Şimdi Ara

Dark Messiah of Might & Magic (2006) [ANA KONU] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.105
Cevap
2
Favori
85.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fifo

quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

@fifo sen ejderhanın dikkatini çekmeyi başaramıyorsan oyuna çamur atma.

Elinde kılıç ve 3 adet scroll (bunları bulamayabilir yada yanında taşımamayı da tercih etmiş olabilirdim) ile uçan bir ejderhanın dikkatini çekmek zorunda bırakılmak sana saçma gelmiyormu. Ha evet sonunda başardım ama oyunu birnevi bug'a sokarak. Bir oyunu rpg olarak yapacaksan tüm seçimleri kullancıya bırakmak zorundasın şimdi oyunda ilerlediğine göre bana söylermisin robe bow olmadan takılıp kalmazmıydın ? Bu bir item ve atılabilir durumdaysa o takıldığın yerlere başka geçişlerde sunmak zorundasın. Oyuna çamur atmıyorum çünkü rpg yönü gerçekten çamur.

Arkadaşım ejderhayı içeri nasıl sokamadığını anlamak mümkün değil.Ben o bölümün nasıl geçileceğini bilmediğim, ejderhayı kılıç+büyü ile öldürmeyi denediğim sıralarda hep o kapıdan içeri girip, sadece eşikte bekliyordum, hiç bir büyü/scroll atmamama rağmen Ejderha 20 sn aralıklarla içeri girip beni öldürmeyi denedi.Hatta olayı çözemediğim anlarda farklı bir yolu vardır diyerekten o kapıdan girip ileri gittiğim anda arkamı dönüp ejderhanın yine içeri girmeye çalıştığını farkettim( içerideki heykelin oraya kadar gitmiştim).Yani orada o ejderhanın içeri girememesi gibi bir durum söz konusu değil, eğer bunu bahane ederek oyuna bug'lı diyorsan, onun sadece sana has bir bug olduğu açık.

• Bende de ses sorunu var. Çözen birisi olursa sevinirim. Ubisoft'un Support kısmında da ses ile ilgili bişi yok. Gerçi onun dışında pek araştırmadım ama neyse. Sizlerden bir arkadaş çözerse ve paylaşırsa çok sevinirim.

Bunun yanı sıra oyun acayip kastı makinamı. Ekran kartı ve işlemcinin sıcaklıkları tavan yaptı. Bu soğukta artık makinanın yanına gidip ısınıcam.

Oyunda gerçekten de RPG adına bulunan öğe sayısı çok az. Bunun yanında çok güzel bir FPS. Oynamayanların oynamasını tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

@fifo sen ejderhanın dikkatini çekmeyi başaramıyorsan oyuna çamur atma.

Elinde kılıç ve 3 adet scroll (bunları bulamayabilir yada yanında taşımamayı da tercih etmiş olabilirdim) ile uçan bir ejderhanın dikkatini çekmek zorunda bırakılmak sana saçma gelmiyormu. Ha evet sonunda başardım ama oyunu birnevi bug'a sokarak. Bir oyunu rpg olarak yapacaksan tüm seçimleri kullancıya bırakmak zorundasın şimdi oyunda ilerlediğine göre bana söylermisin robe bow olmadan takılıp kalmazmıydın ? Bu bir item ve atılabilir durumdaysa o takıldığın yerlere başka geçişlerde sunmak zorundasın. Oyuna çamur atmıyorum çünkü rpg yönü gerçekten çamur.

robe bow u zorunlu olarak alacaksın. takılıp kalma diye birşey yok. orada parıl parıl parlayarak dikkat çekiyor zaten, onu almak zorundasın ki yukarıya atasın ipi ve yukarı çıkasın. eğer robe bow olmasaydı orada başka alternatif verirlerdi ya da robe bow gerektirecek bir yer koymazlardı.

yani oyun saf rpg değil. ilerlemeli çizgisel rpg/fps.

sen sanırım tam bir rpg bekliyordun bu oyundan, oyndan beğenmemiş olabilirsin. ama rpg öğeleri bence mükemmel işlenmiş (aksiyon rpg tarzı olarak) ve fps ile rpg yi aksiyonla harmanlamaları mükemmel. bu tarz oyun pek yok piyasada. yenilikçi bir oyun.

mesela bende oblivion ve gothicten hiç zevk alamadım. (en baba rpglerdendir kabul ediyorum) ama o kadar detaya inilen oyunlardan hiç zevk almıyorum. inciğini cinciğini karıştırmayı (hele ingilizcemde çok iyi değilse) sevmiyorum.

dark messiah e de tam olarak rpg gözüyle bakmayın dediğim bu. oyunun temeli aksiyon. aksiyon ve fps oynanış üzerinde yoğunlaşmışlar zaten. ve üstüne biraz da rpg ekleyelim demişler çok da iyi etmişler.

