Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar ben bi turlu anmadım gitti bu nedir ?
    kies kurdum sorunsuz en son surumunu,yukledım pc ye kullandıgım sistem w7 kurdum ettim sorunsuz lakin
    usb kablosu ile telefonu pc baglayınca pc telefonu goruyor ve telefonun içine pc yardımı ile girebiliyorum dosyalarına ulaşıyorum lakin,
    kies bitürlü tarıyor tarıyor bulamıyor.telefonun ekranında usb lkablo girişi baglantı kuruluyor yazıyor ama bı turlu kies goremedi telefonu!!
    neyapmam gerek ? bi kaç kere açtım kapatım pc başka usb port larında denedim sonuç aynı !!

birde bu samsungapp den indirilen oyunlar uzantısı app sanırım wave için galaxy için apk oluyor değil mi?
    yani wave oyunları galaxy çalıştıramaz mıyız?

birden kies den kayıt oldum samsungapp ye ama kuponlarıma baktıgıımda gelenlerde kupon gozuyor ve kuponu kaydet dedıgımda bı rakamlar fılan ıstıyor bırıyorum sallama bı rakam ama olmuyor! bu gırecegımız rakamı maili atıyor yoksa ne yapacagız?

• quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr

arkdaşlar ben bi turlu anmadım gitti bu nedir ?
    kies kurdum sorunsuz en son surumunu,yukledım pc ye kullandıgım sistem w7 kurdum ettim sorunsuz lakin
    usb kablosu ile telefonu pc baglayınca pc telefonu goruyor ve telefonun içine pc yardımı ile girebiliyorum dosyalarına ulaşıyorum lakin,
    kies bitürlü tarıyor tarıyor bulamıyor.telefonun ekranında usb lkablo girişi baglantı kuruluyor yazıyor ama bı turlu kies goremedi telefonu!!
    neyapmam gerek ? bi kaç kere açtım kapatım pc başka usb port larında denedim sonuç aynı !!

birde bu samsungapp den indirilen oyunlar uzantısı app sanırım wave için galaxy için apk oluyor değil mi?

birden kies den kayıt oldum samsungapp ye ama kuponlarıma baktıgıımda gelenlerde kupon gozuyor ve kuponu kaydet dedıgımda bı rakamlar fılan ıstıyor bırıyorum sallama bı rakam ama olmuyor! bu gırecegımız rakamı maili atıyor yoksa ne yapacagız?

Bende de aynı sorun vardı, JM3 firmware kurduktan sonra düzeldi.

• GPS'i yerini yanlış gösterenler Dikkat!!!

arkadaşlar her türlü ayarı yapmama rağmen GPS benim konumumu 200-250 mt. kadar yanlış gösteriyordu, az önce GPS özelliğni tekrar açmak için ayarlar kısmındaki 'konum ve güvenlik' bölümünde aktiv hale getirmem gereken ''GPS uydularını kullan'' sekmesinin altındaki yazı dikkatimi çekti; ''Sokak düzeyini bul (daha fazla pil artı gökyüzü görüş alanı gerektirir)

henem acaba gerçekten mi diyerek önce evin içinde sonra terasta Google Maps yardımı ile GPS'imi denedim, evin içindeyken 200 mt. yanlış olan konumum teras katında, açık havada max. 5 mt. yanılma payı ile yerimi buldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 11 Ağustos 2010; 19:15:16 >
  • @Arabacı-58;
    Tebrik ederim valla, şeytan ayrıntıda gizlidir diye boşuna dememişler.
    Bende aynı şekilde içeride 250-300 mt farkla yerimi gösterirken , balkona çıkınca 10-15 saniyede çok daha doğru sonuca ulaştım.

Tam olarak emin olmak için, acaba hangi ayarları kullanıyorsunuz?
    server ? port ?

tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

@Arabacı-58;
    Tebrik ederim valla, şeytan ayrıntıda gizlidir diye boşuna dememişler.
    Bende aynı şekilde içeride 250-300 mt farkla yerimi gösterirken , balkona çıkınca 10-15 saniyede çok daha doğru sonuca ulaştım.

