Şimdi Ara

Dark Record Mania 2 (Yeni Ürün İncelemesi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
3
Favori
40.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mat35

Sayın, lektem

Arkadaşım benim öyle favori markam falan yok (ne işime gelirse onu alırım) bu cinemaniayı alana kadarda 7-8 cihaz denedim aralarında dark alıpta iade ettigim olanlarda oldu izmirde bir firma.
    Bakınız dark tank, dark minimania aldım 2 günde iade ettim, benim şansım sanırım görerek-deneyerek almam vede firmaya ben alırım ama 1 hafta içinde iade ederim beğenmezsem dedim firmada kabul etti.
    Tank modelinde takılma vardı vede fanı çalışmıyordu, minimaniada altyazı sorunu vardı.
    Arçelikten mesela inanın tek yalan yok, ekmek kızatma makinesi aldım eve gittim bir açtım ki içindeki kızartma çubukları kırık (Qurtaz) hemen geri gittim tam 22 kutu açtık hepsi kırıktı (hayret değil mi) sonunda bir tane sağlam çıktı onuda ben aldım, yani her markada sorun çıkar satıcı ile iyi dialog vede almadan öncede iyi araştırıp iyi firma seçmekte önemli. Burada arçeligide övmüyorum kardeşimin çamaşır makinesi aldıgından beri servislik ama ne servis ilgilendi neden satıcı firma, servis geliyor parça değişiyor 2 ay sonra aynen yada makine değişiyor 3 ay sonra makine gene aynı.
    Farklı servis, farklı satıcı herşey karşınızdakinden bitiyor aslında. Markada değil iş insanda.
    Tüketici mahkemesini deneyin birde.

Arçelik makinenizle ilgili tavsiyem, konuyu genel merkezle görüşmeniz. Servisler, her zaman, temsil ettikleri markanın değerlerini benimsemiş olmayabiliyor.

Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum ama önce şu Hepsiburada.com'dan bir haber çıksın. Belki ona gerek kalmadan kurtulurum.

• lektem Türkiye de verdiğin paranın karşılığında hizmet beklemek heleki çok büyük olmayan firmalarda... Bu mümkün değil.
    O sebeple büyük beklentiler içinde olma. Evet bu senin hakkın sonuna kadar haklısın ama burası Türkiye burda işler öyle yürümüyor.

Arçelik diyorsun bence Türkiye nin en kötü firmalarından birisidir, ben evime Arçelik e ait tek bir kürdan bile sokmam.

Benim ablam ların evi Arçelik bulaşık makinesi yüzünden yanmaktan son anda kurtuldu haberin varmı?
    Boşta duran, sadece prize takılı olan bulaşık makinesi ablam la eniştem evde yatarken alev alıyor. Allahtan yatağa daha yeni girdiklerinde gerçekleşiyorda şuan hala hayattalar.

Ve şuan bu olan yaklaşık 1 senedir mahkemelik. Neden mi? Arçelik suç bizde değil sizde demesinden kaynaklanıyor. Bizimkiler hani bu yandı al bunu yenisi ver falan diye talep bile yok ken ekip gelip inceliyor, fabrika ya gidiyor makine ve fişe takılı bıraktıkları için suçlu bizimkiler oluyor.
    Söylermisiniz bana hangi insan evladi tezgahın altındaki fişi duvara gömülü, haftada 1 belki 2 haftada 1 çalıştırılan bir bulaşık makinesinin fişini çeker?
    Madem çekmek zorundayız neden üzerinde on-off anahtar var?

Ha biz bunu internet ortamında şöyle böyle oldu diye uğraşmadık, Arçelik sırf suçunu kabul etmedi diye inadına Arçelik den yetkililerin yanında makineyi yetkililere değil hurdacıya verdik 10TL ye sonrada onları mahkemeye verdik. Yerine de indesit bulaşık makinesi aldık

Senin o 40TL lik tost makinesini alan da Arçelik.
    Bizim 5 sene garantili 2 senelik bulaşık makinemizi almayan da Arçelik.

