Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.173
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uyum marketten 5 lt hamidiye su aldım. 1.15 TL 4.le çarparsam 20 lt.si 4,60 TL yapar En ucuzu bu da. Sürekli marketten 5 lt.lik şişelerle su taşımak da iş değil ki... Ama her markete gittiğimde alıyorum. Bi yandan da atılan su şişelerine de acıyorum ama yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyuncuh

uyum marketten 5 lt hamidiye su aldım. 1.15 TL 4.le çarparsam 20 lt.si 4,60 TL yapar En ucuzu bu da. Sürekli marketten 5 lt.lik şişelerle su taşımak da iş değil ki... Ama her markete gittiğimde alıyorum. Bi yandan da atılan su şişelerine de acıyorum ama yapacak birşey yok.

varsa yakınınızda, pet şişe çöplerinizi geri dönüşüm kutularına atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: g_boz

Kapatılan veya adı çıkan firmalar başka markalar ile piyasaya yeniden çıkıyor. Yeni duyduğunuz markalara temkinli yaklaşın..
    Kavacık (sağlık bakanlığının) ve javsu(jandarmanın) da sularında mikrop çıktığı için Ankara analizleri yayınlanmamış. Dikkat ederseniz açıklanan şehirler arasında Ankara yoktur.

kavacık ve javsuyla ilgili kaynak varmı?
    iki suyuda çok sık kullanıyorum,gerçi şüphelenmiyor da değilim içerken

arkadaş ne içecez ya su kalmadı içecek

Fısıltı gazetesi dostum, bakanlıkta tanıdığın varsa öğren bizle paylaş

• quote:

Orijinalden alıntı: tsunamic

Vakıf Taşdelen suya geçtik, zaten meşhurmuş, fiyatı da iyi 19lt 6 TL, 4x3 lt cam 7 TL. Çok lezzetli buldum ben. Üstelik Türkiye'nin ilk damacana suyuymuş 1900'lerden o kadar yani...
    Çok çok iyi bir suydu......şimdi nasıl merak ediyorum.... En kısa zamanda deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Ağustos 2012; 21:33:40 >
  • HALK DİLİNDE "İNANDIN MI" KARŞILIĞI OLARAK "YEDİN Mİ" KULLANILIR, ŞİMDİ BİRDE BUNA "İÇTİN Mİ" İLAVE OLACAK SAĞLIK BAKANLIĞI DAMACANA SU ÜRETİCİLERİNİ KURTARDI VE BAYRAM HEDİYELERİNİ VERDİ.....ONA NE HEDİYE VERDİLER BİLİNMEZ!......SONUÇTA BEN BUNU YEMEDİM VE HATTA İÇMEYECEĞİM....ÇÜNKÜ "HER İKİSİNE DE İNANMIYORUM VE GÜVENMİYORUM"

Bakanlıktan Yeni Damacana Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, yapılan incelemeler neticesinde, daha önce uygunsuzluk tespit ettiği firmalardan 15'ine tekrar üretim izni verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, temmuz ayında yapılan denetimler sonucu dolum tesisinde uygunsuzluk belirlenen ve geçici olarak üretimleri durdurulan su firmalarından bazılarına yeniden üretim izni verdiği belirtildi.

Denetimlerde uygunsuzluk belirlenen firmalardan, eksiklerini giderdiği ve mevzuata uygun hale getirdiğini bildirenlerden tekrar numune alınarak yeni bir inceleme yapıldığı ve bazı firmalara tekrar üretim izni verildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, dolum tesisindeki eksikliklerini tamamlayan Erpınar Su, Alps Su, Kervansaray, Yalı Su, Karlık Madran, Alka Madran, İvrizsu, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Buzdağı, Kardelen, İdeal, Bahçeayran ve Revan markalarına tekrar damacana su üretimi izni verildi.

Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, dolum tesislerindeki eksikliklerini tamamlayamayan firmaların Gençsu, Hazar Vox Nida, Esensu Özayran ve Buzada olduğu ifade edildi. Kabalak firmasıyla ilgili analizlerin ise devam ettiği kaydedildi.

TEKRAR ÜRETİM İZNİ VERİLEN FİRMALAR

Erpınar Su, Alps Su, Kervansaray, Yalı Su, Karlık Madran, Alka Madran, İvrizsu, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Buzdağı, Kardelen, İdeal, Bahçeayran, Revan

FAALİYETİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULANLAR

Gençsu, Hazar Vox Nida, Esensu Özayran, Buzada

ANALİZİ DEVAM EDEN

Kabalak

http://www.haber365.com/Haber/Bakanliktan_Yeni_Damacana_Aciklamasi/

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

HALK DİLİNDE "İNANDIN MI" KARŞILIĞI OLARAK "YEDİN Mİ" KULLANILIR, ŞİMDİ BİRDE BUNA "İÇTİN Mİ" İLAVE OLACAK SAĞLIK BAKANLIĞI DAMACANA SU ÜRETİCİLERİNİ KURTARDI VE BAYRAM HEDİYELERİNİ VERDİ.....ONA NE HEDİYE VERDİLER BİLİNMEZ!......SONUÇTA BEN BUNU YEMEDİM VE HATTA İÇMEYECEĞİM....ÇÜNKÜ "HER İKİSİNE DE İNANMIYORUM VE GÜVENMİYORUM"

Bakanlıktan Yeni Damacana Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, yapılan incelemeler neticesinde, daha önce uygunsuzluk tespit ettiği firmalardan 15'ine tekrar üretim izni verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, temmuz ayında yapılan denetimler sonucu dolum tesisinde uygunsuzluk belirlenen ve geçici olarak üretimleri durdurulan su firmalarından bazılarına yeniden üretim izni verdiği belirtildi.

Denetimlerde uygunsuzluk belirlenen firmalardan, eksiklerini giderdiği ve mevzuata uygun hale getirdiğini bildirenlerden tekrar numune alınarak yeni bir inceleme yapıldığı ve bazı firmalara tekrar üretim izni verildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, dolum tesisindeki eksikliklerini tamamlayan Erpınar Su, Alps Su, Kervansaray, Yalı Su, Karlık Madran, Alka Madran, İvrizsu, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Buzdağı, Kardelen, İdeal, Bahçeayran ve Revan markalarına tekrar damacana su üretimi izni verildi.

Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, dolum tesislerindeki eksikliklerini tamamlayamayan firmaların Gençsu, Hazar Vox Nida, Esensu Özayran ve Buzada olduğu ifade edildi. Kabalak firmasıyla ilgili analizlerin ise devam ettiği kaydedildi.

TEKRAR ÜRETİM İZNİ VERİLEN FİRMALAR

Erpınar Su, Alps Su, Kervansaray, Yalı Su, Karlık Madran, Alka Madran, İvrizsu, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Buzdağı, Kardelen, İdeal, Bahçeayran, Revan

FAALİYETİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULANLAR

Gençsu, Hazar Vox Nida, Esensu Özayran, Buzada

ANALİZİ DEVAM EDEN

Kabalak

http://www.haber365.com/Haber/Bakanliktan_Yeni_Damacana_Aciklamasi/

bu millet için en zararlı kurum aslında Sağlık Bakanlığı

• quote:

Orijinalden alıntı: tsunamic

Vakıf Taşdelen suya geçtik, zaten meşhurmuş, fiyatı da iyi 19lt 6 TL, 4x3 lt cam 7 TL. Çok lezzetli buldum ben. Üstelik Türkiye'nin ilk damacana suyuymuş 1900'lerden o kadar yani...

