Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.913
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Damacana sularda pok kalıntıları çıkmış. Bu konu altında birisi damacanalar her eve giriyor o yüzden güvenmiyorum. Tek kullanımlık pet şişe sulardan alıyorum demişti. Millet yüklenmişti ona. Yok yıkanıyormuş damacanalar falan diye. Adam haklıymış. Dışkı kalıntıları ya! Paramızla rezil oluyoruz arkadaş.

valla bi zamalar da millet depozitolu bira şişelerinni içine işiyordu afedersin. yıllardır depozitolu hiçbi şey almıyorum. mecbur bi tek damacana alıyorum onu da istemeye istemeye

İşemeyi felan geçtik,damacana ile ilişkiye giren var bu memlekette.

gerçekten doğru,haber olmuştu hatta,acaba o damacanada piyasadamı hala

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Damacana sularda pok kalıntıları çıkmış. Bu konu altında birisi damacanalar her eve giriyor o yüzden güvenmiyorum. Tek kullanımlık pet şişe sulardan alıyorum demişti. Millet yüklenmişti ona. Yok yıkanıyormuş damacanalar falan diye. Adam haklıymış. Dışkı kalıntıları ya! Paramızla rezil oluyoruz arkadaş.

valla bi zamalar da millet depozitolu bira şişelerinni içine işiyordu afedersin. yıllardır depozitolu hiçbi şey almıyorum. mecbur bi tek damacana alıyorum onu da istemeye istemeye

İşemeyi felan geçtik,damacana ile ilişkiye giren var bu memlekette.

gerçekten doğru,haber olmuştu hatta,acaba o damacanada piyasadamı hala

Bir ara bayağı dalga konusu olmuştu bu konu.

/>

• Su fırsatlarından çok su savaşlarına dönmüş konu...

Yokmudur istanbul da su fırsatı ?
  • hijyen ve mineral çeşitliliği adına artık damacana su almamaya karar verdim.
    pet fırsatlarını takip edip değişik markalarda pet şişede almaya karar verdim.

mesela şu sıralar kipada 19lt kipa pet su 2.99tl.tadı da fena değil.
  • ankara k.ören erikli su kampanyası
    19 litre bir defalık 3.5 tl
    şahsen aldım.diğer yerlerde geçerlimi bilmiyorum
  • Damacanaları sürekli aynı firmadan almamak gerekiyormuş. Ben bu damacanam bitince Hamidiye'ye geçeceğim. İstanbul'da olunca sürekli tükettiğim ve tadını çok beğendiğim bir su. İnşallah damacanası da aynı tada sahiptir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

hijyen ve mineral çeşitliliği adına artık damacana su almamaya karar verdim.
    pet fırsatlarını takip edip değişik markalarda pet şişede almaya karar verdim.

mesela şu sıralar kipada 19lt kipa pet su 2.99tl.tadı da fena değil.

bende pet e geçceğim. en son aoç tan 4 tane 1 liralık damancana fırsatından sonra bugün yine eski suyumuz abanta döndük. 50 kuruş daha zam yapmışlar. 6,5 olmuş. geçen ankara migros toptanda 12 li 0,5 lt abant 1,80 tl idi. yani tanesi 15 kuruş. yani 38 tanesi bi damacanaya denk gelyor o da 5,7 tl ediyor ki o halde bile damacanadan ucuz. tek sorun taşıma işi
  • Geçen yıl damacalara iyi bakınca içlerinde kıl,tüy gibi şeylerin olduğunu fark edince tek dolumluk şişelere geçmiştim, 20 metre yakında sude su satılıyor
    nasıldır bilmiyorum ama memnun sayılırım, fiyatı da 19 lt 4.5tl 10 litre 2.75 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damacanadaki Dışkıyı Gizlemişler

Damacanalarda dışkı bulunmasıyla başlayan skandal büyüyor. Tanınmış tüm markaların suları pis çıktı.

Firmaların numuneyi analize kendilerinin götürdüğü anlaşıldı. Eski markaların tamamı pis çıktı.

