Şimdi Ara

--DARK EVOPAD R9730 SAHİPLERİ BURAYAAA-- (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
42.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IzcI

2 hafta önce bende Dark Evopad R9730 tablet aldım. Bir süre kullandıktan ve biraz araştırma yaptıktan sonra cihazın Memory Leak denen bir sorunu olduğunu öğrendim.
    Sorunun çözümü için bir kaç yol denedim.

Bu tablet için bulabildiğim tüm romlar aşağıda:
    R9730 için Rom

Linkteki romlar Dark r9730, Cube u9gt5 ve Visture v5hd - v4hd nin üreticilerinin kendi sitelerinde bulunan orjinal romlardır. Bunların dışına birde visture v5hd
    üzerinde düzenlemeler yapılarak memory leak sorununu çözen bir rom var.

Ben visture v5hd üzerinde düzenleme yapılan ve hafıza sorununu çözen romu yükledim ve gerçekten de memory leak sorununun çözüldüğünü gördüm.
    Burada bir arkadaş kamerada sorun olduğuna söylemiş ancak ben bir sorunla karşılaşmadım.

Daha sonra visture v5hd ve v4hd için geçen hafta yayınlanan güncellemelerin her ikisini de denedim. Memory leak sorunu bunlarda hala devam ediyordu.
    Darkın ve Cubenin orjinal yazılımlarını hiç yüklemedim ama eminim bunlarda aynı sorun olacak. Bende tekrar v5hd için düzenleme yapılan romu yükledim.

Bu arada bu linkte Memory Leak sorunu çözecek bir yol göstermişler ama denemediğim için sonucun nasıl olacağını bilmiyorum.

Visture v4 v5 icin son cikan yazilimlari leak sorunu var seklinde yorumlayip daha eski ve problemli bir surumden uretilmis romu sorunsuz kabul edemeyiz zira ben o romun orjinalini denedim berbat otesiydi performans, rooted olani hizliydi ama kusursuz filan degildi,yeni cikan v4 romunda ise pratik kullanimda hicbir sorun gormedim memory leak sorunu devam diyemeyiz bunun icin bi cok yonden gelistirilmis ve memory sorunu nedeniyle olusan bir zayiflikta goremedim varsada bir sorun minimize edilmis bence ve kullanicilain yuzde doksanini etkulimecek duzeyde. Orjinal firm. varken cube icin uretilmis custom romla bankacilik islemleri filan yaparim guvenirim diyen varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: magnificientfx

Visture v4 v5 icin son cikan yazilimlari leak sorunu var seklinde yorumlayip daha eski ve problemli bir surumden uretilmis romu sorunsuz kabul edemeyiz zira ben o romun orjinalini denedim berbat otesiydi performans, rooted olani hizliydi ama kusursuz filan degildi,yeni cikan v4 romunda ise pratik kullanimda hicbir sorun gormedim memory leak sorunu devam diyemeyiz bunun icin bi cok yonden gelistirilmis ve memory sorunu nedeniyle olusan bir zayiflikta goremedim varsada bir sorun minimize edilmis bence ve kullanicilain yuzde doksanini etkulimecek duzeyde. Orjinal firm. varken cube icin uretilmis custom romla bankacilik islemleri filan yaparim guvenirim diyen varmi

Amacım tartışma çıkarmak değil ancak,
    "Memory Leak sorunu v5 ve v4 için çıkan son yazılımlarda devam ediyor diyemeyiz" demişsiniz ama ne yazık ki devam ediyor.
    Bende sorunsuz ve orjinal bir rom yüklemek isterdim tabi ki, ancak şuanda böyle bir şey bulamadım...
    Ayrıca önceki mesajımda bu cihaz için bulabildiğim tüm romları verdim. İsteyen istediğini yükler ve dener. Ben yalnızca kendi görüşlerimi yazdım.
    Bu arada bankacılık işlemlerinde hiçbir android cihaz kullanmam. Nedeni neredeyse her program bizden pek çok izin istiyor ve ben bunlara güvenmiyorum.