Ancak konumuz şu ki; android box 'ı nasıl bilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

lektem Türkiye de verdiğin paranın karşılığında hizmet beklemek heleki çok büyük olmayan firmalarda... Bu mümkün değil.
    O sebeple büyük beklentiler içinde olma. Evet bu senin hakkın sonuna kadar haklısın ama burası Türkiye burda işler öyle yürümüyor.

Arçelik diyorsun bence Türkiye nin en kötü firmalarından birisidir, ben evime Arçelik e ait tek bir kürdan bile sokmam.

Benim ablam ların evi Arçelik bulaşık makinesi yüzünden yanmaktan son anda kurtuldu haberin varmı?
    Boşta duran, sadece prize takılı olan bulaşık makinesi ablam la eniştem evde yatarken alev alıyor. Allahtan yatağa daha yeni girdiklerinde gerçekleşiyorda şuan hala hayattalar.

Ve şuan bu olan yaklaşık 1 senedir mahkemelik. Neden mi? Arçelik suç bizde değil sizde demesinden kaynaklanıyor. Bizimkiler hani bu yandı al bunu yenisi ver falan diye talep bile yok ken ekip gelip inceliyor, fabrika ya gidiyor makine ve fişe takılı bıraktıkları için suçlu bizimkiler oluyor.
    Söylermisiniz bana hangi insan evladi tezgahın altındaki fişi duvara gömülü, haftada 1 belki 2 haftada 1 çalıştırılan bir bulaşık makinesinin fişini çeker?
    Madem çekmek zorundayız neden üzerinde on-off anahtar var?

Ha biz bunu internet ortamında şöyle böyle oldu diye uğraşmadık, Arçelik sırf suçunu kabul etmedi diye inadına Arçelik den yetkililerin yanında makineyi yetkililere değil hurdacıya verdik 10TL ye sonrada onları mahkemeye verdik. Yerine de indesit bulaşık makinesi aldık

Senin o 40TL lik tost makinesini alan da Arçelik.
    Bizim 5 sene garantili 2 senelik bulaşık makinemizi almayan da Arçelik.

Ancak konumuz şu ki; android box 'ı nasıl bilirsiniz

Sırf fişte takılı duruyor diye bir aletin alev alması çok ilginç. İngiltere'de de Beko buzdolapları nedeniyle çok sayıda yangın çıktığını duymuştum ama o, eriyen buzların damlacık olarak elektrik akımı geçen bir noktaya düşmesine bağlı bir kısa devreydi diye hatırlıyorum.

Ben de Arçelik'ten geçen seneye kadar hiçbir ürün almamıştım açıkçası. Fakat tost makinesi olayında sergiledikleri yaklaşımla gönlümü çaldılar. Henüz cicim aylarındayız. Umarım böyle gider. Not: Bizim de bulaşık makinesi Arçelik ve biz de fişini çekmiyoruz açıkçası. Dolabın içinde bir yerlerde duruyor fiş. Kim bilir nerede. Çeksek mi n'apsak?

Bu arada, benim Dark maceram bugün bitti. Hepsiburada.com, ücreti iade etti, ürünü geri aldı. Sağ olsunlar, büyük firma olduklarını, sattıkları ürünün arkasında durarak kanıtladılar. Hepsiburada.com'a buradan teşekkür ediyorum. Lisan-ı münasiple derdimi anlattığım hiçbir firmadan (İsviçre Sigorta ve Akortek hariç) bugüne kadar olumsuz bir geri dönüş almadım zaten.

Darısı diğer dertli Dark kullananların başına.

• Herkesin bulaşık makinesi dolabın içinde fişi garip bir yerlere takılıdır ve sürekli takılı durur yani kimse çıkartmazki...

İşte olacağı varmış olmuş, arkada plastik borular varmış onlar tutuşmuş falan bizimkiler öyle söylemişlerdi ama hatırlamıyorum artık.
    Neyse sıkıntılı Dark serüvenine son verebildiğine sevindim.

