Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BİNG BAG OLAYIYLA ILGİLİ KISA BİR AÇIKLAMA YAPMAK YERİNDE OLACAKTIR.....

ÜNLÜ ATEİST FELSEFECİ

Anthony Flew, bu konuda şunları söylemektedir:

İtiraflarda bulunmanın insan ruhuna iyi geldiğini söylerler. Ben de bir itirafta bulunacağım: Big Bang modeli, bir ateist açısından oldukça sıkıntı vericidir. Çünkü bilim, dini kaynaklar tarafından savunulan bir iddiayı ispat etmiştir: Evrenin bir başlangıcı olduğu iddiasını. Ben hala ateizme inanıyorum, ama bunu Big Bang karşısında savunmanın pek kolay ve rahat bir durum olmadığını itiraf etmeliyim

BİNG BANG BİLİMSEL BİR GERÇEKTİR...

Penzias ve Wilson, Big Bang'in bu ispatını deneysel olarak ilk gösteren kişiler oldukları için Nobel Ödülü kazandılar.

BİG BANGIN DELİLLERİ......

Big Bang'in önemli delili ise, uzaydaki hidrojen ve helyum gazlarının miktarı oldu. Günümüzde yapılan ölçümlerde anlaşıldı ki, evrendeki hidrojen-helyum gazlarının oranı, Big Bang'den arta kalan hidrojen-helyum oranının teorik hesaplanmasıyla uyuşuyordu. Eğer evren, bir başlangıcı olmadan, sonsuzdan geliyor olsaydı, evrendeki hidrojen tamamen yanarak helyuma dönüşmüş olurdu.

Big bangın 2. delili ise kozmik fon radyasyonudur.Kozmik Fon Radyasyonu" adı verilen bu radyasyon uzayın belli bir tarafından gelen radyasyondan farklıydı. Olağanüstü bir eşyönlülük sergiliyordu. Başka bir ifade ile yerel kökenli değildi, yani belirli bir kaynağı yoktu, evrenin tümüne dağılmış bir radyasyondu. Böylece uzun süredir evrenin her yerinden eşit ölçüde alınan ısı dalgasının, Big Bang'in ilk dönemlerinden kalma olduğu ortaya çıktı. Üstelik bu rakam bilimadamlarının önceden öngördükleri rakama çok yakındı.
    Tüm bunlarla birlikte Big Bang bilim dünyasında kesin bir kabul gördü. Scientific American dergisinin Ekim 1994 sayısındaki bir makaleye göre, evren sürekli, düzenli olarak genişliyordu ve Big Bang modeli yüzyılımızın kabul görmüş tek modeliydi...

sonuç:büyük patlama bilimse gerçektir.
    Tüm bunlarla birlikte Big Bang bilim dünyasında kesin bir kabul gördü. Scientific American dergisinin Ekim 1994 sayısındaki bir makaleye göre, evren sürekli, düzenli olarak genişliyordu ve Big Bang modeli yüzyılımızın kabul görmüş tek modeliydi.

• quote:

Senin ne kadar bilimsel olduğun da ortada, önce Kur'an sonra bilim. Kur'an 'da ne yazıyorsa doğrudur, gerisi yanlıştır. Bilimsel olarak ispatlayamayacağın bir kitaba dayanarak bilimsel olduğunu iddia ettiğin çıkarımlar yapıyorsun. Sonra da bilimselim diye böbürleniyorsun.

Bu arada Big Bang büyük ihtimalle asla kesin olarak kanıtlanamayacak bir teoridir. Senin bilimsel mantığına göre Big Bang'ın ilk saniyesinden daha büyük masal olamaz. Kimse Bing Bang yapmadı ki ne olduğunu bilelim. Tabii bunlar senin için önemli değil, sen Kur'an da yazıldığını sandığın için Big Bang'a inanıyorsun. Başka bir şey yazsaydı ona da balıklama atlayacaktın zaten.

Big bang bir teoridir. olmuştur olmamıştır beni ilgilendirmez.

ben asıl maymun ile ortak atadan gelip gelmediğimiz ile ilgilenirim.

ayrıca;

Kur an hakkında yanlış bilgilere sahipsin.

Kur an bir insan tarafından yazılamayacak kadar mükemmel bir kitaptır.
    Hz. Muhammed de sav okuma - yazması yoktur.

