Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.837
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaziosmanpaşa'dayım çobanpınar damacana 3,5 lira...

www.cobanpinar.com.tr
    404 Not Found
    http://www.cobanpinar.com.tr/su.htm
  • Akçapınar kullanıyorum 3,5 ytl.
    İçerenköy ve bostancıya servisleri var diye biliyorum.
  • arkadaşlar.ben izmirdeyim.ev sahibi bodrum katına kocaman bir depo ve arıtma sistemi kurmuş.suyun tadı fena değildi.1 yıldır içiyorduk.zaten arıtma sonucu kireç filan hiç yoktu.ama acaba ağır metalleri arıtabiliyor mu diye şüphe gelince içime damacana almaya karar verdim.içtiğim su( bu arada markasını bilmediğimden mutfağa gidip baktım) özsu. 4 ytl.tadı süper.zaten şaşal köyünden çıkarılıyormuş.yani aynı yerden çıkarılıp daha fazla fiyata satılanlar var.markaya takılmamak lazım.
  • quote:

SwordsMan
    Arkadaşlar daha önce de söylenmiş RO (Reverse Osmosis) sistemlerde cihazın markası çok önemli değil. En önemli olan membranın markası. Bu konuda da iki tane kendini ispatlamış marka var. Biri filmtek diğeri osmonics. Ben Filmtek tavsiye ederim. Diğer 3 filtre olan sediment ve karbon filtreler ön filtreleme yapıyorlar. Bu filtrelerde de pentek, kx matrikx, omnipure, aquapure gibi tanınmış markaları kullanmakta fayda var. Son kalan filtre olan post karbon filtre ise membrandan çıkan suyu tatlandırmak için kullanılıyor. Filtre temini konusunda bir sıkıntı çekmezsiniz çünkü membran ve filtre büyüklükleri standart (genelde tezgah altı sistemlerde 10" filtre kullanılıyor) olduğu için su arıtma işi yapan birçok yerden bu filtreleri temin etmeniz mümkün. En çok dikkat etmeniz gereken aldığınız cihazdaki filtrelerin orijinal olup olmadığı. Üzerinde Filmtek yazıyor ama sahte de olabiliyor.

Ben Ocean marka almıştım yurt dışından ithal edilmiş bir cihaz. Asıl markası PureValue. İthalatçı burada kendi markasını basıyor. Eşe dosta derken 4 tane aldık bu cihazdan kullanan herkes memnun. Fiyat olarak 340 YTL idi ben aldığımda. Aşağıdaki linkte benim aldığım cihaz PureValue RO cihazları ve diğer birkaç marka RO cihazı, filtre ve diğer komponentler ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

www.goodwaterwarehouse.com
    404 Not Found
    http://www.goodwaterwarehouse.com/cat/1_pros.shtml

mrb.

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=4052&IID=110866 linkteki urunu almamı tavsiye eder misiniz?

ilk kurulum maliyeti acısından ucuz gozukuyor.membran(filmtec veya osmonics)ve filtreleri(pentek,kx matrikx,omnipure,aquapure vs kaliteli olarak forumda yazılmıslarla) ebat olarak uyum gosterir mi?
    Firma ile yazıstım bu sorulara net cevaplar alamadım.sanırım bu ise bakan bilgisiz bu konuda.asagıya ekledim.

O yuzden size yazdım.Bu RO 5 filtreli sistemlerin yedek parcaları birbirine uyar mı sizce?

Siparis vereyim mi?
    tavsiyelerinizi bekliyor olacagım.
    bilgilendirme yazılarınız icin tesekkurler.
    -----------------------------------------------------
    alıcı:info@acura.com.tr
    mrb.Bir kac sorum olacak.
    1) Asagıdaki linkte fiyat daha hesaplı gozukuyor.(siz 150 YTL yazdınız bu rakama kargo dahil sanırım)
    2) Cihazın membran filtre markası nedir? (Bu bizim icin cok onemli)
    3) Diger filtrelerin markası nedir (sediment,karbon blok ve aktif granul karbon blok,Pos karbon)
    4) Bu filtrelerin(tüm) ebatlarının standart oldugunu ögrendim.Cihazın icindeki filtrelerin ebatı nedir (mesela 5",10",15") İlerde filtre temininde sorun yaşamamak icin.
    5) 1 den fazla siparis verirsek fiyatınızda bir degisiklik olur mu?(tüm sorularıma cevap almabilmem siparis sayısını arttıracaktır)

