Şimdi Ara

Dante's Inferno sağlam geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyungezer'in "God of War'un Ekürisi" olarak nitelediği Dante's Inferno şimdiden merak uyandırmaya başladı.

Derginin internet sitesinde yer alan habere göre;

Dante's Inferno hakkındaki ilk izlenimler, aksiyon ve maceranın God of War'a çok benzeyeceği hissini veriyor...

PSM3 dergisinin son sayısındaki detaylara göre ise

- Düşmanlara yerde, havada hafif ve ağır kombolar yapıp, kafalarını kırabildiğimiz bir oyun Dante's Inferno...

- Harika dövüş sahneleri ve bir ev büyüklüğündeki canavarı sürüklemek gibi güzide hareketleri oyunda sıkça görebilecekmişiz.

Oyunun yapımcısı EA Redwood Shores...

Oyunlarında 10 numara mekan tasarımları yapan EA Redwood Shores'u ise Dead Space'ten tanıyoruz
    .

Kaynak:http://www.oyungezer.com.tr/content/view/901/75/

Video:http://www.gamespot.com/ps3/adventure/dantesinferno/video/6202344/dantes-inferno-teaser-trailer?hd=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1makarna1 -- 19 Şubat 2009; 13:47:15 >

• goldpunch kz2 dalmis galiba haber falan yok
    bu arada haber icin sagol oyun super olacak gibi
  • İnşallah dedikleri kadar olur. Bu tarz vurdu kırdı oyunları hep sevmişimdir...
  • Dead Space'in yapımcısı yapıyormuş. O zaman yeni bir klasik gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 19 Şubat 2009; 15:47:06 >
  • Dead Space'den sonra sağlam bir yapım daha bekliyorum.
  • balon çıkmasın da. lotr conquesti de bu kadar övdüler cortladı
  • Dead Space'in yapımcısı yapıyorsa, yeni bir klasikle daha karşı karşıyayız demektir bu, arkadaşlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boş bi oyun gibi geliyor bana ,belli de olmaz.Dead space2 daha akıl karı olurdu kanatindeyim.
  • Böyle vahşet, şiddet ve kaos oyunları tam benlik inş. sağlam bir oyun olarak çıkar...
  • Bence copu simdiden bosaltin, yeni bir cop geliyor cunku.

Bİr kere god of war gibi bisey cikmasi imkansiz cunku o tarz cikan her oyun ister istemez onun golgesinde kalacak. GOW in basarisinin sebebi exc olmasi makinanin tum gucunu kullanmaya calisiyorlar bu sayede ortaya muazzam bir is cikiyor. EA cok para kazanmak icin yine multi yapip ortaya karisik birsey cikaricak. Ya Xbox a ciksin ya PC ye yada PS3 e ama exc bi oyun ciksin derim. Ancak o zaman biraz siyrilir cop olmaktan cikar.

Dante iyidir ama okumak lazim cennet-cehennem-araf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 20 Şubat 2009; 10:04:58 >
  • Oyunun sinematik tanıtım videosu geldi... EA işi şimdiden sıkı tutuyor.

http://www.gametrailers.com/player/45952.html?type=flv
  • quote:

Orjinalden alıntı: cryptdlg

Bence copu simdiden bosaltin, yeni bir cop geliyor cunku.

Bİr kere god of war gibi bisey cikmasi imkansiz cunku o tarz cikan her oyun ister istemez onun golgesinde kalacak. GOW in basarisinin sebebi exc olmasi makinanin tum gucunu kullanmaya calisiyorlar bu sayede ortaya muazzam bir is cikiyor. EA cok para kazanmak icin yine multi yapip ortaya karisik birsey cikaricak. Ya Xbox a ciksin ya PC ye yada PS3 e ama exc bi oyun ciksin derim. Ancak o zaman biraz siyrilir cop olmaktan cikar.

sana sadece prince of persia sands o time üçlemesi diyorum başka söze gerek yok. multi platform, gölgede kalma felan filan bunlara girmeme gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

quote:

sana sadece prince of persia sands o time üçlemesi diyorum başka söze gerek yok. multi platform, gölgede kalma felan filan bunlara girmeme gerek yok.

Ben de DMC serisi diyorum (hem PoP SoT, hem de DMC serisi kesinlikle kalite olarak GoW'dan aşağı kalmazlar), ayrıca GoW'un başarısını exc. olmasına bağlamak GoW'a hakarettir. Kaldı ki PS2 zamanının en güçsüz konsolu idi, örneğin ilk iki oyun bir Gamecube platformuna çıkmış olsaydı görseller ne hale gelirdi tahmin edemiyorum (bkz. RE Remake).

