Şimdi Ara

Dark Force Güç Kaynağı Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasama bir güç kaynağı alacağım.Uygun fiyata bakıyordum ve Dark Force serisi 500w güç kaynağına rastladım.Aranızda kullanan varsa nasıl bir güç kaynağı veya nasıl bir marka

• dark = çöp
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Çöp olabilmesi için bir sebebin var mı ? Zm lerde baya uygun Zalman Zm500-Lx ve ya Le alabilirsin Sinerjide var 130 tl bir fiyatla
  • Dark markası Akortek'in Çin'de bulduğu rastgele mallara logo yapıştırıp sattığı ürünlerden oluşur. Her ürünü çöp demek yanlış olur. Ama sonuçta tek bir elden dizayn edilip üretilmediği için belli bir kalite düzeyi yok. Ne çıkarsa bahtına.
  • dhan47 D kullanıcısına yanıt
    Kasanın kendisi değil içindeki PSU önemli.

Kasa iyi kalite malzeme de olsa kötü de olsa işe yarar ve performansa etkisi yok denebilir. Sadece soğutma sorun olur ki dark kasalar bu bakımdan sorunsuzdur.

İçindeki PSU dandikse almayın. Eğer highpower 500-600 watt highpower eco serisi ise orta ve ortanın altı sistemlerde sorun çıkarmaz. Ancak üst seviyeye yetmez zira 2x12 volt kanalından 17 ve 20 amperleri (ki toplam çıkışları 360-400 wattır) verebilir ancak. (dark cobra örneğin)

Ama Raiden gibi 750 watt iyi bir PSU içeren modeller fena değildir.
  • Güç kaynağından ziyade sizin kullanmayı düşündüğünüz sistemin bileşenlerini de not düşerseniz daha doğru öneriler alabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayakliPC

Güç kaynağından ziyade sizin kullanmayı düşündüğünüz sistemin bileşenlerini de not düşerseniz daha doğru öneriler alabilirsiniz diye düşünüyorum.

İşlemci:İntel İ3 4160 3.6 ghz
    Anakart:MSI H81M-P33
    Ekran Kartı:Sapphire R9 270x OC Boost
    HDD:WD 1 TB Blue
    Ram:Kingston HyperX XMP 4 gb

Sizce yetermi?Eğer kötüyse bu psu Zalman ZM400-LE 400w güç kaynağı alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhan47 -- 6 Nisan 2015; 16:14:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Kasanın kendisi değil içindeki PSU önemli.

Kasa iyi kalite malzeme de olsa kötü de olsa işe yarar ve performansa etkisi yok denebilir. Sadece soğutma sorun olur ki dark kasalar bu bakımdan sorunsuzdur.

İçindeki PSU dandikse almayın. Eğer highpower 500-600 watt highpower eco serisi ise orta ve ortanın altı sistemlerde sorun çıkarmaz. Ancak üst seviyeye yetmez zira 2x12 volt kanalından 17 ve 20 amperleri (ki toplam çıkışları 360-400 wattır) verebilir ancak. (dark cobra örneğin)

Ama Raiden gibi 750 watt iyi bir PSU içeren modeller fena değildir.

Ben kasa olarak demedin psu olarak dedim.Dark Force serisi psular iyi mi diye sordum ama iyiyse kasasını da alabilirim
    Dark force serisinde de Hihgpower Eco serisi PSU var. Yani çok iyi PSU değil.

500 olanları 360, 600 olanları 400 watt kadar (max) verebilir 12 volttan.
    Gerçekte ise bunun da biraz altında kalırlar. Yani ancak alt-orta seviyeye yeter.
    dark psu yu ilk senin konunda duyuyorum...
    psu makinanın 1. güvenlik noktasıdır(e. dalgalanma v.s)
    sistemine zarar vermemek için psu yu 80plus seçmeye dikkat edin.Ne olduğu belirsiz psu sistemimini riske atmaktır
    enermax,seasonic,c.master,corsair v.s gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhan47

quote:

Güç kaynağından ziyade sizin kullanmayı düşündüğünüz sistemin bileşenlerini de not düşerseniz daha doğru öneriler alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Tekrar Merhaba,

Bahsettiğiniz sistem için özellikle de 2Gb 256bit Amd radeon ekran kartınız için marka fark etmeksizin 500W satın almamalısınız.
    Şahsi fikrim en az 600W (Eco ya da Lite power gibi kırpılmış seri olmamak şartı ile) veya diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 80+ sertifikalı 550W ve üzeri de olabilir.
    80+ sertifikasındaki çeşitliliği de göz önünde bulundurunuz.

Yukarıda belirttiklerim benim şahsi fikrimdir. Katılan ve katılmayan tabii ki olacaktır fakat bizim de başımızdan baya bi olaylar geçti.
    "Yıllardır şöyle PSU kullanıyorum da başıma bişey gelmedi, siz de o kadar para verip şunu almayın veya şunu alın" vb. yönlendirenler de olabilir lakin bu arkadaşların başına 10 yıl sonra da bişey gelebilir, hemen yarın da bir şey gelebilir. Mühim olan dili yanmadan doğru olanı tercih edebilmektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhan47

quote:

Tekrar Merhaba,

Bahsettiğiniz sistem için özellikle de 2Gb 256bit Amd radeon ekran kartınız için marka fark etmeksizin 500W satın almamalısınız.
    Şahsi fikrim en az 600W (Eco ya da Lite power gibi kırpılmış seri olmamak şartı ile) veya diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi 80+ sertifikalı 550W ve üzeri de olabilir.
    80+ sertifikasındaki çeşitliliği de göz önünde bulundurunuz.

Yukarıda belirttiklerim benim şahsi fikrimdir. Katılan ve katılmayan tabii ki olacaktır fakat bizim de başımızdan baya bi olaylar geçti.
    "Yıllardır şöyle PSU kullanıyorum da başıma bişey gelmedi, siz de o kadar para verip şunu almayın veya şunu alın" vb. yönlendirenler de olabilir lakin bu arkadaşların başına 10 yıl sonra da bişey gelebilir, hemen yarın da bir şey gelebilir. Mühim olan dili yanmadan doğru olanı tercih edebilmektir.

Bu sistem için Zalman ZM500-LE 500w güç kaynağı yetermi?

• Daha önce de belirttiğim gibi; ben önermiyorum, olmaz demiyorum fakat ben önermiyorum.
    Marka önemli değil, modele bakın. LE, Eco, Lite Power vs. vs.
    Son karan tabii ki sizin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.