Takvim'in haberine göre; Gıda skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Vatandaşlar artık artık ne yiyip-içeceğini, kime güveneceğini şaşırmış durumda. 41 firma insan ve hayvan dışkılarındaki bakterilerle dolu damacana suları piyasaya vermeye devam ederken; Sağlık Bakanlığı henüz hangi sularda sorun olduğunu açıklamadı. Evlerde, işyerlerinde 'temiz ve sağlıklı' diye tüketilen suların zehirli çıkması vatandaşları öfkelendirirken; herkes 3 gündür Sağlık Bakanlığı'na "Sağlığımızla oynayan firmaların isimleri açıklansın" çağrısını yineliyor.

Zehirli suları içirenler kasalarını doldururken; hilecilerin damacanaların dolumunu da kontrolsüz yaptığı ortaya çıktı. Öyle ki, dolum sırasında analize tabi tutulmayan suların denetimi de firmanın kendisince yapılıyor. Firmalar suyunu 3 ayda bir analize götürüyor. İçme suyu doldurulan damacanalar Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve hıfzıssıhha merkezlerinde ya da bakanlığın 'olur' verdiği laboratuvarlarda analiz ediliyor. Firmalar dolum sırasında analize tabi tutulmuyor.

Firma kendi kendini analiz ediyor. Yönetmelik gereği, üretici, bünyesinde analiz laboratuvarı ve test yapacak uzman çalıştırıyor. Yönetmeliğe göre; bu sular analizlerde sorun olmadığı takdirde 3 aylık periyotlar halinde laboratuvarlarda analiz ediliyor.

ÖZGÜR DENETİM

Firma analiz yapılacak numuneyi laboratuvara yine kendisi teslim ediyor. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, suların sadece şikayet halinde ya da laboratuvar sonuçlarının sorunlu çıkması halinde il sağlık müdürlüğü ekiplerince denetlendiğini ve numune alınarak analiz yapıldığını söyledi. Ancak Takvim'in yayınları üzerine bakanlık ekipleri bu uygulamanın dışında firmalara baskınlar yaparak suları analiz etmeye başladı.

RUHSATSIZ Kuyular VAR!

Su dolum tesislerinde ise başka skandallar yaşanıyor. Birçok tanınmış firmanın kapasitesinin yetmediği durumlarda bahçe kuyularıyla ve kaynak sularıyla dolum yaptığı öğrenildi. Bahçelere açılan bu kuyulardan elde edilen sulara ise her türlü bakteri ve mikrop karışıyor. Analiz de edilmeyen sular rahatlıkla vatandaşa içirilebiliyor.

Öte yandan, su havzalarına ve kaynakların olduğu bölgelere inşaat yapılması da riski artırıyor. Piyasaya yeni çıkan birkaç firmanın dışında, yapılan analizlerde, tanınmış hemen hemen tüm firmaların sularında sağlığı bozucu mikroplara rastlandı.

KİM BU FİRMALAR?

Türkiye, Sağlık Bakanlığı yetkililerine çağrısını yineliyor: "Halkı zehirleyen firmaları açıklayın. Bu listeyi bilmek, su içen herkesin hakkı." Edinilen bilgiye göre; tanınmış ve çokça satış yapan birçok firma da bu listede bulunuyor.

http://www.haberler.com/damacanadaki-diskiyi-gizlemisler-3811099-haberi/

• beyler hamidiye su kullanıyorum ben de ama şu damacana olayından sonra acaba kutulu olarak mı alsak

karton kutulu olarak getiriyorlar depozitosuz ne dersiniz
  • aoç çok iddialı temizlik konusunda onu merak ediyorum, şehirfırsatında da 1lira kampanyası yapsa da alsak ama bidaha gelmez
  • arkadaşlar damacana suyunun tadını sevmezdim artık iyice tiskindim, netten su arıtma cihazlarına baktım ama faydadan çok zararı var diyorlar, bir de çok pahalı ve su arıtırken fazla miktarda atık su oluşturuyor (1 lt arıtma için 7 lt atık gibi)

daha sonra brita sürahiyi gördüm, netten arattım, memnun olanlar var. sizce nasıldır, kullanan var mı? zararları var mıdır? fikir belirtirseniz sevinirim.

aha bu da linki:
    www.brita.net
    BRITA FILL&ENJOY MARELLA
    http://www.brita.net/tr/jugs.html?&L=37

• Pınar da pis ise hakkımı helal etmem.. Madran suyunu seviyordum..
  • Bursa için yok mu fırsat
  • Arkadaşlar, ben damacana almıyorum direk sırmanın 1.5 litrelik 2 kolisi geliyor. 18 litre. 6.5 TL.