Tam olarak emin olmak için, acaba hangi ayarları kullanıyorsunuz?
    server ? port ?

tşk

dostum telefonun orjinal ayarları ile'de, konu sahibi arkadaşın veridiği tüm konbinasyonlar ile de aynı sonuca ulaştım, en son kullanmaya başladığım ayarlar şöyle:

APPLİCATİON SETTİNGS
    sension type: tracking
    operation mode: standole
    start mode: hot
    gps plus: on
    dynamic accuracy: on
    accuracy: 50
    sky hook: on

SUPL/CP SETTİNGS:
    Server FQDN: Custom
    Server: 1.europe.pool.ntp.org
    server port: 7276
    SUPL Secure: on
    AGPS Mode: SUPL

• Ya arkadaslar etmeyin eylemeyin.
    O ayar gps'i aktif eden ayar. Yani GPS alıcısını açıp kapatıyorsunuz. GPS kapalı iken normalde GSM operatör vericileri yardımı ile de yeriniz bulunabiliyor. Yani kapalı bir ortamda uydularla haberleşme sağlanamıyorken de google yerinizi yaklaşık olarak bulabilir. Bu vericiye olan uzaklığınıza göre bu 50m de olabilir, kırsal kesimlerde 3-5 km de olabilir. Hani Turkcell'in neredeyim diye de bir servisi var. Hiçbir özelliği olmayan sadece telefon etmeye ve SMS göndermeye yarayan bir telefondan bile NEREDEYIM yazıp bilmem kaça mesaj atıyorsunuz size yaklaşık yerinizi SMS ile bildiriyor. Yani uydularla haberleşmiyor. Ancak açık alana çıkıpta GPS alıcıyı açtığınızda birkaç metrelik farklarla yeriniz bulunur. Ne kadar çok uydu yakalarsanız o kadar kesin sonuçlar elde edersiniz.
  • JM5 içinde aynı şey geçerlimidir?

quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr

arkdaşlar ben bi turlu anmadım gitti bu nedir ?

Bende de aynı sorun vardı, JM3 firmware kurduktan sonra düzeldi.

• Merhaba Arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Telefona panda home diye bir prg yükledim.Farklı masaüstü temaları falan atamanızı sağlıyor.Güzel bir uygulama.Şimdi ben bu uygulamayı nasıl kaldırrp eski default temaya dönerim.Telefonu kurcaladım ama bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurmer

Merhaba Arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Telefona panda home diye bir prg yükledim.Farklı masaüstü temaları falan atamanızı sağlıyor.Güzel bir uygulama.Şimdi ben bu uygulamayı nasıl kaldırrp eski default temaya dönerim.Telefonu kurcaladım ama bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam ayarlar kısmında uygulamalar bölümü var.Orada marketten yüklediğin uygulamar yer alıyor.Orada silebilirsin.Tabi ben cihaza rom attığını düşünmeyerek yazdım.Rom attıysan o baka.
  • benim cihazın sürümü I9000XXJF3, konuda nasıl güncelleitirme yapılacağı detaylıca anlatımış ama ben tam anlayamadım; benim sürümümden sonra toplam kaç güncelleştirme gelmiş? Son sürüme kadar güncelleştirmek istersem tüm ara güncelleştirmeleride yüklemem gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

benim cihazın sürümü I9000XXJF3, konuda nasıl güncelleitirme yapılacağı detaylıca anlatımış ama ben tam anlayamadım; benim sürümümden sonra toplam kaç güncelleştirme gelmiş? Son sürüme kadar güncelleştirmek istersem tüm ara güncelleştirmeleride yüklemem gerekiyor mu?

