Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.2 resmi güncellemesi ile 3 tuş problemi çözülen var mı???
  • merhaba ben spdrmn'in söylediği yöntemle regedit üzerinden parametreleri değiştirip kies ile bir güncelleme yaptım. ancak 2.1 eclair update1 sürümüne güncelledi. 2.2 froyo güncellemesi görünmüyor. market açık, 3 tuş sorunu yok, başta da yoktu zaten. daha sonra lag fix yaptım, superuser kurdum marketten froyo kurmak için onları silerek yine denedim ancak bu sürüm güncelleştirilemez gibi bir uyarıyla karşılaştım. kies registry patcher ile parametreleri değiştirerek de denedim yine olmadı. 2.2 olmadığı için flash programı kuramıyorum ve bazı uygulamaları da çalıştıramıyorum. acaba ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B3BF5D12 -- 30 Kasım 2010; 11:28:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: absedo

merhaba ben spdrmn'in söylediği yöntemle regedit üzerinden parametreleri değiştirip kies ile bir güncelleme yaptım. ancak 2.1 eclair update1 sürümüne güncelledi. 2.2 froyo güncellemesi görünmüyor. market açık, 3 tuş sorunu yok, başta da yoktu zaten. daha sonra lag fix yaptım, superuser kurdum marketten froyo kurmak için onları silerek yine denedim ancak bu sürüm güncelleştirilemez gibi bir uyarıyla karşılaştım. kies registry patcher ile parametreleri değiştirerek de denedim yine olmadı. 2.2 olmadığı için flash programı kuramıyorum ve bazı uygulamaları da çalıştıramıyorum. acaba ne yapmalıyım?

Kullandığınız Rom'un sürümü yazdığınız gibi "2.1 eclair update1" veya "2.2 froyo" değildir. Bunlar genel isimlerdir. *#1234# yaptığınızda kurulu bulunan Rom'unuzun PDA, Phone yani Modem ve CSC sürümleri ekrana gelir. Rom sürümleriniz bunlardır. KIES'ten güncelleme yaparken acaba telefon Rom'unu mu güncellediniz yoksa KIES'imi? Buna dikkat ettinizmi? 2.1 sürümlerine güncelleme yapmıyor diye biliyorum.
    Froyo'ya geçmek için JPC,JPH,JPK,JP6,JPM,JPO,JPA v.b. romlar yüklemeniz gerekiyor. Rom'ların çıkış tarihleriyle birlikte tüm sürümlerine samfirmware veya cepking sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu rom'lar ODIN ile yüklenirler. KIES, telefonunuzda bulunan sürüme ve telefonunuzun koduna bağlı olarak güncelleştirme yapmaktadır. Bu yüzden Türkiye'den yapılan güncelleştirmelerde illegal yöntemler kullanıldığından problemler yaşanmaktadır. KIES'ten nasıl yükleme yapılacağı ile ilgili çok net ve anlaşılır görsel anlatımlar yapılmıştır. Yapmanız gereken önce okumak sonra uygulamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 30 Kasım 2010; 15:16:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: absedo

merhaba ben spdrmn'in söylediği yöntemle regedit üzerinden parametreleri değiştirip kies ile bir güncelleme yaptım. ancak 2.1 eclair update1 sürümüne güncelledi. 2.2 froyo güncellemesi görünmüyor. market açık, 3 tuş sorunu yok, başta da yoktu zaten. daha sonra lag fix yaptım, superuser kurdum marketten froyo kurmak için onları silerek yine denedim ancak bu sürüm güncelleştirilemez gibi bir uyarıyla karşılaştım. kies registry patcher ile parametreleri değiştirerek de denedim yine olmadı. 2.2 olmadığı için flash programı kuramıyorum ve bazı uygulamaları da çalıştıramıyorum. acaba ne yapmalıyım?

Merhaba,
    Kusura bakmayın gerçekten... Ben yaptığımda ayrıntılı açıkladığım yöntem çok güzel işliyordu ancak bazı değişiklikler olmuş olabilir sonradan... Sürekli update edemiyorum konuyu..

Eğer 3 tuş sorununuz yoksa, aşağıdaki link'te anlatılan şekilde ODIN ile flaşlıyabilirsiniz istediğiniz sürümü. Burada bilmeniz gereken şu : Odin ile yazılımı güncellediğinizde telefonunuz sıfırlanır. Yani rehber dahil önemli olan her datanızı işlemden önce yedekleyin.

http://www.cepking.com/forum/samsung-galaxys-i9000-yazilim-yuklemeflash-t144.0.html

• Resmi 2.2 guncellemesinden sonra donma ve takilmalar yasamaya basladim. Benzer sorun yasayan var mi. Cozumu var.midir yoksa 2.1 e geri donulebilir mi? Tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurser

Resmi 2.2 guncellemesinden sonra donma ve takilmalar yasamaya basladim. Benzer sorun yasayan var mi. Cozumu var.midir yoksa 2.1 e geri donulebilir mi? Tesekkurler.