Kur an ;
    hem geçmişten, hem gelecekten, hem de binlerce yıl sonra çıkan bilimsel gerçeklerden, adaletten, hukuktan ve bir çok ilim dalından kesin hükümler ile bahseder.

Kur an ı bilmeden O nu okumadan benim dediklerimi anlayabilmen çok zor.

Çünkü ben Kainatı Allah ın yarattığına inanıyorum vfe Kur an ı O nun sözleri olarak biliyorum. Kainatı yaratan Zat kitabından kendi yarattıkları hakkında haşa yanlış birşey yazar mı?

1400 asır geçmesine rağmen bir ayet bile bilimsel gerçekle zıt düşmemiştir.

ayrıca bilimsel bir zeminde Kur an ın bir insan tarafından yazılamayacağını ispatlamak da o kadar da zor olmasa gerek ....

• quote:

Kur an ;
    hem geçmişten, hem gelecekten, hem de binlerce yıl sonra çıkan bilimsel gerçeklerden, adaletten, hukuktan ve bir çok ilim dalından kesin hükümler ile bahseder.

Kur an ı bilmeden O nu okumadan benim dediklerimi anlayabilmen çok zor.

Çünkü ben Kainatı Allah ın yarattığına inanıyorum vfe Kur an ı O nun sözleri olarak biliyorum. Kainatı yaratan Zat kitabından kendi yarattıkları hakkında haşa yanlış birşey yazar mı?

1400 asır geçmesine rağmen bir ayet bile bilimsel gerçekle zıt düşmemiştir.

ayrıca bilimsel bir zeminde Kur an ın bir insan tarafından yazılamayacağını ispatlamak da o kadar da zor olmasa gerek ....

Evet dünyadaki tek zeki, zevkli insanlar müslümanlar sadece onların yorumları doğru. Biz uzun süre müslüman olarak hayatımızı geçirmedik, Kur'an'ı hadisleri hiç okumadık, hiç tarih bilgimiz yok konuşuyoruz.

Kur'an da iddia ettiğiniz bilimsel kehanetlerle sadece çocukları ve eğitimsiz insanları kandırırsınız. Hepsi 7 yyın dünyasında yaygın olan yanlış görüşlerin kitaba yansıtılmasıdır. Zoraki yorumlarla kitabı kurtarmaya çalışıyorsunuz ama bizzat kendisine baktığınızda dünyanın, evrenin yaratılışında, embriyojik bölümlerde bariz yanlışlar olduğunu görürsünüz.

Kitabın edebi yönünden eleştirirsek Kur'an son derece vasat bir kitaptır. 7 yy'da ortada fazla edebi şaheser olmadığından üstün görülmüş. Ama 21 yy'da bu kadar edebi şaheser gördükten sonra hala bu kitaba edebi şaheser demek gerçek ebedi şaheserlere hakarettir.

• HADİ ORDAN..

ÖNCE AL ELİNE KURAN MEALİ OKU ONDAN SONRA ÇIK KARŞIMIZA..
  • evrimci;

bu konuda seninle konuşmayacağım....

yazdıkların bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor....

bir konu hakkında bu kadar bilgi eksikliği ve önyargısı olan bir kişi ile konuyu tartışmak konuya saygısızlık olur...

bu yüzden tartışmıyorum evrimci arkadaşım ...

sen bildiğin yolda devam et ...

ama birazcık da araştır ...
  • Tamam, ben de evrim konusunda bu kadar bilgi yoksunu ve önyargısı olan bir insanla tartışmayacağım. Sen diyorsunya sürekli İslam iyice araştırılmadan tartışılmaz, ben de diyorum ki biyoloji, matematik, kimya ve biyokimya konusunda yeteri donanım olmadan evrim tartışılmaz. Bende senin evrim konusunda son derece yetersiz olduğunu düşünüyorum, sorduğun çoğu soruyu evrimin ne olduğunu anlamış bir insan sormaz çünkü. Evrim hakkında iki üç kaynak okuyarak evrimi anlayamazsınız, konuşamazsınız, bırakın bilim adamları kendi kurallarıyla konuşsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 23 Haziran 2005, 13:20:37 >
  • quote:

Deep Impact:

ayrıca;

Deep bildiğim kadarıyla kuranın tamamı hz. muhammed tarafından yazılmamış, başlarda hadisleri rüyasında görüp çevresindeki insanlara aktarırmış daha sonraları ise 3-5 yıl sonra bakmışlar hadisler bu şekilde unutulup gidecek bu hadisleri ilk ağızdan anlattığı okuma yazma bilir insanlar tarafından birer parçasını yazılı kayda geçirerek kuranı oluşturmuşlar, yani öyle bir kişinin yazdığı falan yok, bir kurul tarafından kaleme alınmış desek daha doğru olur......

