< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Damacana Su Bayileri Batmaya Başladı !! (4. sayfa)
-
-
Bir ara emlakçılar batiyordu, sonra galeriler, simdi de damacana su bayilerini mi batiriyorsunuz
-
Yeni nesil arıtma su’larında atık daha da az olmaya başladı. Yahu arıtma su’yunu çay, yemek için kullanacaksın zaten. Elinizi yüzünü yıkamaya, çamaşır yıkamaya mı kullanacaksın? Banyo mu yapacaksın? Yemekte çay da kullanırsın zaten. Nasıl mantık var bunlarda anlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arıtma sistemleri sudaki yararlı mineralleri de filtreliyormuş diye bir şey okumuştum. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgisi olan var mı?
-
vay canına bunları hiç düşünmemiştim. ben de diyorum yav sular kesilince neden böyle su geliyo. şoka uğradım okuyunca ama söylediğiniz o kadar mantıklı ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
damacana'nın sıkıntılarından biri de bu. psikopatın biri damacana boşaldıktan sonra kasıtlı olarak içini pisletse, artık o pis damacana birsürü kişinin evine girecek.
Aritma suyundaki en buyuk şüphe ağir metalleri ne kadar filtreleyebildiği. Turkiyede şebeke suyuns ne karişiyor o binalarin boru sistemlerindeki paslarin, metallerin, kurşun gibi, aliminium gibi suya mikro boyutlarda bile karişmasi ileride (şimdi olmasa da) parkinsondan, alzheimera binbir çeşit hastaliga davetiye çikarabilir.
Bu arada demineralize kireçsiz bir su içiyorsunuz. Aritma sulari kirecsizdir. Kireç bizim için gereklidir insan sagligi icin.
Ama cozumu kolay, kaynagi ureticisi belli bir kaya tuzu firmasindan sipariş geçin. Bir sürahiye aritma suyunu koyun ve icine bir tutam tatli kaşiği tuz atin (Kaya tuzu) mineral sorununu cozersiniz.
Damacana olayi da sakat, o damacanalar hangi sartlarda saklaniyor kimbilir? Hijyenden bahsetmiyorum, isiya maruz kalma halinde güneşte bekleme halinde bile, mikroplastik çozünmeleri suya karişir. Bunlarin hepsi hucresel bozunmalara sebep.
Yani aritma da damacana da güvenli degil.
Kimsenin hicbir zaman hakli olabilecegi bir konu degil.
Nispeten daha minimal bir ilçe ya da şehirde isek, yeni bina ve borulari düzgün bir altyapida varsa binada aritma kaya tuzu ile kullabilmak kaydiyla en doğru seçenek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben demineralize suyun sagliga zararli olduguna inanmiyorum bu konuda bilimsel bir kanit yok. Who saglik orgutunun bir makalesi var onda da dusuk PH'li sularin bina tesisatina zarar verebileceginden falan bahsediliyor cok uzun suredir yani 7 yildir falan sifir mineralli ro suyu kullaniyorum maden suyu tuketme gibi bir aliskanligim yok aldigim ek bir onlem de yok ro suyundan baska su hic kullanmadim sadece normal bir sekilde besleniyorum ozellikle kan degerlerimi bircok kez olcturdum herhangi bir mineral eksikligi ya da saglik sorunu yasamadim sudan mineral alma gibi bir olay yoktur
Yeni binalarda artik borular plastik oluyor zaten duzenli filtre degistirmek ve cihaz bakimi saglik acisindan cok onemli mineral degil de aritma cihazinda bakim yapilmazsa bakteriyel ureme olabilir o konudan daha cok endise edilmeli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Haziran 2024; 7:56:59 >
Tehlikeli tabii sonucta nerede nasil dolduruldu, kim kime satti, bize satan icine bir sey katti mi katmadi mi bunlari bilemeyiz.. Cesmeden akan su en azindan surekli klorlaniyor bazen kloru fazla atiyorlar bir 100 kisi zehirleniyor ama kucuk ilcelerde oluyor genelde cok nadir oluyor omrumde hic basima gelmedi aritma almayana da direkt cesme suyu tavsiye ederim hatta kaynatin sogutun icin damacanadan daha guvenlidir burada Antalya merkezde cesme suyunu direkt kullanmak mumkun degil cunku Antalyanin cografi yapisindan dolayi su oldukca sert ve kirecli tadi cok kotu oldugu icin aritma gerekiyor fakat her yerde boyle olmayabilir
Millet barajlarda çırılçıplak yıkanıyor, deterjan ile bulaşığını yıkıyor çocuğunu işetiyor. Aynen kanki artıma varken ne gerek var.
-
ben hangi yazımda damacana su övüyorum?
-
Klor belediye suyundaki her mikroorganizmayı yok ediyor. Isterlerse baraja sülalecek girsinler yetmezse suriyelier de girsin sorun olmaz. Arıtmada en tehlikeli sey filtreler tüm kloru süzdügü icin arıtma tankında klorsuz su oluyor. Bu da hortumlardan geciyor tabii ve böylelikle tank ve hortumlarda bakteri üreme ihtimali artıyor.. Emin olmak icin tankı ve boruları yıllık dezenfekte etmek gerekir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Haziran 2024; 9:10:42 > -
Bu kaya tuzu önerisi muhtesem ve gercek cözüm mineral filtre olayından daha ucuz ve daha etkili.. Fakat ben suyla mineral alınması gerektigini kabul etmedigim icin o konuda gereksiz endise edenlere mineral filtrelere kazıklanmak yerine bu öneriyi tavsiye ederim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Haziran 2024; 8:29:12 > -
5 yıldır damacana kullanıyorum hadi haftalık iki damacana desek yılda 100 damacana oda 100 tlden 10 bin TL yapar sanırım 1000 TL baglatmistim tabiki arada dışarda da su alıp karıştırıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemci83 -- 3 Haziran 2024; 9:8:6 >
kloru basyorlar bu sulara da ya.