Sizin sürümden sonra kaç sürümün çıktığının bir önemi yok aslında. En son sürümü yüklemeniz yeterli. Bugün bakmadım ama en sürüm JM5 idi. Daha sonra gelen JP1-JP2 ve JP3 froyo yani 2.2 nin betaları.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında marketin şöyle bir özelliğini keşfettim. Daha önce yüklediğiniz bir programı tekrar marketten arattırıp bulduğunuzda üzerine tıklayınca kaldırmak için bir seçenek sunuyor.
  • I9000XWJM5 gelmiş ancak indirdiğimde içinde 3 tar var.

CODE_I9000XWJM5.tar.md5
    CSC-I9000SERJM1.tar.md5
    MODEM_I9000XXJM3.tar.md5

CSC tamam da. PDA ve Phone kısmına hangi tar dosyaları seçilecek?

edit: chatin_62 kardeşimin imzası sayesinde yapabildim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipmaker -- 12 Ağustos 2010; 14:39:14 >
  • Arkadaşlar bir şey oldu. İkisinde FAIL diyor. Ancak telefon açılıyor. Telefon hakkında bölümünde 'Ana bant sürümü: I9000XXJM3' ve 'Yapım numarası: ECLAIR.XWJM5' yazıyor. Telefon güncellemeden Rusça açıldı. Ancak neden fail verdi ve fail vermesine rağmen neden telefonda bir sorun yok?

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek...
  • eywallah chatın hocam