Bu kuran tartışmasına hiç girmeseydik keşke ama eğer gireceksek doğru bilgileri verelim...
  • quote:

Tamam, ben de evrim konusunda bu kadar bilgi yoksunu ve önyargısı olan bir insanla tartışmayacağım.

en sevdiğim branşlardan biri de biyolojidir.

sen de bilgisayar mühendisi idin galiba...

benim ilgi alanım olduğu için belki de senden daha fazla konuşma hakkına sahip olabilirim.

yazdığım yazılardan da ne kadar ilgili olduğumu anlamış olman lazım...

quote:

Deep bildiğim kadarıyla kuranın tamamı hz. muhammed tarafından yazılmamış, başlarda hadisleri rüyasında görüp çevresindeki insanlara aktarırmış daha sonraları ise 3-5 yıl sonra bakmışlar hadisler bu şekilde unutulup gidecek bu hadisleri ilk ağızdan anlattığı okuma yazma bilir insanlar tarafından birer parçasını yazılı kayda geçirerek kuranı oluşturmuşlar, yani öyle bir kişinin yazdığı falan yok, bir kurul tarafından kaleme alınmış desek daha doğru olur......

işte burada da bilgi eksikliği var kardeş...

eğer Peygamberimiz in hayatını okusa idin bu bilgi eksikliğini giderirdin.

Kur an ın bir kurul tarafından yazıldığı diye bir şey de söz konusu değil. Ayrıca Kur an ı Peygamberimiz de yazmamıştır.

hatta Peygamberimiz sav kendi sözlerinin Kur an ile karışmaması için yazılmamasını emretmiştir.

Hatta Kur an ı incelersek bir insan tarafından yazılmadığını, bir Tanrı tarafından ancak yazıldığını, bir insanın o tip ifadeler kullanamayacağını görürüz.

senden ricam;

google dan arat ve 3 5 adet sure meali okursan ne demek istediğimi daha rahat anlatmış olurum.

bu konu da burada kapansın...

• quote:

en sevdiğim branşlardan biri de biyolojidir.

sen de bilgisayar mühendisi idin galiba...

benim ilgi alanım olduğu için belki de senden daha fazla konuşma hakkına sahip olabilirim.

yazdığım yazılardan da ne kadar ilgili olduğumu anlamış olman lazım...

Ben bilgisayar mühendisiyim ama ana olarak çalıştığım alan (hadi biraz böbürleniyim uzmanlık alanım) evrimsel algoritmalar (Yaklaşık üç senedir). Evrimsel algoritmalar doğal evrimin bilgisayar bilimine ve problem çözümüne matematiksel olarak uyarlanmış biçimidir. O yüzden sadece ilgi alanım olmasından değil bilmem gerektiğinden biyolojisiyle de ilgileniyorum.

Olay şu sadece ilgilenmekle olmaz, belirli konularda eğitimini alman, bilemediğin konularda ise susman gerekir. Ama sen Shine-on gibi olayın içinde olan moleküler biyologlara bile laf atıyorsun. İşine gelmeyen şeyleri göz ardı edip işine gelenleri vurguluyorsun sürekli. Ama benim en içerlediğim konu (doktora heveslisi olduğumdan dolayı) sürekli bilimselim, bilimsel yazıyorum demen. Başka forumda da yazdım. Bilimsel kaynaklar sadece hakemli makalelerdir. Herkes kitap, dergi yazar, herkes site açar ama bir makaleyi herkes yazamaz çünkü hakemler senin en ufak noktana virgülüne bile dikkat ederler. (Bir makalesi reddedilmiş ve bunu bizzat yaşamış bir insan olarak söylüyorum bunu). Burada bilimsel bir tartışma falan olduğu yok, senin yazdıklarında çoğunlukla yorumdan başka birşey değil. Eğer gerçekten bilimsel olduğunu iddia ediyorsan tekrar diyorum bana saygın konferanslardan ya da journal'lerden (bilimsel hakemli dergilerden) referans göster.

