Şimdi Ara

Dark Record Mania 2 (Yeni Ürün İncelemesi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
3
Favori
40.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

quote:

Orijinalden alıntı: aslane5

Ben aynı şekilde kullanıyorum şuanda masaüstümde. Tabiki direkt kaynaktan alınmış bir sese göre çok az farkı vardır belki bilemeyeceğim ama şunu söyleyebilirim; sonuçta cihazın özelliğinden dolayı kaynaktan digital gelen sesleri çözüp hoparlöre analog olarak gidiyor. Yani 5+1 sesi net olarak alıyorsunuz. Analog bağlantıyla duyamadığınız birçok ayrıntıyı bu şekilde almış oluyorsunuz. Ha bide cihazın teknik servisi ilgililer. Yalnız cihazla gelen optik kablo vasat düzeyde onu da belirteyim. Saygılar (=

Bana yardımcı oldunuz teşekkürler

Optik kablonun iki ucu da aynı. Yani sen sahip olduğun ses sistemine direkt optik bağlantı yapamıyorsun. Öyle anladım. Veya var da minik bişey olduğu ve üstünde kapak olduğu için göremiyorsundur.

Yalnız ne belalı iştir bu elektronik. Onu alırsın, buna uymaz, bunu alırsın şuna uymaz... Nalet bir iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

quote:

Orijinalden alıntı: aslane5

Ben aynı şekilde kullanıyorum şuanda masaüstümde. Tabiki direkt kaynaktan alınmış bir sese göre çok az farkı vardır belki bilemeyeceğim ama şunu söyleyebilirim; sonuçta cihazın özelliğinden dolayı kaynaktan digital gelen sesleri çözüp hoparlöre analog olarak gidiyor. Yani 5+1 sesi net olarak alıyorsunuz. Analog bağlantıyla duyamadığınız birçok ayrıntıyı bu şekilde almış oluyorsunuz. Ha bide cihazın teknik servisi ilgililer. Yalnız cihazla gelen optik kablo vasat düzeyde onu da belirteyim. Saygılar (=

Bana yardımcı oldunuz teşekkürler

Optik kablonun iki ucu da aynı. Yani sen sahip olduğun ses sistemine direkt optik bağlantı yapamıyorsun. Öyle anladım. Veya var da minik bişey olduğu ve üstünde kapak olduğu için göremiyorsundur.

Yalnız ne belalı iştir bu elektronik. Onu alırsın, buna uymaz, bunu alırsın şuna uymaz... Nalet bir iş.

Evet aynen ses sisteminde sadece 3 adet kulaklık jack var optik giriş yok..dediğin gibi elektronik aletler birine uysa diğerine uyum sağlamıyor.Neyse sanırım aslane5 arkadaşın gösterdiği çevirici işimi görecek.
    Yardımlarınız için tekrar teşekkürler..

• teknik@akortek.com hesapları da çalışmıyor. Herhalde kepenkleri kapatıp def olup gidecekler.
  • quote:

teknik@akortek.com hesapları da çalışmıyor. Herhalde kepenkleri kapatıp def olup gidecekler.

Orada yanılmıyorsam salih adlı biri vardı teknik destek veriyordu..Bu arkadaş yanlış bilmiyorsam askere gitti gitmeden öncede açıklama yaptılar askerden gelene kadar teknik desdek veremeyeceklermiş..Düşüne biliyormusun koskoca firmanın kaderi askere giden arkadaşa bağlı..
  • bende 2 yıl önce dark mini mania almıştım sırf forum ve yazılım desteği var diye, fakat nerdeee, açtığımız her konu kilitlendi, forumda bir kaç tanede destekçileri vardı, belki kendileri idi bilemiyeceğim, alt yazı sorununu halledemediler, incecik alt yazı ile film seyrediyoruz halen, 200 tl para vermiştim, youtube yalan, torrent indirme yalan, çinden 10 liraya aldıkları malı bize burda 200'e çaktılar, hele arıza olduysa vay haline, neymiş aldığımız yere gönderecekmişiz onlar oraya akatacakmış mış, tamir sonrası aynı senaryo devam, eviniz şirketin dibinde oturuyor olsanda yine kabul etmiyorlar, 1 aydan önce cihaz elinize ulaşmıyor, yeni sürüm geldi deniyordu yükleyen bin pişman oluyordu, bende en sonunda noontec denen bir yazılım yükledim ve bu şekilde kullanıyorum, kimseye tavsiye etmiyorum dark'ı
  • quote:

