Şimdi Ara

Dark Android box incelemesi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.381
Cevap
25
Favori
180.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar wepten flim izlerken sizde yavaslama sorunu yasıyormusunuz?
    filim adım adım gidiyor

birde wep den dvix flim bir türlü izleyemedim :(
  • @zafer666 eyvallah hocam. Yakında ben de burada oyunlarla ilgili bir şeyler karalıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcson

Herkese Merhaba,

Başlık altında yazılan mesajları okudum. Ben de açıkçası bir media player alacağım ve araştırma içerisindeyim. Bu cihazın Andorid işletim sistemine sahip olması ve yerleşik kablosuz alıcısı ile gelmesi okuduğum kadarıyla büyük artıları.

Bilmek istediğim bir şekilde bu cihaz ile TV kaydı yapmak da mümkün oluyor mu? Buna imkan veren herhangi bir Android uygulaması mevcut mudur? Yani Andorid üzerindeki TV izleme uygulamalarından buna imkan veren var mıdır acaba?

Açıkçası ben hem andorid telefon hem de tablet kullanıyorum ve araştırdığım kadarıyla buna olanak veren bir uygulama bulamadım henüz. Ayrıca TV izleme uygulamalarının da yabancı kanallar için çok sağlıklı çalışmadığını belirtebilirim.

Bununla birlikte Andorid markette bulunan Türk arkadaşlar tarafından yapılmış olan HD Film & Dizi izleme uygulamalarında da sıkıntılar yaşıyorum. Şöyle ki; film & dizilerde takılmalar oluyor, uygulama zaman zaman kapanıyor vs. Tahmin ediyorum uygulamalardan kaynaklanan benzeri sıkıntılar bu cihaz üzerinde de yaşanacak.

Sonuç olarak; bu cihazın tüm yapabildiklerini göz önüne aldığımda, çşft çekirdekli ve HDMI çıkışlı bir tabletten fazlası; Kumanda kontrolü ve oyun, USB'den bağlı HDD'den film oynatma (ki bunu bazı tabletler sunuyor). Bunun haricinde bu cihazın fim izlemek için tabletten çok çok daha kullanışlı olduğu noktalar nelerdir acaba?

Cevaplarınıza göre media player konusundaki kararımı vereceğim sanırım ve şu an aklımda olan bu cihaz ile Goldmaster'ın cihazı (TV'den kayıt özelliği bulunan).

Şimdiden herkese çok teşekkürler

Amaç media player olarak kullanmaksa android box almayın. Elinizdeki tabletlerden çok fazlasını yapmayacaktır. Çift çekirdekli hdmi çıkışlı ve usb bağlantısı mevcut bir tablet daha çok iş görecektir. 2 tane usb bağlantısı olsa birine hdd birine de kablosuz klavye mouse bağladınız mı tamamdır Tabi böyle bir tablet 3-4 tane android box alır :)

• arkadaslar yaa benm soruma hala cvp yok

"arkadaşlar inceleme için çok tşkler

ben yakın zamana kadar dark media player almak istiyordum fakat bu ürünü görünce 100tl daha fazla verip android box almaya karar verdım
    dark media player ile kablosuz heryerden dosylarıma ulaşma olayı beni cezbetmişti. şimdi aklımda sour işaretleri var

fakat yapılan tum ıncelemelerde ağdan ulaşım hakkında bilgi verilmemiş

ağdan dosya paylaşımı ne hızda oluyor?
    ısınma sorunu, fan sesi varmı ?
    uyku modunda indirme devam eder m
    i?"
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer666

quote:

Orijinalden alıntı: mcson

Herkese Merhaba,

Başlık altında yazılan mesajları okudum. Ben de açıkçası bir media player alacağım ve araştırma içerisindeyim. Bu cihazın Andorid işletim sistemine sahip olması ve yerleşik kablosuz alıcısı ile gelmesi okuduğum kadarıyla büyük artıları.

Bilmek istediğim bir şekilde bu cihaz ile TV kaydı yapmak da mümkün oluyor mu? Buna imkan veren herhangi bir Android uygulaması mevcut mudur? Yani Andorid üzerindeki TV izleme uygulamalarından buna imkan veren var mıdır acaba?

Açıkçası ben hem andorid telefon hem de tablet kullanıyorum ve araştırdığım kadarıyla buna olanak veren bir uygulama bulamadım henüz. Ayrıca TV izleme uygulamalarının da yabancı kanallar için çok sağlıklı çalışmadığını belirtebilirim.

