Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alalimbakalim sitesi yasal ürün satıyor olamaz
    telefon henüz resmi olarak türkiyeye gelmedi, telpa bile satmıyor...

adamlar yurtdışından getirip satıyorlar besbelli, fatura kesmek zor iş değil. IMEI kayıtlı olmaması normal yani...

IMEI kayıtlı olmayan telefonlar 2 hafta içinde kapanır, gidip kayıt yaptırıldıktan sonrada açılması 3 gün - 3 hafta arası oluyor. O yüzden bence ordan alan arkadaşlar sağdan soldan bir pasaport bulup gidip kaydettiriversinler.

Yani alalimbaklim sitesinin de yapacağı iş odur zaten. Ürürün yasa ve türkiye garantili olduğunu düşünmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

alalimbakalim sitesi yasal ürün satıyor olamaz
    telefon henüz resmi olarak türkiyeye gelmedi, telpa bile satmıyor...

adamlar yurtdışından getirip satıyorlar besbelli, fatura kesmek zor iş değil. IMEI kayıtlı olmaması normal yani...

IMEI kayıtlı olmayan telefonlar 2 hafta içinde kapanır, gidip kayıt yaptırıldıktan sonrada açılması 3 gün - 3 hafta arası oluyor. O yüzden bence ordan alan arkadaşlar sağdan soldan bir pasaport bulup gidip kaydettiriversinler.

Yani alalimbaklim sitesinin de yapacağı iş odur zaten. Ürürün yasa ve türkiye garantili olduğunu düşünmeyin...

Paralel ithalat diye bir şey var. Şimdi paralel ithalat ile kaçak telefonları birbirine karıştırmayalım. Paralel ithalatta distribütör firma yerine başka bir firma ürünü getirir. Ürün yine yasal ve garantili olur. Fakat garantiyi distribütör firma yerine ithalatçı firma üstlenir (Migros iPad olayında olduğu gibi). Alalımbakalım.com bana ürünün Ber iletişim isimli bir firma tarafından ithal edildiğini söyledi. Yani normalde cihaz imei kayıtlı olmalıydı. Bana cihazı güvenle kullanmamı kayıtlarının yapılmış olduğunu ve sadece btk nın sistemlerini güncellemesiyle sorgulamada görüneceğini söylediler. İki haftadır bekliyorum. 10 gün yaptığım sorgulamalarda "kayıt bulunamadı" diyordu. Şu anda ise "Kayıt dışı olduğu tespit edilen imei" diyor. Bu arada imei kaydı olmayan ürünler ayıplı mal kabul ediliyor. Ve ayıplı mallar 30 gün içinde iade edilebilir. Ben 20 gün bekleyeceğim ve sonunda cihaz imei kaydı yapılmamış ise cihazı iade edeceğim. Fatura kesmek zor iş değil diyorsun. Ama bana hakkaten yasal olmayan bir ürün için fatura kestilerse başlarını çok ağrıtırım. Bu naylo fatura yerine geçer. Yani anlayacağınız alalımbakalım.com benim telin imei işini halletmez ise dilekçemi yazıp adliyenin yolunu tutacağım. :)

• @galaxysdene

paralel ithalat da bana göre güvenilir bir konu değil. Distribütör firmaların bile verdikleri garanti sorunlu iken BER İLETİŞİM vs gibi 3 gün sonra kapanabilecek firmaların verdiği garantiden kim ne bekleyebilirki?

aklıma bazı sorular geliyor, mesela BER İLETİŞİM madem bu telefonu ithal etti, neden sadece alalimbakalim sitesinden satılıyoR? Belli başlı e-ticaret sitelerine neden düşmüyor bu telefon?

Demek istediğim paralel ithalat'tan paralel ithalat'a fark var. İstanbul Bilişim de distribütör garantisi olmadan satıyor ama koskoca firma, showroom'ları , teknik servisleri vs var. Yani seçici olmak lazım.