Dostum vakıf ve devlet kurumu sularına pek güvenme. Başındaki maaşlı, çalışan maaşlı, yönetim kamu yönetimi, yani emir komuta, alttaki adam üsttekine kızınca suya neler yapar düşünmek bile istemem. Toplam kalite yönetimine önem vereceklerine sanmıyorum (iç-dış müşteri memnuniyeti).
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusmuyu

quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

Saka'nın İstanbul fiyatı da mı 7 tl,fiyatını bulamadım.

geçen gün avrupa yakasın da bir şubeye sordum 7,5 lira dedi..

Ben İstanbul-anadolu yakasında oturuyorum.. 2 aydır saka ya geçtim PH seviyesinden dolayı (1 yaşında oğlum var) Sudan ve verilen hizmetten çok memnunum.. Suyu taşıyan kişinin bile konuşması üslubu çok düzgün... Fiyatta 6,25 TL kılıfında geliyor..

Ayrıca daha evvel çene suyu içiyordum.. Lezzet olarak çene suyu harika bir sudur.. Buda aklınızda bulunsun...
  • Ben Abant Su kullanıyorum 5 lt lik
    Bana göre içimi harika bir su
    5 lt lik petler halinde alıyorum
    Bir gidişte 30 tane falan :D
    20 gün yetiyor..
    Marketine göre 1 TL den 1.25 e kadar alınabiliyor. Üstü fiyatlar kazık..
    Hatta Ankara gimatta toptancılarda 90 kuruşa kadar bulunabiliyor.

Ortalama 1.1 tl desek 20 lt si 4.4 TL ediyor ki çok iyi bir rakam

Bunun dışında geçenlerde Migros'ta Saka 1.20 TL di. Ondan da kaptım biraz.

Şimdi aklıma geldide ..Ben çocukken Ankara'da 0.5 lt su almak isteseniz, %80 heryerde niksar su olurdu
    Yıllarca içtik. En iyi su budur diye
    Sonra sularda mı ambalajda mı bi sıkıntı çıkmıştı. komple firma birkaç sene görünmedi ortada
    şimdi yine var galiba.

Su olayı aslında biraz damak tadına bakıyor galiba.
    Kimisi hayat su süper diyor.
    Bana müthiş acı ve yapay bir tadı varmış gibi geliyor. Sırma da öyle mesela
    Yukarıda Abant'a sert, acı diyenler olmuş.
    Bana da Abant güzel geliyor

O 12.5 tl ye sattıkları premium cam damacananın fiyatı da illa ki düşecek kardeşim..
    hele bi tüm firmalar girsin piyasaya cam damacanalarla..
    Görürüm 60 tl depozito, 12.5 tl su fiyatını..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 18 Ağustos 2012; 16:54:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

quote:

quote:

Ben İstanbul-anadolu yakasında oturuyorum.. 2 aydır saka ya geçtim PH seviyesinden dolayı (1 yaşında oğlum var) Sudan ve verilen hizmetten çok memnunum.. Suyu taşıyan kişinin bile konuşması üslubu çok düzgün... Fiyatta 6,25 TL kılıfında geliyor..

Ayrıca daha evvel çene suyu içiyordum.. Lezzet olarak çene suyu harika bir sudur.. Buda aklınızda bulunsun...

Normalde 5 LT lik kullanırdık.Şimdi Saka su kullanıyoruz.Gerçekten suyun orjinaline en yakın tadını ondan alırsınız ve gayet güvenilir bence.

• Uzunca bir süredir Erikli Su kullanıyorduk.. Fiyatı 8,50 TL.. Artık değiştirmenin vakti geldi dedim ve yeni su araştırmaya başladım.. Saka Su aldım hoşuma gitmedi.. Daha sonra Metro'dan Sude Su aldım.. İçimi tadı çok hoşuma gitti.. Erikli'yi, Sude su ile değiştirdim.. Tavsiye ederim.. Hemde Uludağ'ın suyu.. Fiyatı da 6 TL..
  • arkadaşlar abant 5lt su 1 lira.
    tavsiye ederim.
    adresi isteyen pm atsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damacana su olayı benim için bitmiştir.
    İsterse 19lt 1TL olsa da kolay kolay almam...
    Musluk suyuna geçtim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

quote:

quote:

aynı ilde ilçeye göre fiyatlar neden bu kadar değişiyor anlamıyorum.. çene suyuna da bakıcam teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Ben Abant Su kullanıyorum 5 lt lik
    20 gün yetiyor..

