Şimdi Ara

--DARK EVOPAD R9730 SAHİPLERİ BURAYAAA-- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
42.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, cihazı yaklaşık 2 ay boyunca yurtdışında çetin koşullarda kullandıktan sonra düşüncelerimi yazabilirim artık.

1) Wi-Fi

Bir bilgisayara göre (5-6 senelik ve n standardında bile olmayan) çekim kalitesi düşük diyebilirim, hatta gözle görülür bir şekilde düşük. Alt seviye 3 senelik cep telefonu olan Sony Xperia Neo'ya göre bile %15-20 daha düşük bir performans sergiliyor diyebilirim hatta bu hususta. Ev içi kullanım için ideal ama aynı dışarıda gündelik yaşantı için söyleyemem, rahatça söyleyebilirim ki hayal kırıklığına uğrarsınız.

2) Performans

Bu konuda siz arkadaşlara da danışmak istiyorum çünkü rom'un kendisine has bir durum (sıkıntı) mı yoksa benim yüklediğim ekstra yazılımlardan birinin ortaya çıkardığı bir sıkıntı mı veya donanımsal bir problem mi bilmiyorum (Ki 3. olduğunu pek sanmıyorum) lakin tableti ilk açtığım ve kullandığım yaklaşık -ortalama- 2 saat boyunca performans gayet iyi oluyor lakin tarayıcı üzerinden video izlemek, tarayıcıda uzun süre dolaşmak, photoshop vb. ağır aplikasyonları kullanmak neticesinde 2 saatin sonunda tablet saçmalamaya başlıyor, yani bunları yapmasam dahi illa 7-8 saatin sonunda saçmalamaya başlıyor. Nasıl derseniz eğer ilk açtığımda 380-400 MB gözüken boşta Ram miktarı bu süre zarfında 0'a iniyor. Ram açma çabasında olan Android ise sürekli olarak programları kapatmaya başlıyor, ne klavye açılıyor ne tarayıcı. Sürekli takılmaya başlıyor. Bu tableti baştan başlatana kadar düzelmiyor. Advanced Task Killer vb. tüm programları denedim çoğu zaman süreci uzatmakla birlikte yine de tam çare olmuyorlar. Rom'da yüklü gelen aplikasyonlardan birinin ram'i gereksiz şişirdiğini düşünüyorum özellikle System Update yazılımdan çok ama çok şüpheliyim çünkü bu aplikasyonu çoğu zaman kendim durdurduğumda ram'de bir anda 80-90 mb yer açılıyor sadece 3 mb kullanıyor gibi gözükse de.

Bu veya benzer bir durum sizlerde de var mı merak etmekteyim. Aslında birkaç gün içinde fabrika ayarlarına bir geri dönüş yapacağım ondan sonra bu konuda tekrar yazarım ama yine de bir sorayım ve belirteyim istedim. İnternet sitesinde Rom'u olsa baştan yüklerim de o da yok maalesef.

Öte yandan iyi çalıştığı anlarda Photoshop'ta fotoğraf işlerken bana mısın demedi hiç gayet hızlıydı, eğer şu sıkıntı da olmasaydı gayet güzel diyebilirdim. Ayrıca tarayıcı üzerinden flash videoları izlerken bile (720p) hiç takılma olmadı neredeyse ki beni en çok bu şaşırttı diyebilirim.

3) Pil

Açıkçası bu birazda kullanım detaylarına bağlı bir mevzu yani 10 saat gittiği de oluyor 4-5 saatte. İşlemci kullanımından sonra en çok ekran ışığının ne kadar açık olduğuna bağlı diyebilirim. Bence iyi ama yani.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikçe yazarım. Ha bir de aplikasyonlarla ilgili son mesaja cevaben,

