Şimdi Ara

Dandik powersupply'e 4770 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk önce bu mesajımı okuma nezaketinize teşekkür ediyorum

bilgisayar sarf ve çevre malzemelerinden anlamadığımı göz önünde bulundurarak bana bir konuda yardımcı olabilirmisiniz?

kısaca (( 2 )) sorum olucak ve yardımlarınız doğrultuSunda alışverişimi yapacağım.

soru 1: pegasus marka 480W PSU muhtemelen gerçek değil ve ben 4770 almak istiyorum ama elimdeki psu yada güvenemiyorum ne yapmalıyım? 200 tl ekran kartına ayırmıştım ve bunun üzeirnde bir harcama yapamam.

soru 2 : güvenemediğim PSU 'um yüzünden 4770 yerine mecburen daha düşük model olan 4670 mi almalıyım.?

Cevaplayan, cevaplamayn yardımı dokunan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

NOT: BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİNİ AKLIMA GELDİĞİNCE YAZMAYA ÇALIŞTIM ( 3BUÇUK SENELİK : )

İşlemci : amd 4200 X2
    Anakart : Asus M2npv-vm
    Ram : 2*1 665 Mhz Twinmos
    Ekran kartı : X700 SE
    Harddisk : 160 gb
    Powersupply : pegasus marka 480W (gerçek olmadığını biliyorum)

• Harcama yapamam demişsiniz ben sizin yerinizde olsam biraz daha bekleyip bütçeme hiç değilse bir 50 - 60 lira daha ekleyip bir psu alırdım 4770 ile birlikte..
    Aslında sistemin en önemli parçasıdır güç kaynağı , kötü bir güç kaynağı nelere sebep oluyor tahmin ediyorsunuzdur.

http://www.exa.com.tr/aopen/power_supply/aopen_350w-343-6967.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 2 Aralık 2009; 10:58:38 >
  • Bence biraz daha bekleyip 60-70'e PSU alın sonrada 4770 alırsınız
  • 4770i psunuz çalıştırabilirbelkide 480w diyorsunuz sonuçta sahte falan belki ama 4770 de öyle fazla enerjiye ihtiyaç duyan bir kart değil kıyaslamak doğru olurmu bilmiyorum ama 3870 i 300w fsp ile çalıştırıyoruz mesela (sanırım 4770 den daha fazla güç tüketmekte) ayrıca sisteminizde psu yu zorlayacak çok fazla gıldır gıcık olmadığını görüyorum.

birde şöyle bir durum var elinizi çabuk tutun bence forumda herkese 4770 öneriliyor ve 4770 ler dükenmekte

dün itibariyle sadece bizim öğrendiğimiz stok durumları exa da 3 tane ve novada 3 tane kart kalmışdı diğer satıcılarda daha az vardır tahminim.

benim fikrimi sorarsanız sanırım her halukarda psu almayı düşünüyorsunuz önce kartınızı bi alın. sonra sıkıntı yaşarsanız 30-40 lira daha çıkarın forumdan ikinci el psu bakın 400+w kalitelisinden. eğer sıkıntı yaşamazsanız acele etmeden ama yine kısa vadede sıfır bir psu bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: krkyelken

Arkadaşlar ilk önce bu mesajımı okuma nezaketinize teşekkür ediyorum

bilgisayar sarf ve çevre malzemelerinden anlamadığımı göz önünde bulundurarak bana bir konuda yardımcı olabilirmisiniz?

kısaca (( 2 )) sorum olucak ve yardımlarınız doğrultuSunda alışverişimi yapacağım.

soru 1: pegasus marka 480W PSU muhtemelen gerçek değil ve ben 4770 almak istiyorum ama elimdeki psu yada güvenemiyorum ne yapmalıyım? 200 tl ekran kartına ayırmıştım ve bunun üzeirnde bir harcama yapamam.

soru 2 : güvenemediğim PSU 'um yüzünden 4770 yerine mecburen daha düşük model olan 4670 mi almalıyım.?

