Şimdi Ara

--DARK EVOPAD R9730 SAHİPLERİ BURAYAAA-- (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
42.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben dark 9730 u alalı 7-8 aya oldu..hiç memnun değilim..Tablet dediğiniz cihazın bir kere kesinlikle kablosuz bağlantı gücü güçlü olmalı.Ben bu aletle ev içinde bile sorun yaşıyorum.Düşük model nokıa telefonların bile evin içindeki modemi görüp bağlandığı yerde dark 9730 bir türlü kesintisiz olarak modeme bağlı kalmıyor.cihazla beraber aldığım wifi repeater (bağlantı güçlendirici) cihaz bile kar etmedi. ama telefonlar şakır şakır bağlanır oldu.

Salonda hem tv izleyip hem tabletten sosyal forumlara giremeyeceksem,laptopa,telefona muhtaç kalacaksam ne yapayım ben o tableti.?

Ekran koruma kılıfı mıdır yoksa kendisi midir pek anlamadım ama üzerindeki şeffaf koruyucu da kalk gidelim olmaya başladı.Ekran kayganlığını kaybetti.parmak üzerinde kaymıyor.

çok sık donuyor,çok sık kafası karışıyor.açarsa video film izlerken renkler çok güzel çok canlı ama,apple alsam da aynı renkleri yakalardım hemde bir şimdi yaşadığım bir çok sorunu yaşamazdım gibime geliyor..

Sonuç olarak asla tavsiye etmem..kimse para vermesin bu cihaza..bu işlerden çok iyi anlayan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım.benim kafamdaki apple idi.çünkü telefonumda apple.ama ekranı retina vs.dedi.inandık aldık.

bunda sadece okey oynuyorsunuz.birde yüklediğiniz müzikleri gece apple kulaklık ile dinliyorsunuz..başka bir işe yaramıyor benim açımdan.wifi bağlantısı bu kadar zayıf ve güçsüzken zaten bir icraat beklemek anlamsız bu tabletten..

Paranızı sokağa atmayın bence.Tablet almak isteyenler biraz paraya kıysın ve markalı bir ürün alsın derim..Ben bu cihazı çocuklara vereceğim ve kendime apple alacağım..hiç uğraşamam böyle saçma ürünlerle..üstelik çakma bir ürün olduğu da ortaya çıkmış yukarıda bir arkadaşın yazdığına göre..

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende şarj %93 te takıldı neden ??????
  • 9,7 inch ebatında ve donanımsal özellikleri ileri seviyede bir tabletin wifi çekim problemi olması çok garip, tabi bu sadece 9730 için geçerli değil adam retina ips3 ekran bilmemne koyuyor hala wifi çekim sorunu bunun açıklaması nedir. 7 sene önce aldığım modemin yanında bedava verdikleri antensiz usb wifi dongle bile bunu başarıyorken ve bir tablette olması gereken en önemli özelliğin çok iyi wifi çekim kalitesi olması gerekirken...Doğru dürüst internete giremeyen bir tablet hemde piyasaya 600 tl civarı fiyatla giriyor bu ürünler. Şaka mı nedir bu , mantığı nedir bilen varsa açıklasın...Ne yani teknoloji bu seviyedeyken wifi çekim gücünü arttırmak zormu ,yoksa apple,samsung lobisi filanmı varda kendi uçuk fiyatlı ürünleri satsın diye buna engel oluyorlar...
  • Arkadaşlar bu tabletten memnunum fakat bu Wi-fi çekim sorunu beni deli etti . Modemimiz salonda ordan full çekiyor hatta 4 diş desek 3 çekiyor tam bile değil mutfakta 2 odamda 1 orutma odasında 0 fakat telefonlar orada 3 diş çekiyor :(
  • Bence tabletin olumsuz tarafları; tableti neredeyse kullanılmaz hale getiren ; memory leakage sorunu,romunun kötü olması , bu sorundan dolayı çok ağırlaşıp sürekli kilitlenmesi, çok zayıf wifi çekim gücü, yine dokunmatik hassasiyetini kaybetmesi ve neredeyse resistif ekrana dönmesi ki buda kitlenme sorununın bir yansıması olabilir.
    Geriye ne kaldı; ekran çözünürlüğü güzel, pil ömrü çok güzel, you tube vs de hd video izlerken donup takılmadan akıcı bir şekilde çalışması güzel.