Her yeni rom yüklemesinde telefonda bir sürü artıklar kalmakta ve bu da telefonun yavaşlamasına ve titremelere sebep olmaktadır. Bu yüzden aşağıdaki adımları yapmanızı tavsiye ediyorum. Tabi tüm uygulama ve dosyalarınızın yedeğini almanız gerektiğini hatırlatmam gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

1.
    Menü
    Ayarlar
    SD kart ve telefon saklama alanı
    Dahili SD kart
    SD kartı biçimlendir.

2.
    Menü
    Ayarlar
    Gizlilik
    Fabrika ayarlarına sıfırla

3.
    Recovery Mod'a gir
    Eğer <3e>recovery ise önce Format internal sd-card daha sonra aşağıdakiler
    Wipe cache partition
    Wipe data/factory reset

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

Merhabalar,

Galaxy S ile ilgili şahsi fikirlerimi ayrı bir başlık altında paylaşmak istedim. 3 yıl Iphone 2G kullandım. 3G ve 3GS benim için yeterli bir upgrade değildi, bu yüzden değiştirmeye gerek görmemiştim. Ancak yeni nesil telefonların sunduğu yüksek çözünürlüklü ekran bana upgrade zamanının geldiğini anımsattı.

Sizleri bilemem ama ben işe gidip gelirken yada günü herhangi bir anında internette dolaşmayı seviyorum. Bu yüzden sahip olduğum telefonun surf yaparken sunacağı rahatlık benim için çok önemliydi. SGS 4" harika ekranı ile internette eşsiz bir rahatlık sağlıyor. Ben şahsen çok memnunum. Multi touch sorunsuz çalışıyor...

Yaklaşık 2-3 ay araştırdım. N1 , Desire , HD2 arasında gidip geldim. En sonunda Iphone 4 ve Galaxy S'i bekleme kararı aldım. Her iki telefon zaten birbirine rakip olarak çıktı. Iphone 4 korkunç reklam ve geleneksel başarısının devamı olurak rekor satış rakamlarına ulaşsa da bence Galaxy S en az onun kadar etkileyici bir cihaz. Ben seçimimi SGS den yana yaptım.

Bana göre iphone 4 ile karşılaştırıldığında artıları;

- 4" Super amoled ekran : Arkadaşlar kaliteyi ancak gözlerinizle görünce anlayabilirsiniz. Bir ekranın kalitesini siyah rengi ne kadar doğru gösterdiği belirler. Bu ekranda siyah adeta uzayın derinliklerini andırıyor. Kesinlikle görmeniz gerek...
    - Plug & Play : usb'den istediğiniz bilgisayara bağlayıp memory stick gibi kullanabilmeniz. Mesela mp3'leri istediğiniz klasöre atıyorsunuz, media player otomatik alıyor. İsterseniz 5 ayrı klasöre atın hiç sorun değil. 3 yıl iphone kullandıktan sonra bana ilaç gibi geldi :)
    - Android işletim sistemi : App olarak bakıldığında appstore'un çok gerisinde. Sadece uygulama sayısı olarak düşünmemek gerek. Uygulamaların kalitesi de appstore da çok üst düzey. Örneğin android'de oynanabilecek çok fazla 'güzel oyun' yok ama appstore da belki 500 adet üst düzey oyun bulabilirsiniz. Fakat ben android işletim sisteminin 1 sene içinde appstore hem kalite hem adet olarak geçeceğini düşünüyorum.

Yukarıdaki 3 özellik beni Galaxy S almaya itti. Tabiiki iphone 4 de güzel cihaz. Ama SGS'ye göre üstünlükleri benim için çok önemli değil. Örneğin RETINA ekran tamam güzel ama ben ekranda kontrast ve renklerin gerçekçiliğine daha çok önem veririm. Bu açılardan S.AMOLED daha üstün. Bundan başka iphone 4 tasarım ve işçilik olarak SGS'den çok daha güzel. Anten sıkıntısını biliyorsunuz, bundan başka kameranın da sarımtrak fotoğraflar çekmesi sorunu var. Youtube bir sürü test var, aynı kareyi hem iphone 4 hem SGS ile çekiyorlar. Bana göre SGS'nin çektiği fotoğraflar daha güzel. Tüm bunlarla beraber iphone 4 fiyat olarak da SGS'nin neredeyse iki katı şu an türkiyede...