Video programı olarak MX Player'ı kullanmadım hiç ama ben şahsen Archos Video Player'ın beleş versiyonundan gayet memnunum ona da bakabilirsiniz. Dosya yöneticisi olarak içinde yüklü gelen File Manager rezalet kepaze bir program. Ne kopyalama yapabiliyor, ne taşıma. Astro'yu denedim o da altyapı olarak sistem ön tanımlı yazılımı kullanıyormuş ki sistemden file Manager'ın altyapısını kullanıyor. Programın altyapısı da rezaletmiş ki yüksek boyutlu kopyalamalarda hep takılmalar donmalar yaşattı bana, sürekli tableti kapatıp/açıp işlemi baştan başlatmak zorunda kaldım. Arkadaşlara ES File Manager'ı öneririm. Çok daha hızlı, hiç takılma yapmıyor ve kendi altyapısını kullanıyor. Arayüz olarak da ben şahsen Astro'dan çok daha başarılı buldum, hem görünüş hem de işlev açısından. E-Book okuyucusu olarak özel bir nedeni olmasa da Moon+ Reader'ı beğendim kendi adıma. Tarayıcı olarak en iyisi bence sistem ön tanımlı gelen. Belki bu biraz da bahsettiğim performans sıkıntısından kaynaklanıyor olabilir lakin Dolphin biraz ağır kalıyor bence.

• Evet şu bahsettiğim ram problemini iyicene araştırdım netten ve öğrendim ki bu genel bir yazılım (Firmware) sorunuymuş Cube U9GTV'lerde ki bununla birlikte tabletin artık %1500 Cube'dan Dark'a çevrildiği kesinleşiyor diyebiliriz. Yabancı forumlardan öğrendim firmware veya firmware'e bağlı yazılımlardan birinden kaynaklanırmış adına da Memory Leak deniyor yani bildiğiniz sızıntı. Cube şu ana kadar bu sorunu halletmek için hiçbir girişimde bulunmamış lakin arctablet.com'da custom firmware buldum bu sorunu gideren.

http://www.youtube.com/watch?v=FhfNFdc38tg

Hatta bu linkte bu sorunu nasıl tespit edebileceğinizi gösteriyor, sürekli saatin üstüne tıklayarak bildirim ekranını bir açıp bir kapayarak ram'i şişiriyor stock firmware'de lakin sağ taraftaki custom'da böyle bir sorun kesinlikle bulunmamakta. Bunu denemeden önce Memory Booster adlı bir aplikasyon buldum bu memory leak'leri bulup götürdüğünü iddia ediyor. Ara değerlerde denedim (Hafıza 100-150 mb kalmışken) gerçekten işe yarıyor ama bir de 0'a inmişken denemek istiyorum şu anda. Sonucunu tekrar yazarım.

• Yok maalesef bu aplikasyonda sadece durumu geciktiriyor, engelliyemiyor. Ayrıca 0'a inmişken ram pek bir faydası da olmuyor. Can sıkıcı bir mevzu belki kafama tak ederse şu custom rom'u yükleyebilirim de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whizkid

quote:

Orijinalden alıntı: musab63

Emeğine sağlık güzel bi konu yanlız kendi tarayıcısıile sörf yaparken ve video izlerkenki deneyimlerinide bekliyoruz.
    Ayrıca eksen bilgisayarda şuan 575 tl peşin fiyatına var en ucuz orda gibi.

Teşekkür ederim kardeşimm. Kendi tarayıcısı ile sörf yaparken, flash sitelerde falan hiç bir kasılma vb. ye rastlamadım şu ana kadarr. 4-5 saniyede sayfayı açıyorr. Video izlerken de wi-fi nin çekim gücüne göre her bilgisayarda olduğu gibi bekletiyo haliyle. Ancak sinyal gücü iyiyse hiç sorun yokk

Hatta az önce şu videoyu sorunsuz izledimm

http://sebastiyan.mynet.com/eurosport-izle-arsenalin-minik-oyun-kurucusu-vid-1838714/

kardeş tabletin nm değeri kaç

• Merhaba arkadaslar dark 9730 tablet aldım bin pişman oldum Alalı 17 gün oldu aldıgım ilk günden beri kullanırken ekran bi anda donuyor ve belirsiz renkler olusuyor resimlerde gördüğüüz gibi AYRICA HD MOD bişey var hd mod alınca hiç bir değişiklik göremiyosnuz üstüne bide öle bir kastırıyorki benüm basıma bunlar geldı arızaya göndercem arızadan geldıkten sonra tekrar yazıcam Alıcaklar 1 kere daha iyi düşünsün !!!
  • Merhaba, ilk sahibi olduğum Dark evopad r9700 model 9.7" ekranlı, normal usb girişi bulunan android tabletimi satmak isterim. Tablet kısa süre için kullanıldı ve orijinal faturası ve garantisi mevcuttur. Cihaz sorunsuz çalışmaktadır. İlgilenen arkadaşlarla mukasar@yahoo.com adresinden eposta veya cep telle iletişim kurabiliriz. Murat
  • Zor beğenirim. R9730 retinayı aldım hem de 2 tane, çok memnunum. Bir tabletten beklenenleri fazlasıyla karsılıyor. Değiştirmeyi hiç düşünmüyorum.