Unutmadan GoW serisinin içerisindeki birçok şeyde bizzat DMC ve PoP SoT serilerinden esinlendiğini biliyor muydunuz? İlk GoW oyununun incelemelerinde buna değinildiğini görebilirsiniz. Ama esinlendikleri şeyleri öylesine güzel oyuna yedirmişlerki efsane bir oyun ortaya çıkmış. Bunları bir GoW fanı olarak söylüyorum, hatta PS3 almamı sağlayan yegane oyunlardan birisidir ama dediğim gibi asla alanında tek değildir (Şahsi favorim DMC serisidir, üstüne tanımam ).

• quote:

Orjinalden alıntı: Arsenic

quote:

Orjinalden alıntı: multeci

quote:

Ben de DMC serisi diyorum (hem PoP SoT, hem de DMC serisi kesinlikle kalite olarak GoW'dan aşağı kalmazlar), ayrıca GoW'un başarısını exc. olmasına bağlamak GoW'a hakarettir. Kaldı ki PS2 zamanının en güçsüz konsolu idi, örneğin ilk iki oyun bir Gamecube platformuna çıkmış olsaydı görseller ne hale gelirdi tahmin edemiyorum (bkz. RE Remake).

Unutmadan GoW serisinin içerisindeki birçok şeyde bizzat DMC ve PoP SoT serilerinden esinlendiğini biliyor muydunuz? İlk GoW oyununun incelemelerinde buna değinildiğini görebilirsiniz. Ama esinlendikleri şeyleri öylesine güzel oyuna yedirmişlerki efsane bir oyun ortaya çıkmış. Bunları bir GoW fanı olarak söylüyorum, hatta PS3 almamı sağlayan yegane oyunlardan birisidir ama dediğim gibi asla alanında tek değildir (Şahsi favorim DMC serisidir, üstüne tanımam ).

DMC gibisi zaten yok yaw.
    Birde NİNJA GAİDEN..
    Son olarak NİNJA BLADE (arecnofobiayaratığın ismini aynen öyle telafüz ediyordu)

• quote:

Orjinalden alıntı: MaxCavalera

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Bu oyun kitabın aslına sadık kalınarak yapılırsa karikatür krizinden beter bir durum olur çünkü kitaba göre Hz Muhammed ve Hz Ali cehennemde tarif edilemiyecek kadar kötü bir şekilde anlatılmıştır

http://www.bilimselkonular.com/ueye-bloglarndan/Dante-Ve-A-lahi-Komedya-.html

Haklısın.Dante cehenneme gittiğinde Hz.Muhammed ve Hz.Ali oldukça kötü anlatılıyor..İlgili kısımda şöyleymiş;

Dante'nin İlahi Komedya’sının oryantalizm ekseninde bir değerlendirmesini yapan Edward Said, İlahi Komedya’nın Cehennem bölümünün 28. koşuğunda Hz. Muhammed ile Hz.Ali’nin gösterilmesi hakkında Dante'nin batılının doğu hakkındaki ampirik bilgiden kopuk, tamamen batının kendi içinde var ettiği çarpık bilgilere dayanan oryantalist bir söylem içinde olduğunu belirtir. “Muhammed 9 halkadan oluşan ve 9.sunda şeytanın kalesinin olduğu cehennemin 8.halkasında şeytana yakın olarak bulunmaktadır. Dante yolculuğu sırasında Muhammed'i görmeden önce daha az günahkar olanlar arasından geçmiştir. Muhammed'den sonra ise şaşırtıcılar ve hainler gelir. Said'e göre Dante'nin kafasında Muhammed skandal ve bölücülük tohumları ekenlerin içinde yerini alır.

Muhammed vücudu baştan sona ikiye kesilmiş bir şekilde; Ali’de yine şeytanın asistanı tarafından ikiye ayrılmak suretiyle cezalandırılmışlardır.