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında marketin şöyle bir özelliğini keşfettim. Daha önce yüklediğiniz bir programı tekrar marketten arattırıp bulduğunuzda üzerine tıklayınca kaldırmak için bir seçenek sunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62
    Dosyaları tek tek update edeyip deyip sadece PDA'yı gösterdikten sonra Start dediğimde işleme başladı. Herhalde PDA'yı tek olarak yapmak gerekiyor ki resimlerde de zaten tek diye içimden geçirdim. Reset attıktan sonra ekranda linux açılışı gibi dos ekranına benzer birsürü yazılar geldi. Daha sonra cihaz açıldı. Gözüme ilk çarpan task manager ve Navifon oldu. Yaşasın iyiki update ettim diye göğsümü kabarttım. İşlemden sonra ODIN'i kapatmıştım ama işim henüz bitmemişti. Daha Phone ve Csc dosyalarını update edecektim. ODIN'i açtım, Pda olmadan diğer PIT, Phone ve Csc dosyalarını gösterdim. Telefonu download modunda açtıktan sonra ODIN'in telefonu görmesi için de USB kabloyu çıkarıp tekrar taktım, çünkü görmemişti. Com port geldikten sonra Start dedim ve başladı güncellemeye. Evet haklıydım. Dosyaları ayrı olarak güncellemek gerekiyordu. Reset ettikten sonra baktım telefon açılmadı. 10dk kadar bekledim, ODIN fail verdi hala açılmadı. Power düğmesine bastım, yok! Pili çıkarıp taktım, yok! Pili çıkarıp 5dk kadar bekleyip taktım, yine yok! Uzun uzun düğmelere basıyorum, yok! Download modu da artık açılmıyor. Daha telefonu adam gibi kurcalayıp, özelliklerini tam göremeden telefon gitti dedim :( . Telefonu pilsiz bekletirken, Firmwareleri indirdiğim siteyi tekrar açtım. Nerde yanlış yaptım diye (aslında belli ya) ya da böyle birşey oluyormu diye. Bu arada yeni JM5 update'ini gördüm. Ama neye yarar ki! Telefon açılmıyor! Power gelmemesi çok garipti. Yazılım ile power nasıl kaybedilirki? Cihaza sanki hiç elektrik gelmiyordu. Tam çıkarıp kutusuna koyacakken bir daha deneyeyim deyip o moral bozukluğu ve hırsla biraz uzun bir süre Download tuşlarına (ses+home+power) bastım. Birden Download modu ile cihaz açıldı. Yarabbi şükür deyip belki JM2'de problem vardır diye hemen JM5'i indirdim. Ayarları yapıp, tüm dosyaları yerlerinde gösterip, USB kablosunu söküp takarak ODIN'in telefonu görmesini sağlayıp Start'a bastım. Bu sefer File Analysis kısmını çabuk geçti. Derin bir oh çektiğim sırada Fail hatası vermezmi! Com port hatasi verdi. 1-2 denemeden sonra ve her seferinde comport hatası aldıktan sonra USB yuvasını değiştirmenin işe yarayabileceğini düşündüm. Başka bir yuvaya taktığım için bu sefer Com4 değil Com5 olarak gördü. Ama hala comport hatası veriyor. Yapacak birşey kalmadı, yeniden açılamayacağı riskini göze alarak, gözümü karartıp telefondan pili söktüm. Biraz bekleyip tekrar taktım. Download modu yine açılmadı. Uzun uzun düğmelere basılı bekledim sonunda açıldı. Hemen bağlantıyı kurup Start dedim sonuç yine comport hatası. Tabi dosyaların hepsini birden update etmediğim için sürüm çakışmaları oldu ve cihazın tüm ayarları gitti. Comport problem çıkarıyor. Belki PC'nin anakart'ına falan birşey olmuştur diye yeni XP yüklediğim PC'ye de KIES'i kurmaya ve Firmware dosyalarını atmaya başladım. Gerçi bir yazılım nasıl USB portunu bozarki, boş yere uğraşıyorum diye moralim de iyice bozulmuştu. Diğer PC'ye KIES kurulurken cihazı uzun uzun basarak açabildiğim için birkaç deneme daha yaparken (Re Partition'u işaretleyip,
    işaretlemeyi kaldırarak v.s.) Windows kullandığımı hatırladım :). Nasıl olduda o ana kadar aklıma gelmedi bilmiyorum ama Makinaları bir kapatıp açayım dedim. Bilgisayar açıldı, ODIN'i açtım, PIT, PDA, PHONE, CSC dosyalarını gösterip (Re Partition'u işaretlemeyi unuttum) Telefonu Download mod ile açtım. USB Kabloyu bağladım. ODIN telefonu görünce Start'a bastım ve bingoo. Allahım inşaallah reset'te takılmaz diye dua ederken ekranda reset device yazısı belirdi. Heyecanla telefonun ekranına bakmaya başladım. Yazıları görünce deriiiin bir oh çektim. Kurulumdan sonra telefon Rusça açıldı :( . Başka bir zaman olsa ben nasıl bunun dilini değiştirecem diye ne küfürler ederdim içimden. Latin harfleri olsa menülerden zaten çağrıştırıyor. Ayarların yerini de biliyoruz. Ama hiç üzülmedim. Telefon açıldı ya gerisi hikaye :) . Neyse ayarlar bölümünde Kril alfabesi ile boğuşarak kısa bir gezintiden sonra dil ayarlarını buldum. Yine forumda okuduğum üzere update'ten sonra gereken reset ayarları için aşağıdaki işlemleri yaptım.
    1.- Full Reset : *2767*3855#
    2.- Pre-configuration : *#272*HHMM# (HHMM'yi tuş takımında telefon ekranında yazamadığım için bu işlemi yapamadım)
    3.- Camera FW update :
    *#34971539#
    Select "Phone to CAM FW Write" and "YES"
    Waiting for "firmware update success.
    Buradaki Camera FW update özellikle ilgimi çekmişti (Bakınız bu yazının başları). Bu işlemi de yaptım. Artık herşey yolundaydı. Camera için hemen aynı dosya ile deneme yapıp zoom HD2 gibi artmışmı diye baktım. Ama aynı. Çok fazla zoom yapamadım. Belki daha sonraki update'lerde sorun çözülür. Aslında sorun da değil ama niye gözüne kadar zoom yapamıyayım diye insan üzülüyor :). Ertesi gün bir iş yaparken telefonu arkadaşa verip fotoğraflarımızı çekmesini istedim. İşe daldığımdan o anda resimlere hiç bakmadım. Daha sonra resimleri PC'ye aktarmak isterken bir de ne göreyim. Resimler çok kötü. Telefonun ayarlarını falan kontrol ettim. Biraz daha düzeldi ama yazılım atmadan önceki ilk çektiğim fotoğraflar gibi değil. Acele işlerim olduğundan ve 2 gündür zaten yeterince stres yaşadığımdan konuyu unutup telefonun tadını çıkarmaya başladım. Bugün yan sitemizin havuzunda ördekleri izlerken bir de burda bir fotoğraf çekeyim dedim. Açık havadaki fotoğraflar çok güzel çıktı. Evin içinde de denemek istedim. Diğer resimler kadar olmasada yine de gördüğüm o felaket resimlerde daha iyiydiler. Yarın tekrar o ilk resimleri çektiğim yerde aynı şartlarda resim çekip karşılaştırma yapacağım. Bu yüzden Update yapan arkadaşlar Camera Firmware update'ini şimdilik yapmayın bence.

