DARBOĞAZ
-
-
Darboğaz olmaz. Ayrıca K serisi olmayan 12. Nesil işlemciler +3200 üstü ram pek fazla çalıştıramıyor. -
Yani 3200mhz ram mi almaliyim diyorsunuz peki ram ve monitör. Önerirmisinkz sisteme göre -
75hz monitör alırsan 1080p de monitörün yenileme hızı darboğaz yapar
144 hz monitör alırsan 1080p ultrada ekran kartı daboğaz yapar
-
2k monitor almi diyorsun yani anlamadim ben pek bilmiyorum daha iyi aciklarmisin senden monitor ve ram tavsiyesi istemistim neye gore 1080p dedinki ben 2k monitor alacam -
darbogaz yaparmi acaba
sorusuna cevap verdim
-
75hz monitör alırsan 1080p de monitörün yenileme hızı darboğaz yapar
144 hz monitör alırsan 1080p ultrada ekran kartı daboğaz yapar
anlaşılmayacak ne var
darbogaz yaparmi acaba
diye soru soruyorsunuz
2k da da ekran kartı darboğaz yapar
3060ti + intel i5 12500 arasında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Kasım 2022; 17:21:26 > -
monitörün yenileme hızı darboğaz yapmazsa
mutlaka ya ekran kartı ya işlemci darboğaz yapar
ne dememi istiyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Kasım 2022; 17:26:47 > -
Monitör yenileme hızı darboğazı;
Yenileme hızı düşük monitörler görebileceğiniz FPS sayısını kısıtlar.
Bilgisayarınız 100 FPS'nin üstüne çıkabilecek güce sahip olsa da 60/75 Hz'lik bir monitör kullanıyorsanız bu fazla FPS'leri göremezsiniz.
İşlemci darboğazı;
Çözünürlük ve/veya görüntü (çok düşük, düşük, orta, yüksek, maksimum/ultra) ayarları düştükçe işlemciye daha fazla yük biner, bu sebeple ekran kartı işini (işlemciden) daha hızlı yapar.
Ekran kartı darboğazı;
Çözünürlük ve/veya görüntü (çok düşük, düşük, orta, yüksek, maksimum/ultra) ayarları yükseldikçe ekran kartına daha fazla yük biner, bu sebeple işlemci işini (ekran kartından) daha hızlı yapar.
-
Kardes az omce darbogaz hesaplamaya girdim ve darbogaz yapmaz gayet uyumlu calisir. Yazisi cikti anlamadogom sey madem bilgin yok neden konusuyorsun??? -
ben de darboğaz olayının anlamsız olduğunu anlatmaya çalıştım
-
Bu ne demek şimdi kardes. Ben seni anlamiyorum valla -
2k monitör alacakmışsın
3060 Tİ 2k oyun için ideal
-
Telefon numarani atsana bi konusalim -
Benzer içerikler
- göz yormayan monitör
- hotfix nedir
- gürcistan media markt
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- oyun için amd mi intel mi
- tpm 2.0
- rx 8800 xt
- atx 3.0 nedir
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
- ekran kartı resetleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X