Benim sıkıntım yok, sadece android box aklımı çeliyor

Bu arada hepsiburada yı hiç sevmem çok sıkıntı yaşadım o firma ile
    5-10bin liralık alış verişim vardır geçmişte ama artık alışveriş yapmıyorum ordan.
    3 kuruş pahalı olsun varsın hizlial ve diğerlerinden almış olayım diyorum artık.
  • benim merak ettiğim bunun wireless özelliği mesala ben pc de bir internet sayfasından izlemek istediğim bir filmi bu cihazla nasıl izlerim direk tv ekranında bilgisayarı kullanmadan istediğim gibi wireless özelliği sayesinde direk modemden sayfalar arası dolaşarak istediğim sitede film arayıp izleyebiliyor muyum yani interneti sınırlımı,bu wireless ı kullananlar açıklarsa sevinirim yani pc de internet kullanımı gibi bende tv de internet kullanabilecek miyim? teşekkürler
  • Hayır kullanamazsın (farklı programlar belki vardır ama programlar çok çok vasat). Bunun interneti sadece youtube vb sitelere girme ve torrent indirme işine yarıyor öyle her aklına gelen siteye giremiyorsun.
    Özellik sanırım var ama çok vasat
  • merhaba arkadaşlar,
    cihazı 1 hafta önce aldım.ama kayıt yapamıyorum.av in kısmından kompozit olarak bağladım.av out kısmından kompozit olarak tv ye bağladım.görüntü geldi.ana menüsünden ilk seçeneği seçince görüntü geliyor ama "rec" ve "timeshift" tuşlarından birine bastığımda "seçilemez" anlamında bir simge çıkıyor.nasıl kayıt yapabilirim? dahili disk takılı ve 2.03 fw yüklü cihazımda.

-------------------------------------------------------------------------

Düzeltme: Yukarıda anlattıklarımı denerken, dahili HDD, sebebini anlayamadığım bir şekilde devre dışı kalmış.cihazı açıp kapatmama rağmen görmedi.en sonunda diski söküp takınca gördü nihayet.bu defa da "rec" tuşuna basınca kayıt yapmaya başladı.sanırım 30-60-90 dk..... şeklinde seçebiliyoruz kayıt süresini,ama kayıt başlayınca nasıl durduracağımı bulamadım.menüden çıkınca duruyor sadece.time shift özelliği bir kere çalıştı.onda da "hazırlanıyor" yazısı çıktı.biraz bekledim,meğer cihaz donmuş.kapatıp açınca kayıt yapabidim ama timeshift özelliği hiç çalışmamaya başladı.zamanlama kaydı ise, ne ayar yaparsam yapayım "geçersiz saat/tarih" hatası verip duruyor.

deneyipte timeshift yapmayı veya kayıt durdurmayı yapabilen varsa yardımcı olabilirmi acaba.

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomz -- 4 Şubat 2012; 0:54:37 >

• Kumandadaki stop tuşuna basınca kayıt yapmayı durduruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippotang -- 4 Şubat 2012; 2:38:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venomz

merhaba arkadaşlar,
    cihazı 1 hafta önce aldım.ama kayıt yapamıyorum.av in kısmından kompozit olarak bağladım.av out kısmından kompozit olarak tv ye bağladım.görüntü geldi.ana menüsünden ilk seçeneği seçince görüntü geliyor ama "rec" ve "timeshift" tuşlarından birine bastığımda "seçilemez" anlamında bir simge çıkıyor.nasıl kayıt yapabilirim? dahili disk takılı ve 2.03 fw yüklü cihazımda.