• Fire_blast ne desen haklısın konunun içine ettik

Amaaa daha diyeceklerim var..

Deep hadi biyoloji konusunda iddialı olmadığın için yanlış bilgiler vermeni anlayabilirim ama bari iddialı olduğun dindarlık konusundaki bilgilerine güvenebilseydik..

Bak diyanet sitesinde ne yazıyor...

Peygamberimiz (s.a.s.) in vefatından sonra Halife olan Hz. Ebu Bekir, ashabın ileri gelenlerinden bir komisyon kurdu. Bu komisyon, ayrı ayrı sahifelerde bulunan Kur'an sure ve ayetlerini bir araya topladı, hafızların ezberledikleri Kur'an ile karşılaştırarak, yazıp Mushaf haline getirdi

Benim de senden ricam birşeyleri tartışmaya başlamadan önce biraz bilgi edin, bu konuda google bile çok yeterli ...

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Evet dünyadaki tek zeki, zevkli insanlar müslümanlar sadece onların yorumları doğru. Biz uzun süre müslüman olarak hayatımızı geçirmedik, Kur'an'ı hadisleri hiç okumadık, hiç tarih bilgimiz yok konuşuyoruz.

Kur'an da iddia ettiğiniz bilimsel kehanetlerle sadece çocukları ve eğitimsiz insanları kandırırsınız. Hepsi 7 yyın dünyasında yaygın olan yanlış görüşlerin kitaba yansıtılmasıdır. Zoraki yorumlarla kitabı kurtarmaya çalışıyorsunuz ama bizzat kendisine baktığınızda dünyanın, evrenin yaratılışında, embriyojik bölümlerde bariz yanlışlar olduğunu görürsünüz.

Kitabın edebi yönünden eleştirirsek Kur'an son derece vasat bir kitaptır. 7 yy'da ortada fazla edebi şaheser olmadığından üstün görülmüş. Ama 21 yy'da bu kadar edebi şaheser gördükten sonra hala bu kitaba edebi şaheser demek gerçek ebedi şaheserlere hakarettir.

Senin vasat dediğin kitabın indiği devirde edebiyat dünyadaki en üst safasındaydı (şuan bile o seviyede değil, diller bozuldu) ve o zamanki edebiyatçılar kurana eş değer kitap yazamadıkları gibi yazdıkları en iyi kitap içinde doğa ve hayvanların bulunduğu şiir kitapları olmuştu! Ayrıca arap dili dünyanın en zengin dilidir!
    Unutmaki o kitap sadece sana bana değil bütün çağlara inmiştir! Yoksa ağır mı geldi sana???

Neresinde yanlış varmış Kuran'ın söylemezsen adam değilsin???

Meydanı boş mu buldun, bilmeden sallıyosun

• quote:

Olay şu sadece ilgilenmekle olmaz, belirli konularda eğitimini alman, bilemediğin konularda ise susman gerekir. Ama sen Shine-on gibi olayın içinde olan moleküler biyologlara bile laf atıyorsun.

BÖYLE UZUN UZUN KONUŞMANIZA GEREK YOK Kİ KARDEŞ...

SORDUĞUM SORULARA CEVAP VERİN YETER.

BEN DE ŞAPA OTURAYIM.

DEĞİL SHINE ON BÜTÜN EVRİMCİ PROFLARI ÇAĞIRIRSANIZ ÇAĞIRIN SORULARIMA CEVAP VERİN...

BİLİM MUTASYON ZARARLI DİYOR

BİLİM KENDİKENDİNE BİR ŞEY OLMAZ DİYOR

SİZ HALA NE SORULARIMA CEVAP VEREBİLİYORSUNUZ NE DE DELİL GETİREBİLİYORSUNUZ....

Allah aşkına neyin mücadelesini veriyorsunuz...

madem ilgili branşın bu soruya cevap ver bakalım....

al eline 50 sayfalık bir roman

rastgele müdahaleler yap (mutasyon)

kötü olanları ele... (adaptasyon seleksiyon)

ve bana bir şiir kitabı elde et....

hadi ama...

masalda bir numarasınız fakat bilimsel zeminde o kadar maharetli değilsiniz.

kendi masallarınıza da inanmamızı beklemeyin....

tek hücreden miyonlarca tür oluşmuş, karga kartal olmuş, timsah balık, balık kuş olmuş, kuş penguen olmuş ....

bunlara çocuklar bile güler...

hadi bir adet mesela sinek nasıl arı olmuş onu açıklayın bakalım...