Orijinalden alıntı: garanti24

bende 2 yıl önce dark mini mania almıştım sırf forum ve yazılım desteği var diye, fakat nerdeee, açtığımız her konu kilitlendi, forumda bir kaç tanede destekçileri vardı, belki kendileri idi bilemiyeceğim, alt yazı sorununu halledemediler, incecik alt yazı ile film seyrediyoruz halen, 200 tl para vermiştim, youtube yalan, torrent indirme yalan, çinden 10 liraya aldıkları malı bize burda 200'e çaktılar, hele arıza olduysa vay haline, neymiş aldığımız yere gönderecekmişiz onlar oraya akatacakmış mış, tamir sonrası aynı senaryo devam, eviniz şirketin dibinde oturuyor olsanda yine kabul etmiyorlar, 1 aydan önce cihaz elinize ulaşmıyor, yeni sürüm geldi deniyordu yükleyen bin pişman oluyordu, bende en sonunda noontec denen bir yazılım yükledim ve bu şekilde kullanıyorum, kimseye tavsiye etmiyorum dark'ı

Haram olsun diyeceğiz. Helal paramızı yediler ve bize karşılığında bir kutu ..k verdiler. Haram olsun.

• Çeşitli fonksiyonları kullanırken "MENU" tuşuna basınca, normalde yapamadığınız şeyleri yapabiliyorsunuz beyler. Örn. Timeshift.
  • bluray,3d filmleri falan acıyormu ?
    mesela atvde bişeyi kaydetez cihazı tvy hangi girişlerden baglayıyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quazar35

bluray,3d filmleri falan acıyormu ?

Bu cihazı alacağına git bi fakire sadaka ver. En azından yaptığın iyilik yanına kâr kalır. O kadar kötü diyorum. Önceki yazışmaları okumadın mı?
  • quote:

quote:

Bu cihazı alacağına git bi fakire sadaka ver. En azından yaptığın iyilik yanına kâr kalır. O kadar kötü diyorum. Önceki yazışmaları okumadın mı?

bazı sitelerdede iyi oldugu söylüyorlar peki tavsiyede buluncagınız başka marka model varmı?
  • quote:

quote:

quote:

bazı sitelerdede iyi oldugu söylüyorlar peki tavsiyede buluncagınız başka marka model varmı?

Sony'nin BluRay oynatıcısı 350 TL. Üstelik İnternet'e de bağlanıyor. 3D film konusunu bilmiyorum ama ortalık da 3D filmlerle yıkılmıyor hani. :)

• Çok suçlamışsınız cihazı ama anlayamadım bende...
    24.05.11 de record mania 2 aldım.
    Tek bir problemim dahi olmadan uzun süredir kullandım.

Kayıt özelliğini hiç kullanmadım, çünkü kayıtlı ile kayıtsız arasında cüzzi bir miktar fiyat farkı vardı, almışken kayıtlı olsun belki lazım olur dedim ama hiç denemedim.

Youtube hiç kullanmam ama canım sıkıldığında ne zaman girdiysem sorunsuz çalıştı

picassa hesabım yok ama eski yazılımda flick e girdim diye hatırlıyorum ama şuan kullanmıyorum.

disk lerin sapıtması bence linux tabanlı bir sistem olduğundan kaynaklanıyor. güvenli çıkart özelliği de olmadığı için sıkıntı.
    Ben MAC Linux çok nadiren w7 kullanıyorum. w7 de bir diske güvenli çıkart demeden çıkartırsam MAC de mümkün değil o disk açılmaz, tekrar w7 ye takıp güvenli çıkar derim sonra MAC e bağladım.
    Hani sıkıntıdan kastınız buysa buna yapacak bişey yok w7 nin aptallığı + cihaz da güvenli çıkart özelliği olmaması.

torrent kullanmadım ama kullanmama sebebim bir kere kullandım hızın hiç stabil olmadığını kafasına göre bazen full iken bazen dalgalı gittiğini gördüğümden uyuz olmuştum bir daha da kullanmadım.
    Geçen yeni versiyonda torrent denedim download a bile başlamadı

Ben cihazı 42" sony LCD de HDMI ile kullanıyorum 10 numara memnunum film izleme konusunda fazlası ile tatmin edici.
    1 tane 1TB lik WD diskim var, sanırım media player, windows-mac-linux arasında dön dolaş şamar oğlanına döndüğünden bad sectör oluştu (test etmem lazım) onda film izlerken periyodik aralıklarla donuyor ama ne USB den, ne dahili diskten en ufak donma takılma atlama gerçekleşmedi(diğer disklerimde).

