Arıtmaya laf eden net; damacanaya laf eden brüt ....zekalı mı? Çorbaya, yemeğe hatta çoğu çaya, kahveye bile damacana suyu kullanmıyor. Sadece drink yapıyor. O da farklı durum. En sağlıklı su batarya suyu; şaşmam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Damacana Su Bayileri Batmaya Başladı !! (6. sayfa)
-
-
Kıymetli forum sakinleri, hepinizi hürmetle Selamlıyorum:
* HıfsızSıhha, NSF, gibi konularda bilgisi olan;
* Su ürünleri fakültesi: Su kirleticileri konusunda yüksek lisans,
* Gıda maddeleri: Gıdalara geçen ağır metallerin engellenmesi ve temizlenmesi,
ayrıca
* Sağlık bilimleri üniversitesi: Suyun insan sağlığı üzerindeki etkileri,
ve dahi
* Mebran filtrelerin (eski akülere konan) saf su gibi su arıttıkları,
* Ev tipi denen arıtıcıların çoğunun: Kaynatarak öldürdüğünüz mikrop kadar bile
temizleyici olamadıkları konularında uzmanlığı olanların
tartışıp, konuşup, "şu şudur" netliğinde HEPİMİZİN SAĞLIĞI ile ilgili konularda
konuşması gereken önemli bir alanda fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Bir de uzmanlık alanınızı belirtirseniz çok makbule geçer.
Damacanacılar g.zekalı, arıtmacılar ahmak vs. demek ne kadar bilimsel, etik ve insani oluyor. Yazı sahiplerinin bir kez daha düşünmesi gerekmez mi?
Hatta kendisi ve başkasının sağlığını doğrudan etkileyecek konularda AHKAM KESMEK için bir miktar insafa da gerek olduğunu düşünmeli insan öyle değil mi?
2005'den beri evimde arıtıcı var. Annem babam tadını sevmediği için onlar için de damacana alıyorum. Hem damacanadan hem arıtmadan yıllardır birlikte yiyip içiyoruz. Çok şükür hepimiz sağlıklıyız.
Allaha emanet olunuz.
-
bilimden uzak bir cevap olmuş..
-
Sudan alacağın lityum mikro düzeyde olup sudan günlük faydalı seviyesi olan 150mikrogramın %3'ünü dahi sudan ancak alabilirsiniz. Kaldıki suyunda lityum olduğuna dair bir analiz olmadığı gibi zaten şebeke suyunu içinde pek yok klordan kaynaklı.
Lityum tedavileri veya ilaçların doz alımları ise 600miligramdan başlar, eğer lityum elsikligi ve psikolojik belirtilerin varsa. Miligram ve mikrogram arasında 000 var.
Magnezyum ve kalsiyum eksikliği yönünden ro arıtma cihazları zararlı denilebilir buna birşey diyemem ama bunun da kolayı vardır, magnezyum ve kalsiyum ekleyen filtreler vardır. Tabii doğada milyonlarca yıldır doğal yolla suya karışanla bir olmaz ama test yaptığında suyun bu mineraller yönünden zenginleştiğini görebilirsiniz.
Şebeke suyunu içmek isterseniz basit bir karbon filtre ile kloru karbonla tutup şebeke suyunu içebilirsiniz.
Her arıtma sistemi aynı şekilde su verecektir diye bir kaide yok, ihtiyacın olan filtreleme sistemini tercih yapman gerekiyor.
