Şimdi Ara

Dark Android Box A1-A1R (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
16.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: excellence

Ses ayarlarindan hdmi veya optik cikisi raw formatinda yapip denedin mi dts sesleri?

O sekilde yapinca sesi islemeden direk ses sistemine verir ve tum kanallardan ses alirsin.Bunu denedin mi?

Ben iki yildir dark media mania 2 kullaniyorum ve dts 6 kanal sesi bu sekilde sorunsuz 5.1 aliyorum amfiden.

RAW derkene ,nasıl oluyor :) ?
  • Ses ayarlarina girince hem hdmi icin hem de spdif icin sana ses cikis formati secenekleri sunar.

Ordaki seceneklerden lpcm vb yaziyorsa onu raw olarak degistireceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: htpc_system

Torrent'i external usb hdd'ye download edebiliyormuyuz ?

Bu external hdd'yi paylaşıma açtığımız zaman windows yuklu laptop'tan ulaşabiliyormuyuz ?

bir de air play özelliği çok onemli benim için.. linkteki program bunu yapabiliyormuş. Deneme şansınız olur mu ?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waxrain.airplayer&hl=en

Var mi deneyen ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TePiSKeN

quote:

Ses ayarlarindan hdmi veya optik cikisi raw formatinda yapip denedin mi dts sesleri?

O sekilde yapinca sesi islemeden direk ses sistemine verir ve tum kanallardan ses alirsin.Bunu denedin mi?

Ben iki yildir dark media mania 2 kullaniyorum ve dts 6 kanal sesi bu sekilde sorunsuz 5.1 aliyorum amfiden.

RAW derkene ,nasıl oluyor :) ?

Ses çıkış ayarlarında raw çıkış diye bir bölüm var mı , yapabildiniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni cihaz bende olmadığı için yorum yapamıyorum ses ayarlarıyla ilgili detaylı olarak.

Ama bu cihazların hepsi birbirine benzer.Muhtemelen vardır sesi işlemeden optik veya hdmi üzerinden dışarıya verecek bir ayar.

İllaki raw yazmasına da gerek yok.Belki de bu cihazda passtrought (sesi işlemeden dışarı verme) vb bir isimde bir ayar da olabilir.

Cihazı kullanan arkdaşlar ses menüsüyle ilgili resimleri çekip bizlerle paylaşırlarsa daha iyi olacak.
  • ne RAW,ne passthrough ne başka birşey ... DTS mundar oldu gitti,adamların ne mail ne telefon ile dönüş yapmamalarıda cabası.Gogıl amcaya sordum ama çözüm yok. Mele A2000 ile aynı tasarım ama sanırım onlarda böyle bir sorun yok
  • quote:

Dark AndroidBOX A1'in benzersiz işlemcisi, güçlü ekran kartı ve içerisinde gelen özel medya oynatıcı yazılımı sayesinde üç boyutlu full SBS (2160p), half SBS(1080p) ve 2D 1080p MKV dosyalarını altyazı desteği ile açabilir ve HDMI 1.4 çıkış üzerinden 3D TV'nizde oynatabilirsiniz. DTS ve Dolby 5.1 / 7.1 ses desteğine de sahip Android BOX A1 ile evinizde akıl almaz bir film deneyimi sunacak sinemayı evinize taşıyacaksınız!

Sayfasinda boyle diyor. Kullandigim hdd acilmadigi icin detayli inceleyemedim henuz bu cihazi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 24 Aralık 2012; 9:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Öncelikle cihaz bende yok ama hem android hemde media player kullanan biri olarak birkaç fikir belirteyim. Android sistemden ses kısmından ses çıkışı ile ilgili bir menü olmalı orada ses çıkış formatını sesi almak istediğiniz kaynağa göre seçmelisiniz. Mesela bende S3 var aksesuar kısmında HDMI bölümünde surround seçerek alabiliyorum. Aynı şekilde android de bir başka hususda her oynatıcının her codec ve çıkışı desteklememesi. Eğer sadece üzerinde gelen movie player ile denediyseniz, birde bsplayer ve mxplayer indirip ayarları hem sistemden hemde ilgili oynatıcının menüsünden yapıp öyle ses almayı deneyin...

Bu gidişle sizin için cihazı alıp detaylı bir inceleme ve ne nasıl yapılır yazısı yazacağım sanırım... :)

Kolay gelsin.

