Şimdi Ara

darboğaz mı var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar benim bilgisayarımda ciddi manada bi yavaşlık var nedenini anlayamadığım
    farklı farklı işletim sistemleri denememe rağmen aynı şekilde yavaşlık var

bu donanımlar darboğaz yapar mı ?

anakart : gigabyte EP35C-DS3R anakart özellikleri
    işlemci : intel core Quard Q6600 2,40Ghz önbellek 8mb l2
    ram : ddr3 4gb kingston + 2 gb corsair toplam 6gb
    ekran kartı : msi amd readon r7 370 2gb 256bit ekran kartı özellikleri
    hdd : samsung sp2504c 250gb
    güç kaynağı : cooler master rs-600 b serisi 80plus 600w

ben hard diskten şüpheleniyorum hd tune diye bi program indirip baktım ondanda pek bişey anlamadım

• Anlık fps mı dusuyor yoksa süreklimi yavaş. Ve hangı oyunlarda oluyor bu hocam ? Q6600 R7 370 ile darboğaz kokusuda alıyor gibiyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilavuzgursel -- 27 Kasım 2016; 14:27:31 >
  • CPU intensive oyunlarda CPU-GPU load'larına bak. CPU yüzde 90 üstü seyrederken GPU tam güç çalışmıyorsa darboğaz olabilir. Forza 6 Apex'i de kullanabilirsin bu iş için, bende GPU yüzde 70 bile çalışmıyorken CPU 90'ı geçebiliyor, anlık frame atlaması oluyor (i5 6402p).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkürler kardeş fps den çok anlamıyorum benimki daha çok hissel bilgisayarıma giriyorum nazlanıyor basit bi video açıyorum medya player nazlanıyor oyuna girerkende nazlanması var ama oyun açılınca bi sıkıntı yok
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler kardeş cpu-gpu load larına nasıl bakabilirim Forza 6 Apex e baktım internetten boyutu yüksek bi oyuna benziyor . AlienShooter diye basit bi oyun var eskiden çok oynardım şimdi açamıyorum bu oyunu renkli bi tam ekran geliyor klavye maus çalışmıyor sadece resetle eski haline dönüyor konuyla alakası varmı bilmiyorum ama çok istiyorum bu oyunu oynamayı :D.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca71

cevap için teşekkürler kardeş cpu-gpu load larına nasıl bakabilirim Forza 6 Apex e baktım internetten boyutu yüksek bi oyuna benziyor . AlienShooter diye basit bi oyun var eskiden çok oynardım şimdi açamıyorum bu oyunu renkli bi tam ekran geliyor klavye maus çalışmıyor sadece resetle eski haline dönüyor konuyla alakası varmı bilmiyorum ama çok istiyorum bu oyunu oynamayı :D.

GPU load'una ekran kartı üreticinin kendi programını ya da MSI Afterburner gibi programları kullanarak bakabilirsin. CPU load'una Intel Extreme Tuning Utility kullanarak bakabilirsin. Forza 6 apexi CPU intensive ve ücretsiz bir oyun olduğu için önerdim, zorrentten GTA5 çeker ondan bakarım derse o şekilde de gözlemleyebilirsin darboğaz durumunu, ama boyutu Forza'dan aşağı değildir. Alien Shooter muhabbetiyle ilgili olarak da muhtemelen uyumluluk sorunu yaşıyorsun W10'da, oyunu XP uyumluluk modunda açarsan sorun düzelebilir. Ya da varsa Steam'den satın alman gerekir daha sonra güncellemeyle düzeltmişlerdir sorunu.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    benim için çok verimli oldu. ne yapmam gerektiğini anladım. ilginiz için çok teşekkür ediyorum. oyunlardan birini teğmin edip test ettiğim zaman sonuçları paylaşırım. selametle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stok Q6600 r7 370'i besleyemez. Darboğaz olması kaçınılmaz hele ki yeni oyunlarda.
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Elimde fazladan
    Gigabyte ga-h61m-s2pv anakart
    Intel g2010 çif çekirdek 2.80 ghz 3 mb cache
    İşlemci var bunlarla benimkileri degiştirmekle daha iyi sonuç alır mıyım
    Bunlar biraz daha yeni nesil diye biliyorum

• atmaca71 A kullanıcısına yanıt
    Satın almaya değmez ama elinizde halihazırda bunlar varsa takıp kullanın. Toplamda çok farketmese de tek çekirdek ve Watt başına başarımı daha yüksek.
    Eğer elinizde ddr3 bellek yoksa eski sistemi satıp ikinci el de alabilirsiniz. Pek bozulan parçalar değil çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.