Şimdi Ara

Dark mini+ samsung lcd için 5+1 ses sistemi önerisi(ACIL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dark mini media playere bağlayabilceğim ve DTS çözebilen mkv filmlerde gerçek 5+1 ses alabileceğim bir ses sistemi arayışındayım. DVD veya bluray player düşünmüyorum. Bütçem 500-600 civarı. Daha ucuz olursa hayır demem tabiki :)
    Dark playerde sadece HDMI ve optik çıkışlardan DTS ses alabiliyormuşuz. HDMI ile cihaz LCD ye bağlı. Sanırım sadece optik çıkış kalıyor ses için. Bu işlerden gerçekten pek anlamıyorum başka bir yolu varsa bilemem. Bu durumda bana bir ses sistemi önerebilirseniz sevinirim. Bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

EDIT: Logitech z5500 ü düşünmüyorum. Görüntüsü çok kötü birazda estetik bir ürün arıyorum bilgisayar bileşeni görünüyor logitech. Ayaklı hoparlorler tercihimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizrakk -- 11 Eylül 2010; 22:14:19 >

• Yokmu bilen biri :(
  • güncel :S
  • Bence bütçenize göre sesi ve görüntüsü hoşunuza giden, 5.1 analog istediğiniz ses sistemini beğenin. Daha sonra PlayVision Decoder ile sisteminize optik giriş ve DTS çözme yeteneği kazandırın.

Ben kendi Creative A500'üm için dün sipariş verdim. Salı günü gelir sanırım...

Z5500, DVD veya bluray player setler dışında pek bi seçenek yok benim bildiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazyHunter81 -- 13 Eylül 2010; 23:16:10 >
  • dostum bu decoderi baska yerdede tavsiye ederken gordum seni baska mesajda

yeni uye olmandanda yola cıkınca daha eline gecmeden sagda solda tavsiye etmen
    bu urunun tanıtılması yada satılması konusunda caba sarfediyormussun gibi bir
    algılama doguruyor bende haliyle dilersen bi gelsin kullan bak memnun kalırsan burda
    insanlara tavsiye etmeye basla ...

siteside biraz basitce gorundu bana nasıl ararken buldun bu urunu bi kısaca anlatırmısın
    googlll a dijital decoder yazınca cıkmadı ben ??
  • Dostum bu decoderi baska yerdede tavsiye ederken gordum derken sanırım buradaki mesajımdan bir önceki mesajımı kastediyorsunuz. Başka bir konuda da hiç bahsetmedim. Kısaca anlatayım öyleyse. Yeni üye oldum ama almış olduğum WD medya player sebebi ile iki aydır forumda optik girişli ses sistemlerini araştırıyorum. Genelde tavsiye edilen hoparlör seti olarak Z5500. Ev sinema ses sistemi olarak da Philips ve LG nin optik girişli olan modelleri ki bu modellerde şuan piyasadan kalmak üzere. Tam Philips HTS 3270 almaya karar vermiştim ki decoder olayını duydum. Çoğunlukla insanlar Creative ddts-100 ve Jazz De-005 öneriyorlardı. Bunlarında sıfırı yok, bulursan ikinci eli sıfırından pahallı. Yani karaborsa. Daha sonra hafta sonu bir kaç kullanıcıdan HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder isimli cihazı duydum. Bir önceki mesajımda vermiş olduğum konu linkinden bazı arkadaşların almış ve detaylı anlatmış olduğu PlayVision decoder'i buldum ve inceledim. Daha sonra kafama yattı ve verilen linkden satış yapılan siteyi buldum ve sipariş vermeye karar verdim. Benim ve benim gibi optik girişe ihtiyacı olan bir çok arkadaşın işine yarayacak bir cihaz.

Dikkat ederseniz mizrakk arkadaşın sorusuna cevap veren olmadı. Çünkü alternatifler çok yok. Bu konuyu yeni araştırmış ve ilgili bir çok yazıyı okumuş biri olarak, benimde kafama yatan yöntemi arkadaşa tavsiye ettim. Diğer decoderleri tavsiye etmeme gerek yok çünkü zaten bulunmuyorlar. Yurt dışından garantisiz alınan cihazda çok mantıklı olmadığı için önermedim.

Bu arada tavsiye ettiğim insanlara cihaz şöyle güzel, böyle iyi demedim. Özelliklede yeni sipariş ettiğimi zaten belirttim.

Bugün öğleden sonra decoderim geldi ve akşamleyin özellikle DTS li filmlere hızlıca baktım. Şuan gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Benim ses sistemi şuan 115 TL. Decoder ile birlikte yeni alacaklar için de maliyeti 310 TL ye geliyor. Yarım volumde dahi çok tatmin edici sesi var. İsteyen arkadaş istediği ses sistemi ile kullanabilir. Verdiğim bilgiler benim çok işime yaradı ve paramın çoğu cebimde kaldı. Üstelik eski setide emekli etmedim. İnşallah bu bilgiler başkalarının da işine yarar diye yazıyorum. Yoksa kimsenin reklamını yapmıyorum.

• peki o zaman sabırla ve seviyeli yazılmış açıklamalarınız için teşekkür eder
    suizan içeren mesajımdan mahcubiyetimi arz ederim

ihtiyacı olanlar için guzel dilerim uzun vadede sorunsuz kullanırsınız iyi gunler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CMteria

peki o zaman sabırla ve seviyeli yazılmış açıklamalarınız için teşekkür eder
    suizan içeren mesajımdan mahcubiyetimi arz ederim

ihtiyacı olanlar için guzel dilerim uzun vadede sorunsuz kullanırsınız iyi gunler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.