Son versiyonu kurdum 2.03 müydü ne onu daha tam anlamı ile deneyemedim ama pek de hoşuma gitmedi biraz incelemem lazım.

Akortek forumu kapadı, akortek şöyle şerefsiz akortek böyle şerefsiz demişsiniz de arkadaş akortek dediğiniz firma belki milyon dolarlık kos koca firma
    kaçtane distribütörün destek forumu var TR de? kaçında adam gibi hizmet alıyorsunuz veya bir yöneticiden cevap alıyorsunuz?
    Biraz eğri oturup düzgün konuşmak lazım TR de böyle teknik servis, daha doğrusu hizmet sektörü konusunda o kadar yüksek beklentileriniz olmasın.

Muhtemelen hemen hemen herkes TTNET kullanıcısıdır. Telekom da mühendis olan bir arkadaş vardı (üzerine alınmasın bağlantılı olduğundan belirtiyorum) çalıştığınız kurumda hizmet çok mu iyi?
    internet konusunda bana kan kusturdular bildiğiniz kan bağırmaktan çağırmaktan.
    2 ay internet e toplam 300-400TL arası para ödedim 60 günün 10 günü evimde internetim yoktu.

Akortek hizmet vermemiş, vermiş tamam. Hizmet alamadıysanız bunu aramanın yasal yolları da var, burda atıp tutmak işin kolay yolu.

Benim son sözüm cihaz 10 numara değil, eksikleri var dezavantajları var, yaptığı işi düşününce müthiş pahalı (ama yapacak bişey yok bu b.k yiyenin piyasası bu) ama bu kadar kötülenecek yerden yere vurulacak birşey değil.
    Amaç film izlemekse 10 numara izletiyor (daha iyisi vardır elbet, ben görmedim ama ben çok memnunum daha iyisini aradığımda sinemaya gidiyorum zaten).

Bu arada USB üzerinden flash disk (bildiğiniz basit usb bellek ile) ile 5-6 saat dizi izledim bana mısın demedi onude eklemek isterim.

Ancak sonuç olarak bunu satıp android box almayı planlamıyor değilim
    Sırf merak + android in yazılımına çok daha hakimim muhakkam müdahaleleri kendim yapabilirim bu daha bir kapalı kutu.
    Ancak şuda varki android box da dahili HDD yok, buda hiç işime gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebastianTR -- 31 Ocak 2012; 14:35:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Çok suçlamışsınız cihazı ama anlayamadım bende...
    24.05.11 de record mania 2 aldım.
    Tek bir problemim dahi olmadan uzun süredir kullandım.

Kayıt özelliğini hiç kullanmadım, çünkü kayıtlı ile kayıtsız arasında cüzzi bir miktar fiyat farkı vardı, almışken kayıtlı olsun belki lazım olur dedim ama hiç denemedim.

Youtube hiç kullanmam ama canım sıkıldığında ne zaman girdiysem sorunsuz çalıştı

picassa hesabım yok ama eski yazılımda flick e girdim diye hatırlıyorum ama şuan kullanmıyorum.

disk lerin sapıtması bence linux tabanlı bir sistem olduğundan kaynaklanıyor. güvenli çıkart özelliği de olmadığı için sıkıntı.
    Ben MAC Linux çok nadiren w7 kullanıyorum. w7 de bir diske güvenli çıkart demeden çıkartırsam MAC de mümkün değil o disk açılmaz, tekrar w7 ye takıp güvenli çıkar derim sonra MAC e bağladım.
    Hani sıkıntıdan kastınız buysa buna yapacak bişey yok w7 nin aptallığı + cihaz da güvenli çıkart özelliği olmaması.

torrent kullanmadım ama kullanmama sebebim bir kere kullandım hızın hiç stabil olmadığını kafasına göre bazen full iken bazen dalgalı gittiğini gördüğümden uyuz olmuştum bir daha da kullanmadım.
    Geçen yeni versiyonda torrent denedim download a bile başlamadı

Ben cihazı 42" sony LCD de HDMI ile kullanıyorum 10 numara memnunum film izleme konusunda fazlası ile tatmin edici.
    1 tane 1TB lik WD diskim var, sanırım media player, windows-mac-linux arasında dön dolaş şamar oğlanına döndüğünden bad sectör oluştu (test etmem lazım) onda film izlerken periyodik aralıklarla donuyor ama ne USB den, ne dahili diskten en ufak donma takılma atlama gerçekleşmedi(diğer disklerimde).