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=4052&IID=110866

iyi gunler
    -----
    acura firma cevapları:
    Toplamda 5 filitre vardır…1 karbon 2 reçıne (sedimen ve 1 mıkron) vede 2 adet mebran filitre bulunur…

Maxımum flow..75 gpm
    Maxsımum pressure 125 psı
    Maksımum tempera ture 100 f
    Servıce lıfe 1500 gal

• quote:

Orjinalden alıntı: ssimal

quote:

SwordsMan
    Arkadaşlar daha önce de söylenmiş RO (Reverse Osmosis) sistemlerde cihazın markası çok önemli değil. En önemli olan membranın markası. Bu konuda da iki tane kendini ispatlamış marka var. Biri filmtek diğeri osmonics. Ben Filmtek tavsiye ederim. Diğer 3 filtre olan sediment ve karbon filtreler ön filtreleme yapıyorlar. Bu filtrelerde de pentek, kx matrikx, omnipure, aquapure gibi tanınmış markaları kullanmakta fayda var. Son kalan filtre olan post karbon filtre ise membrandan çıkan suyu tatlandırmak için kullanılıyor. Filtre temini konusunda bir sıkıntı çekmezsiniz çünkü membran ve filtre büyüklükleri standart (genelde tezgah altı sistemlerde 10" filtre kullanılıyor) olduğu için su arıtma işi yapan birçok yerden bu filtreleri temin etmeniz mümkün. En çok dikkat etmeniz gereken aldığınız cihazdaki filtrelerin orijinal olup olmadığı. Üzerinde Filmtek yazıyor ama sahte de olabiliyor.

Ben Ocean marka almıştım yurt dışından ithal edilmiş bir cihaz. Asıl markası PureValue. İthalatçı burada kendi markasını basıyor. Eşe dosta derken 4 tane aldık bu cihazdan kullanan herkes memnun. Fiyat olarak 340 YTL idi ben aldığımda. Aşağıdaki linkte benim aldığım cihaz PureValue RO cihazları ve diğer birkaç marka RO cihazı, filtre ve diğer komponentler ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.

404 Not Found

mrb.

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=4052&IID=110866 linkteki urunu almamı tavsiye eder misiniz?

ilk kurulum maliyeti acısından ucuz gozukuyor.membran(filmtec veya osmonics)ve filtreleri(pentek,kx matrikx,omnipure,aquapure vs kaliteli olarak forumda yazılmıslarla) ebat olarak uyum gosterir mi?
    Firma ile yazıstım bu sorulara net cevaplar alamadım.sanırım bu ise bakan bilgisiz bu konuda.asagıya ekledim.

O yuzden size yazdım.Bu RO 5 filtreli sistemlerin yedek parcaları birbirine uyar mı sizce?

Siparis vereyim mi?
    tavsiyelerinizi bekliyor olacagım.
    bilgilendirme yazılarınız icin tesekkurler.
    -----------------------------------------------------
    alıcı:info@acura.com.tr
    mrb.Bir kac sorum olacak.
    1) Asagıdaki linkte fiyat daha hesaplı gozukuyor.(siz 150 YTL yazdınız bu rakama kargo dahil sanırım)
    2) Cihazın membran filtre markası nedir? (Bu bizim icin cok onemli)
    3) Diger filtrelerin markası nedir (sediment,karbon blok ve aktif granul karbon blok,Pos karbon)
    4) Bu filtrelerin(tüm) ebatlarının standart oldugunu ögrendim.Cihazın icindeki filtrelerin ebatı nedir (mesela 5",10",15") İlerde filtre temininde sorun yaşamamak icin.
    5) 1 den fazla siparis verirsek fiyatınızda bir degisiklik olur mu?(tüm sorularıma cevap almabilmem siparis sayısını arttıracaktır)

http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=4052&IID=110866

iyi gunler
    -----
    acura firma cevapları:
    Toplamda 5 filitre vardır…1 karbon 2 reçıne (sedimen ve 1 mıkron) vede 2 adet mebran filitre bulunur…

Maxımum flow..75 gpm
    Maxsımum pressure 125 psı
    Maksımum tempera ture 100 f
    Servıce lıfe 1500 gal

Linkteki üründe ilk gözüme çarpan eksiklik su tankı bulunmuyor. Bu durumda çok düşük debili bir çıkış alırsınız. Su tankı veya pompa mutlaka gerekli. İkinci olarak sizinde dediğiniz gibi içindeki filtreler hakkında tatmin edici bilgi verilmemiş. Membran hangi marka, diğer filtreler hangi marka / model kaç mikron vs. Bu soruların tam cevabını bilmeden cihaz hakkında birşey söylemek zor. Ama dediğim gibi su tankı veya pompa olmadan cihazı verimli kullanamazsınız zaten. Filtre temini konusunda daha önce söylediğim gibi sıkıntı çekmezsiniz. Yeterki cihazınız standart dışı bir cihaz olmasın. Bu filtreleri ve membranları satan birçok firma var Türkiye'de.

