Şimdi Ara

Darky's V9.1 JS3 E-X-T-R-E-M-E EDITION + 3E'den 2E'ye düşürmek... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
4
Favori
56.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Helsinki Vampire

Arkadaşlar az önce yaptım en son firmware'yi.Yalnız yükledim ve nedense polonyaca oldu türkçe olarak düzelttim.Swype sorunuda düzeldi.Son sürümde gözüme batan bir terslik yok.GPRS sorunu dışında.İlk versiyonda beni buluyordu ama şimdi nedense bulamıyor.Düzelir sanırım zamanla yeni çıkan update'lar sayesinde.

Düzeltme: Ayarlar bölümünde "kablosuz ağları kullan" seçeneğini seçmediğim için bulamıyormuş.Açınca şak diye buldu.

en son derken 2.2 betasını mı yükledin?
    flash denedinmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

Arkadaşlar az önce yaptım en son firmware'yi.Yalnız yükledim ve nedense polonyaca oldu türkçe olarak düzelttim.Swype sorunuda düzeldi.Son sürümde gözüme batan bir terslik yok.GPRS sorunu dışında.İlk versiyonda beni buluyordu ama şimdi nedense bulamıyor.Düzelir sanırım zamanla yeni çıkan update'lar sayesinde.

Düzeltme: Ayarlar bölümünde "kablosuz ağları kullan" seçeneğini seçmediğim için bulamıyormuş.Açınca şak diye buldu.

en son derken 2.2 betasını mı yükledin?
    flash denedinmi?

Arkadaşlar telefonu ilk aldığım gün daha hiçbirşey yüklememişken 2.2 Froyo beta son sürümünü yüklemiştim ancak maalesef Flash Player yoktu.Sonra Flash olmadığı için offical 2.1 in son sürümüne geçtim ama bu sefer de Froyo dan sonra bana çok yavaş gelmeye başladı.Şimdi ise tekrar 2.2 beta ya geçmek istiyorum fakat telefona birçok program yükledim ayar yaptım bu yüzden yedeklemem gerekiyor ancak heryerine bakmama rağmen herhangi bir yedekleme menüsü falan göremedim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Ya arkadaşlar şu telefonda tek yapamadığım şey 3G ayarları oldu.Nasıl yapıcam bir türlü bilemedim.Hattım Avea.
  • Yedekleme Ike ilgili cepking de konusu vardi ayrıca yukarda 3g ayarı yapamayan arkadas
    ayarlardan apn kısmına yeni apn ekle ayarida sadece ismi ve apn yi yaziyosun isim vodafone Avea veya Turkcell hangisini kullaniyosaniz apn ise internet.
    Daha sonra ayarı aktif edip teli kapatıp acın
  • quote:

Ya arkadaşlar şu telefonda tek yapamadığım şey 3G ayarları oldu.Nasıl yapıcam bir türlü bilemedim.Hattım Avea.

Kardeş Avea yı ara ve android ile çalışan bir cihazın internet ve mms ayarlarını iste hemen halledebilirsin bu şekilde.Benim hattım tcell olmasaydı hemen ayarları yazardım ama maalesef farklı operatorler kullanıyoruz
  • Bu arada 2.2 kurmayı dusunen arkadasım sakın kurma suan için beta jp3 de çok sorun yasadim özellikle titreyerek uygulamaları kapatması gicik etti beni

Flash playeri kurup denedim çok güzel fakat su titreme olayı bundada geçerli oluyor bazen hangi flashli siteyi acarsam kapanmaya başlamıştı ayrıca klavyedede sorun var geç açılıyor bir süre sonra hiç açılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord__of_darkness

Yedekleme Ike ilgili cepking de konusu vardi ayrıca yukarda 3g ayarı yapamayan arkadas
    ayarlardan apn kısmına yeni apn ekle ayarida sadece ismi ve apn yi yaziyosun isim vodafone Avea veya Turkcell hangisini kullaniyosaniz apn ise internet.