YOK YOK siz de bilimsel argüman yok sadece masal var

• quote:

Senin vasat dediğin kitabın indiği devirde edebiyat dünyadaki en üst safasındaydı (şuan bile o seviyede değil, diller bozuldu) ve o zamanki edebiyatçılar kurana eş değer kitap yazamadıkları gibi yazdıkları en iyi kitap içinde doğa ve hayvanların bulunduğu şiir kitapları olmuştu! Ayrıca arap dili dünyanın en zengin dilidir!

Yahu size de amma Arap milliyetçiliği işlemiş, yok Arapça en zengin dilmiş, Araplar edebiyatta en üstünmüş.
    Bir dilin zenginliği verilen eserlerle ölçülür, dildeki anlatım olanaklarının sayısıyla değil.

Araplar tarih boyunca doğru düzgün kültürel bir etki bırakamamış bir toplumdur. Arap edebiyatından dünya edebiyatını etkilemiş bir yazar, şair çıkmış mı? Onu geçtim kaç tane saygın sanatçıları var? İslam'ın altın çağında etkili rol oynayan insanları da inceleyin, çoğu ya İran'lı ya da Türk'tür.

Kur'an bana göre zayıf bir kitap, güzellik göreceli bir kavram değil mi, sana göre güzel bana göre zayıf. Dünyanın %80'ne göre de zayıfmış ki inanmıyorlar.

<<<<
    Neresinde yanlış varmış Kuran'ın söylemezsen adam değilsin???
    >>>>

Yukarida yazdim zaten, dünya ve evren'in oluşumu ve embriyoloji de hatalar var. Ama siz sürekli sözcüklerin
    anlamlarını değiştirerek yorumluyorsunuz. Bu böyle değil böyle derseniz her yorumu yaparsınız. Tavsiyem sana önyargısız bir şekilde o devrin bilim ve kültürünü incele ve ayetleri öyle yorumla.

• quote:

Orjinalden alıntı: pacman

Fire_blast ne desen haklısın konunun içine ettik

Amaaa daha diyeceklerim var..

Deep hadi biyoloji konusunda iddialı olmadığın için yanlış bilgiler vermeni anlayabilirim ama bari iddialı olduğun dindarlık konusundaki bilgilerine güvenebilseydik..

Bak diyanet sitesinde ne yazıyor...

Peygamberimiz (s.a.s.) in vefatından sonra Halife olan Hz. Ebu Bekir, ashabın ileri gelenlerinden bir komisyon kurdu. Bu komisyon, ayrı ayrı sahifelerde bulunan Kur'an sure ve ayetlerini bir araya topladı, hafızların ezberledikleri Kur'an ile karşılaştırarak, yazıp Mushaf haline getirdi

Benim de senden ricam birşeyleri tartışmaya başlamadan önce biraz bilgi edin, bu konuda google bile çok yeterli ...

pacman;

bilerek mi yanlış yapıyorsun yoksa bilmeden mi????

ben sana Kur an ı Kerim in bir kurul tarafından yazılmadığından bahsediyorum , sen de Peygamberimiz den sonra Kur an ın nasıl bir araya getirildiğinden bahsediyorsun.

sen okumuş adamsın, bu kadar büyük HATA yapman pek hoş olmamış doğrusu ....

oradaki kurul da Kur an a ekleme ya da çıkarma yapmamış, sadece yazılan Kur an ayetlerini bir araya toplamış ....

BİRAZ DAHA DİKKAT

• evrimci ;

bilmediğin konularda bence daha fazla konuşma;

embriyo ile ilgili getir dersem arayıp bulamzsın, belki de okumamışsındır fakat ahkam kesiyorsun ayıp oluyor ....

