Sular kesildiğinde, milletin dairesindeki boruların çıkışındaki birikmiş pislikler ana boruya geri gidiyor. Sonra sular geldiğinde bu pislikler diğer dairelere dağılmış oluyor. Büyük olasılıkla diğer apartmanlara da dağılıyor. Bu pislikler şunlar olabilir: tuvaletteki beklemiş sifon suyu, paslanmış bir borudaki pas, evine tadilat yaptırmakta olan birinin yeni döşediği borudaki bir kimyasal, çatlamış bir boruya yakın bir yerde patlayan kanalizasyon, bir teröristin eklediği zehirler, ... kısacası çeşmeden içtiğiniz şey arıtılmış b.k bile olabiliyor. Suyun kesilmesine de gerek yok. Pompa arıza yapıp basınç azıcık azalsa yine üst kattan alt kata su geri gidebilir. Boruların suyu iki yönde iletebilmesi ve tüm dairelerin aynı şebekeye bağlanması bence bir güvenlik sorunu. Bir psikopat sular kesildiğinde kendi borusuna siyanür atsa yüzlerce kişi ölebilir. Resmen balına yaşıyoruz. Makarnayı yapmadan önce bile iki kere düşünüyorum. Direk içmek, risk almak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Haziran 2024; 14:29:23 > |
Damacana Su Bayileri Batmaya Başladı !! (3. sayfa)
-
-
Aynilari damacana icin daha fazla gecerli pislik dolu damacanalarda ne varsa aritma sansin da yok direkt goturursun pisligi zehiri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 14:38:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
21 yıldır Tarsustayım suyu çeşmeden içiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende söküp attım zaten başlarım sedimentine biocerasına diyip koşarak bakkaldan ısrarla güneşte beklemiş 5 litre pet aldım o bitince eski abone olduğum elamanı ararım skt geçmiş damacana da su isterim ohh mis
Yıllarca dursun ne yosunlaşma ne koku
tüm o dediklerinin yeteri kadarını sadece sudan alabilmek için günde 2 ton falan su içmek lazım.
arkadaşlar bambaşka bir dünyada yaşıyor ve oradan yazıyorlar sanırım.
-
yer bursa 41 senedir çeşme suyından içiyoruz yemekleride aynı şekilde çeşme suyundun yapıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 2 Haziran 2024; 16:1:7 >
Memlekette babamlar damacana su isi yapiyor. Ben kendim memurum. Yani parami baska yerden kazaniyorum su isiyle ilgim yok. Lakin artima dediginiz mesele sudaki butun demiri yararli mineralleri aliyor ayrica filtrelerini duzenli araliklarla degistirmek gerek.
Ben damacana suyunun dolum tesisine gittim. O su dağdan cikiyor fiskiriyor boyle. Normal damacana suyundan tadi farkli damacana sulari ozondan gectigi icin tadi acilasiyor. Ozon meselesini saglik bakanligi zorunlu tutuyor. Damacana suyu dogal kaynaktan cikan sudur. Eger saglam bir marka alirsaniz cok faydalidir( saglam markadan kasti erikli, hayat, saka ...vs degil) saglik bakanliginin yayinladigi liste var yanilmiyorsam 1 numarada buzdaginin suyu (sakarya buz dag suyu)vardi. Erikli 186. siradaydi.
Damacanalarin temizlik meselesine gelirsek. Bos damacanalar 5'erli veya 10'arli olarak(makinenin kapasitesine gore) makineye girer, temizlenir. Temizlik islemi en az 5 dakika surer ve kaynar su ile olur. Damacananin icine cesitli fircalar girer. Defalarca su basiliyor. Firca tipleri incesi, kalini buyugu kucugu farkli farklidir en ince ayrintisina kadar o damacana temizlenir. Bu tip yerleri saglik bakanligi surekli kontrol ediyor. Goz actirmiyor.
Her damacana 60 dolumluktur. 60 dolumdan sonra damacana imha edilir geri donusume girmez girsede o madde ile tekrar damacana yapilmaz.Ciddi cezasi var. Damacanada kullanilan malzeme cama cok yakindir.
Cezalardan denetimlerden kastim direk tesis kapatma oyle para cezasi falan degil. (Bizzat sahit oldugum olaylar oldugu icin bu kadar net konusuyorum )
Aritma suyu sonucta musluk suyudur. Ve bu suyun buyuk kismi aritma tesislerinden geliyor. Ben o tesislere gittim. Cok saglam bir mideniz olmasi lazim. Her adamin calisip her adamin gidecegi bir yer degil orasi o sularin icinde hayvan oluleri dışkılar falan anlatsam bir daha musluk suyuna tobe edenler olabilir.
Son olarak, gelelim fiyatlar konusuna bir damacana suya yasadigim sehirde 100 tl veriyorum ki bu cok abartili bir fiyattir. Damacanin fabrikadan dolum fiyati 20-25 tl bisey emin olun. Cunku biz su isine ilk basladigimiz zaman suyu 1 tl' ye dolduruyorduk tesisten. 5 tl ye de satiyorduk.
Herkes gibi su firmalarida kafalarina gore zam yapiyorlar. Bu dolarin uctugu zamanlar(hani evini arabasini satip dolara yatiranlarin oldugu zamanlar) su firmasida zam yapmisti babam neden zam yapiyorsun dediginde adam dolara zam geldi cevabini vermisti. Yani herkes nerden ne tutturursa o olmus.
Ben bildiklerimi paylastim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok güzel anlattınız.Teşekkürler.