Hocam dediğim gibi yaptım apn ayarlarını.Mesela internet browser'a gelince hala bağlanamıyorum bir siteye mesela.Yani tam olarak anlamış değilim hala hadiseyi.3G işaretininde çıktığı falan yok ayrıca.Zahmet olmazsa biraz daha açarak yazabilirsen sevinirim.Çünkü dışarıdayken ihtiyacım oluyor 3G'ye.
  • quote:

Bu arada 2.2 kurmayı dusunen arkadasım sakın kurma suan için beta jp3 de çok sorun yasadim özellikle titreyerek uygulamaları kapatması gicik etti beni

Flash playeri kurup denedim çok güzel fakat su titreme olayı bundada geçerli oluyor bazen hangi flashli siteyi acarsam kapanmaya başlamıştı ayrıca klavyedede sorun var geç açılıyor bir süre sonra hiç açılmıyor

Kardeş 2.2 Froyo üzerine Flash 10.1 i nasıl kurdun detaylıca anlatır mısın ben denediğimde sadece boş bir sayfa çıkıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnReAL_BoY

quote:

Bu arada 2.2 kurmayı dusunen arkadasım sakın kurma suan için beta jp3 de çok sorun yasadim özellikle titreyerek uygulamaları kapatması gicik etti beni

Kardeş 2.2 Froyo üzerine Flash 10.1 i nasıl kurdun detaylıca anlatır mısın ben denediğimde sadece boş bir sayfa çıkıyordu

selam
    froyonun içinde yüklü olarak gelmiyor zaten flash player.
    markete girip flash player 10.1'i bulup yüklemen gerek.
    bende de 2.1 surum var su an. Çok mu hız farkı var diyorsun froyonun beta sürümüyle bile?

• Buraya pek yazmiyordum uzun suredir diger taraftada belirttim
    sozum meclis disi neyse

froya suan satbil degil hiz farkini bir kenara bircok hata dan dolayida kullanilir degil markette flash playeri bulamssiniz zaten olanda galaxy icin uyumlu degil ama calisiyor sistem uygulamasi oldugu icin kaldirma sansinizda yok ve sorunlari tetikleyen enbuyuk faktor wep tarayicisi kullanilmaz hale geliyor tekrar tekrar flasplayeri kurmak gerekiyor duzelmesi icin yani suan resmi froya ki eylulden bagsediliyor gelene kadar kullanmanizi tavsiye etmem suan JM5 surumu yeni yayinlandi
    tavsiye ederim

iyi forumlar
  • Konu firmware yüklemekten açılmışken ben de deneyimlerimi paylaşayım istedim. Telpa'nın getirmesini daha fazla bekleyemedim ve Hakan iletişim'den satın aldım (İnşaallah servis problemim çıkmaz). 2 gün kurcalayıp durdum. Örnek bir 3.328 X 4.992 çözünürlüklü bir fotonun gösterimde HTC HD2'nin yanına yaklaşamasada (HTC HD2 kirpik ve saç tellerini daha fazla zoom yaparak çok daha net gösteriyor) fotoğraf ve video çekimleri başarılıydı. Yazılım güncellemesi ile bu sorunun ilerde düzelebileceğini umarak üstünde durmadım (Bu bilgi birazdan bize lazım olacak :) ). Bu arada başka birşey de dikkatimi çekti. Telefonun APN ayarları olmadığı için internet bağlantısı kuramamıştım. Turkcell'in internet sitesinde Telefon Ayarları bölümünde Samsung'un i9000'i değil hiçbir Android telefonu yok. Android diye bir seçenek koymuşlar sadece ve seçtiğinizde "Bu model için uygun ayar bulunamamıştır" diyor. Samsung'un çağrı merkezini aradım. Onlar da bu modelin Türkiye'ye henüz gelmediği için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Resmi gelişi Eylül başlarını bulur dediler. Dedim Eylül'e kadar internetsiz kaldık. APN diye birşey de bilmediğim için internetten arama da yapamadım. Öyle forumları dolaşırken APN ayarları diye birşeyi öğrendim.
    =========================================================================
    Yeri gelmişken belki başka birine daha lazım olur diye yazayım.
    Turkcell için APN ayarları şöyle:
    Ayarlar - Kablosuz ve ağ - Mobil ağlar - Erişim noktası ağları - APN'ler bölümünde soldaki ayarlar tuşuna basılır.
    Yeni APN ile ayarlarımızı yazacağımız ekrana ulaşırız.