DARWIN konusunda Kur an konuşmayalım ....

evrim ile ilgili bilimsel argümanlarınızı getirin ....!!!!!!
  • quote:

Deep Impact:

Deep bu bahsettiğin şey çok ta zor değil ancak evrimi anlamış birinin bu olayın sonunda ismarlanan bir çıktının alınamayacağını bilmesi gerekir. Yani şiir kitabı olmaz ama anlamlı cümlelerin bir araya geldiği bir başka kitap ortaya çıkabilir diye düşünüyorum, yoksa ortak atalarımız biz insan olacağız diye ıkınıp insan olmadılar, onlar sadece hayatta kalmaya çalıştı başka birşey olmak için bir çaba göstermediler.. Birde hadi bu romanda mutasyonları simule etmek kolay olacak ama ah birde şu doğanın dev seçilim mekanizmasını simule edebilecek bir fikrimiz olsa bu program çok ta kolay yapılırdı... Hatta ben şu kel kör programalama bilgimle bile yapardım diyebilirim ama tabi bu konular evrimci arkadaşımız gibi profosyonellerin işi, bizimkisi sadece kahvehane muhabbetinden ileri geçmez..

• quote:

madem ilgili branşın bu soruya cevap ver bakalım....

Evrim açısından bakıldığında şiir kitabından roman kitabı elde edilmesi daha mantıklı. Bunun yapılabilmesi için şu özelliklere ihtiyacım var.

1. Şiir kitabının özellikleri nedir?
    2. Roman kitabının özellikleri nedir?
    3. Kullanılacak dilin özellikleri nedir?

Bana bunları matematiksel olarak ifade edebilirsen, yapılabilir. Önemli olan kitabın nasıl kodlanacağı ve seleksiyonun nasıl yapılacağı. Yani bir şeyi ne şiir kitabı ya da roman kitabı yapar bunları bana matematiksel olarak verebilmen lazım.

Ama şiir ya da roman kitabının nasıl olduğu subjektif bir kavramdır. Yani alt alta dizeleri dizersen de şiir kitabıdır. Senin iki günlük hayatını anlatan bir kitapta roman kitabı olabilir.

DNA'ya falan baktığımızda fazla subjektif bir şey yok, şu gen bunu yapar bunu yapmaz vs. Kodlanması ve ne değişiklik olacağını görmek daha kolay.

Biraz toparlıyım, rastgele müdahalelerin hangi bilim ve sanayi problemlerinde kullanıldığını yazacağım. Rastgele müdahaler ve seleksiyon ile problem çözülemez demek kesinlikle yanlış. En zor problemler rastgele müdahaleler yapmadan çözülemiyor şu anki teknolojiyle. Kör bir müdahalenin bilinçli bir müdahaleden daha iyi olduğu çok durum var.

@Deep Impact
    Özel mesaj yollayacağım, mesaj kutun kapalı galiba.

• quote:

Deep bu bahsettiğin şey çok ta zor değil ancak evrimi anlamış birinin bu olayın sonunda ismarlanan bir çıktının alınamayacağını bilmesi gerekir. Yani şiir kitabı olmaz ama anlamlı cümlelerin bir araya geldiği bir başka kitap ortaya çıkabilir diye düşünüyorum

evrimci arkadaşımız yazsın bir program ve bulsun bakalım ....

anlamlı bir şey çıkabiliyor mu?

şunu da unutmamak gerekir;

herbir canlı kendi ekosisteminde mükemmel hareket eder.

bu yeni yazılacak kitabında en azından herbir kelimesinin anlamlı, imla hatasının da olmaması gerekir ....

hadi hodri meydan ....

bana 50 sayfalık kitaptan başka bir kitap üretecek bir program yapın bakalım ...

ayrıca anlam bütünlüğü de olmalı öyle değil mi....

bak şartlar ne kadar da zor .....

sen hala iddianda ısrarlı mısın ...

• quote:

herbir canlı kendi ekosisteminde mükemmel hareket eder.

bu yeni yazılacak kitabında en azından herbir kelimesinin anlamlı, imla hatasının da olmaması gerekir ....

hadi hodri meydan ....

Deep sen kendinin mükemmel olduğunu mu iddia ediyorsun....
  • quote:

Deep sen kendinin mükemmel olduğunu mu iddia ediyorsun...

yaws..

konuyu değiştirme ...
    o ayrı bir topiğin konusu ....

vücudunun işleme mekanizmasına bakarsan trilyonlarca hücre bir arada ve birbiri içerisinde sorunsuz hareket ediyorsa bir mükemmelikten söz etmek elbette mümkündür.

fakat sen, uçamıyorum o zaman mükemmel değilim diyebilirsin ama konu o değil ....

konu 50 sayfalık kitaptan başka bir kkitap yazılması !!!!

yazabilecek misin?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.