-
anlatmak istediğim bu. bazı cahiller beni su işinde mi sandı ne? En temiz yolu doğadan elde edilen yöntem. bunun için de su yataklarının çok iyi korunması gerekli. ben hayatımın çoğunu bulgaristan ingiltere ve şu anda almanya'da geçiriyorum. 90larda Türkiye'de idim. Türkiye'nin yaşanır olduğu dönemde de bursa'da su temizdi ve biz sürekli içiyorduk. ama şimdi Türkiye eski Türkiye değil. o yüzden çeşme suyuna da güvenemezdim.
-
Damacanayi getirttim hocam pompayi da taktim bir iki bastim firt firt simdiden halusinasyonlarim gecmeye basladi allah razi olsun bu damacanayi onerenlerden yoksa apartmanda the shining filmi cekecektim milletin hayati kurtuldu.. mineral almak onemli hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 18:1:51 >
aman diyim mahallenin verilmiş sadakası varmış
Damacandır şizofren den korur..
Bir günde içtiğiniz su miktarı 2 litre zaten. Bundan gelecek mineralin 100 katını 1 şişe maden suyundan alırsınız. Ki eşek arıtma suyun sonuna mineral filtre boşuna takmıyoruz. 1500 lira Biocera A.A. filtre.
-
Hocam yine az önce kulagıma öldür onları, hepsini öldür, seytan efendimiz kurban istiyor seklinde seytani sesler geliyordu, bir bardak mineralli damacana hüplettim mutfaktaki ekmek pucanı hemen yerine koydum sesleri Allah'ın da izniyle yok etti.. Seytani gücleri ve özellikle sizofreniyi yok eden damacanadan Allah razı olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Haziran 2024; 20:40:4 >
-
Damacanın 60 dolumu veya kaçıncı dolumu tamamladığı nasıl belirleniyor. Biz tüketiciler bunu kontrol edebilirmiyiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arıtma ucuz diyeceğim ama makine - filtre fiyatları aldı başını gitti. Market fiyatlarını takip ediyorum. Hangisi ucuza geliyorsa oradan alıyorum. Şu anda damacana su ucuza geliyor. Ama kafalarına göre zam yaparlarsa yine marketten alırım.
-
Sen damacana firmalarının, o çok meşhur reklamlarındaki gibi dağdan tepeden mi getirdiğini sanıyorsun suları? Arıtıp arıtıp satıyorlar.
Hocam işin içinde devlet varsa özellikle şüphelerim 10 kat artar. Ha her bakanlık kötüdür diyemem lakin bir çok bakanlığın bir çok ilçe şubesi falan işini düzgün yapmıyor. O saydığınız şeylerin türkiyede ticaret faliyet yürüten her su markasının harfiyen uyduğunu böyle sıkı denetimlere girip en ufak bir sorunda veya ciddi sorunda o bayiyi markayı kapattıklarını düşünmüyorum. Umarım dediğiniz gibidir lakin gıdadaki denetimlerin hali ortada süt tankında zeytin tankında çıplak yıkanan afgan suri işçiler mi dersiniz sahte gıdayı orjinal diye aynı orjinal parasına satan mı dersiniz et diye at eşek domuz eti karıştırıp satan mı dersiniz almış başını gidiyor gıdadaki hileler hurdalar. Hal böyle olunca damacana su olayına da dediğim gibi işin içinde devlet varsa inanmıyorum güvenemiyorum ama mecburen musluk suyu çok daha beter olduğu için mecburen damacana alıyoruz biz de.
-
Şimdiye kadar çoğu markanın su’yunu denedim. Çaydanlıkta çeşme kadar olmasa da, az kireç yapıyor. Ama pınar su sıfır kireç yapıyor mesela. Sıfır kireç dağ su’yu olur mu? Bence olmaz. Herkes de oluyor da sende niye olmuyor derler adama :)
Arıtma su işini yapan arkadaşta dedi. Piyasada %90 arıtma dedi. Çocuklarınız için filan en iyisi Niksar su demişti bana. O da piyasada pek bulunmaz zaten.
Bunca firma dağdan, bayırdan getirdik diyor. Adı şanı olmayan markalar ne yapıyor o zaman? Her gün yüzlerce tır kaldırıp dağdan su alabilir mi? Maliyeti karşılar mı? Niye kimse damla su’yu sevmiyor? O da arıtma zaten.
Bir gün büyük markete gideyim alış veriş için dedim. Yolda su toptancısı gördüm. Geçen yaz bu bahsettiğim. Güneş kavuruyor. Toptancı bütün su’ları bildiğin gölge alanda değil, açık havada bekletiyordu. Şimdi bu normal mı değil mi söylesinler. Günlerce, saatlerce güneş altında bekleyen pet su’ları alıp içiyoruz bizde. Cam su’ları yine onlara nazaran daha sağlıklı.
Evinize 15 litrelik cam damacana alın. Boşalınca, arıtma su’yundan cam damacanaya doldurun. Ben iş yerime su arıtma taktırdım. Sıfır kireç.
Su arıtma, şöyle böyle diyenlerde komiksiniz. Dışarıdan içtiğiniz çay’dan, kahveye, kullanılan yemeklere kadar arıtma su’yu ile yaparlar. Hatta Çeşme suyu bile kullanan vardır.
Çoğu binaların su boruları 20-30-40 yıllık. İçinde pas, kir ne ararsan var. Evinde 3-4 gün tatile gidip, geldiğinde çeşmeyi bir açıyorsun, 2-3 dakika pislik pas akıyor. Gelmiş burada arıtma su tü kaka diyen var :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X