Şimdi Ara

DARBOĞAZ MI EMİN DEĞİLİM YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 6 ay önce bütçesi pahalı bir oyuncu bilgisayarı topladım.(yani öyle zannettim) Şimdi size sistemin özelliklerinden bahsedeceğim ve yaşadığım problemden.

Öncelikle Anakartım Msi z370progaming carbon ac, ekran kartım Asus Gtx 1070 8gb Dual Oc, ramler gskill dual 2x8gb(16g) 3200mhz cl16, işlemcim intel i7 8700k işlemcisi, cooler masterın 120lik sıvı soğutucularını kullanıyorum işlemci için. Güç kaynağım thermaltake 750w gold plus sertifikalı full modüler, bunun yanı sıra Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB) ssd mevcut ve buna ek 2tb WD 7200rpmlik bir harddisk mevcut.

Ben sorunumun harddiskten ve darboğaz var ise harddiskten kaynaklı olduğunu düşünmüştüm çünkü bazı büyük oyunlarım harddisk üzerine kurulu ancak biraz araştırdım ve sisteminin değerlerine baktım ve değerler bana sorunun ekran kartından kaynaklandığını söylüyor. Eğer bir sorun varsa ekran kartını zorlayan ve ısı değerlerinin yüksek olmasını sağyalayan hardisk olabilir mi yoksa hardisk ile alakası yok mu?

Ekran kartım bu=

Biraz karışık anlattım çünkü gerginim ve stresliyim eğer tek sorunum ekran kartı ise değiştirme yerine üstüne fark koyup başka bir ürün alma gibi bir şansım var mı vatanbilgisayardan almıştım.

Temel sorunum ilk baslarda fps gayet normaldi ama şuan fps düşüyor bundan dolayı darboğaz olduğunu düşünüyorum.

Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Asus gibi ekran kartınında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis1905 -- 23 Kasım 2018; 1:50:7 >

• Darboğazın d si olmaz bu sistemde.

Fps düşüyor demişsinde ne kadar düşüyor? Hangi oyunda düşüyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartın yetmiyor anti aliasingi x2 ye getir texture hariç herşeyi düşürebilirsin ta ki %90 civarlarında gezene kadar aksiyon sırasındada böylece %100 olur sistemden en yüksek fps değerini almış olursun
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam bende öyle düşünüyorum ama bilmiyorum sorun ne eskiden 95-105fps arası alırdım oyuna herhangi bir güncelleme grafik paketi gelmedi birden 70-80 almaya başladım boş alanlarda. Dolu alanlarda ise daha vahim 55-65 fps alıyorum mmorpg oyuncusu olarak. Fpsde pek sıkıntı yaşamıyorum.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi nvdianın denetim masasından yaptım sorun düzelmedi.
  • Windows 7 veya 8 yükleyip dene istersen..windows şu son güncellemeleri baya problem yaşatmaya başladi belki faydasi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows orijinal mi yoksa crackli mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ilterish I kullanıcısına yanıt
    Windows key halinde para verip internetten aldım orjinaldir. Sorunum tam anlamı ile eskiden aldım fpsyi şuan alamamam. Kasa 6 aylık ve 4 ay önce servise vermiştim aşırı ısınmadan dolayı sonra servis işlemcinin arızalı olduğunu söyleyip değiştirmişti. Ancak şuanda aynı problemi yaşıyorum tek sorun pc kasası sıcak değil ısınma yaşamıyorum. Acaba işlemciyide zorlayan ekran kartı olabilir mi yani temel problemim tam olarak ne bilmiyorum ama işlemci gayet normal ısı ve % değerlerinde çalışıyor.

Ekran kartına ait bir görüntü atıyorum.

• Msi afterburner ile bir oyuna girip 30 dk oynayıp ekran görüntüsünü atar mısınız?

• Tabi beklemede kalırsanız 1 saate atacağım.