Sorunların çözümü içinhttp://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u9gt5/cube-u9gt5-rooted-firmware-from-visture-v5-hd-20130412/ bu linkteki yazılımı yükledim ve cihaz mükemmele yakın sorunsuz ve akıcı çalışmaya başladı, sanki farklı bir cihaza dönüştü , oyun oynarkan ,siteleri açarken, you tube da video izlerken vs eski halindeki hiç bir sorun kalmadı, dokunmatikte olabilecek max hassasiyette çalışmaya başladı, ancak en son kameraları test edeyim dedim arka kamera sornsuz ama ön kamerayı açınca yemyeşil bir ekran geldi, ne yaptıysam düzelmedi firmware i tekrar tekrar yükledim ancak bu durumda skype la görüntülü görüşme yapabilmek mümkün değildi. Bu yüzden yukardaki firmware inde baz alınarak yazıldığı orjinal Visture V5 HD yazılımını yükledim
    http://www.visture.com/more2.asp?id=13&info=b#info ön kamera ve herşey orjinal halinde çalışmaya başladı ancak ram sorunu yavaşlık aynen devam.

Bende ön kameradan vazgeçip tekrar cube için yazılan firmware e döndüm ve cihaz canavar gibi çalışıyor, eğer ön kamera sorununu düzeltecek yeni bir versiyon yazılırsa hiç sorun kalmayacak. Bu arada cihazın cube filan olmadığı asıl cihazın Visture V5 HD olduğu ortaya çıkmış oldu ,adamların sitesinde firmware de var yazılım yükleme kılavuzu da , bence cube de dark gibi ne yazılım ne donanım üreten sadece üzerine marka basan bir firma diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificientfx -- 9 Temmuz 2013; 11:51:19 >

• magnificientfx kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmelerin için çok teşekkürler. Konu uzun zamandır sakinlemişti. Birinci verdiğin link'e baktım ama indirdiğin dosyayı göremedim. Sanıyorum Link'leri görmek için ilgili foruma üye olmak gerekiyor. İndirdiğin dosyanın direk link'i varsa buradan verebilir misin?. Ben tableti yeni aldım. Fazla kullanılmadığı için şimdilik belirttiğin sorunlarla karşılaşmadım. Ama bu yazdıkların bayağı bir gözümü korkuttu. Ön kamera falan hikaye. Zaten kaliteli görüntüsü de yok. Anında gözden çıkarabilirim yani. Dediklerin başıma gelirse hazırda dursun diye sorunsuz çalışan dosyayı indirebilirsem bir kenarda saklayacağım.
  • söylediğim 1. linke üye olmak çok kısa sürüyor sadece mail adresini vs giriyosun, tekrardan konfirmasyon maili filan alıp onaylamıyorsun, login olmadan linklere erişmek imkansız o yüzden ama firmware dediğim gibi hızlı ötesi çalışıyor, bide hd modda test edicem ama hd modda bile eski normal moddan hızlı çalışacağını düşünüyorum. Firmware yüklerken yardım veya soracağın bişey olursa cevaplarım. 2.linkte tabletin kendi orjinal firmwarenin (tabiki firmware dark a ait değil visture firmasına ait) en son sürümü var , mevcut sürümden daha iyi gibi geldi bana ama tekrar birinciye döndüm ultra hızlı olmasından dolayı.
    Firmware yüklemenin bir riski yok ama orjinal dark firmware i elimizde olursa herhangi bir arızada garantiye gönderirken onu yükleyip gönderebiliriz, elinde dark firmware linki olan varsa paylaşabilirse faydalı olur diye düşünüyorum.
    Bilgilendirmelerin için teşekkürler. Bu firmwareler de Türkçe dil desteği var mı? Firmware yüklemek için Android telefonlarda Odin diye bir program vardı. Yine o veya benzer bir program vasıtasıyla mı firmware i tablete yüklüyoruz?
  • Arkadaşlar ne yazarsam yazayım kimse beni iplemiyor artık biriniz tınlayın.Benim tabletim şarja takınca kapanıyor acaba nedendir bu ??
  • evet hepsinide de ayar menüsünde Türkçe dil seçeneği var, türkçe klavyeyi de istiyorsan uygulama olarak inidirp yüklerisin sonradan, zaten cihazın üzerinde gelen türkçe klavye sorunluydu ben kullanmıyordum.