Örmek şebeke suyun 200ppm (tds) ve altında ise ro arıtma sistemine gerek olmayabilir. Basit sürahi arıtma veya sürahi mantığında çalışan 1M CTO karbon filtre musluğuna takarak suyun pis kokusunda (klor, pas, tortu) gibi maddelerden kurtulabilirsiniz. Sürahi filtreler 15-20 gün dayanır, CTO filtreler 3-6 ay dayanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Nasıl bir beyin yapısı var bizim toplumda anlamak güç. Şu konuda bile sanki evsel arıtma sisteminin veya damacana sisteminin patenti kendisindeymiş gibi savunanlar var. Birbirine sataşanlar, laf atanlar. Bu kafayla çok ama çok zor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arıtma evime sokmam. gider paşa paşa suyu alırım
-
Bu mineral mineral diyenlerin kafasından asagıya mineral dökmek istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Haziran 2024; 11:20:41 > -
6-7 ay kadar önce biz de arıtmaya geçtik.
Bir ara her hafta zam geldi, 45/50/55 derken ne oluyor dedik. Benzin, dolar, altın artmıyorken suya ne oluyor?
Bir kaç kere de damacanaları güneşte bekletmişler, içindeki su turşu suyu gibi acımtrak çıktı. Şikayet ettim vs.
Bir de akşam biter sucu kapatır ne zaman biteceği belli olmuyor.
En iyisi köye gidip pınar başından doldurmak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Baska bir konuda biri sormus membran kullanmadan filtre yapabilir miyim demis ona recineli sistem önermistim. Ro sistem gibi ileri boyutta arıtma yapmıyor atık yok, filtre masrafı yok gibi recineli filtrelerden gecirsin millet damacanadan yine iyidir.. Damacananın adı bile tiksindiriyor apartmana simdi damacana reklamı koymuslar magnet yerlestirmisler magneti söktüm eve cıkartıp cöpe attım damacana düsmanıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Haziran 2024; 11:29:8 > -
Damacana severler, damacanaların nasıl temizlendiğini açıp internetten izlesin 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mineral lobisi hocam bunlar..
Bardaga az bir sey cesmeden koysa ustune de aritma tamamlasa yine kirec alir 70 e 30 karistir bedavadan ph yukselt mineral yukselt allahin kireci mi bitti de mineralsizlikten kemikleri cozunecek bunlarin anlam veremiyorum hehehe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Haziran 2024; 11:51:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bizim buralarda tam tersi.
cayır cayır satış yapıyorlar. cayır cayır para kazanıyorlar.
ben kendi evimde hem damacana hem de arıtma kullanıyorum. tercih meselesi bu işler.
-
-
Şuan damacana kullanıyorum aylık 6 damacana gibi. Arıtma taktıracaktım hesapladım ettim 1.5 senede kendini ancak amorti ediyordu buna 6 ayda bir filtre değişimi vs dahil değil onuda eklersen süre çok uzuyordu birde kadınlarda mineral eksikliği özellikle kemik erimesi yaptığını falan söyleyince vaz geçtim.
-
Damacana da arıtma suyu. Uludağ'da şişelemiyorlar ayrıca 19lt plastik damacana su bayilerde kamyonlarda günlerce güneş altında kalıyor böyle riskler var
2006'dan beri arıtma suyu içiyorum son 10 12 yılda aileme çevremde en az 10 aileye aldırdım şikayet yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
virus bakteri kireç pas arıtmaz o.
sadece koku tat renk düzeltir oda avuç kadar karbonla çok etkili değil.
etkili bir arıtma istiyorsan ro cihazlara bak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Haziran 2024; 16:31:36 > -
tad beğenmeme genelde kalitesiz karbon, kalitesiz membran kulllanımından filan oluyor özellikle karbon kömür bazlıysa acımtrak oluyor su çin ve yerli ürünlerde özellikle var adi yapım oldukça.
valla bizimkiler normal paralı suyla arıtma rasında hiç bir fark hissetmiyor hatta arıtma suyu daha yumuşak oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Haziran 2024; 16:40:50 > -
Damacana su alanlara duyrulur çoğu çeşme suyunu arıtarak evinize getiriyor.
-
Sattıkları sular da su olsa bari çeşme suyundan hallice süzülmüş su, beter olsunlar hepsi. 100 liraya su çeşme suyu almak zaten mantıklı değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X