Şimdi aklıma geldide ..Ben çocukken Ankara'da 0.5 lt su almak isteseniz, %80 heryerde niksar su olurdu
    Sonra sularda mı ambalajda mı bi sıkıntı çıkmıştı. komple firma birkaç sene görünmedi ortada
    şimdi yine var galiba.

O 12.5 tl ye sattıkları premium cam damacananın fiyatı da illa ki düşecek kardeşim..

Niksar şeker gibiydi ben de çok severdim hatta herkes. Bakanlık orayı dediğiniz yıllarda yapılan denetimlerde kanser saçtığını tespit etti ve mühürledi. o zaman da bir tek firma olsa bile ortalık karışmıştı. Doğal olarak iflas etti ama el değiştirdi sonradan. Bugün raflarda görebilirsin, bizde balık hafızalı olduğumuz için tüketmekteyiz maalesef.

Bugünkü kaosta emin ol dostum 10 sene sonra unutulacak firmalar ya isim değiştirecek veya "NİKSAR SU" gibi nesil hatırlamayacaktır vicdansız Allah'tan korkmazları..

O tarihlerde ki haberler; (niksar su kanser - yaz daha fazlasını göreceksin)

arama.hurriyet.com.tr
    İçtiğimiz suda arsenik
    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=78198

www.saglikplatformu.com
    Niksar Ayvaz Suyu Toplatiliyor
    http://www.saglikplatformu.com/haberler/Ayrinti.asp?HaberNo=471

• quote:

quote:

20 gün yetiyor..

şimdi yine var galiba.

Niksar şeker gibiydi ben de çok severdim hatta herkes. Bakanlık orayı dediğiniz yıllarda yapılan denetimlerde kanser saçtığını tespit etti ve mühürledi. o zaman da bir tek firma olsa bile ortalık karışmıştı. Doğal olarak iflas etti ama el değiştirdi sonradan. Bugün raflarda görebilirsin, bizde balık hafızalı olduğumuz için tüketmekteyiz maalesef.

Bugünkü kaosta emin ol dostum 10 sene sonra unutulacak firmalar ya isim değiştirecek veya "NİKSAR SU" gibi nesil hatırlamayacaktır vicdansız Allah'tan korkmazları..

http://arsiv.zaman.com.tr/2002/06/01/haberler/h1.htm

Verdiğiniz linklere baktım da.. Vay be ... Limitin 11 katı arsenik çıkmış 2002 yılında.. Ki çoğu suda üst limitin 10 da biri kadar arsenik varken. Yani olması gerekenin yaklaşık 100 katı kadar arsenikli su içmişiz!
    2002den evvel rahat 1o yıl içtik biz Ankara'lılar o suyu..
    Hayat ve Niksar vardı hep sokaklarda. HAyat acı geliyor diye, dediğiniz gibi şeker gibi olan Niksar Ayvaz suyunu içerdik
    Afiyet olsun bize

10 yıl önceki mesele ama.. savunmaya bakın ..

"Niksar Belediye Başkanı Ahmet Ünverdi, Niksar sularının Türkiye’de ilk şişelenerek satışa sunulan su olduğunu bildirdi. Tahlillerde bir yanlışlık yapıldığı inancında olduklarını bildiren Ünverdi..."

2012 yılında bu kadar markada bu kadar sakatlık çıkıyorsa..2002 yılındaki vehameti siz düşünün artık..

Bize ticari rant elde etme adına bilerek bu suları içirenlere hakkımı helal etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 21 Ağustos 2012; 11:53:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

arkadaşlar abant 5lt su 1 lira.
    tavsiye ederim.
    adresi isteyen pm atsın.

hocam açıktan yazmanın sakıncası nedir?
  • quote:

quote:

quote:

20 gün yetiyor..