-
Gene en iyisi 5lt petlerde almak
-
Kan degerlerinde magnezyum, kalsiyum gibi minerallerin değerleri anlaşilamamaktadir maalesef.
Ona göre eksik veya fazlam var da denemez, sebebi bu tür mineraller kanda değil, hücre içinde ya da kemikte depolanir. Hatta kanda yüksek miktarda bulunmasi bile, hücrede bulunmasi gerekirken neden kanda yükseldi gibi? Sorulara maruz birakabilir. Altinda gizli bir sebep yatabilir.
Son olarak eğer sudaki tuz gereksiz olssydi, yatak döşek hasta olan insana serum verilmezdi. Izotonik sudur, icinde elbette mineralli su yer almaz vitamin de yer alir. Bir araştirma bilgi olmasaydi hiçbir sporcu, uzun fiziksel.aktivitelerden sonra özellikle elektrolitli su içmezdi. Elektrolitli dedigimiz su da, bir nevi tuzlu sudur. Vucudun kaybettiği bir tuz miktari var ve bunun sofra tuzu ile uzaktan yakin alakasi yok.
Yatak dösek olanların bir sekilde vücudunda eksiklik vardır bir hastalık yüzünden elektrolit dengeleri bozulmustur o eksigi hızlı bir sekilde tamamlamak icin serum veriyorlardır bu konumuzla ilgisiz bence yiyeceklerden her sekil mineralin suya gerek kalmadan alınabilecegi yönündeki fikrim gecerlidir..
Söylediginiz dogru bile olsa yani kan değerleri eksikligi saptamada gecersiz bile olsa, sebeke suyundaki mineralin insan vücudundaki ihtiyacı karsılayamacagı gercegi hala orada duruyor hocam.. Sebekedeki mineralden mahrum kalmak cok da büyük bir mesele değil yani..
Yine de eğer benim gibi düsünmüyorsanız kaya tuzu eklemek güzel fikir..
Bakın son zamanların modası yapay zeka bile bu konuda ne diyor bizlere
Not: GPT cıktısını okudum ve dogru bilgi verdigine emin olduktan sonra ekledim..
Belediye şebeke suyundaki mineraller, insan vücudunun günlük mineral ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir, ancak tüm ihtiyacı karşılaması genellikle mümkün değildir. Belediye suyu, kaynağına ve arıtma süreçlerine bağlı olarak çeşitli mineraller içerir. Yaygın olarak bulunan mineraller arasında kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum bulunur. Ancak, bu minerallerin konsantrasyonu genellikle günlük ihtiyaçları tam olarak karşılayacak düzeyde değildir.
Kalsiyum
Kalsiyum, kemik sağlığı ve dişlerin korunması için önemlidir. Şebeke suyu kaynaklarına bağlı olarak değişiklik gösterse de, kalsiyum içeriği genellikle düşük ila orta seviyededir. Günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması için süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler gibi diğer kaynaklara da ihtiyaç vardır.
Magnezyum
Magnezyum, kas ve sinir fonksiyonları için gereklidir. Şebeke suyunda bulunabilir, ancak miktarı yine yeterli olmayabilir. Tam tahıllar, fındık, tohumlar ve yeşil yapraklı sebzeler magnezyumun iyi kaynaklarıdır.
Potasyum
Potasyum, hücre fonksiyonları ve kan basıncı düzenlemesi için önemlidir. Şebeke suyundaki potasyum miktarı genellikle düşüktür. Muz, patates, ıspanak gibi gıdalar potasyum açısından zengindir.
Sodyum
Sodyum, vücutta su dengesinin korunması için gereklidir. Şebeke suyunda genellikle düşük seviyelerde bulunur. Yiyeceklerden alınan sodyum miktarı genellikle fazladır, bu yüzden ekstra sodyuma ihtiyaç duyulmaz.
Demir ve Çinko
Demir ve çinko gibi diğer minerallerin şebeke suyunda bulunma olasılığı düşük ve miktarları genellikle yetersizdir. Kırmızı et, balık, baklagiller gibi besinler bu minerallerin iyi kaynaklarıdır.
Genel Değerlendirme
Sebeke suyundaki mineraller, günlük ihtiyaçların küçük bir kısmını karşılayabilir, ancak dengeli ve çeşitli bir beslenme programı ile tamamlanması gereklidir. Sağlıklı bir yaşam için farklı gıda gruplarından yeterli miktarda tüketmek önemlidir. Eğer özel bir mineral eksikliği durumu varsa, bu durumda doktor veya diyetisyen tarafından önerilen takviyeler de gerekli olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Haziran 2024; 13:27:26 >
-
hakkını veren filtreler kullanıldığında damanacadan pahalıya geldiği gerçeğini hiç bir şey değiştiremiyor. Ve boşa giden bir dünya su var. Ters ozmoz olursa birde bir dünya su israfı da olacak.
Damacana da arıtma su hali ile her türlü çevreye zarar veriyoruz.
Suyu boşa götürmeyen sistemler var lakin gerçekten çok pahalı.
-
Kıbrıs’ta su pahalı derler ben 45 TL ye alıyorum damacanayı.Nasıl 100 TL ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X