Eğer sorun ekran kartındaysa vatanbilgisayara şikayetimi söyleyip ekran kartımın iade talebini başlatabilir miyim?
  • Nemesis1905 N kullanıcısına yanıt
    oyun ayarlarından

Durum budur, şunun farkına vardım oyuna alt+tab yapıp alta alınca fps çok düşüyor ve oyuna girincede düşük fps ile kalıyorum ama hiç alta almazsam fps düşmüyor bu sorun neden kaynaklanıyor sanırım sorunum buda olabilir.
  • Intel hd graphics driverları yüklüyse bilgisayarınızdan kaldırın. Eğer yüklüyse sorun %70 çözülecektir. İyi forumlar

İntelin bir çok şeyi mevcut sistemde ama graphics yok sanırım her yerden arattım sonuç yok.
    İntel yazan programların listesini atar mısınız?

• PC format atın güzel temiz bir kurulum yapın , mmorpg oyunları SSD kurun ve diğer online oyunları , single play oyunları HDD kurun

Sicaklikda FPS düşmesine bir etken evet ama bu artık 90c geçtiğinde ekran kartı o zaman oluyor

Anlatmaniz çok garip tek bir oyunda mi FPS düşüşü var bütün oyunlarda mi mesela bu ülke neden bu kadar cahil anlamış değilim

• Evet detaylı anlatmamış olabilirim çünkü alt+tabdan sonra fps düşüşlerini yeni farkettim,c ve de ki oyunları deneyip şikayetimi detaylandıracaktım. Ben genelde araştırmayı ve yapabildiğimi kendim yapmayı tercih ederim sonuç alamayınca forumlara yazarım o yüzden cahillikle ilgili kısım tanımadan yargılaman garip olmuş.

Evet c deki oyunlarda böyle bir fps düşüsü yaşamadım pubg, tom clancy tarzı fps oyunlarda alttabtan sonra tekrar bağlanınca sorun oluşmadı. D üzerine kurduğum harddiskteki oyunlar buna sebebiyet veriyor ama saçma değil mi? Eskiden de d sürücüsüne kuruluydu bu oyunlar ve 1,5t boş alan var böyle fps dalgalanması normal değil bence. 90fps 65e düşüyor 25fpslik bir kaybım oluyor.
    Online oyunlarda ssd fark ediyor kaplamalar bile geç geliyor HDD ile bazı oyunlarda

Neyse senin SSD az geliyor yada kullanmaya kiyamiyorsan AliExpress şöyle ürünler var 512gb SSD 55$ hemde okuma yazma 550-500mb/s tam bakmadım ama yorumlarda test yapanlar atmış SS al kullan tepe tepe canavar gibi ürün , alırsan adama şöyle faturaya 20$ yazsın

Goldenfir SSD 32GB 60GB 240GB 120GB 480GB 960GB 1TB SSD 2.5 Hard Drive Disk Disc Solid State Disks 2.5 " Internal SSD128GB 256GB

aliexpress.com
    US $10.82 34% OFF|Goldenfir SSD 32GB 60GB 240GB 120GB 480GB 960GB 1TB SSD 2.5 Hard Drive Disk Disc Solid State Disks 2.5
    https://s.click.aliexpress.com/e/bSONelUU

• İnternette benim yaşadığım sorunu yaşayan bir kaç kişi var sanırım ve hiçbirine detaylı soruna yönelik bir cevap verilmemiş. Samsung evo 256gb var 3200mb/s ama yetmiyor işte online oyunları buna kursam yer kalmayacak.Mecburi hdd kurmuştum, eğer sorunum hdd ise teşekkürler ama detaylı bu durumu açıklarsan rahatlamış olurum ve yeni bir ssd alırım. Çünkü hala kafamda ekran kartında mı sorun var düşüncesi var.
    Sen temiz bir format at , sonra oyunlarını oyna , kart arizalaninca az FPS vermesi gibi bişey ben daha duymadım

Sorun oyunda da olabilir , Windowsdan olabilir , online mmorpg HDD biraz etkiler vs vs

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.