Bu tarz kullanan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

aoç çok iddialı temizlik konusunda onu merak ediyorum, şehirfırsatında da 1lira kampanyası yapsa da alsak ama bidaha gelmez

Ben almıştım, telefonla adamlara ulaşamadım açmadılar telefonu. Bu haberlerin üzerine aradım kuponlarımı iptal ettirdim. Taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışıyoruz. Dışkıyla mı uğraşcaz bi de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msunlu

Ankara-sincan-eryaman bayisinden Erikli damacana 8,8 TL.. tadı kesinlikle 1-1,5-5 litrelik eriklilierden farklı. ilginçtir ki konyadaki damacanadan bile tadı farklı. güvenlik bandı var. şikayetimi eikliye yapsam çok kaale alacaklarını danmam, ne tavsiye edersiniz.. (5lt*4 adet marketten almak ve damacana markası değiştirmek dşında)

Aslında rekabet kurulu ve sağlık tarım kim ilgileniyoorsa mercilere yazmak lazım. Şişedeki erikli has erikli, kaynağından ama damacanadakinin tadı farklı. Peki o nerden doluyor?

Adam gibi şu damacalara tam olarak dolum yerinin adresini yazma zorunluluğu getirilmeyecek mi?
    Nenden tüketiciler hep böyle dedektif gibi araştırma yapmak zorundalar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Arkadaşlar, ben damacana almıyorum direk sırmanın 1.5 litrelik 2 kolisi geliyor. 18 litre. 6.5 TL.

Bi kere beyaz şeffaf plastik şişeler, 0.5 1.5 lt sağlığa zararı yok, o yönden avantajlı. Üstelik depozitosuz olduğu için suyun tadı da bozulmuyor, temizlkten arta kalana kimyasal vs. endişesi de yok.

-Sırma suyu hangi kaynaktan?
    -İstanbulda mı 6.5 tl ?

Arkadaşlar bu en son su skandalında sonuç nedir, güncel durum? Bir tv kanalı haber programı kendi inceleme yapmış ve 50 su markasının 40 tanesi zararlı içeriyor demiş, sonuç ne oldu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Arkadaşlar, ben damacana almıyorum direk sırmanın 1.5 litrelik 2 kolisi geliyor. 18 litre. 6.5 TL.

Bi kere beyaz şeffaf plastik şişeler, 0.5 1.5 lt sağlığa zararı yok, o yönden avantajlı. Üstelik depozitosuz olduğu için suyun tadı da bozulmuyor, temizlkten arta kalana kimyasal vs. endişesi de yok.

-Sırma suyu hangi kaynaktan?
    -İstanbulda mı 6.5 tl ?

Arkadaşlar bu en son su skandalında sonuç nedir, güncel durum? Bir tv kanalı haber programı kendi inceleme yapmış ve 50 su markasının 40 tanesi zararlı içeriyor demiş, sonuç ne oldu???

Evet İstanbul Maltepe de Sırma Su var. Ordan geliyor.

İşyerinde Hamidiye var, hiç sevmiyorum mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

Damacanadaki Dışkıyı Gizlemişler

Damacanalarda dışkı bulunmasıyla başlayan skandal büyüyor. Tanınmış tüm markaların suları pis çıktı.

Firmaların numuneyi analize kendilerinin götürdüğü anlaşıldı. Eski markaların tamamı pis çıktı.

Takvim'in haberine göre; Gıda skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Vatandaşlar artık artık ne yiyip-içeceğini, kime güveneceğini şaşırmış durumda. 41 firma insan ve hayvan dışkılarındaki bakterilerle dolu damacana suları piyasaya vermeye devam ederken; Sağlık Bakanlığı henüz hangi sularda sorun olduğunu açıklamadı. Evlerde, işyerlerinde 'temiz ve sağlıklı' diye tüketilen suların zehirli çıkması vatandaşları öfkelendirirken; herkes 3 gündür Sağlık Bakanlığı'na "Sağlığımızla oynayan firmaların isimleri açıklansın" çağrısını yineliyor.