Rar olarak indirdiğin firmware dosyasını açıp belgelerime kaydediyorsun, açılan dosyayı pc zip dosyası gibi görüyor ama değil.

Firmware yüklemek için olan programı da ayrıca ilk verdiğim linkten indiriyorsun, programı kurup çalıştırıyorsun tableti kapalı durımdayken pc ye bağlıyorsun usb kablosuyla , sonra tableti açmıyorsun kesinlikle. Yapman gereken ses açar gibi ses düğmesine basılı tutup diğer parmağınla da açma düğmesine aynı anda basılı tutup bekliyorsun . bir süre sonra windows donanımı görüyor ve senden dirver istiyor yine indirdiğin programın klasöründen işletim sistemine uygun olan driveri gösteriyorsun ve yüklüyor daha sonra programdaki kutucuk yeşile dönünce , programın üstteki penceresinden kaydettiğin firmware dosyasınının konumunu seçiyorsun program ok verince , alttaki upgrade tuşuna basıyorsun ,yükleme çok hızlı gerçekleşiyor 3-4 dk bile sürmüyor , tablet açılıp bir süre yüklemeye devam ediyor sonra uzun bir reboot ediyor ve işlem tamamlanıyor.

Başka bir zamanda tekrar firmware yüklerken ise direk programı açıyorsun tableti kapalı durumdayken pcye bağlıyorsun ,ses açar gibi ses düğmesine basılı tutup diğer parmağınla da açma düğmesine aynı anda basılı tutup bekliyorsun programdeki kutucuk yeşile dönünce kısa bir süre daha basılı tutuyorsun kutucuk yeşile dönünce hemen bırakırsan veya çok fazla basılı tutmaya devam edersen bağlantı kopuyor ama sorun değil tekrar tekrar deneyebilirsin. Daha sonra yukardaki gibi firmware dosyasını seçip upgrade tuşuna basıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificientfx -- 10 Temmuz 2013; 11:32:09 >

• şarja takınca kapanıyor ve tekrar açmak istediğinde normal açılıyorsa, şarj olmasında da bir sorun yoksa , benim fikrim rom u tekrar yükleyip deneyebilirsin, yazılımsal bir sorun olabilir, ayrıca bu cihazın orjinal romunu elde edebilen kimse yokmu
    Bilgilendirmelerin için çok teşekkürler. Orjinal Rom olmadığı için açıklamanla birlikte dosyaları ayrı bir klasörde saklayacağım. Umarım orjinal Rom'u da buluruz. Yaz rehaveti sanırım. Ortalık çok sakin. Bilgisi olan arkadaşlar eninde sonunda ortaya çıkacaktır diye ümit ediyorum.
  • http://pan.baidu.com/share/link?shareid=3053019976&uk=571188649 siteye dün itibariyle visture v4 hdve v5 hd için yeni orjinal yazılım yüklenmiş , ben bu linkteki v4 hd için olanı yükledim,( v5 de 2gb ram görünüyor demekki bizim cihaz v4 )
    Hızlı ve akıcı çalışıyor uygulamal için dahili bellek 2gb yapılmış eskisi 1 gb dı ,test ediyorum şimdiye kadarki değerlendirmem önceki ve darkın kendi firmware ne göre çok çok iyi görünüyor....Evet cube icin yazilan ama kamera sorunuvs cikaran firmware dende simdiye kadar denedigim tumundende daha iyi ,ayni anda hem uygulama indirip hem baska bir uygulamayi kurdum guncelledim vs ama hic sorun cikarmadi zaten tableti acar acmaz cihazin rahatladigini ve hizlandigini aninda anliyorsunuz isinma bile yariya dustu, yani uzerindeki dark firmware ile cihaza 4 gb ramde takilsa sorun cozulmez en basta islemciyi zorluyor o hatali yazilim sorun sadece memory leak degildi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificientfx -- 13 Temmuz 2013; 13:58:36 >

