Hiçbir şey anlatmayıp söylememesi zorluk değil aksine olması gereken şey. Şunu yap, bunu yap, şuraya git, şunu öldür diyen oyunları biz oynamıyoruz aslında. Oyun kendi kendini oynuyor. Alışmışız oyunların mala anlatır gibi hazırlanmış tutoriallarına, mekaniklerine. Souls'u zevkli ve doyumsuz kılan büyüyü yaratan etken, senin o yakındığın keşif ve yapılan şeyleri evet bunu ben yapıyorum hissini oyuncuya vermiş olmasından kaynaklanıyor aslında. Zorlu bir bossu geçmek için tuşlara abanmayıp emek vermek gerekiyor Souls oyunlarında. Büyüyü yaratan etmen bu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 3 Aralık 2020; 23:12:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dark Souls çok mu zor ? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-386561231Hiçbir şey anlatmayıp söylememesi zorluk değil aksine olması gereken şey. Şunu yap, bunu yap, şuraya git, şunu öldür diyen oyunları biz oynamıyoruz aslında. Oyun kendi kendini oynuyor. Alışmışız oyunların mala anlatır gibi hazırlanmış tutoriallarına, mekaniklerine. Souls'u zevkli ve doyumsuz kılan büyüyü yaratan etken, senin o yakındığın keşif ve yapılan şeyleri evet bunu ben yapıyorum hissini oyuncuya vermiş olmasından kaynaklanıyor aslında. Zorlu bir bossu geçmek için tuşlara abanmayıp emek vermek gerekiyor Souls oyunlarında. Büyüyü yaratan etmen bu.
Alıntıları Gösterİyi de hocam.Dark Souls (1-2-3) serisinin combat sistemini anlatmıyor ki.Hikayeyi çoğu kişi anca internetten öğreniyor.Ben oyunu COD gibi tutorial koysunlar demiyorum ki.Bana göre oyuncuya en iyi şekilde hem hikayesini anlatan.Hemde combat dinamiğini anlatan oyun, Sekiro'dur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Xaerkİyi de hocam.Dark Souls (1-2-3) serisinin combat sistemini anlatmıyor ki.Hikayeyi çoğu kişi anca internetten öğreniyor.Ben oyunu COD gibi tutorial koysunlar demiyorum ki.Bana göre oyuncuya en iyi şekilde hem hikayesini anlatan.Hemde combat dinamiğini anlatan oyun, Sekiro'dur.
Alıntıları GösterSouls oyunlarının hikaye anlatmasına ihtiyacı yok hocam. Aslına bakarsan Souls oyunlarının bir hikayesi bile yok. Souls oyunlarında anlatılan şey bir lore aslında. Bu lore ise oyuncuya amaç vermek amacıyla oyuna entegre edilmiş bir yan ürün sadece. Yani oyuncu üzerinde yapılan şeylerin bir amacı var ilüzyonu yaratmak, oyuncuya bu evrende bir yerim ve motivasyonum var hissini aşılamak. Souls oyunlarını iyi ya da kötü başlıkları altında değerlendirebileceğimiz tek etken gameplayde yatıyor ki gameplay konusunda zirveye oynayan bir oyun serisi bu. Souls-like diye bir genre bu nedenden ötürü var. Uzun lafın kısası, şu gezegende yaşayan hiç kimse bir Souls oyununu hikayesi için oynamaz, oynamamalı. Oynuyorsa da yanlış oyunu oynuyor diyebiliriz. Binaenaleyh bu oyunlarda hikayeyi öğrenmeye, anlamaya pek ihtiyaç yok dersem yanlış bir şey söylememiş olurum diye düşünüyorum. Bu oyunları yanlış beklentilerle oynuyorsunuz kısacası.
Sekiro'yu Souls serisinin içerisine dahil edemeyiz. Çünkü Sekiro'nun oynanış mekaniklerinin ve hikaye anlatım tarzının Souls oyunlarıyla bir alakası yok. Daha farklı kafada bir oyun. Bloodborne ise Souls kategorisine dahil edilebilir bir oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 4 Aralık 2020; 2:6:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar Dark Souls Serisine hic başlamamiştim.. 2 hafta önce Dark Soul Remasterd ile seriye giriş yaptim..
Bu oyunu 1 kere bitirmeyen , oyunun işleyişini asla ögrenemezmiş onu anladim:)
An iyibariyle oyunu bitirdim.. Elbette youtubeden destek alarak .. cok zor oldu cok zorladi beni :) Sabirla oynayarak bitirdim.
Dark soul oynayacak arkadaşlar 1. seriyi kesinlikle oynamadan gecmeyin derim kolay gele :)
-
Dark Souls zor ama oyunun bu kadar sevilmesi zor olması zaten. Kendine has bir özelliği var ve bu onu diğer oyunlardan ayırıyor. Karakteri geliştirmek, item toplamak, adım başı tehlike dolu dolan harika atmosfere sahip mekanlarda keşif yapıp gezmek. İlk başta bir bölgeye girersin devamlı ölürsün ama karakteri geliştirip düşmanların hareketlerini ezberleyince o bölgeyi artık gözü kapalı temizlemeye başlarsın. Zorlandıktan sonra bossları kesmenin verdiği haz. Güçlü silahlar keşfedip silahı geliştirip gücünün elinde olduğunu hissetmek. İstediğin kıyafeti ve silahı kullanmak. Harika boss ve mekan tasarımlarına sahip eden eşsiz müzikler. Ds1'i bitirmiştim ama opsiyonel bossları kesmemiştim şimdi her yeri yalayıp yutarak bitirmek üzereyim. DS1'in gelmiş geçmiş en iyi olduğunu düşünüyorum kesinlike epik bir oyun. Bu oyunda ölmeyi seveceksin yoksa işin zor.
-
Hocam bu oyun bilgi gerektiriyormuş yetenekten ziyade.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Omisis046Hocam bu oyun bilgi gerektiriyormuş yetenekten ziyade.
Bilgiden ziyade pratik. Deneyip yanılma istiyor. Sabırsız insanlar uzak durmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
souls serisi zorluk sıralamasını yazar mısınız
-
İlk oynadığın zordur denir genelde hocam. Bana sorarsan ilki en zordu bonfirelar filan çok aralıklıydı. -
Sekiro Shadows Die Twice
Demon Souls
Bloodborne
Dark Souls
Dark Souls 3
Dark Souls 2
Benim zorluk sıralamam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X