• tamamda en son çıkan v4 firmware hem cihaz üzerinde gelen hemde önceki orj. v4 firmware ile uzaktan yakından kıyaslanmayacak düzeyde iyi ,buna iyi diyen sadece ben değilim ,ilk yabancı bi forumda okudum :memory leak sorunu çözümü için oluşturulan roma artık ihtiyaç kalmadı bu çok iyi çalışıyor yazıyordu .Bende hemen kurdum 7-8 saat test ettim ve iyi çalıştığını gördüm ,rooted firm e hız ve akıcılık konusunda ihtiyacım kalmadığını da gördüm ve bunu vurgulamak için yazdım. Sizin yüklediğiniz custom romun olduğu linkte kimi dokunmatiğin kimi mikrofonun artık çalışmadığını yazmış bunlara da dikkat çekerim sizde iyi çalışmış olabilir (buda şunu gösteriyor dark 9730 diye satılan cihazların donanımları birbirinin aynı bile olmayabilir).Ancak kamerası mikrofonu çalışmayan birisi ; ya zaten bu çıkan v4 firmware de memory sorunlu kurmaya gerek yok bu sorunla yaşayayım derse yanlış olur ben kurdum ve gayet hızlı rooted firm.de bir kaç kez kilitlenme yaşadım bunda henüz olmadı diyorum bu da benim fikrim değil tecrübelerimin özetidir.
    Saygılar

• quote:

http://pan.baidu.com/share/link?shareid=3053019976&uk=571188649 siteye dün itibariyle visture v4 hdve v5 hd için yeni orjinal yazılım yüklenmiş , ben bu linkteki v4 hd için olanı yükledim,( v5 de 2gb ram görünüyor demekki bizim cihaz v4 )
    Hızlı ve akıcı çalışıyor uygulamal için dahili bellek 2gb yapılmış eskisi 1 gb dı ,test ediyorum şimdiye kadarki değerlendirmem önceki ve darkın kendi firmware ne göre çok çok iyi görünüyor....Evet cube icin yazilan ama kamera sorunuvs cikaran firmware dende simdiye kadar denedigim tumundende daha iyi ,ayni anda hem uygulama indirip hem baska bir uygulamayi kurdum guncelledim vs ama hic sorun cikarmadi zaten tableti acar acmaz cihazin rahatladigini ve hizlandigini aninda anliyorsunuz isinma bile yariya dustu, yani uzerindeki dark firmware ile cihaza 4 gb ramde takilsa sorun cozulmez en basta islemciyi zorluyor o hatali yazilim sorun sadece memory leak degildi yani.

Yaz rehaveti ortalık sakin derken..... Bir dahakine dilimi ısırayım... Alıntı yaptığın mesajındaki firware'i indirdim. Bunu kurmak için beni yönlendirdiğin sitede sınırlı İngilizcem ile Rockchip Batch Tool v1.7 programını kullanmam gerektiğini algıladım. Bu programı da bulup indirdim. Buraya kadar sorun yoksa önce programı bilgisayara kurup bana tarif ettiğin şekilde yeni firmware i yükleyeceğim.

• şimdi yükleme yaptım V4 HD-2 dosyası ile problem yok belirgin bir performans farkı var darkın romunun canı cehenneme :D bende Rockchip Batch Tool v1.7 kullanarak yükleme yaptım
  • Sorun yok o programla rahatlikla uyumlu romlardan istediginizi yukleyebilirsiniz nasilsa orj. Romu da yuklemis bir arkadas onuda indirip kaydedin garantiye gonderirken lazim olur.kolay gelsin

• quote:

Sorun yok o programla rahatlikla uyumlu romlardan istediginizi yukleyebilirsiniz nasilsa orj. Romu da yuklemis bir arkadas onuda indirip kaydedin garantiye gonderirken lazim olur.kolay gelsin