• Sayın "SwordsMan" degerli cevabınız icin tesekkurler.

peki sizin linkte verdiginiz urun en bastan orginal haliyle

404 Not Found

membran/filtreler ve f/p yonuyle gozu kapalı alabilecegimiz bir urun mudur?

Ayrıca bu urunu nasıl temin edebiliriz? Ankarada satıs yapan bir yer var mıdır?

• quote:

Sayın "SwordsMan" degerli cevabınız icin tesekkurler.

peki sizin linkte verdiginiz urun en bastan orginal haliyle

404 Not Found

membran/filtreler ve f/p yonuyle gozu kapalı alabilecegimiz bir urun mudur?

Ayrıca bu urunu nasıl temin edebiliriz? Ankarada satıs yapan bir yer var mıdır?

Evet ben memnunum aldığım cihazdan. Aşağıdaki linki inceleyebilirsin.

www.oceanaritma.com
    404 Not Found
    http://www.oceanaritma.com/pinfo.asp?pid=13

Daha önce bahsi geçmemiş iki nokta daha var. Birincisi şebekedeki su basıncı 2 barın üzerinde mi? Eğer değilse mutlaka pompalı bir cihaz almalısın. Bu da tabi ekstra bir maliyet. İkinci durumda atık su olayı. RO cihazları genelde 1 litre su arıtmak için 3.5 litre su atıyor. Benim aldığım cihazda atık su üzerindeki vanayı kısarak ben bu rakamı 1:1'e kadar düşürdüm. Bu haliyle daha verimli oldu. Sen de alacağın cihazdaki atık su oranını mutlaka sorgula. Satıcılar da bu konuda çok bilgili değil ve verdikleri rakamlarda pek güvenilir olmuyor.

• ben de inşallah bir ro arıtma cihazı alacağım ama güvenebilirmiyim bir şirket var izmirde kurulumu yaptıktan sonra ölçüm yaptıracğım eğer yeterli görmessem iade edeceğim diyerek baştan konuşacağım. sizin tavsiye edeceğiniz marka varsa lütfen yazalım.
  • alacagınız r/o ların en onemlı parcası membranla bılıosunuz osmonıc 75 lık alırsınız daha verımlı olur atık suları kısmayın bence atık suyu kısarsanız membran basıncla su arıtacagı ıcın atması gereken suyu temız su olarak verır ve membran bozulur veya atıgı cıhaza gırıs suyuna gore kısıtlayın yanı az yogunluklu bı su mevcutsa 1 e 2 olsun kuyu veya artezyen kullanıyorsanız 1 e 3 olması cıhazın cok daha ıyı verımlı calısmasını saglar
  • baya su israfı o zaman bunlar...Bu kuraklıkta hemde.
    1 lt su için 3 lt su harcanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

baya su israfı o zaman bunlar...Bu kuraklıkta hemde.
    1 lt su için 3 lt su harcanıyor

atık su olarak dusunersen evet bıraz fazla ama aylık en fazla 2veya 2.5 ton daha fazla kullanırsın bundanda 1 ton gercekten kaynak suyu nıtelıgınde su sagladıgn dusunulurse fazla deıl asıl ısrafı bız damacanaya yapıoz 1 ton sebeke suyuna 1.5 2 ytl verıyoz ama 19 lıtrelık damacanaya 5 ytl verıyoz
  • Evet membran ömrü kısalır ama su membrandan daha pahalı ülkemizde. O yüzden ben 1:1 tercih ediyorum. Ayrıca atık suyun az veya çok olması arıtma performansını çok etkilemiyor. Şu an ben de giriş suyu 500 PPM, çıkış ise 40 PPM (post carbon çıkışı) civarı. Dolayısıyla %92 civarı bir arıtma performansı var ki bu iyi bir değer. Hatta post carbon öncesi ölçülürse bu oran %95 üzerine çıkacaktır.
  • Öncelikle Sayın "SwordsMan" olmak uzere degerli bilgiler ve linkler icin tesekkurler.
  • quote:

Öncelikle Sayın "SwordsMan" olmak uzere degerli bilgiler ve linkler icin tesekkurler.