Düzeltme: Yukarıda anlattıklarımı denerken, dahili HDD, sebebini anlayamadığım bir şekilde devre dışı kalmış.cihazı açıp kapatmama rağmen görmedi.en sonunda diski söküp takınca gördü nihayet.bu defa da "rec" tuşuna basınca kayıt yapmaya başladı.sanırım 30-60-90 dk..... şeklinde seçebiliyoruz kayıt süresini,ama kayıt başlayınca nasıl durduracağımı bulamadım.menüden çıkınca duruyor sadece.time shift özelliği bir kere çalıştı.onda da "hazırlanıyor" yazısı çıktı.biraz bekledim,meğer cihaz donmuş.kapatıp açınca kayıt yapabidim ama timeshift özelliği hiç çalışmamaya başladı.zamanlama kaydı ise, ne ayar yaparsam yapayım "geçersiz saat/tarih" hatası verip duruyor.

deneyipte timeshift yapmayı veya kayıt durdurmayı yapabilen varsa yardımcı olabilirmi acaba.

teşekkür ederim.

Bu kadar yazılan şikayetleri okumadıysan, kusura bakma, darılma, gücenme ama kendin kaşınmışsın. İade et, paranı kurtar. Hiç zaman kaybetme.

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

merhaba arkadaşlar,

teşekkür ederim.

Bu kadar yazılan şikayetleri okumadıysan, kusura bakma, darılma, gücenme ama kendin kaşınmışsın. İade et, paranı kurtar. Hiç zaman kaybetme.

alınmadım, çünkü bu konuyu görmeden önce almıştım.epey eksikleri varmış meğerse.Artı firma iade etmeye çalışayım bari.teşekkürler cevap için.

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar,

teşekkür ederim.

alınmadım, çünkü bu konuyu görmeden önce almıştım.epey eksikleri varmış meğerse.Artı firma iade etmeye çalışayım bari.teşekkürler cevap için.

Evet, evet. Bu, yapabileceğin en iyi şey olur. İade et ve kurtul. Timeshift bende de çalışmıyor. Sadece, dolambaçlı bir yol olarak, TV izlerken MENU tuşuna basarsan, küçük bir pencere açılıyor. Oradan Timeshift'i aktive edersen çalışıyor. E o zaman o tuşu niye koymuşlar oraya? Bu konuyu defalarca forumlarında dile getirdim. Kıllarını kıpırdatmadılar.

• quote:

Evet, evet. Bu, yapabileceğin en iyi şey olur. İade et ve kurtul. Timeshift bende de çalışmıyor. Sadece, dolambaçlı bir yol olarak, TV izlerken MENU tuşuna basarsan, küçük bir pencere açılıyor. Oradan Timeshift'i aktive edersen çalışıyor. E o zaman o tuşu niye koymuşlar oraya? Bu konuyu defalarca forumlarında dile getirdim. Kıllarını kıpırdatmadılar.

Forumlarıda kapalı.Açıkcası bu ürün bana hediye mahiyetinde geldi.netten siparişini ben verdim.Dolaysıyla falaz araştırma şansım olmamıştı.Ama burada yazılanlardan sonra ve sizin kişisel tecrübeleriniz sonucunda iade etmek en mantıklısı.Umarım hepsiburada işi fazla zorlaştırmaz.
  • Arkadaşlar Dark Media Mania 2'yi baya bi kafaya taktım. Record Mania 2'de çok fazla sorun ile karşılaşılıyor anladığım kadarıyla.. Media Mania alsam pişman olurmuyum?
    Şuanda en alınacak cihaz Media Mania 2 gibi gözüküyor.

Sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım yada karşılaşırmıyım??

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar Dark Media Mania 2'yi baya bi kafaya taktım. Record Mania 2'de çok fazla sorun ile karşılaşılıyor anladığım kadarıyla.. Media Mania alsam pişman olurmuyum?
    Şuanda en alınacak cihaz Media Mania 2 gibi gözüküyor.

Sizce ne gibi sorunlarla karşılaşırım yada karşılaşırmıyım??

Teşekkürler...