GALAXY S FROYO GÜNCELLEME :

Odin üzerinden de yapabiliyoruz ama en kolay ve risksiz yöntem aşağıda anlatıldığı gibi KIES üzerinden güncellemek.
    En garantisi de bunu Windows Vista 32 bit sürüm ile gerçekleştirmek. KIES'in hangi versiyonunu kullandığınızın bir önemi yok.

Şu an Kuzey amerika ülkelerinde resmi güncelleme yayınlandığı için regedit üzerinden ayar yapıp sanki oralardaymışız gibi samsung'u kandırıyoruz :)

-Öncelikle eğer daha evvel lagfix yaptıysak bunu kaldırmamız gerek. Bunun dışında hangi versiyon kullandığımızın bir önemi yok.
    -Telefonu "kies modunda" usb'den bağlıyoruz.
    -Kies'i çalıştırıyoruz ve telefonu görene kadar bekliyoruz.
    -Şimdi güncelle dediğimizde "en son sürümü kullanıyorsunuz" gibi bir mesaj veriyor olmalı. Bunun sebebi türkiyede olmamız işte...
    -Başlat-->Donaltılar-->Çalıştır seçip REGEDIT yazıyoruz.
    -Burada soldaki listeden HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Samsung -> Kies -> DeviceDB altına giriyoruz.
    -DeviceDB altına girdiğimizde birkaç tane library çıkacak. Muhtelemelen 1, 2 , 3 , vs sayılardan oluşuyor. Bende mesela sadece 1 ve 2 vardı ama bazı bilgisayarlarda daha fazla seçenek çıkıyor. Burda yapmamız gereken herbirine tıklayıp sağda çıkan listede telefon bilgilerimiz olup olmadığına bakmak. Bende 1'in altında idi bütün bilgiler. Aradığımız "ad"lar sırasıyla SoftwareRevision , ProductCode ve HIDSWVER.
    -Yukarıdakileri bulup, her birine sağ tıklayıp, değiştir diyoruz ve aşağıdakileri yazıyoruz.
    SoftwareRevision --> I9000XXJF3/I9000SWC/I9000XXJF3/I9000XXJF3
    ProductCode --> GT-I9000HKDXEE"
    HIDSWVER --> I9000XXJF3/I9000SWC/I9000XXJF3/I9000XXJF3

-Bu değişiklikleri yapınca KIES bizi Norveçli sanacak :) Update'e bastığınızda güncellemeyi bulacak.
    -Devamında önce dosyaları indiriyor, daha sonra kurulumu yapıyor. Bu işlem internet bağlantı hızınıza ve samsung sunucularının yoğunluğuna göre 30dk ile 3 saat arasında sürebiliyor. Bende 1 saat sürdü. Kurulum sırasında ben bilgisayarı hdmi ile lcd'ye bağlayıp 1080P mkv film izledim. Yani illa kurulum sırasında bilgisayar kullanılmayacak diye birşey yok. Sadece telefonun usb bağlantısı asla kesilmemeli.
    -Bu yöntemle güncellediğinizde hiçbir ayarınız silinmiyor. Market, rehberiniz, wifi ayarları, kurulu programlarınız, Edge-3G ayarlarınız, vs herşey yerli yerinde duruyor. Sadece masaüstü sıfırlanıyor, onu da tekrar düzenlemek kolay.

GALAXY S FROYO için ROOT işlemi :

- Burdan gerekli programı indiriyoruz -->http://www.4shared.com/file/0k1jPfFu/SuperOneClickv14.html

- Ayarlar -> uygulamalar -> gelişim -> USB hata ayıklama modunu aktif hale getiriyoruz telefonda.
    - Telefonu "yığın bellek" modunda bilgisayara bağlıyoruz.
    - İndirdiğimiz zip dosyasını açıyoruz, SuperOneClick.exe çalıştırıyoruz. ROOT butonuna basıyoruz, bekliyoruz...
    - Yaklaşık 1 dakika içinde işlem tamamlanıyor.
    - Superuser uygulamasını menude gördüyseniz onlay bitmiştir :)

GALAXY S FROYO için LAGFIX :

- Markete girin, "RYANZA's OCLF 2.0" uygulamasını kurun.
    - One Click Lag Fix app oluşacak, bunu çalıştırın.
    - EXT2 seçip, hiçbir ayara dokunmadan kurulum yapın.
    - Daha sonra V2.2+ seçip, gene aynen kurulum yapın.
    - Bu 2 kurulum toplam 5dk kadar sürüyor. Sonra telefon kapanıp açılıyor ve işlem tamam.