Zehirli suları içirenler kasalarını doldururken; hilecilerin damacanaların dolumunu da kontrolsüz yaptığı ortaya çıktı. Öyle ki, dolum sırasında analize tabi tutulmayan suların denetimi de firmanın kendisince yapılıyor. Firmalar suyunu 3 ayda bir analize götürüyor. İçme suyu doldurulan damacanalar Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve hıfzıssıhha merkezlerinde ya da bakanlığın 'olur' verdiği laboratuvarlarda analiz ediliyor. Firmalar dolum sırasında analize tabi tutulmuyor.

Firma kendi kendini analiz ediyor. Yönetmelik gereği, üretici, bünyesinde analiz laboratuvarı ve test yapacak uzman çalıştırıyor. Yönetmeliğe göre; bu sular analizlerde sorun olmadığı takdirde 3 aylık periyotlar halinde laboratuvarlarda analiz ediliyor.

ÖZGÜR DENETİM

Firma analiz yapılacak numuneyi laboratuvara yine kendisi teslim ediyor. Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, suların sadece şikayet halinde ya da laboratuvar sonuçlarının sorunlu çıkması halinde il sağlık müdürlüğü ekiplerince denetlendiğini ve numune alınarak analiz yapıldığını söyledi. Ancak Takvim'in yayınları üzerine bakanlık ekipleri bu uygulamanın dışında firmalara baskınlar yaparak suları analiz etmeye başladı.

RUHSATSIZ Kuyular VAR!

Su dolum tesislerinde ise başka skandallar yaşanıyor. Birçok tanınmış firmanın kapasitesinin yetmediği durumlarda bahçe kuyularıyla ve kaynak sularıyla dolum yaptığı öğrenildi. Bahçelere açılan bu kuyulardan elde edilen sulara ise her türlü bakteri ve mikrop karışıyor. Analiz de edilmeyen sular rahatlıkla vatandaşa içirilebiliyor.

Öte yandan, su havzalarına ve kaynakların olduğu bölgelere inşaat yapılması da riski artırıyor. Piyasaya yeni çıkan birkaç firmanın dışında, yapılan analizlerde, tanınmış hemen hemen tüm firmaların sularında sağlığı bozucu mikroplara rastlandı.

KİM BU FİRMALAR?

Türkiye, Sağlık Bakanlığı yetkililerine çağrısını yineliyor: "Halkı zehirleyen firmaları açıklayın. Bu listeyi bilmek, su içen herkesin hakkı." Edinilen bilgiye göre; tanınmış ve çokça satış yapan birçok firma da bu listede bulunuyor.

http://www.haberler.com/damacanadaki-diskiyi-gizlemisler-3811099-haberi/

YETER ARTIK ! AB YE BİZ GİRECEZ DE ONLAR BİZİ BIRAKMIYORLAR DİYORSUNUZ, AVRUPALILAR HAKSIZ MI??? İNSANA VERDİĞİMİZ DEĞER, ŞU SAĞLIK STANDARTLARIMIZLA BİZ NASIL AB YE GİRELİM! ÜRETİCİ KENDİ SUYUNU KENDİSİ TEST EDİYORSA, ALLAHIN SUYU ARTIK PARAYLA SATILIYORSA VE HALA DENETİM YOKSA, PES!!!!!!!!!

KUZEY AVRUPADA DAMACANA SU DİYE BİR MEVHUM YOK, HERKES MUSLUKTAN SU İÇİYOR, BİZ NEDEN BU HALDEYİZ EY HALKIM?

ÜLKEDE IRMAK SUYUNA LAĞIM, KİMYASAL KARIŞTIĞI HEM GÖZLE HEM DE RAPORLARLA BELLİ OLMASINA RAĞMEN VE ÇİFTÇİ BUNU BİLE BİLE, "PARA KAZANMAK ZORUNDAYIM" DİYEREK IRMAK BOYUNDAKİ ÇELTİK/PİRİNÇ TARLASINI SULUYOR, YETİŞEN PRİNÇLER BİZİM SOFRALARIMIZA GELİYOR!!! DEVLET BUNA KARŞI NE YAPIYOR????

!!!!YETER ARTIK !!!!

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.