Amacım canınızı sıkmak, moralinizi bozmak değil. Zaten telefonu uygun bir fiyata, taksitle aldınız. Garantiyi filan kafanıza takmayın. Bir tane pasaport bulun yakınlarınızdan, gidin turkcell'e 5 YTL'ye kaydınızı yaptırın. Telefonunuzu da güle güle kullanın bence. Yoksa canınız daha çok sıkılır gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

gurmer hayırlı olsun. güle güle kullan. Aynı yerden aldığımız için soruyorum. IMEI sorgusu yaptınmı? Bugün nerdeyse 1 hafta olduğu için dayanamayıp aradım. Acaba bir yanlış anlama mı var? Cihazlar kayıtsızmı diye? Ancak hiçbir problem olmayacağını eğer olursa direk getirip yenisini vereceklerini söylediler. Bekleyelim bakalım.

Şu an itibariyle yapılan sorgulamada "Kayıt dışı olduğu tesbit edilen IMEI" olarak çıkıyor. Bakalım ne olacak.

• quote:

quote:

gurmer hayırlı olsun. güle güle kullan. Aynı yerden aldığımız için soruyorum. IMEI sorgusu yaptınmı? Bugün nerdeyse 1 hafta olduğu için dayanamayıp aradım. Acaba bir yanlış anlama mı var? Cihazlar kayıtsızmı diye? Ancak hiçbir problem olmayacağını eğer olursa direk getirip yenisini vereceklerini söylediler. Bekleyelim bakalım.

Şu an itibariyle yapılan sorgulamada "Kayıt dışı olduğu tesbit edilen IMEI" olarak çıkıyor. Bakalım ne olacak.

Ben alalımbakalım.com dan aldım. Banada bir şey olmaz kaydı yapılacak dendi. Fakat dün tele yasal uyarı telefonunuz bir hafta içerisinde kapatılacaktır diye mesaj geldi. Bende alalımbakalım.com u aradım. Bir şey olmaz iki gün içinde kaydı yapılacak dediler. Hakkaten de "aldık bakıyoruz" yani.

• Arkadaşlar bende almadan önce sordum adam kesinlikle yasal çalışıyoz dedi 10 günekadar. kayıt olur dedi

arkadaşlar bence bu haftada bekliyelim haftayada kayıt olmaz ise birlikte hareket edelim sizmizi kandırıyorsunuz şikayet edecez diyelim 2güdaha beklededin birhafta oldu işi zora kaşalım bakaım baskı yapalım
  • Evet. Alalımbakalım.com dan bu telefonu alıp imei sorunu yaşayan arkadaşları bir araya toplayacak bir başlık açalım. Bana en geç çarşamba günü telefonun kayıt işlemi tamamlanacak diyorlar. Bence cuma gününe kadar bekleyelim ve kayıt işlemleri tamamlanmaz ise telefonu iade edelim. İmei nosu kayıtsız telefonlar ayıplı mal statüsüne giriyor ve ayıplı mallar 30 gün içinde iade edilebiliyor. Bir yandan diyorum ki alalımbakalım.com bizim bu 30 günü tamamlamamız için bizi oyalıyor. Yoksa bir telefonun kayıt altına alınması neden bu kadar uzun sürsün ki. Telefonuma kapatılacaktır mesajı geldi bile. Daha ne olsun. Ama son gün cuma. O güne kadarda bir çözüm bulunmaz ise koşulsuz şartsız iade talep edecegim.
  • peki 30 günü tamamlayınca firmanın kazancı ne olacak size yeni bir telefon vermeleri gerekmeyecekmi?Bende aynı durumdayım bana da sms geldi.23.08.2010 son gün.Diyelimki gün geldi ve ımeı kaydı olmadı ne olur o zaman o telefon bir daha kullanılamazmı sonradan ımeı kaydı yapılsa bile.
    quote:

Orijinalden alıntı: galaxysdene

Evet. Alalımbakalım.com dan bu telefonu alıp imei sorunu yaşayan arkadaşları bir araya toplayacak bir başlık açalım. Bana en geç çarşamba günü telefonun kayıt işlemi tamamlanacak diyorlar. Bence cuma gününe kadar bekleyelim ve kayıt işlemleri tamamlanmaz ise telefonu iade edelim. İmei nosu kayıtsız telefonlar ayıplı mal statüsüne giriyor ve ayıplı mallar 30 gün içinde iade edilebiliyor. Bir yandan diyorum ki alalımbakalım.com bizim bu 30 günü tamamlamamız için bizi oyalıyor. Yoksa bir telefonun kayıt altına alınması neden bu kadar uzun sürsün ki. Telefonuma kapatılacaktır mesajı geldi bile. Daha ne olsun. Ama son gün cuma. O güne kadarda bir çözüm bulunmaz ise koşulsuz şartsız iade talep edecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurmer

peki 30 günü tamamlayınca firmanın kazancı ne olacak size yeni bir telefon vermeleri gerekmeyecekmi?Bende aynı durumdayım bana da sms geldi.23.08.2010 son gün.Diyelimki gün geldi ve ımeı kaydı olmadı ne olur o zaman o telefon bir daha kullanılamazmı sonradan ımeı kaydı yapılsa bile.
    quote:

Evet. Alalımbakalım.com dan bu telefonu alıp imei sorunu yaşayan arkadaşları bir araya toplayacak bir başlık açalım. Bana en geç çarşamba günü telefonun kayıt işlemi tamamlanacak diyorlar. Bence cuma gününe kadar bekleyelim ve kayıt işlemleri tamamlanmaz ise telefonu iade edelim. İmei nosu kayıtsız telefonlar ayıplı mal statüsüne giriyor ve ayıplı mallar 30 gün içinde iade edilebiliyor. Bir yandan diyorum ki alalımbakalım.com bizim bu 30 günü tamamlamamız için bizi oyalıyor. Yoksa bir telefonun kayıt altına alınması neden bu kadar uzun sürsün ki. Telefonuma kapatılacaktır mesajı geldi bile. Daha ne olsun. Ama son gün cuma. O güne kadarda bir çözüm bulunmaz ise koşulsuz şartsız iade talep edecegim.

IMEI kaydı yapıldıktan sonra 3 gün ile 3 hafta içerisinde telefon kullanıma açılır.

• quote:

quote:

peki 30 günü tamamlayınca firmanın kazancı ne olacak size yeni bir telefon vermeleri gerekmeyecekmi?Bende aynı durumdayım bana da sms geldi.23.08.2010 son gün.Diyelimki gün geldi ve ımeı kaydı olmadı ne olur o zaman o telefon bir daha kullanılamazmı sonradan ımeı kaydı yapılsa bile.
    quote:

IMEI kaydı yapıldıktan sonra 3 gün ile 3 hafta içerisinde telefon kullanıma açılır.

Bu telefon bir kapanırsa bir daha açılması yılan hikayesine döner. Bu nedenle alalımbakalım.com"un bu işi bir kaç gün içinde halletmesi gerekiyor. Telefon kapanırsa aldık başımıza belayı demektir. Bu arada telefonu kullanan arkadaşlara bir kaç şey danışmak istiyorum. Telefonun malzeme kalitesini nasıl buldunuz. Ben bir haftadır kullanıyorum ve telefonun kasası elle sıkınca gıcırdamaya başladı. Kullanırken problem yaratmıyor ama yinede insanda malzemenin kalitesizliği hissi uyandırıyor. Sizde de telefonu sıkınca arka kapaktan bir tıkırtı geliyormu. Birde telefon ekranı için ekran koruyucu kullanıyormusunuz. Ben ekran testlerini izledim ve ekran çizilmelere karşı dayanıklı görünüyor. Yinede insan pek güvenemiyor. Sizce bir ekran koruyucu naylon takayımmı. Acaba bu ekran koruyucu naylonlar dokunmatik kullanımında (tıklama ve kaydırma, multitouch) bir problem veya ekran görüntü kalitesinde bir düşüşe neden oluyor mu?