İsim : Turkcell
    APN: internet

ayarlarını yaptıktan sonra hem 2G hem 3G bağlantı kurabiliriz artık. Ayarları yaptıktan sonra biraz beklemek gerekiyor.
    ==========================================================================
    Ben ayarları yaptığım anda E işareti gelmişti ama internet yoktu. E harfinin altında kırmızı ve yeşil renkli data hareketini gösteren oklar hiç çalışmıyordu. Belki isimin yanında da internet yazmalı diye (X1'deki bir yerde görmüştüm) Turkcell'in yanına internet falan yazdım. Bir süre bir yerlere girip çıktıktan sonra internet bağlantısı Edge olarak geldi. Ancak 3G gelmedi. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Menülere falan girip çıktım. Yok! Meğer bulunduğum yerde 3G yokmuş :) . Birşey için diğer odaya gidince 3G'nin geldiğini farkettim. Tabi bir sevinç bir sevinç. Hatta dedim o foruma gidip ayarların düzeltilmiş halini söyleyeyim ama o bulduğum siteyi unuttum. (Bu arada, daha sonra yazılım atıp APN ayarları da gidince yukarıdaki ayarları yapıp biraz bekleyince zaten internetin geldiğini gördüm. Turkcell internet yazmak gerekmiyormuş. İnternet gelmedi diye boş yere panik yapmışım :) . Bu kısa :) dipnottan sonra gelelim esas konuya. İçimize bir kere kurt düşmüş, rahat dururmu? Bir forumda okuduğum üzere Haziran ve Temmuz aylarında birçok firmware update çıktığı, son çıkan update olan I9000XWJM2'nin şu anda en stabil çalışan en hızlı versiyon olduğu, pil ömrünün bariz bir şekilde uzadığı v.s. anlatılıyor. Bendeki versiyon olan I9000XXJF3'ten sonra 9 tane update çıkmış yani. Bismillah deyip update işlemlerine giriştim. Önce nasıl yapılacağını, hangi programların kullanılacağını v.s. öğrendim tabi. Önce KIES'i kurdum. KIES kurulana kadar bir yandan başka bir makina ya format atıp XP yüklerken diğer yandan update ile ilgili başka bilgiler varmı diye internette bayağı bir dolaştım. Sonunda KIES yüklendi (Bir program bu kadar uzun sürede yüklenirmi ya? XP yüklendi KIES daha yüklenecek! :) ). Neyse telefonu bağlayıp driverları falan yüklenmesini sağladım. Herşeyin normal olduğunu gördükten sonra KIES'i biraz kurcaladım. Bu arada daha kolay olur düşüncesiyle KIES'ten update edebilirmiyim diye ben de baktım. KIES herkese söylediği gibi bana da "update yok" dedi :) ). KIES'i kapatıp ODIN'i açtım. Daha sonra Telefondan SimKart ve Harici Kartı çıkartıp Download modu açtım. Forumlarda resimlerde sadece PDA ve PIT işaretli ve Re Partition işaretsiz olduğu halde yazılarda hep işaretli olarak anlatıldığı için Re Partition'u işaretleyip PDA'ya CODE dosyasını koydum. CSC zaten belliydi. Phone için de MODEM'den başka dosya kalmıyordu. Bunları gösterip Start dedim. Heyhat "file analysis" 'te öyle bekliyor. Hiçbir hareket yok. Acaba PDA ve PHONE dosyalarını mı yanlış yapıyorum düşüncesine kapıldım. Resimlerde PDA dosyasının adı AP PDA v.s. kelimelerini içeriyordu. Biraz daha araştırma yapınca doğru yaptığımı gördüm. Ama birkaç denemede aynı yerde takıldı. Daha sonra Re Partition kutusunu iptal edip denedim ama sonuç aynı. Dosyaları tek tek update edeyip deyip sadece PDA'yı gösterdikten sonra Start dediğimde işleme başladı. Herhalde PDA'yı tek olarak yapmak gerekiyor ki resimlerde de zaten tek diye içimden geçirdim. Reset attıktan sonra ekranda linux açılışı gibi dos ekranına benzer birsürü yazılar geldi. Daha sonra cihaz açıldı. Gözüme ilk çarpan task manager ve Navifon oldu. Yaşasın iyiki update ettim diye göğsümü kabarttım. İşlemden sonra ODIN'i kapatmıştım ama işim henüz bitmemişti. Daha Phone ve Csc dosyalarını update edecektim. ODIN'i açtım, Pda olmadan diğer PIT, Phone ve Csc dosyalarını gösterdim. Telefonu download modunda açtıktan sonra ODIN'in telefonu görmesi için de USB kabloyu çıkarıp tekrar taktım, çünkü görmemişti. Com port geldikten sonra Start dedim ve başladı güncellemeye. Evet haklıydım. Dosyaları ayrı olarak güncellemek gerekiyordu. Reset ettikten sonra baktım telefon açılmadı. 