Son versiyonu kurdum 2.03 müydü ne onu daha tam anlamı ile deneyemedim ama pek de hoşuma gitmedi biraz incelemem lazım.

Akortek forumu kapadı, akortek şöyle şerefsiz akortek böyle şerefsiz demişsiniz de arkadaş akortek dediğiniz firma belki milyon dolarlık kos koca firma
    kaçtane distribütörün destek forumu var TR de? kaçında adam gibi hizmet alıyorsunuz veya bir yöneticiden cevap alıyorsunuz?
    Biraz eğri oturup düzgün konuşmak lazım TR de böyle teknik servis, daha doğrusu hizmet sektörü konusunda o kadar yüksek beklentileriniz olmasın.

Muhtemelen hemen hemen herkes TTNET kullanıcısıdır. Telekom da mühendis olan bir arkadaş vardı (üzerine alınmasın bağlantılı olduğundan belirtiyorum) çalıştığınız kurumda hizmet çok mu iyi?
    internet konusunda bana kan kusturdular bildiğiniz kan bağırmaktan çağırmaktan.
    2 ay internet e toplam 300-400TL arası para ödedim 60 günün 10 günü evimde internetim yoktu.

Akortek hizmet vermemiş, vermiş tamam. Hizmet alamadıysanız bunu aramanın yasal yolları da var, burda atıp tutmak işin kolay yolu.

Benim son sözüm cihaz 10 numara değil, eksikleri var dezavantajları var, yaptığı işi düşününce müthiş pahalı (ama yapacak bişey yok bu b.k yiyenin piyasası bu) ama bu kadar kötülenecek yerden yere vurulacak birşey değil.
    Amaç film izlemekse 10 numara izletiyor (daha iyisi vardır elbet, ben görmedim ama ben çok memnunum daha iyisini aradığımda sinemaya gidiyorum zaten).

Bu arada USB üzerinden flash disk (bildiğiniz basit usb bellek ile) ile 5-6 saat dizi izledim bana mısın demedi onude eklemek isterim.

Ancak sonuç olarak bunu satıp android box almayı planlamıyor değilim
    Sırf merak + android in yazılımına çok daha hakimim muhakkam müdahaleleri kendim yapabilirim bu daha bir kapalı kutu.
    Ancak şuda varki android box da dahili HDD yok, buda hiç işime gelmiyor.

Şimdi baştan anlaşalım. Kötülemek, bir şey kötü olmadığı halde onun için "bu kötüdür" demek oluyor. Bizim yaptığımız, bu cihazın bize yaşattıklarını sıralamaktan ibaret. Saydığımız olumsuzlukların hiçbirinde bir abartı yok. Ben bu cihaza alın terimi dökerek kazandığım parayı veriyorsam karşılığında adam gibi hizmet, destek ve doğru dürüst çalışan bir cihazım olsun isterim. Çok şey de istemiyorum.

Buyurun, bunlar benim çektiğim sıkıntılar:

1. Kullanma kılavuzu son derece yetersiz. PC’den bu cihaza bağlantı yapabilmek için 2 günümü harcamak ve el yordamıyla bir şeyleri bulmak zorunda kaldım.
    2. Teledünya HD Set Top Box ile uyumsuz. Bunu forumlarında kendi yetkilileri de söylüyor. Türkiye’deki belli başlı platformların alıcı cihazları ile test etmeden piyasaya sürmüşler. Teledünya kutusunun kompozit çıkışlarından gelen görüntü, bir süre sonra titremeye başlıyor ve en sonunda da tamamen renklerini kaybediyor. Nihai görüntü siyah beyaz oluyor. Bu durumda da kayıt yapmanızın anlamı kalmıyor. Bunun düzelmesinin tek yolu, Teledünya kutusunu tamamen kapatıp açmak ama uzun süreli kayıtlarda yapacak bir şey yok. Veya Teledünya kutusunu servise gönderip düzelttireceksiniz ki o sürede de TV yayını izleyemeyeceksiniz.
    3. Cihazın içine hard disk taktıktan sonra, ilk açılışta korkunç bir ses çıkarmaya başladı. Sanki içinde kamyon var.
    4. Wireless adaptörü, 3 duvar ötesinden sinyal alamıyor. Kablo ile daha münasip bir yere uzatmam gerekti. Güya kablosuz bağlantı kuruyor. Salonun ortasında kablolar olması doğaldır ki eşimi de çıldırtıyor. Daha da fenası artık kablo ile uzattığım hâlde hep sorun çıkarıyor. Wireless bağlantı bazen hiç kurulamıyor, bazen kuruluyor ama kesilip duruyor. Wireless ağ üzerinden film seyrettiğimde, bağlantı koptuğundan film donuyor, iki kuruşluk keyfimiz berbat oluyor.
    5. Timeshift özelliği çalışmıyor. Eskiden çalışıyordu. Sonra ne olduysa çalışmaz oldu. Tuşa istediğiniz kadar basın. Çalışmıyor. Bu özelliğine verdiğim para da boşa gitti.
    6. Ürünün firmware güncellemesini yapmak bir işkence. Lütfen okur musunuz? (İlk aldığımda daha insancıl yöntemlerle upgrade yapabiliyorduk oysa.)
     Dark Record Mania 2 adaptörünü çıkarın
     RAR formatındaki güncelleştirme dosyasını açın ve açtığınız dosyaları herhangi bir USB belleğin ana dizinine kopyalayın
     Cihazın USB girişlerinin yan tarafındaki “Reset” yazılı deliğe bir iğne veya tel yardımıyla basılı tutarken cihazın adaptörünü takın
     Yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra reset butonunu bırakın. Cihaz otomatik olarak güncelleştirme işlemine başlayacaktır.
    7. Ürünü 5.1 ses sistemine bağladığımda hoparlörlerden sürekli bir çıt çıt sesi geliyor. Ses zamanla yükseliyor ve iyice tahammül edilmez bir hâl alıyor.
    8. Ürünün ön tarafındaki mavi renkli ON ışığı bazen yanıyor, bazen yanmıyor, kafasına göre bir çalışıyor, bir çalışmıyor.
    9. Ürünün ayarlanabilir bir saati yok. Kendini hep 1 Ocak 2014’te sanıyor. Bu nedenle Zamanlanmış Kayıt yapma şansınız yok. Gece geç saatte başlayan bir programı o saatlere kadar uyanık kalmadan asla kaydedemezsiniz.
    10. Ürünün ithalatçısı Akortek’in forum sayfası çalışmıyor. Destek sıfır. Açık olduğunda da her şikayetimizde adam gibi cevap vermeden konuları kilitlemeler, hakaretler, sen becerememişsindir türü nahoş yaklaşımlar gördük hep. Mesela sorunları dile getirdiğim için üyeliğimi sildiler. Hiçbir şekilde bir sorunuma orada çözüm bulamadım. Yarım yamalak geliştirilmiş bir ürünü satarken ki cevvalliklerini ürün desteğine de göstermelerini beklerdim.

• kötülemek kavramını tartışmak şimdi boş iş olur boşuna tartışmayalım.

1- kullanım klavuzu varmıydı hatırlamıyorum bile Ben bundan daha önce egreat cihaz kullanıyordum o yüzden çok yabancı değildim. kurmak bağlamak çalıştırmak 15dk mı almamıştır. Hatta muhtemelen ilk 15.dk içinde USB üzerinden ilk filmimi izlemeye başlamışımdır.

2.kayıt kullanmadğım için yorum yapmak haksızlık olur ama şunu belirtmem lazım ki. cihazı TR de kullanılan cihazla ile test etmediler diye akortek i suçlayamayız insanlar neleri getiriyor hiç test etmeden piyasa sürüyor...
    3. ben cihazı ilk çalıştırdığımda çalışmıyor sandım fandan çıkan sesi dahi güç bela duyuluyordu tabi zamanla o ses arttı ama hiç bir zaman rahatsız etmedi. sizdeki cihazın arızalı olma ihtimali aklıma geliyor.
    4. wifi adaptör süper ötesi manyak bişey, ama o makineye takarsan aynen dediğiniz gibi 5 para etmez.
    yukarıda dedim ya 2 ay intermetim yoktu diye; elimde o wifi adaptör vardı sadece.
    laptop un usb 5V çıkışı düşük tam verimli çalışmıyor masa üstü pc de de sabitsin ağları bulamıyor kabloda ile uzatınca yine voltaj düşüyor.
    cihaza harici 5V verip antene biraz aliminyum folyo bağlayınca yaklaşık 200mt ilerdeki ağları bile sorunsuz çekmeye başladı
    dediğim gibi wifi nin sıkıntısı voltajı, ağ sıkıntısı varsa kablo yada wifi karta harici 5V vermek lazım.
    5. time shift tam olarak ne oluyor ? sanırım kayıt ile ilgili bilgim ve fikrim yok
    6. evet haklısınız daha kolay olabilirdi ama bence o kadar zor da değil. Yükleme dahil 3-4dk sürmedi işlem.
    7. ben sürekli TV + TV üzerinden ses sistemi olarak kullandığım için bir sorun yaşamadım.
    8.ışıkla ilgili en ufak sıkıntım olmadı.
    9. eski versiyonda saat-vs varmıydı tam hatırlamıyorum ama son versiyonda saat ve tarihi ayarladım öyle duruyor. Bir sıkıntı görmedim.
    10. o forumu almadan önce 1 kere bişey sormak için sordum, şuan hatırlamıyorum ne sordumda admin olan bir zatı muhterem sorduğum şeyin bu cihazda mümkün olmadığını şunları bunları da sisteme dahil etmem gerektiğini söyledi sırf o iş içinde bunlar bunlar alınmayacağından bu işin yaş olduğunu söyledi.
    şuan o muhabbet neydi hatırlamıyorum ama çok mantıklı bir cevap vermişti o günden beri de hiç işim olmadı o site ile

• quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

kötülemek kavramını tartışmak şimdi boş iş olur boşuna tartışmayalım.

1- kullanım klavuzu varmıydı hatırlamıyorum bile Ben bundan daha önce egreat cihaz kullanıyordum o yüzden çok yabancı değildim. kurmak bağlamak çalıştırmak 15dk mı almamıştır. Hatta muhtemelen ilk 15.dk içinde USB üzerinden ilk filmimi izlemeye başlamışımdır.

2.kayıt kullanmadğım için yorum yapmak haksızlık olur ama şunu belirtmem lazım ki. cihazı TR de kullanılan cihazla ile test etmediler diye akortek i suçlayamayız insanlar neleri getiriyor hiç test etmeden piyasa sürüyor...
    3. ben cihazı ilk çalıştırdığımda çalışmıyor sandım fandan çıkan sesi dahi güç bela duyuluyordu tabi zamanla o ses arttı ama hiç bir zaman rahatsız etmedi. sizdeki cihazın arızalı olma ihtimali aklıma geliyor.
    4. wifi adaptör süper ötesi manyak bişey, ama o makineye takarsan aynen dediğiniz gibi 5 para etmez.
    yukarıda dedim ya 2 ay intermetim yoktu diye; elimde o wifi adaptör vardı sadece.
    laptop un usb 5V çıkışı düşük tam verimli çalışmıyor masa üstü pc de de sabitsin ağları bulamıyor kabloda ile uzatınca yine voltaj düşüyor.
    cihaza harici 5V verip antene biraz aliminyum folyo bağlayınca yaklaşık 200mt ilerdeki ağları bile sorunsuz çekmeye başladı
    dediğim gibi wifi nin sıkıntısı voltajı, ağ sıkıntısı varsa kablo yada wifi karta harici 5V vermek lazım.
    5. time shift tam olarak ne oluyor ? sanırım kayıt ile ilgili bilgim ve fikrim yok
    6. evet haklısınız daha kolay olabilirdi ama bence o kadar zor da değil. Yükleme dahil 3-4dk sürmedi işlem.
    7. ben sürekli TV + TV üzerinden ses sistemi olarak kullandığım için bir sorun yaşamadım.
    8.ışıkla ilgili en ufak sıkıntım olmadı.
    9. eski versiyonda saat-vs varmıydı tam hatırlamıyorum ama son versiyonda saat ve tarihi ayarladım öyle duruyor. Bir sıkıntı görmedim.
    10. o forumu almadan önce 1 kere bişey sormak için sordum, şuan hatırlamıyorum ne sordumda admin olan bir zatı muhterem sorduğum şeyin bu cihazda mümkün olmadığını şunları bunları da sisteme dahil etmem gerektiğini söyledi sırf o iş içinde bunlar bunlar alınmayacağından bu işin yaş olduğunu söyledi.
    şuan o muhabbet neydi hatırlamıyorum ama çok mantıklı bir cevap vermişti o günden beri de hiç işim olmadı o site ile

Başka kötü örneklerden yola çıkarak bu üründeki olumsuzlukları gözden gelmemizi tavsiye etmek bence uygun bir yaklaşım değil. Tek bir atasözü ile bu konuyu noktalamak istiyorum. İki yanlış, bir doğru etmez.