Rica ederim. Umarım faydalı olmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SwordsMan

Evet membran ömrü kısalır ama su membrandan daha pahalı ülkemizde. O yüzden ben 1:1 tercih ediyorum. Ayrıca atık suyun az veya çok olması arıtma performansını çok etkilemiyor. Şu an ben de giriş suyu 500 PPM, çıkış ise 40 PPM (post carbon çıkışı) civarı. Dolayısıyla %92 civarı bir arıtma performansı var ki bu iyi bir değer. Hatta post carbon öncesi ölçülürse bu oran %95 üzerine çıkacaktır.

hangı marka ve kaclık membran kullanıyon??
  • urunde 5 filtre var.detayları:
    • 5 Micron Tortu filtresi ( PENTEC - Amerikan Malı)
    • 5 Micron Tortu filtresi ( PENTEC - Amerikan Malı)
    • Karbon filtre( KXMATRIX - Amerikan Malı)
    • 75 Gpd Filmtech Membran (Amerikan Malı)
    • Post Karbon filtre ( Omnipure - Amerikan Malı)

ama yedek parca bolumunde
    2505 Sediment Filtre
    2528 Ön Karbon Filtre
    2533 Son Karbon Filtre + 75 gpd FILMTECH MEMBRANE

eksik olan 1 filtre nedir? nasıl temin edecegiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssimal -- 12 Eylül 2008; 9:46:28 >
  • Ben RO kullanıyorum 1 yıldır.Etobur bitkilerim için almıştım aslında saf suya ihtiyaçları olduğu için ama kendimde içiyorum.Artık damacana almıyorum.Arkadaşın dediği gibi erikli sudaki gibi tat yok.Son aşamada bir tatlandırıcı bulunuyor ama pekde tat verdiği söylenemez.Filtreleri iyi seçmeniz gerekir.Birde 1 micron fln almayın çünkü çabuk tıkanıyor ve de gereği yok bence 5 ideal.PPM ile ölçtüğümde 004 ,005 gibi sonuclar alıyordum ilk başta.Şu anda 009'lara çıktı.Sanırım şebeke suyuyla da alakalı.Erikli 014 çıkmıştı.RO'yu gittigidiyor'dan aldım bir arkadaşan ucuza.Sizde araştırırsanız uygun fiyata bulabilirsiniz.Bence artık her eve bir RO şart.
  • quote:

Orjinalden alıntı: squas

hangı marka ve kaclık membran kullanıyon??

75 GPD Filmtec kullanıyorum.

quote:

urunde 5 filtre var.detayları:
    � 5 Micron Tortu filtresi ( PENTEC - Amerikan Malı)
    � 5 Micron Tortu filtresi ( PENTEC - Amerikan Malı)
    � Karbon filtre( KXMATRIX - Amerikan Malı)
    � 75 Gpd Filmtech Membran (Amerikan Malı)
    � Post Karbon filtre ( Omnipure - Amerikan Malı)

ama yedek parca bolumunde
    2505 Sediment Filtre
    2528 Ön Karbon Filtre
    2533 Son Karbon Filtre + 75 gpd FILMTECH MEMBRANE

eksik olan 1 filtre nedir? nasıl temin edecegiz?

Bu filtreler tezgah üstü sistemler için. Sadece membran bizim cihazlara uygun. Tezgah altı sistemler için filtre ben de göremedim web sayfalarında. Telefon ile sorulabilir.

Ekleme : Bu arada membranın markası Filmtek değil Filmtec olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordsMan -- 12 Eylül 2008; 9:58:58 >

• quote:

Bu arada membranın markası Filmtek değil Filmtec olacak.
    sanırım Filmtech
    malum sahteler varmıs.harfler tam olsun :)
  • quote:

quote:

Bu arada membranın markası Filmtek değil Filmtec olacak.
    sanırım Filmtech
    malum sahteler varmıs.harfler tam olsun :)

Yok Filmtec h harfi yok .

www.dow.com
    Solving Water Challenges | Water Solutions
    http://www.dow.com/liquidseps/prod/filmtec.htm.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.