Froyo kurup, root+lagfix yapınca telefonun performansındaki artışı bariz hissedeceksiniz.

Bunun dışında;
    - daha güzel, rengarenk menuler,
    - %100 flash destekli internet keyfi,
    - Copy-Paste kolaylığı
    - MP4 video kaydı
    - Stereo FM desteği (daha önce mono idi)
    - Daha Stabil ve hızlı GPS ve şu an aklıma gelmeyen pek çok yenilik var.

SUPERONECLICKv14 İLE trojan GELİYOR. BİLGİNE...BENDE KASPERSKY VAR, PROG. INDIRDİĞİM ANDA HEMEN UYARI VERDİ. 7ZG PROGRAMI (ZİP İÇİNDEKİ) TROJAN DİYOR. BİLGİLERİNİZE.....

• işe yaradı, çok teşekkürler.

quote:

quote:

Resmi 2.2 guncellemesinden sonra donma ve takilmalar yasamaya basladim. Benzer sorun yasayan var mi. Cozumu var.midir yoksa 2.1 e geri donulebilir mi? Tesekkurler.

Her yeni rom yüklemesinde telefonda bir sürü artıklar kalmakta ve bu da telefonun yavaşlamasına ve titremelere sebep olmaktadır. Bu yüzden aşağıdaki adımları yapmanızı tavsiye ediyorum. Tabi tüm uygulama ve dosyalarınızın yedeğini almanız gerektiğini hatırlatmam gerekiyor.

quote:

1.
    Menü
    Ayarlar
    SD kart ve telefon saklama alanı
    Dahili SD kart
    SD kartı biçimlendir.

2.
    Menü
    Ayarlar
    Gizlilik
    Fabrika ayarlarına sıfırla

3.
    Recovery Mod'a gir
    Eğer <3e>recovery ise önce Format internal sd-card daha sonra aşağıdakiler
    Wipe cache partition
    Wipe data/factory reset

• quote:

Orijinalden alıntı: cbuddy

SUPERONECLICKv14 İLE trojan GELİYOR. BİLGİNE...BENDE KASPERSKY VAR, PROG. INDIRDİĞİM ANDA HEMEN UYARI VERDİ. 7ZG PROGRAMI (ZİP İÇİNDEKİ) TROJAN DİYOR. BİLGİLERİNİZE.....

Merhaba
    Uyarı için teşekkürler.
    Bazı programcıklar illegal işler yaptıkları için TROJAN muamelesi görebiliyorlar. Bunun gibi birşey olduğunu düşünüyorum Kaspersky'nin verdiği uyarının.. Nasıl emin olabiliyorsun dersen, ben uzun süredir ana konuda anlattığım şekilde kurduğum FROYO ile kullanıyorum telefonu ve en ufak bir virüs emaresine rastlamadım.

tşk
  • telefonu dün aldım
    kies ile sorunsuz bulma ve 2.2 yükleme oldu
    pda jvjpf
    phone jxjpd
    csc trcjp7
    build info : 2010.11

avea da telefon ayarlarını almak istediğimde model tanınmıyor diyor
    türkcellden kurtula umudu varmı ?
    gps bağlanmada çok uzuyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbuddy

- Burdan gerekli programı indiriyoruz -->http://www.4shared.com/file/0k1jPfFu/SuperOneClickv14.html

Yukardaki linkteki superoneclick'ten bahsediyorsanız dün indirdim ve içinde 7ZG diye birşey göremedim. Avira Ve Symantec Endpoint Security ile herhangi bir uyarı da vermedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkk1971

telefonu dün aldım
    kies ile sorunsuz bulma ve 2.2 yükleme oldu
    pda jvjpf
    phone jxjpd
    csc trcjp7
    build info : 2010.11

avea da telefon ayarlarını almak istediğimde model tanınmıyor diyor
    türkcellden kurtula umudu varmı ?
    gps bağlanmada çok uzuyor ?

Daha önceki mesajınızda da yazdım. Lütfen her konuya aynı mesajları yazmayalım artık. Her konuya nasıl yazalım? Üzerinize alınmayın, bunu yapan o kadar çok kişi varki.

