Şimdi Ara

Danışma-Eski tip kasalı mac pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır bir donanım haber okuyucusu olarak ben de bugün kayıt olarak ilk konumu açmak ve tam aktif kullanıcı olmak istedim.

Sorum şu. Ajansımızda kullanacağımız bir macpro almak istiyorum. 2009 model eski tip mac prolar 32gb ram 4 gb ekran kartı seçenekleriyle 6.000-7.000₺ bandında bulunabiliyor ancak daha düşük özellikli yuvarlak mac prolar 10.000₺ ve üzeri fiyatlara satılıyor. Acaba bu eski kasa tip mac prolardan alsam birkaç sene içerisinde sorun yaşar mıyım?

Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim

• Mac pro ve Mac mini en az sorun yaşatan modellerdir. Fakat 2. el alırken satıcıya dikkat etmelisiniz.

Ben 2009 Mac mini'yi 7x24 sunucu olarak kullanıyorum hem de ofisimdeki masamın altında yani toz ve sıcak içinde buna rağmen yıllardır hiç arıza çıkarmadı. Fan soğutucusunun sesi falan artar bir sorun olur değil mi, hiçbiri olmadı. Ancak tabi ki KGK ile kullanıyorum ve üstünde çalışan programlar CPU ve SSD'ye yüklenmeyecek şekilde ayarlıyorum, yazılım konfigürasyonu tam. Bazen uygun yazılım ayarlamak için günlerce uğraştığım da oldu. Yani Mac'i Mac gibi kullanırsanız sizi üzmez.

Fakat 2.el de herşey de olduğu gibi Mac'te de satıcı cok önemli. 2.el Mac'lerin sayısı arttı. Temiz ve sorunsuz Mac satan biri fiyatta cok indirim yapmaz. Yani bir Mac alırken pazarlık ile fiyatı cok düşürmeye çalışırsanız iyi Mac satıcısı satmaz. fiyatı cok düşüren birinin satacağı Mac iyi olmayabilir. Belki hem iyi Mac satıcısıdır ve iyi bir Mac satıyordur hem de fiyatı cok indirmeye de sıcak bakabilir ancak sonuçta Mac alacaksanız o yönde şansınızı cok zorlamamalısınız; bu cihazların iyisi her zaman biraz pahalıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aga 2009 modele 7 bin verillirmi ? Sakami yapiyosun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci güncellemesi şart ve özellikle çift işlemcili bir cihaz olursa bu fiyatlara değebilir. Tavsiyem 2010 yılı cihazlara yani Mac Pro 5.1 bakmanız. Böyle bir cihaz aldım, Çin'den 3 ghz 6 çekirdekli iki işlemci takviyedi yaptım, 32 gb ram ve 6 gb ekran kartı ile sorunsuz kullanıyorum. Bu cihazın Apple'daki karşılığı yaklaşık 5000 dolar, karar sizin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.