• Neye istinaden bunu yazdiniz anlamadim.
    Dark sorunsuz bir cihaz degil, bunu bende kabul ediyorum zaten.
    Ancak tek amaci yasalari cignemek olan bir cihazin sadece kotu taraflarini ele alarak elestirmek benim anlayisimda olmayan birsey
  • Arkadaşlar neden bunu yapıyoruz inanın anlamıyorum dark diyerek neden genelliyorsunuz, ben arkadaşlarım dahil 5 kişi cinemania aldık tam 10 ay oldu (arkadaşlar benden önce aldılar) tek sorun yaşamadık vede inanın Allah için doğru söylüyorum binlerce filmden açmadığı tek bir tane yok, tamam her markanın bir, iki ürününde sorun çıkabilir insanlık hali ama bir markayı tümden karalamak yakışık almaz.
    Benim amacım sadece film izlemek idi bunu aldım altyazı, görüntü, ses harika (bana göre).
    Şimdi ben diyelim zibro klima aldım bendeki sorunlu çıktı vede ben forumlarda sürekli zibro almayın dedim bu olur mu Allah için söyleyin olurmu, bir ürünü sorunlu yada bir modeli sorunlu çıktı diye marka karalanırmı. Ben nasıl dark alın süper demiyorsam sizde dark almayın berbat demeyin ben bir modeli kullandım sadece onu alın tavsiye ederim derim siz ise yazılarınızı okuyorum hemen dark almayın diyorsunuz, halbuki şu modelinde sorun var firma ilgilenmedi demeniz kafi değilmi.
    Bir çok firmanın piyasada olması iyidir bakın şimdi beğenmesenizde dark android diye bir model getirdi başka firmalarda getirecek rekabet ortamı fiyatlar düşecek bizde hangisi işimize gelirse onu alacağız.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Arkadaşlar neden bunu yapıyoruz inanın anlamıyorum dark diyerek neden genelliyorsunuz, ben arkadaşlarım dahil 5 kişi cinemania aldık tam 10 ay oldu (arkadaşlar benden önce aldılar) tek sorun yaşamadık vede inanın Allah için doğru söylüyorum binlerce filmden açmadığı tek bir tane yok, tamam her markanın bir, iki ürününde sorun çıkabilir insanlık hali ama bir markayı tümden karalamak yakışık almaz.

Benim amacım sadece film izlemek idi bunu aldım altyazı, görüntü, ses harika (bana göre).

Şimdi ben diyelim zibro klima aldım bendeki sorunlu çıktı vede ben forumlarda sürekli zibro almayın dedim bu olur mu Allah için söyleyin olurmu, bir ürünü sorunlu yada bir modeli sorunlu çıktı diye marka karalanırmı. Ben nasıl dark alın süper demiyorsam sizde dark almayın berbat demeyin ben bir modeli kullandım sadece onu alın tavsiye ederim derim siz ise yazılarınızı okuyorum hemen dark almayın diyorsunuz, halbuki şu modelinde sorun var firma ilgilenmedi demeniz kafi değilmi.
    Bir çok firmanın piyasada olması iyidir bakın şimdi beğenmesenizde dark android diye bir model getirdi başka firmalarda getirecek rekabet ortamı fiyatlar düşecek bizde hangisi işimize gelirse onu alacağız.

Saygılarımla.

Arkadaşım, bir firmanın ürünü arızalı, sorunlu olabilir. Eyvallah. Anlayışla karşılarım. Ama bir şartla. O ürünün sahibi firma, sattığı ürünün arkasında duracak.

Sen forumlarda, yardım alabilmek için derdini anlatan insanlara nasıl bir muamele yapıldığını herhalde görmedin.

Bir soru sorarsın. Karşı taraftaki kişi iki kelime yazar ve konuyu kilitler. Konu hakkında ek bilgi vereceksindir, başka bir şey daha ekleyeceksindir... yok. mümkün değil. Konu kilitlenmiştir.

Soru sorduğunda aldığın karşılık, "o sizden kaynaklanıyor" şeklindedir. Yani ya sen kullanmayı bilmiyorsun, ya da ürünle beraber kullandığın hard disk, usb bellek, bağlantı kablosu, vs. arızalıdır. Ama asla Dark Record Mania 2 sorunlu değildir. Türkiye'de mevcut birkaç TV platformundan biri olan Teledünya'nın HD kutusu ile uyumluluk testleri yapmadıkları halde suçlu yine, onların ürününden birkaç sene önce çıkan HD kutudur mesela.