• oyunu bugün yükledim ve ilk baştaki prologue kısmını geçtim. ilk olarak söyleyebileceğim
    -harika grafikler
    -hoş bir giriş videosu
    -rahat oynanış
    -çevre birimlerini kullanabilme
    -fizik motoru

yalnız load süreleri biraz uzun gibi geldi. gothic 3ün load süresine yaklaşmış yani.... oyun öyle ingilizce fln gerektirmiyo gördüğüm kadarıyla yukarda arkadaşımızın ddediği gibi oyun daha çok aksiyona bakıyo. rpg sevmeyenlerin de hoşuna gidebilir bu oyun çünkü tam bir rpg değil. hatta yarım bile değil

oyun harika. herkes oynamalı
  • Oyunda texture'ları medium yapmak zorunda kaldım,kasmasından değil ama texture'lar high da olunca oyunun yükleme ekranları 10 dakikaya kadar çıkıyor
  • İlgilenenler için söylüyorum oyun 4 farklı şekilde bitebiliyor (bitirdimde konuşuyorum ) . Oyunda crash yaşadığım tek yer orclar sırt çantanızı alıyor o sırada yerden bir item almaya çalışırsanız oyundan atıyor haberiniz olsun...
    Ve herkesinde onay verdiği gibi loading sürelerinin texture detail ile bir ilişkisi var medium detail yapın rahat çalışıyor. ( 1GB ram için)
  • Nihayet oynayabildim... Oyun akıllara zarar 4 saat bıkmadan oynadım:S Yalnız sanırım Chapter 3'te bir mağara da kristal çalındıktan sonra bi büyücü bi portal gibi bişey yapıyo sanırım... Orda görünmeden tutsakları kurtarıp, adamı durdurup ve kristali çalıp kaçmak gerekiyor ama bir türlü yapamadım :S 8-10 kere denedim gene de yapamadm biri bana tarif edebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gobelin

Oyunda texture'ları medium yapmak zorunda kaldım,kasmasından değil ama texture'lar high da olunca oyunun yükleme ekranları 10 dakikaya kadar çıkıyor
    RAM lerini 2 GB yaparsan çok rahatlarsın
  • loadin ekranlarında zun yüklemenin yanı sıra bende oyunun dışına atıyor. Connection to steam server lost gibi hatalar veriyor. Bu sorunla karşılaşanlarınız var mı?
  • Oyun bitti.Oyunda sanki ben kestirme yoldan gittim,çünkü kullanmaya gücümün yetmediği birçok item vardı onlar öylece kaldı,son sahnede 2 seçenek var bilen biliyo
  • Chapter 3'te galiba bir mağara da kristal çalındıktan sonra bi büyücü bi portal gibi bişey yapıyo sanırım... Orda görünmeden tutsakları kurtarıp, adamı durdurup ve kristali çalıp kaçmak gerekiyor ama bir türlü yapamadım :S 8-10 kere denedim gene de yapamadm biri bana tarif edebilir mi? Hadi ama akşama oynicem :D
  • Dostum gözükmeden direk git kristali çal 1 defa bile takılmadım ben orda ama kimseyide kurtarmadım. Eee chaotic evil olmak kolay deil
  • quote:

Oyun bitti.Oyunda sanki ben kestirme yoldan gittim,çünkü kullanmaya gücümün yetmediği birçok item vardı onlar öylece kaldı,son sahnede 2 seçenek var bilen biliyo

Zaten tüm itemleri kullanmaman gerekiyor. Mesela büyücü yapıyorsan str 3 isteyen bir kılıcı kullanman saçma olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

quote:

Oyunda texture'ları medium yapmak zorunda kaldım,kasmasından değil ama texture'lar high da olunca oyunun yükleme ekranları 10 dakikaya kadar çıkıyor
    RAM lerini 2 GB yaparsan çok rahatlarsın

bende iki gb ram var yinede texture'lar high'da olunca uzun sürede açılıyo. NE YAZIK Kİ

• Ben oyunu oynarken tüm özelliklere çalışmaya çalıştım,tek bi yönde uzmanlaşsam daha hayırlı olurdu.Tekrar bitiririm
  • ya ses sorunu çok kötü, benim aldığım dvd de direk oyunu yüklenmiş klasörünü rar olarak çıkarılan tipten yani yama da yapamyorum. malum dosyası da yok zaten galiba daha yapsam bile... böyle sessiz sessiz nası olcak ya bi yardımsever arkadaş çalışan ses klasörünü rarlayıp yayınlayabililr mi acaba? benim sound klasörünün içinde arkane diye bi klasör var onun içi de boş gizli dosya bile yok. acep bu yüzden mi bu sesler çıkmo konuşmalarda, altyazı olmasına rağmen
  • vay vay vay ssler çok hoş hadi bakalım....
  • bak bak.bu oyun kaçmaz bende az önce bitirdim
    quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

vay vay vay ssler çok hoş hadi bakalım....
  • quote:

Dostum gözükmeden direk git kristali çal 1 defa bile takılmadım ben orda ama kimseyide kurtarmadım. Eee chaotic evil olmak kolay deil

Cidden basitmiş ya ben niye çok takıldım orda acaba :S Tapınağa geldim şahane ya... Ama o uçan yaratıı nasıl öldürcez tam anlıyamadım Fireball ve ok'lar işe yaramadı
  • Chapter 4 te bölümü nasıl geçicez.. En Son gemideki adamları öldürdüm sonra kadının yüzü sol ekranda çıktı. Lower the gangway to the Dock diyor yardımcı olun bir zahmet
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.