Mesele sorunlarla karşılaşmak değil. Her üründe insan sorunlarla karşılaşabilir. Mesele, sorunla karşılaştığında Akortek'ten destek alabilecek misin? Kişisel tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki "hayır, alamazsın". Ben ürünü satarım, parayı cebime koyarım, tüketici n'aparsa yapsın anlayışındaki bir firma varsa karşında destek beklemek hayalcilik olur. Sen sen ol, paranı nereye harcadığına dikkat et. Son pişmanlık fayda etmez. Sadece oynatıcı alacaksan Philips vs. gibi büyük markaların ürünlerine bak. En azından muhattap bulursun karşında.

• Valla açıkcası şuan kullandığım ICYBOX'da da destek yoktu. HDD'i otomatik kapatma seçeneğini bir türlü koyamadılar firmware'e. Birde son firmware sanırım 2-3 sene önce çıktı. Artık destek de kesildi o cihazdan.

Philips gibi "büyük" bir markayı, adamlar para verse bile almam.. philips ile ilgili ne aldıysam şimdiye kadar pişman oldum.. basit bir masaüstü saat'ini yapmaktan aciz bir firma. Telsizli ev telefonum da Philips. O da ayrı bir şenlik.. Philips defteri benim için kesinlikle kapanmış ve mühürlüdür.. neyse bu başka bir konuda tartışılacak birşey..

Destek haricinde ne yaşarım bu dark ile?? Media Mania ile Record MAnia arasında fark varmıdır?

Konuyu okudum ama anlayamadım, kimisi çok memnun, kimisi de hiç memnun değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Valla açıkcası şuan kullandığım ICYBOX'da da destek yoktu. HDD'i otomatik kapatma seçeneğini bir türlü koyamadılar firmware'e. Birde son firmware sanırım 2-3 sene önce çıktı. Artık destek de kesildi o cihazdan.

Philips gibi "büyük" bir markayı, adamlar para verse bile almam.. philips ile ilgili ne aldıysam şimdiye kadar pişman oldum.. basit bir masaüstü saat'ini yapmaktan aciz bir firma. Telsizli ev telefonum da Philips. O da ayrı bir şenlik.. Philips defteri benim için kesinlikle kapanmış ve mühürlüdür.. neyse bu başka bir konuda tartışılacak birşey..

Destek haricinde ne yaşarım bu dark ile?? Media Mania ile Record MAnia arasında fark varmıdır?

Konuyu okudum ama anlayamadım, kimisi çok memnun, kimisi de hiç memnun değil..

Ben ise Philips bir marka cihazın bozulduğuna şahit olmadım. (Kulaklık kablosunda temassızlık gibi minik şeyler istisna). 41 yaşındayım. CD'li kasetçalarım 1992'de alındı. Hala canavar gibi çalışıyor. Uzun yıllardır kullandığım birçok ürünüm var. Cep telefonum bile Philips. O ilgisiz dediğiniz firmaya email atıp yeni bataryaya ihtiyacım olduğunu söyleyince bana orijinal bataryayı bedelsiz gönderdiler!

Servis ile derdinizi çözemezseniz Philips ile direkt iletişime geçip münasip bir dille sorununuzu anlatacaksınız. Müşterinin sorunu ile ilgilendiklerini göreceksiniz.

Yukarıda bahsettiğim kulaklığın kablosu bozulunca servis "bedel karşılığı tamirini yaparız" dedi. Ben de durumu Philips'e anlattım tatlı bir dille. Sonuç: Servisin ücretli yaparım dediği onarım, bedelsiz gerçekleştirildi.

Ama macerayı seviyorsanız buyurun, Dark orada. Media Player'larının nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ama eminim ürün ve servisleri Philips'ten daha iyidir.

• Dark iyidir ama Philips daha iyidir

Lektem abi nin benden daha çok tecrübesi var, Türkiye de yaşıyoruz, satış sonrası destek beklemek, heleki Akortek gibi firmalardan beklemek çöl de su talep etmek gibi bişey.
    Record mania evet sıkıntıları olan bir cihaz.
    Ben hiç kayıt özelliğini kullanmadım.
    Torrent in vasat olduğunu gördüm bir daha kullanmadım.
    Onun dışında istediğim herşeyi sıkıntısız yaptı.