Israrla cevap ararsan, sorunu silerler. Daha ısrarcı olursan, seni üyelikten atarlar. O forumda tek yapmadıkları şey, sana yardım etmektir.

Ben başka markalarla da sorun yaşadım. Hiç birinden böyle affedersiniz, it, köpek muamelesi görmedim. Ben müşteriyim, onların velinimetiyim. Ben alınteri döktüm, onların avucuna saydım. Onlar bana yardım etmek bir kenara, tehdit bile ettiler. Bu muameleye maruz kalan da tek ben değilim.

Bak sana başka bir örnek anlatayım da bu iş nasıl olmalı, hepiniz öğrenin.

Arçelik'ten bir tost makinesi almıştım. Basit bir şey. 40 liralık küçük bir ürün. Ancak ürün, ilk aldığım günden itibaren bende bir memnuniyetsizlik yaratmıştı. Geç ısınıyordu. Dış gövdesi de pek zayıftı. 9 ay kadar sonra, bir gün, ekmekleri bastırırken o gövde çat diye çatladı. İlk defa başıma gelen bir şeydi. Arçelik'e lisan-ı münasip ile anlattım durumu. Evimde başka Arçelikler de olduğunu, yalnız bu makineden memnun kalmadığımı, mümkünse iade almalarını rica ettim. 9 aylık ürünü iade almalarını rica ettim.

Bak burası önemli.

Peki Arçelik ne yaptı? Ürünü inceledi ve geri aldı. Ödediğim 40 lirayı da iade etti. Ve ben, o günden sonra 4 Arçelik ürünü daha satın aldım. Yaşadığımız çağda müşteriye işte böyle hizmet verilmeli. Dark'ın müşteriyi yolunacak kaz olarak gören anlayışı benim favorim değil. Sizin olabilir. Ama beni yolmaya kalkarlarsa ben de sesimi çıkarırım. Alınterimi dökerek aldığım o üründen bak yukarıda saymışım, ne kadar şikayetçiyim. Bunlar ne yapıyor peki? Ürünü servise gönderenlere neler yaptıkları, yukarıda başka arkadaşlarca dile getirilmiş.

Ben bunlara da rica ettim. Kardeşim, bu üründen memnun değilim. Ya geri alın, ya başka bir model ürün verin. Farkı neyse onu da ödeyelim. Dedikleri tek şey, "Böyle bir uygulamamız yoktur." E, sen testini yapmadığın yarım yamalak ürünü piyasaya sürmüşsün. Bari ya geliştir, ya arkasında dur.

İkisi de yok. O zaman ben, para verip bu ürünü almak isteyenlere, kendi deneyimlerimi anlatırım. Ondan sonra almak ya da almamak kendilerine kalmış.

Benim Dark, Hepsiburada.com'a geri gitti. Geri yollarken de para iadesi istediğimi defalarca ve vurgulayarak belirttim. Bakalım sonuç ne olacak. Yalnız şurası kesin ki Dark'a o ödediğim paraları helal etmiyorum.

• Sayın, lektem

Arkadaşım benim öyle favori markam falan yok (ne işime gelirse onu alırım) bu cinemaniayı alana kadarda 7-8 cihaz denedim aralarında dark alıpta iade ettigim olanlarda oldu izmirde bir firma.
    Bakınız dark tank, dark minimania aldım 2 günde iade ettim, benim şansım sanırım görerek-deneyerek almam vede firmaya ben alırım ama 1 hafta içinde iade ederim beğenmezsem dedim firmada kabul etti.
    Tank modelinde takılma vardı vede fanı çalışmıyordu, minimaniada altyazı sorunu vardı.
    Arçelikten mesela inanın tek yalan yok, ekmek kızatma makinesi aldım eve gittim bir açtım ki içindeki kızartma çubukları kırık (Qurtaz) hemen geri gittim tam 22 kutu açtık hepsi kırıktı (hayret değil mi) sonunda bir tane sağlam çıktı onuda ben aldım, yani her markada sorun çıkar satıcı ile iyi dialog vede almadan öncede iyi araştırıp iyi firma seçmekte önemli. Burada arçeligide övmüyorum kardeşimin çamaşır makinesi aldıgından beri servislik ama ne servis ilgilendi neden satıcı firma, servis geliyor parça değişiyor 2 ay sonra aynen yada makine değişiyor 3 ay sonra makine gene aynı.
    Farklı servis, farklı satıcı herşey karşınızdakinden bitiyor aslında. Markada değil iş insanda.
    Tüketici mahkemesini deneyin birde.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.