• Tşkler Hocam

quote:

quote:

quote:

• Arkadaşlar cumayakadar kayıt yaptırmazlarsa iş başa düşecek 90tl dahaverip kendimiz kayıt etirecegiz bugidişle yani 1230 t 90 =1320 yegelecek bize
    cigaz bi kapanırsa açılması yılan hikayesine döner arkadaşındedigi gibi
    ama albakalıma helal olsun iyi kandırıyo bir haftada kayıt olur diyodu hani ortada bişiyok
  • Hocam Merhaba,

90 tl vermekle bu iş olacakmı?Pasaporta kayıt için yurt dışı mühürü gerekmiyormu en geç 1 aylık sürede.Sonra kayıt ücreti 10 tl diye biliyorum.Sen bu işi nasıl yapacaksın merak ettim doğrusu.
    quote:

Orijinalden alıntı: sagy

Arkadaşlar cumayakadar kayıt yaptırmazlarsa iş başa düşecek 90tl dahaverip kendimiz kayıt etirecegiz bugidişle yani 1230 t 90 =1320 yegelecek bize
    cigaz bi kapanırsa açılması yılan hikayesine döner arkadaşındedigi gibi
    ama albakalıma helal olsun iyi kandırıyo bir haftada kayıt olur diyodu hani ortada bişiyok
  • eBay ' dan almak istiyorum,ancak taratınca galaxy s var,galaxy s i9000 var,bunların farkı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

eBay ' dan almak istiyorum,ancak taratınca galaxy s var,galaxy s i9000 var,bunların farkı var mı?

Tam ismi GT-I9000 Galaxy S
    Kimisi SGS yazıyor, kimisi galaxy s, kimisi i9000 v.s. hepsi aynı şey.

Ayrıca bugün bana da mesaj geldi. benimki de 23.08.2010 da kullanıma kapatılacakmış. Ancak ben Haka İletişimden almıştım. Onlar da alalımbakalım gibi Ber İletişimden almışlar. Bugün aradım hepsi birden toplu olarak kayda verilmiş 2 gün içinde kayıtlara girecek dedi. Ben telefonu 4 ağustosta aldım. eğer 23 ağustos'ta da kapanırsa 30 günü doldurmamış olacak. 2 değil 3 gün daha bekliyecem ve cumartesi günü doğru Hakan iletişime..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 17 Ağustos 2010; 17:29:50 >
  • chatin hocam
    hakan iletişime gidince ne yapcan.hemen alabilecekmisin kayıtlı ve yeni telefonu
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

eBay ' dan almak istiyorum,ancak taratınca galaxy s var,galaxy s i9000 var,bunların farkı var mı?

Tam ismi GT-I9000 Galaxy S
    Kimisi SGS yazıyor, kimisi galaxy s, kimisi i9000 v.s. hepsi aynı şey.

Ayrıca bugün bana da mesaj geldi. benimki de 23.08.2010 da kullanıma kapatılacakmış. Ancak ben Haka İletişimden almıştım. Onlar da alalımbakalım gibi Ber İletişimden almışlar. Bugün aradım hepsi birden toplu olarak kayda verilmiş 2 gün içinde kayıtlara girecek dedi. Ben telefonu 4 ağustosta aldım. eğer 23 ağustos'ta da kapanırsa 30 günü doldurmamış olacak. 2 değil 3 gün daha bekliyecem ve cumartesi günü doğru Hakan iletişime..

• Dostlar konuşulan konu bu başlığın altıda yersiz olmuş.Aynı imei konusunda bende sıkıntılıyım lakin bu başlığın içeriğine dair bir sorun yaşayıpta burayı okumaya gelen insanlara da bir sürü alakasız şeyler okutmayalım.Ha, alakasız dediğim bu başlık altında alakasız.Yoksa çok önem teşkil eden bir konu.Bunu da söyledikten sonra birşey demek istiyorum izninizle: alalım bakalım sitesinin allah b.lasını versin.Oh be iyi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helsinki Vampire -- 18 Ağustos 2010; 12:27:05 >
  • merhaba helsinki

Konu aslında pek de yersiz değil.Belkide burada konuşulanlar arasında en önemlisi bana göre.