Cevaplayan, cevaplamayn yardımı dokunan arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

NOT: BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİNİ AKLIMA GELDİĞİNCE YAZMAYA ÇALIŞTIM ( 3BUÇUK SENELİK : )

İşlemci : amd 4200 X2
    Anakart : Asus M2npv-vm
    Ram : 2*1 665 Mhz Twinmos
    Ekran kartı : X700 SE
    Harddisk : 160 gb
    Powersupply : pegasus marka 480W (gerçek olmadığını biliyorum)

VGA alıcaxan 4670 yerine 4770'i alman daha mantıklı, PSU'n senin'de farkettiğin üzre güvenilir değil ve 480W veremez, ayrıca sadece kısadevre koruması var, yüxek/alçak voltage dalgalanma v.s. koruması yok fakat systemin'le HD4770 çalıştırr, bugün'e kadar kullandığın system'le zaty 1 risk alarak ilerlemişsin, systemin'e hangi kart'ı alırsan al aynı risk'le kullanmaya devam edersin, ileri'de yeni 1 PSU için bütçe ayaırabilirsen ayırır ve PSU'nu değiştirrsin tabi buna kendin karar vericexin, karar verme durumun'da muhtemelen şöyle olucak; ya kart'tın systemin'de verdiği performance'ı beğenip işi sağlama almak istiycek yada amaaan bunun için yeni PSU almaya gerek yok böyle'de çalışıyo nasıl olsa dicek ve o PSU ile yola devam edicexin.
    HD4770 alırsan herhangi 1 axilik durumunda kartın zarar görüp teknik servisten iadesi kararı gelmiycek olursa, kaybın HD4670 ile HD4770 arasındaki fiyat farkı kadar olucak, çünki kullandığın PSU ile systemin üzerin'de 2 kart'ta aynı risk'le çalışıcak.

Sevgiler.

• psu çokda dandik değil.4770 de çok fazla güç çeken ürün olmadıgı için kullanıbılırsınız dıye düşünuyorum
  • 4770 kullanıcısı olarak tek seçeneğin olduğunu söyleyebilirim 4770 al ardından forumdan 350watt aopen-asus gibi kaliteli markaların powerını al 30-40tl'ye alırsın en fazla sonrada bak keyfine 4670 almayı aklından bile geçirme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ilginize tekrar teşekkür ederim,

bu konudaki alınabiliecek en mantıklıca karar şu olsa gerek :

*** EVET yeni bir psu almak lazım 500W + ( güzelim kartı bırakamam elektrik kutusuna)
    *** ve yine EVET 4770 almakta lazım
    *****o halde birkaç ay daha bekleyip ikisini birlikte almak en güzeli

TEORİ : PEKİ BU EKRAN KARTIN 1GB MODELİ ÇIKARSA ??
    SORU : EKRAN KARTI ÜRETİCİLERİ, MODELLERİN 1 GB VERSİYONLARINI HANGİ ZAMAN DİLİMLERİ İÇERİSİNDE ÇIKARTMAYA ALIŞIKTIRLAR ?
  • siz 1gb 4770 beklerken 512mb lık modellerde tükensin stoklarda bu kartların gerisi gelmeyecektir emin olabilirsiniz.

birde 500w+ psu sisteminiz için ve 4770 için çok 460w cıvarı bir psu bakın oda en fazla

benim yukarıdaki önerimi yenilemek istiyorum;

4770 inizi bulabileceğiniz en uygun fiyata vakit kaybetmeden alın daha sonrada 30-40 tl cıvarına markalı-kaliteli 2. el 400w cıvarı psu bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 2 Aralık 2009; 15:36:02 >
  • Hocam 1.si Hd4770 Çok Tasarruflu Bir Ekran Kartı
    2. Olarak
    http://forum.donanimhaber.com/m_34923557/tm.htm

Bu Linkte Sistemini Yaz Arkadaş Güç Tüketimini Hesaplıyor

Benim Sistemim Core 2 Duo 2.2 Ghz 2 gb Ram 250 Gb Hdd Asus p5kpl

Bana 9800 gt İle Test Yaptı Hd4770 den Daha Fazla Güç Tüketen Bir Kart. 283 Çıktı + Bu 283 W Bütün Donanımlara %100 Yüklendiğinde Ortaya Çıkıyor

Cooler Master 350 W. Kullanıyorum
    Bu PSU Konusunun Üstüne Biraz Fazla Düşülüyo Gibi
  • Bu konuda çok temkinli olduğumu sende farketmişsin..

ama hani 1gb modeli olsa daha iyi olabilirdi dediğin olmadımı ?
  • güncel..
    arkadaşlar güncelliyorum çünkü bu konuda daha başka fikirlerede açık olduğumu belirtmek isterim...

bilgi kirliliğini ve sakız gibi uzatılmış konuları sizinde sevmediğinizi tahmin ederek bu düşündüklerimi yazıyorum....