şimdi yine var galiba.

http://arsiv.zaman.com.tr/2002/06/01/haberler/h1.htm

Verdiğiniz linklere baktım da.. Vay be ... Limitin 11 katı arsenik çıkmış 2002 yılında.. Ki çoğu suda üst limitin 10 da biri kadar arsenik varken. Yani olması gerekenin yaklaşık 100 katı kadar arsenikli su içmişiz!
    2002den evvel rahat 1o yıl içtik biz Ankara'lılar o suyu..
    Hayat ve Niksar vardı hep sokaklarda. HAyat acı geliyor diye, dediğiniz gibi şeker gibi olan Niksar Ayvaz suyunu içerdik
    Afiyet olsun bize

10 yıl önceki mesele ama.. savunmaya bakın ..

"Niksar Belediye Başkanı Ahmet Ünverdi, Niksar sularının Türkiye’de ilk şişelenerek satışa sunulan su olduğunu bildirdi. Tahlillerde bir yanlışlık yapıldığı inancında olduklarını bildiren Ünverdi..."

2012 yılında bu kadar markada bu kadar sakatlık çıkıyorsa..2002 yılındaki vehameti siz düşünün artık..

Bize ticari rant elde etme adına bilerek bu suları içirenlere hakkımı helal etmiyorum.

Yoğurtçu yoğurduna ekşi demezmiş.. Şimdiki firmalarda çok farklı açıklamalar yapmıyor ki, "mümkün değil, olurmu öyle" gibi yaklaşım içerisindeler. Sizinde dediğiniz gibi bunu hesabını nasıl verecekler ahirette binlerce kişiye. Bir tek bunlar değil peynircisi, balcısı, çikolatacısı, et pazarlayan veya yetiştirenler, hormonlu veya ilaçlı mal satan çiftçiler.. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Peygamber efendimizin dediği gibi "tartıda hile yapan bizden değildir"

Bunlar cehenneme kombine bilet alma yolunda giden insanlardır.

• Eskişehir'de üç kişinin içtikleri pet şişe sudan zehirlendiği iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, zabıta memuru C.K. (34), bir kahvehaneden pet şişe su alıp içmek istedi.

Bir firmaya ait sudan biraz içen C.K, ağzında yanma hissedince polis memuru arkadaşı U.Ö. (36) ve arkadaşı N.Ç'nin (42) de suyun tadına bakmasını istedi.

Sudan birer yudum alan U.Ö. ve N.Ç. de aynı sorunla karşılaşınca, zehirlendiklerini düşünerek Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitti.

Burada, ''gıda zehirlenmesi'' tanısıyla tedavi altına alınan 3 kişiye serum verildi.

Zabıta memuru C.K, hastanede yaptığı açıklamada şunları söyledi : ''Suyu içtikten sonra, ağzımda yanmaya, dilim şişmeye başladı. Daha sonra yanımdaki iki arkadaşımın da suyun tadına bakmasını istedim. Onlar da suyun acı olduğunu, 'asit, tuz ruhu' gibi bir tat verdiğini ifade edince suyun bir bölümünü yere döktük. Bu sırada döktüğümüz su 'asit' gibi kabarmaya başladı. Bunun üzerine hemen hastaneye geldik. Hastanede bize serum ve oksijen verildikten sonra kendimizi iyi hissetmeye başladık.'' 'DAVACI OLACAĞIM' Zabıta memuru C.K, başka insanların da mağdur olmaması için olayı mahkemeye taşıyacağını DA sözlerine ekledi.

Kaynak :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 21 Ağustos 2012; 15:23:03 >

• Sapanca Gölü’nün görünmeyen yüzü

Gölun içinde araba lastiginden bira şişesine aradgınız herşeyi bulabilirsiniz. Halkın zihniyeti degişmeden o göl temizlenmez.
    devamı linkte

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.