Siz de herkesin yaptığı gibi JPO rom yükleyeceksiniz.
  • Bişey sorucam arkadaşlar ben galaxys hd film atmaya çalışıyorum hafıza kartım boş olmasına rağmen boyutu çok büyüktür diyo atacağım film mesela 5.0 gb kartımda 7 gb boş alan var kabul etmiyor fikri olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Velociraptorrr

Bişey sorucam arkadaşlar ben galaxys hd film atmaya çalışıyorum hafıza kartım boş olmasına rağmen boyutu çok büyüktür diyo atacağım film mesela 5.0 gb kartımda 7 gb boş alan var kabul etmiyor fikri olan var mı

4GB'tan büyük dosyaları atamazsınız. Dosya yapısı kabul etmez. NTFS Değil çünkü. İsterse 1TB boş yeriniz olsun.
  • 2.2 resmi sürümünü yükledikten sonra 3 tuş sorununu forum sayesinde hallettim. root için Galaxy S I9000 One Click Root programını indirip tarif edildiği gibi yaptım. fakat;

apply: sdcard:update.zip tıkladığımda recovery menüsünden şöyle bir hata mesajı alıyorum.

E:signature verification failed
    Installation aborted.

telefon reboot olduktan sonra uygulamalar menüsünde superuser ikonu falanda görünmüyor. ne yapmam lazım fikri olan var mı?
  • quote:

2.2 resmi sürümünü yükledikten sonra 3 tuş sorununu forum sayesinde hallettim. root için Galaxy S I9000 One Click Root programını indirip tarif edildiği gibi yaptım. fakat;

apply: sdcard:update.zip tıkladığımda recovery menüsünden şöyle bir hata mesajı alıyorum.

Installation aborted.

telefon reboot olduktan sonra uygulamalar menüsünde superuser ikonu falanda görünmüyor. ne yapmam lazım fikri olan var mı?

Forumda onlarca kere yazıldı. recovery menü <3e> ise imzasız olan update.zip dosyalarını yüklemiyor. Zaten verdiği hata "imza doğrulama hatası"
    imzasız dosyalar <2e> olan recovery menü ile yüklenir. Bu yüzden ODIN ile recovery <2e> menü yükleyeceksiniz. Forumda arayıp bulun.
    Eğer daha sonra benim başka işim olmaz sadece root yapmak istiyorum derseniz o zaman marketten z4root adlı uygulamayı indirip onunla 1dk içinde root yapın.

• quote:

quote:

2.2 resmi sürümünü yükledikten sonra 3 tuş sorununu forum sayesinde hallettim. root için Galaxy S I9000 One Click Root programını indirip tarif edildiği gibi yaptım. fakat;

Installation aborted.

Forumda onlarca kere yazıldı. recovery menü <3e> ise imzasız olan update.zip dosyalarını yüklemiyor. Zaten verdiği hata "imza doğrulama hatası"
    imzasız dosyalar <2e> olan recovery menü ile yüklenir. Bu yüzden ODIN ile recovery <2e> menü yükleyeceksiniz. Forumda arayıp bulun.
    Eğer daha sonra benim başka işim olmaz sadece root yapmak istiyorum derseniz o zaman marketten z4root adlı uygulamayı indirip onunla 1dk içinde root yapın.

benim şu an tek istediğim android market e girebilmek. bahsettiğiniz z4root la root yaparsam market erişimi için yapacağım değişikliklere izin verir mi? ya da hiç root yapmadan market e erişimin yolu varsa o da olur. şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Installation aborted.

benim şu an tek istediğim android market e girebilmek. bahsettiğiniz z4root la root yaparsam market erişimi için yapacağım değişikliklere izin verir mi? ya da hiç root yapmadan market e erişimin yolu varsa o da olur. şimdiden çok teşekkürler.

Herşeyi yapabilirsiniz. Sadece recovery menüden update.zip yükleyemezsiniz. Ama benim anlamadığım market ile root'un bir ilgisi yok. Market için ya JPO gibi bir rom yükleyeceksiniz (ki başka hiçbirşey yapmadan bu haliyle markete girebilirsiniz) yada Applanet yükleyip Applanet markete girip istediğiniz ücretli-ücretsiz uygulamaları indirip yükleyeceksiniz.

• tahmin edeceğiniz gibi konuya çok vakıf değilim. rom için tavsiyeniz nedir, JPO mu yüklemeliyim?
  • quote:

tahmin edeceğiniz gibi konuya çok vakıf değilim. rom için tavsiyeniz nedir, JPO mu yüklemeliyim?

Kişiselleştirilmiş ROM'lar yüklemeden önce Samsung'un standart ROM'larını yüklemek bence en doğrusu. O nedenle JPO kurun. Daha sonra olaya vakıf olursanız isteğe bağlı olarak kurcalarsınız ve kişilerin kendi oluşturduğu ROM'ları o zaman yüklersiniz.

2.2 için JPO içinden Türkçe desteği de çıkan son sürümlerden birisi.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.