Bu gün öğle saatlerinde yeni ROM'u yükledim (V4 HD-2) İlk açıldığında ne dili olduğunu bilmediğim sistem dilinde Dil tercihleri ve Türkçe'yi bulma zorluğu haricinde hiçbir problem yaşamadım. Yükleyecek arkadaşlar ayarlar menüsünde dil seçimlerinin yerini iyice ezberlesin. Bir de kurulum esnasında program SD kartı da bir güzel formatlıyor. Orada bilgi vb. varsa sakın bir şey olmaz diye bırakmayın kesinlikle yedekleyin. Takdir edersiniz ki bütün indirilmiş programlar ve size özel ayarlar fabrika ayarlarına dönüyor. Kendinize göre düzenlediğiniz sayfaların imajını alın, sonra yüklerken hangisi vardı hangisi yoktu diye benim gibi düşünmezsiniz. Onun haricinde yeni sürüm kesinlikle kendisini hissettiriyor. Acaba diyen varsa mutlaka yüklemeli. Bir hususta 64 Bit'lik Win7 Lap Top'um ile sorun yaşadım. Kızımın 32 Bit'lik Vista'sı ile gayet güzel yüklendi. (Sorun da şu ; Ses açma düğmesi ve açılış tuşuna bastığımda benden USB driverlerını istemesi gerekirken kendisi çevrimiçi aradı. Tabii ki bulamadı. Oysa ki dingil bana sorsa göstereceğim hafızada ki yerini. Neyse bir daha denedim. Ama kesinlikle başka işlem yapmadı. Belki PC'ye restart yapsam olurdu ama bir de öteki ile deneyeyim dedim ve oldu.) magnificientfx bu konularda meraklı, ilgili ve yardımsever arkadaşım, emeklerin ve yönlendirmelerin için çok teşekkür ederim. Senin de yardıma ihtiyacın olursa her zaman yardıma hazırım. Sağlıcakla kal.

Edit : Yeni firware i yüklemeden önce "Book provide çalışmayı durdurdu" hatası alıyordum. Şu an itibarı ile bu hata giderilmiş görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 16 Temmuz 2013; 22:50:10 >

• Ben de v4-2'yi kurdum. Hissedilir bir rahatlama oldu. Hatta bu güncellemeyi yaptıktan sonra wireless çekim gücünde de artış oldu. Artık başka odadan internete rahat bağlanabiliyorum.Bunu beklemiyordum. yalnız, varsayılan internet tarayıcısı bir ara kendiliğinden kapandı.bazen benim android telefonda da oluyor, sebebini anlamadım. Ayrıca donma bir ara yine oldu. Ama yine de genel olarak eskiye göre iyi. Diğer problem; bu upgrade ruslar tarafından yazılmış yani orjinal değil.güvenlik ile ilgili de düşünmek lazım.

• Çok teşekkürler geri iade edicektim nerdeyse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrayCrow -- 18 Temmuz 2013; 5:37:51 >
  • search6363 S kullanıcısına yanıt
    Kafana takma arkadaşım. Öncekini de Çinli'ler yazmıştı. Hatta indirip kurduğumuz uygulamaların istediği yetkilere dikkatlice göz gezdirdiğin zaman baştan teslim oluyoruz. Çözüm, bankacılık işlemleri ve kişisel bilgileri fazla bulundurmamak. Bu konularda geri kafalı ben sadece LapTop'umda Microsoft'a teslim oldum.
  • arkadaşlar bu aletin bilinen kronik bir sorunu var mı ? daha çok e-kitap ve film seyretmek için düşünüyorum ?

birde buna destekli kılıflardan bulabilir miyim acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 21 Temmuz 2013; 17:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

arkadaşlar bu aletin bilinen kronik bir sorunu var mı ? daha çok e-kitap ve film seyretmek için düşünüyorum ?

Kızıma karne hediyesi olarak almıştım. Üzerinde gelen orjinal Rom ben de "Book provide çalışmayı durdurdu" hatası veriyordu. Ancak son 15 mesajı okursan yeni bir Rom yükledim. Şu anda müthiş verimli çalışıyor. Ekran çözünürlüğü, parlaklığı kızımın arkadaşında olan IPad'den kesinlikle farksız. Babası 9730'u inceledikten sonra o kadar parayı boşuna vermişiz Ipad'e diye söylenmiş. Kılıf Link i TIKLA 37 TL. olarak var. Ben aldığımda 599 TL. + 100 TL. Hepsiburada hediye çeki ve bu kılıf hediye olarak gelmişti. Topla böl çıkar. Hepsi aynı paraya geliyor. Alırsan Rom yükleme konusunda tecrübeli arkadaşlar bu forumda var. Hep beraber yardımcı oluruz.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 21 Temmuz 2013; 18:02:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitit Güneşi

quote:

arkadaşlar bu aletin bilinen kronik bir sorunu var mı ? daha çok e-kitap ve film seyretmek için düşünüyorum ?