• R9730 modeline uygun ekran koruyucu film bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MOBIUS

R9730 modeline uygun ekran koruyucu film bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

http://www.gold.com.tr/dark-9-7-tablet-ekran-koruyucu-film-dk-ac-tbsp971_u

yardımı olur herhalde
  • herkese merhaba ,avea jet modemi bu cihaza nasıl tanıtırız bir türlü yapamadım yardım ederseniz sevinirim.modem modeli mf 190 .
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungfors3

quote:

R9730 modeline uygun ekran koruyucu film bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

http://www.gold.com.tr/dark-9-7-tablet-ekran-koruyucu-film-dk-ac-tbsp971_u

yardımı olur herhalde

Teşekkürler

• Gold sitesindeki ekran koruyucu ile hizlial daki aynı. Daha önce hizlial dan almıştım, r9730 uyumlu yazdığı halde uyumlu değildi, geri gönderdim. Buradaki de saniyorum aynısı, yani uyumlu yazdığı halde uyumlu çıkmıyor. Telefon edip sorsak acaba doğru cevap alabilir miyim

• quote:

Gold sitesindeki ekran koruyucu ile hizlial daki aynı. Daha önce hizlial dan almıştım, r9730 uyumlu yazdığı halde uyumlu değildi, geri gönderdim. Buradaki de saniyorum aynısı, yani uyumlu yazdığı halde uyumlu çıkmıyor. Telefon edip sorsak acaba doğru cevap alabilir miyim

ben pek telefonla uğraşmam yani.onunla yanı olduğunuda sanmıyorum sonuçta GOLD koskaca teknoloji marketi ama bence ararsan cavabını bulursun
  • R9730 almayı düşünenler bence Spec Rockpad D9RET modelinide gözardı etmesinler derim
    birebir aynı tablet hatta benim tabletin memory leak problemini yukarıda arkadaşın Cube tablet için yazdığı custom romu yükleyerek çözdüm

yalnız D9RET in siyah modeli yok :( keşke olsaydı R9730 daha hoş duruyor bana göre ama kimiside beyaz sever ayrı...

en önemli fark fiyat D9RET 100TL daha ucuz :)
  • arkadaslar darkevopadın bır cok modelı var genel olrak begendım ama kafam karısmadı degıl.9720 9722 9724 modellerı arasında ozellık bakımından bı fark olmamasına ragmen kımısı 50 tl ucuz kisimi pahalı..9722 nin rengi beyaz bu mu tek farkı acaba.birde 9730 saydıgım modellerden biraz daha pahalı sizce değecek bi ozellıgı var mı cozunurlugunün yüksek olması dısında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boras06

arkadaslar darkevopadın bır cok modelı var genel olrak begendım ama kafam karısmadı degıl.9720 9722 9724 modellerı arasında ozellık bakımından bı fark olmamasına ragmen kımısı 50 tl ucuz kisimi pahalı..9722 nin rengi beyaz bu mu tek farkı acaba.birde 9730 saydıgım modellerden biraz daha pahalı sizce değecek bi ozellıgı var mı cozunurlugunün yüksek olması dısında?

bende 9720 var gayet memnunum... çözünürlüğü de gayet iyi
  • arkadaşlar 9720 için kılıf bulan var mııııııııııııııı ?
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    R9730'un fiyatı düşmüş sanırım arkadaşlar.. Şu an teknobiyotik'te 399TL görünüyor fiyatı?

http://www.teknobiyotik.com/dark-evopad-r9730-9-7-retina-display-16gb-1gb-ram-android-4-1-kapasitif-dokunmatik-tasinabilir-aluminyum-tablet-bilgisayar.html
  • Az daha beklesek fiyatlar aşağı düşmeye başlar. 2 gb ramli cihazlar gelmeye başladı yavaş yavaş. 1 gb ramli cihazların fiyatı daha da düşecektir. Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum ancak karar veremedim. Acaba şimdi gps li modelini alsam da 2 gb ram li olanların fiyatı makul olunca bi tane de ondan mı alsam karar veremedim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.