Edit: En son yaptığım kısa araştırmadan sonra DTS ile ilgili patent olaylarından ötürü çoğu playerın DTS desteğini çektiğini okudum forumlarda. Ancak bunun ile ilgili harici codecler yazılmış, ufak bir araştırma ile MX player için olanını buldum S3 cihazıma kurdum akşam evde DTS bir film ile deneme yapacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 24 Aralık 2012; 11:27:56 >

• Mx,BS,VLC markette bulunmayan varsayılan olarak gelen TvdPlayer ,hiç birinde bulamadım çözüm.Hariçten Codec seçiyorum MX te , yine düzelmiyor,yazılım ile çöz diyorum onuda yapamıyor.Menüde sadece 3 ses opsiyonu var (ayarlar-ses-ses çıkışı) burada HDMI,yazılım ve SPDIF var,bunun dışında bir menü göremedim.XMBC yi denedim,ondada harici diski gösteremedim :)
  • quote:

Mx,BS,VLC markette bulunmayan varsayılan olarak gelen TvdPlayer ,hiç birinde bulamadım çözüm.Hariçten Codec seçiyorum MX te , yine düzelmiyor,yazılım ile çöz diyorum onuda yapamıyor.Menüde sadece 3 ses opsiyonu var (ayarlar-ses-ses çıkışı) burada HDMI,yazılım ve SPDIF var,bunun dışında bir menü göremedim.XMBC yi denedim,ondada harici diski gösteremedim :)

XMBC içinde ses seçeneklerinde ayarlıyabiliyorsun (HDMI, veya optik ve kanalları) az önce kendi telefonuma kurdum, sırf ayarlarını görebilmek için...
    Harici disk için de android files içinde mnt klasörüne gir ondan sonra exsdcard ı veya exusb yi seçince gösterebilmen gerekli...
    Cihaz rootlu mu bilmiyorum ama rootlu ise eğer NTFS dosya göstermek istiyorsan Paragon NTFS & HFS+ kurmak gerekebilir...

Deneyebilirsen , sonucu bekliyorum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 24 Aralık 2012; 16:51:04 >

• XBMC de audio ayarlarını yaptım,dikkatimi çeken "error ,no device detected" yazıyor Passthrough ayarlarında.Birde donanımsal ivmelendirmeyi bulamadım,takılarak açıyor filmleri.Birde ses cızırtılı çıkıyor,sonra susuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TePiSKeN -- 24 Aralık 2012; 21:07:40 >
  • Şu aleti satınalmış olup da detaylı deneyip bize bilgi verebilecek kimse yok mu?
    DTS sesleri desteklemiyor mu bu alet?????
    Bluray ISO dosyalarını açabiliyor mu?????
    Google marketten sorunsuzca uygulama indirilip kurulabiliyor mu?????
    Air mouse en fazla kaç metre mesafeden sağlıklı olarak çalışabiliyor?????
    Air mouse çalışırken hassasiyet nasıl? (mesela normal mouseların dpi ayarları olan modelleri var.dpi ayarını yükseltince mouse'u az bişey hareket ettirsek bile ekranda imleç hızlıca uzun bir mesafeye gidiyor.Bu air mouse'da bu olay ne derecede?)
  • ahanda gelen cevap arkadaşlar , ölçün biçin tartın , buyrun buradan yakın

merhaba,
    AC3 ve DTS ses çözüyor fakat dijital çıkıştan dijital stereo 2.0 ses destekliyor.
    android box çözümlerinde şu an için 5.1 veya 7.1 passthrough destekli model yok.
    bu özellikleri destekleyen minia mania 2 ve mini mania 3d medya oynatıcı modelleri mevcut,bunları inceleyebilirsiniz.
    açıklamadaki hata bugün düzeltilecek. dijital ses çıkışı konusu sizin için önemliyse ürünü iade edebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    Ürün Bilgisi
  • quote:

Şu aleti satınalmış olup da detaylı deneyip bize bilgi verebilecek kimse yok mu?
    DTS sesleri desteklemiyor mu bu alet?????
    Bluray ISO dosyalarını açabiliyor mu?????
    Google marketten sorunsuzca uygulama indirilip kurulabiliyor mu?????
    Air mouse en fazla kaç metre mesafeden sağlıklı olarak çalışabiliyor?????
    Air mouse çalışırken hassasiyet nasıl? (mesela normal mouseların dpi ayarları olan modelleri var.dpi ayarını yükseltince mouse'u az bişey hareket ettirsek bile ekranda imleç hızlıca uzun bir mesafeye gidiyor.Bu air mouse'da bu olay ne derecede?)