Kızıma karne hediyesi olarak almıştım. Üzerinde gelen orjinal Rom ben de "Book provide çalışmayı durdurdu" hatası veriyordu. Ancak son 15 mesajı okursan yeni bir Rom yükledim. Şu anda müthiş verimli çalışıyor. Ekran çözünürlüğü, parlaklığı kızımın arkadaşında olan IPad'den kesinlikle farksız. Babası 9730'u inceledikten sonra o kadar parayı boşuna vermişiz Ipad'e diye söylenmiş. Kılıf Link i TIKLA 37 TL. olarak var. Ben aldığımda 599 TL. + 100 TL. Hepsiburada hediye çeki ve bu kılıf hediye olarak gelmişti. Topla böl çıkar. Hepsi aynı paraya geliyor. Alırsan Rom yükleme konusunda tecrübeli arkadaşlar bu forumda var. Hep beraber yardımcı oluruz.

Edit : İmla

kardeşim o kılıf klavye için sanırım bana sadece destek yapıp dik tutan kılıflardan lazım , alttaki codegen de olduğu gibi mesela
    http://codegen.com.tr/ultimix/ultimix99.html

birde rom sorunu ne için mevcut e-kitap okurken mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 21 Temmuz 2013; 18:11:46 >

• evohan kullanıcısına yanıt
    Rom sorunu yok aslında. Sadece yeni Rom daha kararlı ve hızlı çalıştırıyor. Tablette e-kitap hiç okumadım. Ama oyunlardaki performansı ile bir e-kitabı çalıştırmakta zorlanacağını hiç sanmıyorum. Retina display ekranı ile de yazılar oldukça net ve okunaklı olacaklardır. Bahsetmiş olduğun kılıf herhangi bir 9.7" tablet için kullanılan kılıf olabilir. Bulmakta zorlanacağını sanmıyorum. Benim linkini verdiğim kılıfı ise, tableti bir laptop gibi kullanmaya (ekran kısmının dik durmasını sağlayan arkasındaki mıknatıslı destek ile) ve dış etkenlerden korumaya uygun olduğu için tavsiye edebilirim.
  • kılıf sorununu bu siteden çözebilirisinhttp://www.teknobiyotik.com/notebook-laptop-dizustu/tablet-ipad-aksesuarlari.html ipad ve dark evonun tüm aksesuarları satılmakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrayCrow

kılıf sorununu bu siteden çözebilirisinhttp://www.teknobiyotik.com/notebook-laptop-dizustu/tablet-ipad-aksesuarlari.html ipad ve dark evonun tüm aksesuarları satılmakta

Bilgilendirmen için çok teşekkürler güzel ürünler var favorilerime ekledim. (Aynı kılıf HB'dan 10 TL. daha ucuz. İlgilenen arkadaşlar için bilgilendireyim.)

• quote:

kılıf sorununu bu siteden çözebilirisinhttp://www.teknobiyotik.com/notebook-laptop-dizustu/tablet-ipad-aksesuarlari.html ipad ve dark evonun tüm aksesuarları satılmakta

onların çoğu ipad ler için
  • quote:

quote:

zaten dark evo pad 9.7 inch ipadle aynı boyuta sahip onun için sıkıntı olmuyor bu emin olablirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrayCrow -- 22 Temmuz 2013; 19:56:00 >

• quote:

quote:

quote:

zaten dark evo pad 9.7 inch ipadle aynı boyuta sahip onun için sıkıntı olmuyor bu emin olablirsin

düğmeleri vs. sıkıntı olabilir belki

• quote:

quote:

quote:

quote:

düğmeleri vs. sıkıntı olabilir belki

haklısın o yönden hiç düşünmemiştim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.