Birazdan Pesasus 480 W PSU'u televizyon-radyo tamircisinin brine götürüp değerleri ölçtürmeyi ve burada sizinle paylaşmayı düşünüyorum... Bakalım değerleri ne çıkıcak ?

ama şuan kafamda netleşen birşey varki oda bir PSU 'nun bilgisayar için ne kadar ÖNEMLİ olduğu 'dur
    İnsan her zaman için öğrenmeye açık olmalı

saygılar sevgiler

• az daha bekle yada para çıkar
    1.kartı al
    2.si biraz daha güvenilir , seni götürebilecek PSU al derim
  • pegasus 480w kullandm

amd opteron 165 full clock 2.9ghz
    ve hd3850 calısıyordu oda clockla

bi sorun cıkarmadı

o opteron ve 3850 nin cektigi enerjiyi anca snn toplam kasan ceker
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

VGA alıcaXan 4670 yerine 4770'i alman daha mantıklı, PSU'n senin'de farkettiğin üzre güvenilir değil ve 480W veremez, ayrıca sadece kısadevre koruması var, yüXek/alçak voltage dalgalanma v.s. koruması yok fakat systemin'le HD4770 çalıştırr, bugün'e kadar kullandığın system'le zaty 1 risk alarak ilerlemişsin, systemin'e hangi kart'ı alırsan al aynı risk'le kullanmaya devam edersin, ileri'de yeni 1 PSU için bütçe ayaırabilirsen ayırır ve PSU'nu değiştirrsin tabi buna kendin karar vericeXin, karar verme durumun'da muhtemelen şöyle olucak; ya kart'tın systemin'de verdiği performance'ı beğenip işi sağlama almak istiycek yada amaaan bunun için yeni PSU almaya gerek yok böyle'de çalışıyo nasıl olsa dicek ve o PSU ile yola devam ediceXin.
    HD4770 alırsan herhangi 1 aXilik durumunda kartın zarar görüp teknik servisten iadesi kararı gelmiycek olursa, kaybın HD4670 ile HD4770 arasındaki fiyat farkı kadar olucak, çünki kullandığın PSU ile systemin üzerin'de 2 kart'ta aynı risk'le çalışıcak.

Sevgiler.

• quote:

güncel..
    arkadaşlar güncelliyorum çünkü bu konuda daha başka fikirlerede açık olduğumu belirtmek isterim...

bilgi kirliliğini ve sakız gibi uzatılmış konuları sizinde sevmediğinizi tahmin ederek bu düşündüklerimi yazıyorum....

Birazdan Pesasus 480 W PSU'u televizyon-radyo tamircisinin brine götürüp değerleri ölçtürmeyi ve burada sizinle paylaşmayı düşünüyorum... Bakalım değerleri ne çıkıcak ?

ama şuan kafamda netleşen birşey varki oda bir PSU 'nun bilgisayar için ne kadar ÖNEMLİ olduğu 'dur

saygılar sevgiler

önce'ki mesajım'da belirt'tiğim üzre, kullandığın PSU ile HD4770 systemin'de çalışıcak bu konu'da hiç 1 sorun yok.
    Sıkıntı şu yönde :
    1 : Kullandığın PSU üzerinde yazan max değeri veremez ama yarısını'da veriyo olmaz yani yükte (320W~360W) gibi 1 değer verebilir bu'da sana yeterli gelicektir.
    2 : '' '' '' '' kaydadeğer herhangi 1 koruma mevcut değil sadece kısadevre durumunda siğortası atar, anakart'ta herhangi 1 şey yanmadan zaty kısadevreye geçmez dimi, yani anakart patladı PSU kendini korudu durumu var, kısaca PSU'n anakartın'ı koruyabilicek 1 yapı'da değil.
    3 : Herhangi 1 PFC systemi kullanmıyor, yani kasana aktarıcağı güç için elektrik şebekesi'nden çekicei güç en iyi ihtimalle %50 daha fazladır yani (örnek: kasana yolladığı 300W güç için elektrik şebeken'den 450W güç çeker) buda faturana yansır.

Kullandığın PSU üzerin'de yazılan A~ değerleri'nin altında çıkıcak, PSU üzerin'de yazan total Watt değerini elde etmek için'se PSU çıkış kanalları'nın (örnek :3.3V / 5.0V / 12V gibi) vaadedilen (A~) değerlerini vermesi gerekir, çünki PSU Total Watt değeri çıkış kanallarına verebildiği total V/A~ değerleriyle elde edilir.
    Umarım bahsettiğin televizyon-radyo tamircisi bu ölçüm işini becerebilir çünki bu kanalları tek tek yüke bindirip ölçüm yapmak'ta sağlıksız olur, combine olarak yüke bindirmek gerek, yani 12V / 3.3V ve 5.0V kanalları'na bağlanan bütün cihazların, 1 potans kontrolcüsüyle çekicei gücün ayarlanabilmesi lazım, kanallar'da tek tek max güç denenip her kanalın limiti belirlenicek ve aletlerin çektiği güç PSU kanallarınnın limitini aşmıycak şekilde potans'la ayarlanıcak sonra'da bütün kanallara o kanal üzerinde max güce ayarlanan aletler aynı anda bağlanıcak ve PSU aktif hale getirildiğinde ne oluo bakılıcak. (combined output) olayı bu, şöyle söyliyim kullandığın PSU ile böyle 1 test'ten sonra eve gitmeden 1 oem parça satıcısına uğraman gerekebilir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@SPETNAS
    ------------