DTS patates çıktı ,adamlardan gelen cevabı yazdım

ISO ları açıyor ama bayağı zorlanıyor ileri geri yaparken :)

Gogıl marketten dosya indirme kurma sorunsuz

Air mouse süper bi icat,alışması kolay

• quote:

ahanda gelen cevap arkadaşlar , ölçün biçin tartın , buyrun buradan yakın

merhaba,
    AC3 ve DTS ses çözüyor fakat dijital çıkıştan dijital stereo 2.0 ses destekliyor.
    android box çözümlerinde şu an için 5.1 veya 7.1 passthrough destekli model yok.
    bu özellikleri destekleyen minia mania 2 ve mini mania 3d medya oynatıcı modelleri mevcut,bunları inceleyebilirsiniz.
    açıklamadaki hata bugün düzeltilecek. dijital ses çıkışı konusu sizin için önemliyse ürünü iade edebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    Ürün Bilgisi

Evet bana da benzer bir cevap geldi...
    O zaman gerçekten çok traş bir alet olmuş boşyere, ben en iyisi televizyon üzerinden PLEX kullanmaya ve DTS içinde EZCool Media playera devam...

>>>
    BEN:İnternet de forumlarda bu cihaz üzerinden amfilere çok kanal ses alınamadığı ve 1080p filmlerde sorun olduğu belirtilmiş. Acaba ürün ile ilgili durum nedir, HDMI üzerinden ve/veya optik bağlantı ile raw ses(çok kanal 5.1 veya 7.1) iletebiliyormuyuz? 1080p filmlerde sıkıntı var mı? Cevabınıza göre bu üründen almayı düşünüyorum.
    Teşekkürler.

Dark Destek:3D mkv açabilen cihazın 1080p videolarda sıkıntı yapması teknik olarak mümkün değil.
    optik çıkıştan sadece stereo 2.0 dijital ses çıkışı alınabiliyor.

BEN:Sorum net olarak anlaşılmadı sanıyorum, cihazdan çok kanallı film izlediğimizde HDMI veya Optik çıkışdan uyumlu amfi receiverımızda çok kanal ses alabilecekmiyiz (5.1 veya 7.1) yoksa cihaz çok kanallı ses desteğine sahip ama sadece downmix olarak stereo mu çıkış yapıyor? Ayrıca eğer cevaplamış olduğunuz gibi optik çıkış da sadece stereo 2.0 destekliyor ise o da çok manasız olmuş...

>>>
    Bence çok kanal ses çıkışı olmazsa olmazınız ise , android deneyimi ikinci planda ise şu ürün alınabilir.
    Yazıldığı kadarı ile çift işletim sistemi var üzerinde...
    Android ile açıp ufak tefek oyunlar oynar, internete girersiniz, Media player olarak açıp çok kanal ses çıkışı alırsınız...
    http://www.teknobiyotik.com/elektronik/media-player/dark-mini-mania-3d-wireless-full-hd-media-player.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 27 Aralık 2012; 15:00:37 >

• ee yani şimdi ne yapalım? ürünü dark mini mania3d ile mi değişelim,önerin nedir?
  • quote:

ee yani şimdi ne yapalım? ürünü dark mini mania3d ile mi değişelim,önerin nedir?

Eğer böyle bir ürünü almadaki önceliğin multimedya oynatıcısı olarak kullanmak ise evet değişim için gönder ve mini mania3d kullan. Medya çözmede çok başarılıdır işlemci ve ram ama android olarak çok acayip bir performans bekleme derim...
  • amaç film neyim izlemek,android ile işim yok.bir süre götürsün film izleyeyim,aksam keyfime bakıp stres atabileyim derdindeyim.Hani bu ürün yeni çıktı bir sürü özellik + android diye aldım yoksa , ama olayı 2.0 veriyor diyerek ürünmü 5.1 diye satmaları ayıp
  • quote:

amaç film neyim izlemek,android ile işim yok.bir süre götürsün film izleyeyim,aksam keyfime bakıp stres atabileyim derdindeyim.Hani bu ürün yeni çıktı bir sürü özellik + android diye aldım yoksa , ama olayı 2.0 veriyor diyerek ürünmü 5.1 diye satmaları ayıp

Aslında bana Teknobiyotik destek sayfasından verilen cevaplardan sonra bence ürünü direk geri verip fiyat iadesi isteyin...

Aynen aktarıyorum yazışmayı...

BEN | 21.12.2012 15:31
    İnternet de forumlarda bu cihaz üzerinden amfilere çok kanal ses alınamadığı ve 1080p filmlerde sorun olduğu belirtilmiş. Acaba ürün ile ilgili durum nedir, HDMI üzerinden ve/veya optik bağlantı ile raw ses(çok kanal 5.1 veya 7.1) iletebiliyormuyuz? 1080p filmlerde sıkıntı var mı? Cevabınıza göre bu üründen almayı düşünüyorum.
    Teşekkürler.