• 2 hafta önce bende Dark Evopad R9730 tablet aldım. Bir süre kullandıktan ve biraz araştırma yaptıktan sonra cihazın Memory Leak denen bir sorunu olduğunu öğrendim.
    Sorunun çözümü için bir kaç yol denedim.

Bu tablet için bulabildiğim tüm romlar aşağıda:
    R9730 için Rom

Linkteki romlar Dark r9730, Cube u9gt5 ve Visture v5hd - v4hd nin üreticilerinin kendi sitelerinde bulunan orjinal romlardır. Bunların dışına birde visture v5hd
    üzerinde düzenlemeler yapılarak memory leak sorununu çözen bir rom var.

Ben visture v5hd üzerinde düzenleme yapılan ve hafıza sorununu çözen romu yükledim ve gerçekten de memory leak sorununun çözüldüğünü gördüm.
    Burada bir arkadaş kamerada sorun olduğuna söylemiş ancak ben bir sorunla karşılaşmadım.

Daha sonra visture v5hd ve v4hd için geçen hafta yayınlanan güncellemelerin her ikisini de denedim. Memory leak sorunu bunlarda hala devam ediyordu.
    Darkın ve Cubenin orjinal yazılımlarını hiç yüklemedim ama eminim bunlarda aynı sorun olacak. Bende tekrar v5hd için düzenleme yapılan romu yükledim.

Bu arada bu linkte Memory Leak sorunu çözecek bir yol göstermişler ama denemediğim için sonucun nasıl olacağını bilmiyorum.

• iyi günler arkadaşlar..

dark evopad R9730 model tableti teknobiyotikten pazartesi sipariş verdim çarşamba günü elime geçti..

fazla inceleme imkanım henüz olmadı çocuk oynuyo şu an yalnız bugün wifi sorunu yaşadım..

uydunet 4 port kablosuz modemim var kablolu olarak masaüstü bilgisayarımdan internete giriyorum..
    wifi ile tabletle giremedim modemi buluyorum şifreyi giriyorum.. "Ip adresi alınıyor" ardındanda "Kötü internet bağlantısından kaçınıldı." diyo ve
    bağlanamıyo..

yaklaşık 1 saat bu şekilde devam etti sonra sorun kendiliğinden çözüldü aklımda da soru işareti kalmadı da değil yanlış ürünmü aldık diye?
  • Brick falan olmaz değilmi diğer romlarla .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumz -- 14 Temmuz 2013; 21:43:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sumz

Brick falan olmaz değilmi diğer romlarla .

Önceki mesajımda verdiğim romlardan cube ve darkın dışındakileri denedim ve hiç birinde sorun yaşamadım.
  • Anladım teşekkür ederim bende visture v5hd i yükleyeceğim ama eğer bu darkın romunu denemediyseniz netten araştırdım hali hazırda bi android cihazdan rom yedek alınabiliyormuş ama pek tecrübem yok sonra yedek atak derken problem çıkabilr değilmi.
  • Yedek atarken sorun çıksa bile, verdiğim dark romunu (akortek firmasının -dark ürünlerinin arkasındaki firma- servisinde yüklenen rom olduğu için)
    yüklerken bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.
    Bu arada rom atmakla hatta android bir cihazla bende daha iki hafta önce tanıştım. Ama bu süre zarfında en az 4 sefer rom attım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.