Başlık'la ilgili konu'da 1 yorumun olmadığı halde, sadece imla ile ilgili olmak üzre 1 mesajdan alıntı yapıp, üstelik yaptığın alıntıya bile yorum yapamaman konusunda ne düşünmeliyiz sence ?

işin bencesi @SPETNAS, глупо и бессмысленно

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

quote:

güncel..

saygılar sevgiler

önce'ki mesajım'da belirt'tiğim üzre, kullandığın PSU ile HD4770 systemin'de çalışıcak bu konu'da hiç 1 sorun yok.
    Sıkıntı şu yönde :
    1 : Kullandığın PSU üzerinde yazan max değeri veremez ama yarısını'da veriyo olmaz yani yükte (320W~360W) gibi 1 değer verebilir bu'da sana yeterli gelicektir.
    2 : '' '' '' '' kaydadeğer herhangi 1 koruma mevcut değil sadece kısadevre durumunda siğortası atar, anakart'ta herhangi 1 şey yanmadan zaty kısadevreye geçmez dimi, yani anakart patladı PSU kendini korudu durumu var, kısaca PSU'n anakartın'ı koruyabilicek 1 yapı'da değil.
    3 : Herhangi 1 PFC systemi kullanmıyor, yani kasana aktarıcağı güç için elektrik şebekesi'nden çekicei güç en iyi ihtimalle %50 daha fazladır yani (örnek: kasana yolladığı 300W güç için elektrik şebeken'den 450W güç çeker) buda faturana yansır.

Kullandığın PSU üzerin'de yazılan A~ değerleri'nin altında çıkıcak, PSU üzerin'de yazan total Watt değerini elde etmek için'se PSU çıkış kanalları'nın (örnek :3.3V / 5.0V / 12V gibi) vaadedilen (A~) değerlerini vermesi gerekir, çünki PSU Total Watt değeri çıkış kanallarına verebildiği total V/A~ değerleriyle elde edilir.
    Umarım bahsettiğin televizyon-radyo tamircisi bu ölçüm işini becerebilir çünki bu kanalları tek tek yüke bindirip ölçüm yapmak'ta sağlıksız olur, combine olarak yüke bindirmek gerek, yani 12V / 3.3V ve 5.0V kanalları'na bağlanan bütün cihazların, 1 potans kontrolcüsüyle çekicei gücün ayarlanabilmesi lazım, kanallar'da tek tek max güç denenip her kanalın limiti belirlenicek ve aletlerin çektiği güç PSU kanallarınnın limitini aşmıycak şekilde potans'la ayarlanıcak sonra'da bütün kanallara o kanal üzerinde max güce ayarlanan aletler aynı anda bağlanıcak ve PSU aktif hale getirildiğinde ne oluo bakılıcak. (combined output) olayı bu, şöyle söyliyim kullandığın PSU ile böyle 1 test'ten sonra eve gitmeden 1 oem parça satıcısına uğraman gerekebilir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@SPETNAS
    ------------

Başlık'la ilgili konu'da 1 yorumun olmadığı halde, sadece imla ile ilgili olmak üzre 1 mesajdan alıntı yapıp, üstelik yaptığın alıntıya bile yorum yapamaman konusunda ne düşünmeliyiz sence ?

işin bencesi @SPETNAS, глупо и бессмысленно

öncelikle Sorularıma gösterdiğin takdire şayan açıklamaların ve bencillik göstermeden deneyimlerini paylaşışın için saol.. ayrıca bu koudaki fikirlerim konusunda yönlendiren, düşündüren ve niteliklerini esirgemeyen diğer arkadaşlara 'da teşekkürler...

4770'i bugün kısmetse alıyorum

dünya ölçüm standartlarına uygun kaliteli bir psu 'da ekran kartımı sınamamın ardından şiparişi verilecek..

sanal bir platformdada olsa bilgi paylaşımınının güzelliği yanında bu bilgiyi mukayese etmeninde bana çok faydası oldu..
    hepinize eywallah..

paylaşımlarınızı takip ediyor olacağım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.