Bununla birlikte Andorid markette bulunan Türk arkadaşlar tarafından yapılmış olan HD Film & Dizi izleme uygulamalarında da sıkıntılar yaşıyorum. Şöyle ki; film & dizilerde takılmalar oluyor, uygulama zaman zaman kapanıyor vs. Tahmin ediyorum uygulamalardan kaynaklanan benzeri sıkıntılar bu cihaz üzerinde de yaşanacak.

Sonuç olarak; bu cihazın tüm yapabildiklerini göz önüne aldığımda, çşft çekirdekli ve HDMI çıkışlı bir tabletten fazlası; Kumanda kontrolü ve oyun, USB'den bağlı HDD'den film oynatma (ki bunu bazı tabletler sunuyor). Bunun haricinde bu cihazın fim izlemek için tabletten çok çok daha kullanışlı olduğu noktalar nelerdir acaba?

Cevaplarınıza göre media player konusundaki kararımı vereceğim sanırım ve şu an aklımda olan bu cihaz ile Goldmaster'ın cihazı (TV'den kayıt özelliği bulunan).

Şimdiden herkese çok teşekkürler

Amaç media player olarak kullanmaksa android box almayın. Elinizdeki tabletlerden çok fazlasını yapmayacaktır. Çift çekirdekli hdmi çıkışlı ve usb bağlantısı mevcut bir tablet daha çok iş görecektir. 2 tane usb bağlantısı olsa birine hdd birine de kablosuz klavye mouse bağladınız mı tamamdır Tabi böyle bir tablet 3-4 tane android box alır :)

Sayın Zafer666,

Cevabınız için teşekkürler. Maalesef benim kullandığım tabletin USB girişi harici HDD okumadığından sıkıntı oluyor. Ben daha çok kayıt da yapabilen ve özellikle internet tv özellikleri gelişmiş bir cihaz arıyorum.

• @mcson, Tabletiniz Motorolla'nın hangi modeli acaba? xoom lar honeycomb ile çıktı sonradan ics güncellemesi de aldılar.Bildiğim kadarıyla bu sürümlerde harici ntfs hdd bağlamak mümkün. Harici power bağlantısı olan 3,5 inçlik hdd mi denediniz yoksa 2,5 inçlik enerjiyi usb üzerinden alanlardan mı? İşletim sistemi 3,x ve üzeri tabletler 3,5 inçlik harici beslemesi olan hdd leri okuması gerekir diye düşünüyorum.
    Doğrudan bağlantı mümkün olmuyorsa da network üzerinden oynatmayı denemekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer666 -- 15 Mart 2012; 2:15:45 >
  • Yurt disından ATV 3000 getirenler bir inceleme yapın bir bilgi verin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reberudum

Yurt disından ATV 3000 getirenler bir inceleme yapın bir bilgi verin lütfen

ATV3000 kullanıyorum.Memnunum ama daha inceleme yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.Çeşitli programlar indirip kuruyorum,denemeler yapıyorum.
    Emin olmadan ahkam kesmek istemem ama şunu söyleyebilirim,ürün çok kaliteli,wi-fi bağlantısı hızlı çok iyi algılıyor.Ses çıkışı çok tatminkar.
    Oynatıcıları indirip deniyorum.Şu an ideal bir oynatıcı bulamadım.İnternette en iyi mxplayer gibi duruyor şu an.Elimde 1080P film yok,bu yüzden deneyemedim.
    Açıkçası hdfilm izle ve dizi izle siteleri olduğundan hdd bile bağlamıyorum.Modemim max 125mbit olduğu halde gayet net ve akıcı filmleri oynatıyor.
    google'dan normal dizi izleme sitelerine girdiğimde kesik kesik oynatıyor.Sebebini tam anlayamadım.Çokta inceleyemedim.
    Kumanda mükemmel,sizde Dark'ta aynı kumandayı kullanıyorsunuz.Kutudan çıkmayan 2.normal kumandamı kargoya verdiler geliyor.
    Henüz içine hdd bağlamadım,boşta 320gb var,deneyeceğim.Cihaz hiç ısınmıyor.Ayrıca bendekinde fan var.Sessiz diyebilirim.
    Herhangi bir sorunuz varsa sorun cevaplıyayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

ATV3000 kullanıyorum.Memnunum ama daha inceleme yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.Çeşitli programlar indirip kuruyorum,denemeler yapıyorum.
    Emin olmadan ahkam kesmek istemem ama şunu söyleyebilirim,ürün çok kaliteli,wi-fi bağlantısı hızlı çok iyi algılıyor.Ses çıkışı çok tatminkar.
    Oynatıcıları indirip deniyorum.Şu an ideal bir oynatıcı bulamadım.İnternette en iyi mxplayer gibi duruyor şu an.Elimde 1080P film yok,bu yüzden deneyemedim.
    Açıkçası hdfilm izle ve dizi izle siteleri olduğundan hdd bile bağlamıyorum.Modemim max 125mbit olduğu halde gayet net ve akıcı filmleri oynatıyor.
    google'dan normal dizi izleme sitelerine girdiğimde kesik kesik oynatıyor.Sebebini tam anlayamadım.Çokta inceleyemedim.
    Kumanda mükemmel,sizde Dark'ta aynı kumandayı kullanıyorsunuz.Kutudan çıkmayan 2.normal kumandamı kargoya verdiler geliyor.
    Henüz içine hdd bağlamadım,boşta 320gb var,deneyeceğim.Cihaz hiç ısınmıyor.Ayrıca bendekinde fan var.Sessiz diyebilirim.