10dk kadar bekledim, ODIN fail verdi hala açılmadı. Power düğmesine bastım, yok! Pili çıkarıp taktım, yok! Pili çıkarıp 5dk kadar bekleyip taktım, yine yok! Uzun uzun düğmelere basıyorum, yok! Download modu da artık açılmıyor. Daha telefonu adam gibi kurcalayıp, özelliklerini tam göremeden telefon gitti dedim :( . Telefonu pilsiz bekletirken, Firmwareleri indirdiğim siteyi tekrar açtım. Nerde yanlış yaptım diye (aslında belli ya) ya da böyle birşey oluyormu diye. Bu arada yeni JM5 update'ini gördüm. Ama neye yarar ki! Telefon açılmıyor! Power gelmemesi çok garipti. Yazılım ile power nasıl kaybedilirki? Cihaza sanki hiç elektrik gelmiyordu. Tam çıkarıp kutusuna koyacakken bir daha deneyeyim deyip o moral bozukluğu ve hırsla biraz uzun bir süre Download tuşlarına (ses+home+power) bastım. Birden Download modu ile cihaz açıldı. Yarabbi şükür deyip belki JM2'de problem vardır diye hemen JM5'i indirdim. Ayarları yapıp, tüm dosyaları yerlerinde gösterip, USB kablosunu söküp takarak ODIN'in telefonu görmesini sağlayıp Start'a bastım. Bu sefer File Analysis kısmını çabuk geçti. Derin bir oh çektiğim sırada Fail hatası vermezmi! Com port hatasi verdi. 1-2 denemeden sonra ve her seferinde comport hatası aldıktan sonra USB yuvasını değiştirmenin işe yarayabileceğini düşündüm. Başka bir yuvaya taktığım için bu sefer Com4 değil Com5 olarak gördü. Ama hala comport hatası veriyor. Yapacak birşey kalmadı, yeniden açılamayacağı riskini göze alarak, gözümü karartıp telefondan pili söktüm. Biraz bekleyip tekrar taktım. Download modu yine açılmadı. Uzun uzun düğmelere basılı bekledim sonunda açıldı. Hemen bağlantıyı kurup Start dedim sonuç yine comport hatası. Tabi dosyaların hepsini birden update etmediğim için sürüm çakışmaları oldu ve cihazın tüm ayarları gitti. Comport problem çıkarıyor. Belki PC'nin anakart'ına falan birşey olmuştur diye yeni XP yüklediğim PC'ye de KIES'i kurmaya ve Firmware dosyalarını atmaya başladım. Gerçi bir yazılım nasıl USB portunu bozarki, boş yere uğraşıyorum diye moralim de iyice bozulmuştu. Diğer PC'ye KIES kurulurken cihazı uzun uzun basarak açabildiğim için birkaç deneme daha yaparken (Re Partition'u işaretleyip,
    işaretlemeyi kaldırarak v.s.) Windows kullandığımı hatırladım :). Nasıl olduda o ana kadar aklıma gelmedi bilmiyorum ama Makinaları bir kapatıp açayım dedim. Bilgisayar açıldı, ODIN'i açtım, PIT, PDA, PHONE, CSC dosyalarını gösterip (Re Partition'u işaretlemeyi unuttum) Telefonu Download mod ile açtım. USB Kabloyu bağladım. ODIN telefonu görünce Start'a bastım ve bingoo. Allahım inşaallah reset'te takılmaz diye dua ederken ekranda reset device yazısı belirdi. Heyecanla telefonun ekranına bakmaya başladım. Yazıları görünce deriiiin bir oh çektim. Kurulumdan sonra telefon Rusça açıldı :( . Başka bir zaman olsa ben nasıl bunun dilini değiştirecem diye ne küfürler ederdim içimden. Latin harfleri olsa menülerden zaten çağrıştırıyor. Ayarların yerini de biliyoruz. Ama hiç üzülmedim. Telefon açıldı ya gerisi hikaye :) . Neyse ayarlar bölümünde Kril alfabesi ile boğuşarak kısa bir gezintiden sonra dil ayarlarını buldum. Yine forumda okuduğum üzere update'ten sonra gereken reset ayarları için aşağıdaki işlemleri yaptım.
    1.- Full Reset : *2767*3855#
    2.- Pre-configuration : *#272*HHMM# (HHMM'yi tuş takımında telefon ekranında yazamadığım için bu işlemi yapamadım)
    3.- Camera FW update :
    *#34971539#
    Select "Phone to CAM FW Write" and "YES"
    Waiting for "firmware update success.
    Buradaki Camera FW update özellikle ilgimi çekmişti (Bakınız bu yazının başları). Bu işlemi de yaptım. Artık herşey yolundaydı. Camera için hemen aynı dosya ile deneme yapıp zoom HD2 gibi artmışmı diye baktım. Ama aynı. Çok fazla zoom yapamadım. Belki daha sonraki update'lerde sorun çözülür. Aslında sorun da değil ama niye gözüne kadar zoom yapamıyayım diye insan üzülüyor :). Ertesi gün bir iş yaparken telefonu arkadaşa verip fotoğraflarımızı çekmesini istedim. İşe daldığımdan o anda resimlere hiç bakmadım. Daha sonra resimleri PC'ye aktarmak isterken bir de ne göreyim. Resimler çok kötü. Telefonun ayarlarını falan kontrol ettim. Biraz daha düzeldi ama yazılım atmadan önceki ilk çektiğim fotoğraflar gibi değil. Acele işlerim olduğundan ve 2 gündür zaten yeterince stres yaşadığımdan konuyu unutup telefonun tadını çıkarmaya başladım. Bugün yan sitemizin havuzunda ördekleri izlerken bir de burda bir fotoğraf çekeyim dedim. Açık havadaki fotoğraflar çok güzel çıktı. Evin içinde de denemek istedim. Diğer resimler kadar olmasada yine de gördüğüm o felaket resimlerde daha iyiydiler. Yarın tekrar o ilk resimleri çektiğim yerde aynı şartlarda resim çekip karşılaştırma yapacağım. Bu yüzden Update yapan arkadaşlar Camera Firmware update'ini şimdilik yapmayın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