Daha önce egreat kullanıyordum, onda kayıt yoktu. torrent vardı aynen dark daki gibi 5 para etmez çalışıyordu.
    Bu malların hepsi Çin malı sadece etiketleri değişiyor, +/- 2 özellik ekleyip işte bu yeni ahmet, bu yeni mehmet diye piyasaya çıkıyor.

Bu fiyatlar dahilinde sıkıntısız cihaz yok gibi bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Dark iyidir ama Philips daha iyidir

Lektem abi nin benden daha çok tecrübesi var, Türkiye de yaşıyoruz, satış sonrası destek beklemek, heleki Akortek gibi firmalardan beklemek çöl de su talep etmek gibi bişey.
    Record mania evet sıkıntıları olan bir cihaz.
    Ben hiç kayıt özelliğini kullanmadım.
    Torrent in vasat olduğunu gördüm bir daha kullanmadım.
    Onun dışında istediğim herşeyi sıkıntısız yaptı.

Daha önce egreat kullanıyordum, onda kayıt yoktu. torrent vardı aynen dark daki gibi 5 para etmez çalışıyordu.
    Bu malların hepsi Çin malı sadece etiketleri değişiyor, +/- 2 özellik ekleyip işte bu yeni ahmet, bu yeni mehmet diye piyasaya çıkıyor.

Bu fiyatlar dahilinde sıkıntısız cihaz yok gibi bişey.

Keşke Akortek ve benzerleri, ürünlerini geliştirmeye önem verseler, aksaklıklarını gidermeye çalışsalar, samimiyetle çabaladıklarını gösterselerdi. Göstermediler. Ürün ilk geldiğinde Timeshift özelliği çalışıyordu mesela. Firmware'leri yükledikçe bu özellik kayboldu. Demek ki yazılımsal bir şey. Ben bunu yaz aylarında forumlarında yazdım, dile getirdim. Şubat'tayız, değil mi? Ama bir gelişme olmadı. Forumu da kapattılar.

Çin'den gelen bu ürünler, eminim 10-20 dolardan daha maliyetli değildir. Bizzat US Robotics Türkiye temsilcisi Yosi Rafael bana "bizim en pahalı modemlerimizin bize maliyeti 10 dolar" demişti. Oradan tahmin edebiliyorum. Peki bu ürünü Akortek bize 300-400 TL'ye satıyorsa, bizim destek beklemek hakkımız mı, değil mi?

Akortek'ten ürün almak, karanlığa kurşun sıkmak gibi. Kurşunun kuşa mı geleceği yoksa karavana mı gideceği tamamen şansa kalmış.

Ürün alırken, en azından, iade edebileceğiniz yerlerden alın ki bir şansınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 6 Şubat 2012; 14:26:41 >

• Modem çok basit bişey, 10$ a mal ediliyor olabilirde bu ürünün Akortek e maliyeti 50-100$ civarıdır (ürün parası + TR ye getirme ücreti)
    100$ a bir ürünü getirse, onu 2 katına satmazsa o adam zaten para kazanamaz.

Ticaret farklı bişey. Para kazanmak için hertülü dalavereyi yapmak lazım.
  • Darktan ağzı yanmış birisi olarak uzak durun derim, destek falan da yok hepsi palavra, 2 yıl önce mini mania aldık altyazı problemi halen devam ediyor, incecik okunmayan bir alt yazı, yeni yazılım çıkacak denildi, çıkan her yazılım başka bir çok problemi beraberinde getirdi, forumda yüzlerce konu açılmıştı herkeste torrent indirme ve alt yazı şikayeti vardı, ee no oldu tak sepeti koluna herkes yoluna oldu, bizim gibi mağdur olan kişilerde işte böyle forumda yaşadıklarını anlatır, bundan daha doğal bir şey olamaz, kimseye tavsiye etmiyorum,
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.