat 1002 + HK 370 de (ikinci el) 4500 TL

Sizce öncelik olarak iyi bir AVR mi? yoksa hoparlör seti mi?
  • O avr yi şayet 1.800- 2.000 TL seviyesinde alabiliyorsanız kaçırmayın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Garantili 3 aylık cihaz 2000 istiyor, Amazon da 1700 civarı ve herhalde garantisi geçersiz olur.. Ama Denon 4100 2300 TL ye satılıyor.Güvenilir mi ,Amazon dan alan varmı acaba gümrük vs sıkıntı yaşarmıyım bu konuda fikriniz veya duyumunuz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışı işini bilmiyorum ama kesin takılır bence....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam bence hk 370 ile heco set güzel bir 2 li olurlar diye düşünüyorum
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Forumda okumuştum Van'dan bir kişi HK 370 sipariş etmiş bir hafta sonra teslim almış hatta gönderim yeri de İtalya imiş... Ankara da havalimanında çalışıyorum gümrük memurlarına bir danışayım bu işin prosedürü nedir acaba. Kulaktan duyumlarla bildiğim 100 dolar limit olduğu , 100 dolar üstündeki siparişlerde gümrüğe takılmassa zaten problem yok , şayet takılırsa Türkiye satış fiyatı üzerinden %15 veya %21 oranında vergi ödeyerek alınıyor (ki bu vergi dahil ödendikten sonra bile %35-40 ucuza mal etmek demek) Denon 4100 yaklaşık 2500 TL şu anda AMAZON da %15 veya 21 vergi ödense bile 3500 TL ye alınabilir malum şuan piyasada 6000 TL civarına satılıyor...Sorup öğrenmek lazım tabi bu işler kulaktan dolma olmuyor sonra elimizde patlayabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

hocam bence hk 370 ile heco set güzel bir 2 li olurlar diye düşünüyorum

Üstadım Magnat 1002(hatta 2002) ve Dali Lektor 8 olmaz mı diyorsun (veya tercih ediyorsun)...Aslında biraz daha uygun olduğu için Magnat'a doğru meyilliydim sanki ama ;)

... hocam açarmısın biraz neden Heco + ve - yönler olarak bilgilendirirsen sevinirim...
  • merhaba telefonda görüşmüştük ama buradan da bir açıklama yapmak isterim . dali lektor serisi magnat monıtor supreme ile yakın çalan bir seridir . fakat fiyatları konusunda seçim size kalmıştır . Heco victa prime serisi markanın still ve suret serisidir . yani fiyat performans olarak kullanıcılarına mükkemmeliyetçi olmasada tatminkar bir cevap sunmaktadır . magnat içinde monıtor supreme serisi aynı durumdadır . tamamen kullanıcıya fiyat performans oranı dahilinde kullanıcılarını mutlu etmektedir . tabiiki her hoparlörün ses karakteristikleri ve her kullanıcının duyumsaması farklı olacağından dinleyerek seçim yapmanız sizi en iyi sonuca yaklaştıracaktır . tamamen kişisel ve müşterilerimizle ortak öngörümüz heco markasının hoparlörlerin ve crossoverlarının yapısı gereği daha doğal ve detaylı tonda çaldığı , kutu ve bileşen tasarımları konusunda da daha detaylı yapıya sahip olduğu doğrultusunda , magnat için daha çok güç ve lineer tepkimesine sahip cossover yapısı , büyük gövdeli kutu tasarımı ile daha kontrollü bass karakterli ses detayları , 17 cm geniş çaplı mid bass hoparlörler ile detaylı orta frekans sesleri , 2 ' ferro fluid sıvı ile soğutulmuş kubbe tiz hoparlörler ile kusursuz müzik ve sinema effectleri için zemin hazırlamaktadır . fakat dediğim gibi gelip dinleyip kararınızı vermeniz sizi daha mutlu edecektir . saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: eternalses

merhaba telefonda görüşmüştük ama buradan da bir açıklama yapmak isterim . dali lektor serisi magnat monıtor supreme ile yakın çalan bir seridir . fakat fiyatları konusunda seçim size kalmıştır . Heco victa prime serisi markanın still ve suret serisidir . yani fiyat performans olarak kullanıcılarına mükkemmeliyetçi olmasada tatminkar bir cevap sunmaktadır . magnat içinde monıtor supreme serisi aynı durumdadır . tamamen kullanıcıya fiyat performans oranı dahilinde kullanıcılarını mutlu etmektedir . tabiiki her hoparlörün ses karakteristikleri ve her kullanıcının duyumsaması farklı olacağından dinleyerek seçim yapmanız sizi en iyi sonuca yaklaştıracaktır . tamamen kişisel ve müşterilerimizle ortak öngörümüz heco markasının hoparlörlerin ve crossoverlarının yapısı gereği daha doğal ve detaylı tonda çaldığı , kutu ve bileşen tasarımları konusunda da daha detaylı yapıya sahip olduğu doğrultusunda , magnat için daha çok güç ve lineer tepkimesine sahip cossover yapısı , büyük gövdeli kutu tasarımı ile daha kontrollü bass karakterli ses detayları , 17 cm geniş çaplı mid bass hoparlörler ile detaylı orta frekans sesleri , 2 ' ferro fluid sıvı ile soğutulmuş kubbe tiz hoparlörler ile kusursuz müzik ve sinema effectleri için zemin hazırlamaktadır . fakat dediğim gibi gelip dinleyip kararınızı vermeniz sizi daha mutlu edecektir . saygılarımla

Ufuk bey yanılmıyorsam sizsiniz....

Aceleye getirmeden geniş zamanda kendi çapımda araştırarak , mümkün olduğu kadar kullanıcı yorumu ve tavsiyeleri ile bilgilenerek bir tercih yapmak istiyorum.
    Dört gözle izine çıkacağım günü bekliyorum.. En kısa sürede yanınıza uğrayacağım , yapılan tavsiye ve öneriler ışığında bizzat dinleyerek de doğru tercihi yapacağımı düşünüyorum.

merhaba hocam heco ve 370 in güzel bir 2li olacağını düşünüyorum magnat ilede olur tabi lektor için fikrim yok
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Üstadım değerli zamanını ve kıymetli fikirlerini esirgemediğin için teşekkür ediyorum.
    Pelin elektonikten Ufuk bey'de sağolsunlar fikirlerini belirttiler en doğru seçimin dinleyerek verileceğini de belittiler.Pelin Elektronikte Heco Victa ve Magnat'ı dinleyerek aralarında tercih yapabilirim ama aklımın bir köşesinde hep Dali Lektor olacak oldukça fazla öneriliyor.Özellikle benim de tercihim olan neredeyse sadece film-sinema için kullananlar Dali İkon yerine yarı fiyatındaki Dali Lektor'ü şiddetle kullanıcıları öneriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.