quote:

quote:

selam
    froyonun içinde yüklü olarak gelmiyor zaten flash player.
    markete girip flash player 10.1'i bulup yüklemen gerek.
    bende de 2.1 surum var su an. Çok mu hız farkı var diyorsun froyonun beta sürümüyle bile?

2.2 kurdugumda markete girdim zaten flash içerikli bir web sayfasına girdiğimde doğrudan cihaz beni markete yönlendirdi fakat markete girdiğimde aradığınız uygulama bulunanamıştır gibi bi hata verdi.Defalarca denememe rağmen hiçbir yerden Flash ı bulup yükleyemedim Allah rızası için yükleyen arkadaşlar nasıl yüklediğini anlatabilir mi zira neredeyse bütün işlerim flash player ile maalesef...

• quote:

2.2 kurdugumda markete girdim zaten flash içerikli bir web sayfasına girdiğimde doğrudan cihaz beni markete yönlendirdi fakat markete girdiğimde aradığınız uygulama bulunanamıştır gibi bi hata verdi.Defalarca denememe rağmen hiçbir yerden Flash ı bulup yükleyemedim Allah rızası için yükleyen arkadaşlar nasıl yüklediğini anlatabilir mi zira neredeyse bütün işlerim flash player ile maalesef...

burda var indirip uygulama gibi dosya yöneticisinden kurabilirsinhttp://www.cepking.com/forum/adobe-flash-player-101-t146.0.html

• abi bu dediklerinizi benim gibi normal -yani daha hiç firmware fln yapmamış biri olarak- bi insan nası yapacak diye korku içindeyim
  • Hayalimdeki telefon..
  • quote:

Orijinalden alıntı: last2128

abi bu dediklerinizi benim gibi normal -yani daha hiç firmware fln yapmamış biri olarak- bi insan nası yapacak diye korku içindeyim