Az önce ürünü ithat eden ve bayilere mal veren tahtakaleden ber iletişim firmasından bir yetkili ile görüştüm.Aslında sorun ankara kaynaklı imiş ımeı kaydını yapacak kurumdakilerin çoğu izne çıktığından kalan elemanlar taleplere yetişemiyormuş.Bu hafta içi mutlaka bu sorun çözülecekmiş dediğine göre .Umarım dediği doğrudur.Sonuçta bende onun yalancısıyımBilginiz olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Helsinki Vampire

Dostlar konuşulan konu bu başlığın altıda yersiz olmuş.Aynı imei konusunda bende sıkıntılıyım lakin bu başlığın içeriğine dair bir sorun yaşayıpta burayı okumaya gelen insanlara da bir sürü alakasız şeyler okutmayalım.Ha, alakasız dediğim bu başlık altında alakasız.Yoksa çok önem teşkil eden bir konu.Bunu da söyledikten sonra birşey demek istiyorum izninizle: alalım bakalım sitesinin allah b.lasını versin.Oh be iyi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 18 Ağustos 2010; 12:44:17 >

• quote:

merhaba helsinki

Konu aslında pek de yersiz değil.Belkide burada konuşulanlar arasında en önemlisi bana göre.

Az önce ürünü ithat eden ve bayilere mal veren tahtakaleden ber iletişim firmasından bir yetkili ile görüştüm.Aslında sorun ankara kaynaklı imiş ımeı kaydını yapacak kurumdakilerin çoğu izne çıktığından kalan elemanlar taleplere yetişemiyormuş.Bu hafta içi mutlaka bu sorun çözülecekmiş dediğine göre .Umarım dediği doğrudur.Sonuçta bende onun yalancısıyımBilginiz olsun.

quote:

Dostlar konuşulan konu bu başlığın altıda yersiz olmuş.Aynı imei konusunda bende sıkıntılıyım lakin bu başlığın içeriğine dair bir sorun yaşayıpta burayı okumaya gelen insanlara da bir sürü alakasız şeyler okutmayalım.Ha, alakasız dediğim bu başlık altında alakasız.Yoksa çok önem teşkil eden bir konu.Bunu da söyledikten sonra birşey demek istiyorum izninizle: alalım bakalım sitesinin allah b.lasını versin.Oh be iyi geldi.

Adamım konu tabiiki önemli.Buna şüphesiz kaygı yok.Yazdığım yazıda da dikkat ettiysen konunun konsepti içinde çok aytı bir yerde, bunu önemle vurgulamak istedim.Herneyse, dediğin önemli şeye gelirsek bu sevindirici bir haber.Ama telefon umarım kapanmadan olur bu iş.Çünkü benim ve bir çok arkadaşın telefonuna çoktan bildiri mesajları geldi bile.Ve son olarak ayın 23'ü gösteriliyor kapanmasına ilişkin olarak.Umarım yaparlar yoksa bu iş haddinden fazla büyüyecek ve kanımca hiçte hoş olmayan şeyler gerçekleşecek.

• Haklısın dostum. Yalnız enteresan birşey dikkatimi çekti sizde de öylemi bilmiyorum.Birkaç bilgisayardan denedim amahttp://www.mckstk.gov.tr adresinden IMEI sorgulattığınızda server hangup diye bir mesaj veriyor.Sanırım ber iletişimdeki ana doğru söylemiş belkide sorgulamayı bilerek kapattılar.
    quote:

quote:

merhaba helsinki

quote:

Adamım konu tabiiki önemli.Buna şüphesiz kaygı yok.Yazdığım yazıda da dikkat ettiysen konunun konsepti içinde çok aytı bir yerde, bunu önemle vurgulamak istedim.Herneyse, dediğin önemli şeye gelirsek bu sevindirici bir haber.Ama telefon umarım kapanmadan olur bu iş.Çünkü benim ve bir çok arkadaşın telefonuna çoktan bildiri mesajları geldi bile.Ve son olarak ayın 23'ü gösteriliyor kapanmasına ilişkin olarak.Umarım yaparlar yoksa bu iş haddinden fazla büyüyecek ve kanımca hiçte hoş olmayan şeyler gerçekleşecek.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.