Hocam virgülüne kadar aynı şeyleri yaşadım. Oturup ağlamama ramak kalmıştı. Telpa'yı da aradım Levent'e gelin bakalım dediler tamam dedim tam telefonu kapattım. Hadi son kez deneyim dedim. Telefon 20 dakika gibi bir sürede uzun basışlarımdan sonra downloading'e girdi. Tek tek dosyaları yüklemek yerine 3ünü seçip atmak zorunda kaldım ancak son 2'si fail veriyor. Resimde olduğu gibi. Tek tek yapınca da Phone'da telefon açılmıyor. Bende de telefon Rusça açıldı. Vallahi anlamadım bu güncelleme işini. Phone ve CSC yüklenmedikten sonra neye yarıyor ki? Eksik güncellemesine rağmen bu telefon neden sorunsuz açılıyor o konu da var :D

• @zipmaker
    daha önce anlatmıştım oyuzden buraya direk link veriyorum
    ilk once bunu yaphttp://www.cepking.com/forum/sistem-kurtarma-recovery-t143.0.html
    daha sonra da burdaki dosyayı çek ve anlatılanı uygulahttp://www.cepking.com/forum/ozel-rom-samset-19b-t183.0.html en pratiginden özelrom yüklemeyle sorunsuz kullanırsın zaten JM5 tabanlıdır her konuda servise gitmenizi tavsiye etmem donanımsal hatalar dısında ki oda zaten suan gitsenizde ellerinde cihaz olmayan servisin donanımı nasıl olur kara sizin

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: naces

@zipmaker
    daha önce anlatmıştım oyuzden buraya direk link veriyorum
    ilk once bunu yaphttp://www.cepking.com/forum/sistem-kurtarma-recovery-t143.0.html
    daha sonra da burdaki dosyayı çek ve anlatılanı uygulahttp://www.cepking.com/forum/ozel-rom-samset-19b-t183.0.html en pratiginden özelrom yüklemeyle sorunsuz kullanırsın zaten JM5 tabanlıdır her konuda servise gitmenizi tavsiye etmem donanımsal hatalar dısında ki oda zaten suan gitsenizde ellerinde cihaz olmayan servisin donanımı nasıl olur kara sizin

kolay gelsin

cevap için teşekkür ederim hocam. şu an telefon açılıyor. 20-30 dakika beni çıldırttı sadece. ancak aklımda bulunsun bir daha yaşadığımda uygulayacağım :)

• sistem recovery her kullanıcının yapması gerekir adı üzerinde sistem kurtarma yükleme moduna girmiyen
    cihazı bu yontemle recovery moda sokarak tekrar eski haline getire bilirsiniz

geçmiş olsun iyi kullanımlar
  • naces hocam

bende jm5 versiyonuna geçeyim diyorum ama aynı şeyleri bende yaşarmıyım.Tırstım biraz.

quote:

Orijinalden alıntı: naces

sistem recovery her kullanıcının yapması gerekir adı üzerinde sistem kurtarma yükleme moduna girmiyen
    cihazı bu yontemle recovery moda sokarak tekrar eski haline getire bilirsiniz

geçmiş olsun iyi kullanımlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.