Bunu firmware yükleme için mi diyorsunuz yoksa Flash için mi? Firmware için diyorsanız buna birşey söyleyemem. Stres haricinde (sanırım X1'i 2 sene önce almıştım ve garantisizdi) 2 senedir defalarca rom yükledim ama bir sıkıntım olmadı. Olmaz olmaz en umulmadık bir anda cihazı göçertebilirimde. Bunun garantisi yok. Zaten olabildiğince tüm önlemlerinizi almalısınız. Mesela piliniz tam şarjlı olmalı, mutlaka Laptop'tan veya UPS'i olan yani kesintisiz güç kaynağı olan bir pc'den update yapmalısınız. Elektrik kesintisi en büyük düşmanınızdır. Bu biraz da güven meselesidir. Ben 2002 yılında uydu cihazlarıyla başladım firmware updatelerine . Tabiki sadece kendi cihazlarıma. Asla başka birinin cihazına atmam. Ağzım en başında benim suçum olmadan bir kere yandı çünkü. Evde bulunan receiver'lar, onca paralar verdiğimiz CI Modüller (bir zamanlar vardı şimdi hepsi çöplüğün bir yerlerinde metan gazına dönüşüyordur ), DVD player'lar, mesleğim olması itibariyle Anakart Bios'ları v.s. v.s. hepsiyle uğraşmışımdır. Son 2 senedir de Xperia ile başlayan telefonlara update maceralarımız devam ediyor. Heryer de yazdığı gibi risk tamamen size aittir .
    Flash için diyorsanız, o çok kolay. Dosyayı pc'den indiriyorsunuz. KIES'ile falan hiç uğraşmayayım diyorsanız benim gibi hazırcı olup telefondaki microSD kartı çıkartıp, microSD card adaptörü ile pc'ye takıyorsunuz. Daha sonra indirdiğiniz bu programları karta kopyalıyorsunuz. Mesela ben kartta APPS diye bir klasör oluşturdum. Hatta onun altında da Oyun, Uygulama, Araclar, Temalar v.s. klasörler açtım. İndirdiğim tüm app'ları buralara kopyalıyorum. Bulması da kolay oluyor. Kartı tekrar telefona taktıktan sonra Dosyalalarım veya başka bir dosya yöneticisi programı ile karttaki dosyayı bulup üzerine tıklayınca zaten otomatik olarak yükleniyor. Yani bunda çekinecek bir durum yok.

• Turkcell'den aldığım aylık 12TL'ye 100mb paketini kullanamayınca müşteri hizmetlerini aradım, zaten telefona otomatik olarak ayar mesajı gelmemişti bununda nedeni telefonun TR'ye henüz resmi olarak giriş yapmamış olmasıymış, müşteri hizmeterindeki arkadaşın telefondan online yardımı ile ayarları manuel olarak yapmaya karar verdik, bu ayarları yaptıktan sonra 100-150 mt. kadar yanlış gösteren GPS'im galiba Turkcell şebekesinin de yardımı ile neredeyse noktasal olarak (max. 5-7mt. hata payı) doğru göstermeye başladı. Yaptığımız ayarlar şöyle;

uygulamalar > ayarlar > kablosuz ve ağ > mobil ağlar > erişim noktası adları > sol altta olan menü tuşuna tıklanır ve 'yeni' seçilir

isim: Turkcell internet
    APN: internet
    MCC: 286
    MNC: 01
    onaylama türü: PAP
    APN türü: internet

(diğerleri olduğu gibi kalıyor)
  • firmware güncellemelerinden sonra -ki bayağı bir güncelleme yaptım, en son JP2'de karar kıldım-, *#06# ile IMEI'ye baktığımda boş görünüyor. Ayrıca ROM bilgileri için *#1234# ile sorguladığımda Phone:Unknown yazıyor. Bu sebepten olduğunu düşündüğüm SIM kartı tanımaması da cabası. Rica etsem, telefonunu Türkiye'de kullanan arkadaşlar, Phone: kısmında ne yazdığını paylaşabilirler mi? Tabi bu sorunun çözümünü bilenlerden de yardım ederlerse çok sevinirim, yoksa telefon özelliğini kullanamıyorum.
  • Selamunaleykum Arkadaşlar cok kaliteli hoparlör sesi olan ve güzel foto çeken bir telefon arıyorum.Bu telefonu önerir misiniz? Veya öneriniz ne olur? Sağolun.
  • quote:

quote:

Yedekleme Ike ilgili cepking de konusu vardi ayrıca yukarda 3g ayarı yapamayan arkadas

Hocam dediğim gibi yaptım apn ayarlarını.Mesela internet browser'a gelince hala bağlanamıyorum bir siteye mesela.Yani tam olarak anlamış değilim hala hadiseyi.3G işaretininde çıktığı falan yok ayrıca.Zahmet olmazsa biraz daha açarak yazabilirsen sevinirim.Çünkü dışarıdayken ihtiyacım oluyor 3G'ye.

Ayarları yaptıktan sonra telefonu kapatıp açın, yada uçak moduna alın ve sonra tekrar normale döndürün. Bu şekilde çalışması gerek.

Bende ilk denediğimde sonuç alamamıştım. O kadar çok uğraştım ayarları yaptım vs olmadı. Sonra illallah dedim vazgeçtim başka özelliklerini kurcalamaya başladım. Birkaç saat sonra baktımki internet çalışıyor... Yani anında sonuç alınamayabiliyor. Şebekenin tepki vermesi biraz gecikebiliyor.

Ayarları düzgün bir şekilde yapın. Sonra telefonu kapayıp açın, olmazsa birkaç saat sonra tekrar kontrol edin...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.