Ürün Bilgisi | 27.12.2012 12:49
    3D mkv açabilen cihazın 1080p videolarda sıkıntı yapması teknik olarak mümkün değil.
    optik çıkıştan sadece stereo 2.0 dijital ses çıkışı alınabiliyor.

BEN | 27.12.2012 14:53
    Sorum net olarak anlaşılmadı sanıyorum, cihazdan çok kanallı film izlediğimizde HDMI veya Optik çıkışdan uyumlu amfi receiverımızda çok kanal ses alabilecekmiyiz (5.1 veya 7.1) yoksa cihaz çok kanallı ses desteğine sahip ama sadece downmix olarak stereo mu çıkış yapıyor? Ayrıca eğer cevaplamış olduğunuz gibi optik çıkış da sadece stereo 2.0 destekliyor ise o da çok manasız olmuş...

Ürün Bilgisi | 27.12.2012 17:29
    sorunun cevabı bir önceki mesajda yer alıyor, optikten stereo 2.0 veriyor yani downmix yapıyor.
    android box'ın artısı 3d full sbs mkv açması ve internet, oyun özellikleri. kullanıcıların %90+'ı sesi lcd televizyondan alıyor ve bu bağlamda ürün gayet anlamlı ve güzel satıyor.
    eğer passtrhoguh önemliyse minia mania 2 veya 3d modellerini inceleyebilirsiniz

BEN | 27.12.2012 00:11
    Sayın Destek Departmanı çalışanı, kendi cevabınız ile çelişmişsiniz. Madem kullanıcıların %90'ı sesi LCD TV sinden alıyor, o halde optik ses çıkışını bu cihaza neden koydunuz? Manasız bulduğum çok kanal ses çıkışı ve passthrough yapamayan bir cihazda optik ses çıkışı ne işe yarar? İkincisi de müşteri daima haklıdır, ürün gayet anlamlı mı, satıyor mu satmıyor mu beni ilgilendirmez, "görüşleriniz dikkate alınacaktır, yazılım üzerinde çalışıyoruz, belki cihaz üzerinde çift işletim sistemi olacak, olumlu veya olumsuz görüşleriniz için teşekkür ederiz" denir kibarca...
    Neyse ben cevabımı aldım, inşallah siz de müşteriye nasıl yaklaşılır bir nebze öğrenmişsinizdir.
    İyi Çalışmalar.

Ürün Bilgisi | 28.12.2012 10:21
    android tv box ürünlerinde diğer markalar da dahil all winner a10 çözümlerinde optikten 2 kanal çıkış verilir.
    çelişen bir durum yok, %10 için optik çıkış var, 2.0 da olsa var. kullanmak isteyenler için.
    çift işletim sistemi olan çözümler realtek 1186 tabanlı modeller bunların da internet özellikleri anroid tv box modellerine göre çok zayıf ve 3d full sbs mkv destekleri yok.
    son olarak müşteri daima hakılı değildir, size de gerekli bilgi verilmiştir.
    cevabınızı aldığınıza sevindik.

Son olarak da bunu yazdım...

Sayın öğreten destek elemanı,
    Amlogic AML8726-M3 Cortex A9 çözümlerde optic üzerinden çok kanal çıkışı var. Bence siz satmakta olduğunuz ürün ile detaylar kısmına öncelikle optic ve HDMI çıkış sadece 2.0 stero downmix edilmiş ses gönderimi yapar diye bir düzeltme yapın, sonra da az önce belirtmiş olduğum çipsete sahip bir ürünü markanız altında ülkemize getirip satmayı düşünün.
    Müşteri size göre haksız olabilir ama müşterinin her zaman haklı olduğu kabul edilir ve müşteri ilişkileri bu doğrultuda yürütülür, en azından müşteri memnuniyeti kendi kalite yönetimi sistemlerinde dahil olmuş markalarda böyledir... Bence bunu da bir gözden geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 28 Aralık 2012; 12:04:44 >

• ...sabaha mı bırakırsın diyeceğim sen anlayacaksın :) maalesef para iadesi yapmıyor paşamlar,aslında yaptıkları şey apaçık aldatma,yanlış bilgilendirme,ha nedir 100 ürün satar 90 ı iade ile uğraşamaz,3 ü dava açar ,7 side lanet olsun der.Böyle böyle paayı kotarırlar.Diğer cihazı alsam,paketini açmadan satayım diye düşünüyorum.Ama forumda fena ölücü amcalar var,adamı bezdiriyorlar.Dava ile uğraşsam,yıllık iznimi kullanacak vaktim olmuyor,dava ile ne ara uğraşacağım.Yaşasın tüketici hakları
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.