İyi günlerde kullan kardeş Dark la arasında farklılıklar hdd dahili olması 2 kumanda olması bide fiyatı kaça mal oldu bende dark aldımda kargoyı bekliyorum hb den alınca fotolarla denemelerimi yollarım

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

Bilgiler için teşekkürler ve hayırlı olsun
    dediğim gibi cahilliğimi bağışlayın ama

arayüzü türkçemi?(androit) Cihaz güncellemeleri kendi internet itesinden mi takip ediyorsunuz, yoksa androit marketten işletim sistemini kendiniz güncelleyebiliyormusunuz...
    ayrıca alt yazılarda türkçe karakter problem var mı?

bende yurt dışından geitrmeyi düşnüyorum aynı cihazdana ma emin olamadım tam olarak
    dark aynı odeli geitirse 50 tl fazla verip darktan alsak keşke diyorum garanti olayı ve karşımızda muhattap bulabilme adına...
    Bakalım bekliyoruz :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reberudum -- 15 Mart 2012; 13:17:06 >

• birde bir konuyu merak ediyorum
    ya atv 1000
    atv 3000
    atv 4000

hepsinin işlemci bellek aynı görünüyor bunların farkı nedir ufat tefek ek özellikler dışında bir fark göremedim ben yani işlemci
    donanım aynı
    birinde dahili disk takılıyor ses sistemi bağlanıyor
    diğerinde o yok ama genel itibariyle aynı özelliklere sahipler bunlar

yoksa ben mi yanlış baktım özelliklere....
  • quote:

birde bir konuyu merak ediyorum
    ya atv 1000
    atv 3000
    atv 4000

hepsinin işlemci bellek aynı görünüyor bunların farkı nedir ufat tefek ek özellikler dışında bir fark göremedim ben yani işlemci
    donanım aynı
    birinde dahili disk takılıyor ses sistemi bağlanıyor
    diğerinde o yok ama genel itibariyle aynı özelliklere sahipler bunlar

yoksa ben mi yanlış baktım özelliklere....

ATV3000'de 1GHZ işlemci 512ram var.Darkın cihazı 800mhz çift çekirdekli.
    ATV3000'in ATV1000(DARK)'den farkları;

*sata hdd bağlayabilme
    *optik ve koaksiyel ses çıkışı
    *mini usb girişi
    *Ana açma kapama düğmesi
    *Svideo,cvbs(Tüplü Tv) çıkışı
    *IR uzaktan kumanda
    *4 adet usb girişi
    *Soğutma fanı

ATV 4000'de dahili TV alıcısı var.Sanıyorum tek fark bu.
    Evet Türkçe menü desteği var.
    Altyazıda Türkçe karakter problemi kullandığınız oynatıcı programı ile ilgili.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuzzyHerhangi bir sorunuz varsa sorun cevaplıyayım.

quote:

İyi günlerde kullan kardeş Dark la arasında farklılıklar hdd dahili olması 2 kumanda olması bide fiyatı kaça mal oldu bende dark aldımda kargoyı bekliyorum hb den alınca fotolarla denemelerimi yollarım

Sağolasın,darısı başınıza.ATV3000,tam 348TL'ya mâl oldu.Gümrüğe takılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 15 Mart 2012; 16:19:55 >
  • atv300 satan bir tane turk fırmasıo yok.yuh:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: atees

arkadaşlar inceleme için çok tşkler

ben yakın zamana kadar dark media player almak istiyordum fakat bu ürünü görünce 100tl daha fazla verip android box almaya karar verdım
    dark media player ile kablosuz heryerden dosylarıma ulaşma olayı beni cezbetmişti. şimdi aklımda sour işaretleri var

fakat yapılan tum ıncelemelerde ağdan ulaşım hakkında bilgi verilmemiş

ağdan dosya paylaşımı ne hızda oluyor?
    ısınma sorunu, fan sesi varmı ?
    uyku modunda indirme devam eder mi?

Aynı soruları bende sormuştum ancak kimseden cevap alamadım maalesef ve riske girerek ürünü sipariş ettim.

Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ürünü, öncelikle network üzerinden dosya paylaşımını unutun. 2 adet usb. diskimi paylaştırmayı planlıyordum bu cihazla ama diskleri paylaştırabilecek bir uygulama yok. Samba Sharing diye bir uygulama var oda NTFS desteğinden yoksun, diğer uygulamalar Android market üzerinden veya apk indirilmesi vasıtası ile bile kurulamıyor, ya uyumsuz diyor yada yüklenemedi diyor. Üzerinde SDCARD kullanacaksanız (ki bir çok uygulama için mecbursunuz SDCARD.a) FAT32 olduğu sürece paylaştırabiliyorsunuz, class6 512MB.lık SDCARD ile yaptığım denemede 1,5-2 MB/sn hızı geçemedim (SDCARD, PC üzerinde aktarımlarda minimum 5 MB/sn.lik aktarım hızını verebiliyor). Modem ve Android Box Wireless N protokolünü destekliyor ama sorun sambadan kaynaklı tahminimce.

Isınma ve ses ile ilgili herhangi bir sorunu yok. Dark.ta zaten fan yok. ATV3000 serisi yurt dışından sipariş vererek getirtilen üründe fan var sanırım, onunda ses olayını bilemiyorum.

Torrent downloadu denemedim, eMule desteği ile uğraştım ama oda yok. (marketteki uygulamalar remote-client uygulaması)

Bir diğer sorun ise şu;

Eğer ürünü 1080P çözünürlükte kullanacaksanız (1080P video oynatmasından bahsetmiyorum, desktop çözünürlüğü 1080P) bariz bir yavaşlama, mouseda atlamalar yaklaşık 1 sn.lik gecikmelerle karşılaştım. Bu durumu görünce video izlemeyi denedim onda da takılmalar devam etti. Çözünürlüğü 720P.ye aldığımda sorun olmuyor.

Bu sorunları için AKORTEK ile görüştüm, paylaşım konusunda şuan ellerinden gelen bişey olmadığını söylediler, 1080P olayı için ise son update.i yükleyin diyorlar ancak ben bu tespitlerin hepsini son firmware ile yaptım, ısrarla update.i yapın diyorlar hala.

Tüm bu sorunlar neticesinde ürünü iade etmeye karar verdim. Media player olması haricinde Network Share, BT/**** download gibi ek özellikleri benim için daha ön planda. İade işleminden sonra QNAP TS-112 almayı düşünüyorum. player özelliği yok ancak DLNA ile ihtiyacımı karşılayabileceğim düşüncesindeyim (Gigabit hatta 20 MB/sn aktarıma ulaştığını testlerle ispat edilmiş).

Yazdılarım bağlayıcı değildir arkadaşlar, herkesin beklentileri farklıdır, sorunlar herkeste aynı olmayabilir. Ürünü kötülemek gibide bir amacım yok, bence oldukça gelecek vaad edecek bir ürün grubu android TV BOX.lar ama kesinlikle ayrı bir grup olarak değerlendirilmeli ve özel uygulamalar geliştirilmeli diye düşünüyorum.

• @gok_kan ;

Torentmiş,paylaşımmış hiç işim olmadığından rahatsız edici bir durumda yok.
    Online dizi,film,oyun,surf memnun olmam için yeterlidir.
  • Bu cihazların temel sorunu Android 2.3 ile çalışmaları. Cep telefonunda kullanmak için yapılmış işletim sistemi haliyle medya oynatıcısında beklentileri tamamıyle karşılamıyor. Bunlara mutlaka Android 3.x veya 4.x tabanlı yazılın çıkarmalılar.
  • Arkadaşlar H.b den aldığım cihazın başına gelenler

İŞLEM TARİHİ.BİRİM.
    İŞLEM.
    15.03.2012 09:30:51.
    Hepsiburada.com Şubesi.
    Kargo Yüklendi.
    15.03.2012 11:43:42.
    MARMARA TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo Yüklendi.
    15.03.2012 12:51:21.
    BOĞAZİÇİ TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo İndirildi.
    15.03.2012 12:53:35.
    BOĞAZİÇİ TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo Yüklendi.
    15.03.2012 14:13:04.
    SURDIŞI TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo İndirildi.
    15.03.2012 14:14:07.
    SURDIŞI TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo Yüklendi.
    15.03.2012 15:58:45.
    MARMARA TRANSFER MERKEZİ.
    Kargo İndirildi

tilkiye demişler dönüp dolaşacağın yer kürkçü dükkanı diye ama bu tilki değil ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuzzy -- 15 Mart 2012; 16:44:52 >
  • Askerde doldur boşalt yapardık,birden aklıma geldi
  • Aynen
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.