Dante Muhammed'le konuştuğunda Muhammed ona Fra Dolcina isimli bir kişiden bahsederek onu uyarmasını ve aynı hataya düşüpte, kendisinin aldığı cezayı almaması için uyarılmasını istemektedir. Peki Fra Dolcina kimdir:öğreniyoruz ki Fra Dolcina hain bir papazdır, kadınların ve servetin ortak kullanılmasını savunarak dine ihanet etmiştir. Bu noktada görülüyor ki Dante Muhammed ile Fra Dolcina’yı aynı seviyede tutmaktadır. Said Dante'nin gösterdiği Muhammed ve Ali’nin yani İslam ve onun temsilcilerinin, batının kendine özge coğrafi, tarihi ve bilhassa manevi görüşleri çerçevesinde kendi yarattıkları figürlerdir der ve bu tavrı kesin olarak oryantalizmin içine oturtur.

Hz.Muhammed’in bu şekilde gösterilmesi hakkında yazdığı kitapta Said’in fikirlerini eleştiren Aijaz Ahmad’da Said ile aynı görüşleri paylaşır ve “İslam peygamberine yönelik bu tutum, en hafif deyimle savunulmazdır ve Said saldırıya geçtiğinde bütünüyle onun yanındayım” der.

Bu mesajı oyunun PC başlığında gördüm. Oyundan soğudum resmen.

•  Dante's Inferno sağlam geliyor!

• Son SS'lerden anlaşıldığı gibi aynı God Of War..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arsenic

quote:

Orjinalden alıntı: MaxCavalera

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Bu oyun kitabın aslına sadık kalınarak yapılırsa karikatür krizinden beter bir durum olur çünkü kitaba göre Hz Muhammed ve Hz Ali cehennemde tarif edilemiyecek kadar kötü bir şekilde anlatılmıştır

http://www.bilimselkonular.com/ueye-bloglarndan/Dante-Ve-A-lahi-Komedya-.html

Haklısın.Dante cehenneme gittiğinde Hz.Muhammed ve Hz.Ali oldukça kötü anlatılıyor..İlgili kısımda şöyleymiş;

Dante'nin İlahi Komedya’sının oryantalizm ekseninde bir değerlendirmesini yapan Edward Said, İlahi Komedya’nın Cehennem bölümünün 28. koşuğunda Hz. Muhammed ile Hz.Ali’nin gösterilmesi hakkında Dante'nin batılının doğu hakkındaki ampirik bilgiden kopuk, tamamen batının kendi içinde var ettiği çarpık bilgilere dayanan oryantalist bir söylem içinde olduğunu belirtir. “Muhammed 9 halkadan oluşan ve 9.sunda şeytanın kalesinin olduğu cehennemin 8.halkasında şeytana yakın olarak bulunmaktadır. Dante yolculuğu sırasında Muhammed'i görmeden önce daha az günahkar olanlar arasından geçmiştir. Muhammed'den sonra ise şaşırtıcılar ve hainler gelir. Said'e göre Dante'nin kafasında Muhammed skandal ve bölücülük tohumları ekenlerin içinde yerini alır.

Muhammed vücudu baştan sona ikiye kesilmiş bir şekilde; Ali’de yine şeytanın asistanı tarafından ikiye ayrılmak suretiyle cezalandırılmışlardır.

Dante Muhammed'le konuştuğunda Muhammed ona Fra Dolcina isimli bir kişiden bahsederek onu uyarmasını ve aynı hataya düşüpte, kendisinin aldığı cezayı almaması için uyarılmasını istemektedir. Peki Fra Dolcina kimdir:öğreniyoruz ki Fra Dolcina hain bir papazdır, kadınların ve servetin ortak kullanılmasını savunarak dine ihanet etmiştir. Bu noktada görülüyor ki Dante Muhammed ile Fra Dolcina’yı aynı seviyede tutmaktadır. Said Dante'nin gösterdiği Muhammed ve Ali’nin yani İslam ve onun temsilcilerinin, batının kendine özge coğrafi, tarihi ve bilhassa manevi görüşleri çerçevesinde kendi yarattıkları figürlerdir der ve bu tavrı kesin olarak oryantalizmin içine oturtur.

Hz.Muhammed’in bu şekilde gösterilmesi hakkında yazdığı kitapta Said’in fikirlerini eleştiren Aijaz Ahmad’da Said ile aynı görüşleri paylaşır ve “İslam peygamberine yönelik bu tutum, en hafif deyimle savunulmazdır ve Said saldırıya geçtiğinde bütünüyle onun yanındayım” der.

Bu mesajı oyunun PC başlığında gördüm. Oyundan soğudum resmen.

Valla yazıları okudum ama bir şey anlamadım. Benim bir oyunu oynamamı onun konusu engellemez. O değil de bu Dante kim? Dante deyince Sparda'nın oğlu Dante geliyor aklıma .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.