Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

deep bazı bakteriler cevresinde bir tabaka geliştirmişlerdir. Kaynayan suda bile hayatta kalırlar. Bazıları ise tamamen üremeye odaklanmıslardır. Diyelimkilerle yola cıkıp duruyorsun. Daha canlı yaşam hakkında ve ekosistem hakkında buz dağının görünen kısmını biliyoruz belki cok daha az bunun farkındayiz herhalde. Bu durumda hangi canlı hangi farklı kosullarda hayatta kalır o kadar az arastırma yapıldıki! .. Dünyadakinden farklı bir ekosistemde hre canlı farklı tepki veriyor. Yerçekimsiz ortamda embrionun gelişiminde bozulma oluyor ama mikroyasam formları cok rahat hayatlarını surduruyorlar.

Bilim adamları ortak bir görüşte birleşiyorlar oda yaşamın evamı için suyun gerekliliği. Ama yine açıklıyorlarki yaşam hakkında bildiklerimizden ortaya cıkan sonuc bu. İlerde buldugumuz bilgiler bizi hangi goruslere surukler bilemeyiz diyorlar. Bir kere virusler kristalize halde hayatta kalıyorlar. Bir canlının vucuduna gecince tekrar uremeye baslıyorlar. Virusler hem canlı hem cansız varlıklar. Bu yaşamı bir kalıba sokmamamız gerektiğine bir örnek bence. Ayrıca Yaşan ne demek onuda bir açıklalığa kavuşturmamız gerekiyor. YAŞAM ne demek? Bir şeyin canlı olması için yaşıyor olması için ne gibi özellikler gerekiyor ? Hala cevabı verilememiş birşey. Aynen evrim gibi. Bu kadar basit bir soruya bile yanıt veremiyoruz daha. Hadi birlikte yanıt arıyalım.

Sen ne bekliyorsun? 2 dakikada çözülebilecek bir evren mi? Bence bunların hepsi Yaratıcının bize sonsuz kudretini göstermek istemesindendir! Kaynayan suda ölmeyen bakteriler sence kendi kendine biz onları suda pişirip yiyelim ve vitaminlerini alalım diyemi ölmeme özelliklerini geliştirdiler?
    Sen ne dersen de, bakteriler de dahil şu kainatta herşey kendine düşen görevi yapıyor!!!!

• quote:

hadi birlikte yanıt arayalım

evet , bence en ilkel halini düşünürsek az yada çok karmaşık bir molkeküle "işte bu bir canlı" diyebilmemiz için öncelikle çevresindeki bazı maddeleri değiştirerek kendisinin aynısından yapabilmeli, ve bu yeni moleküller de kendisinden kopya yeni moleküller yapabilmeli....
  • quote:

Orjinalden alıntı: pacman

quote:

hadi birlikte yanıt arayalım

evet , bence en ilkel halini düşünürsek az yada çok karmaşık bir molkeküle "işte bu bir canlı" diyebilmemiz için öncelikle çevresindeki bazı maddeleri değiştirerek kendisinin aynısından yapabilmeli, ve bu yeni moleküller de kendisinden kopya yeni moleküller yapabilmeli....

Ve bunu bilincli bir şekilde bir amac ugruna yapabilmeli dimi. Cok güzel bir acıklama oldu aslında yaşam için. Ama bu moleküller etraftaki maddeleri kullanarak kendini kopyalayacak. Ama buda yaşamı anlatmaya yetersiz. Çünki birtane canlı düşün kraliçe olarak o kendisini kopyalıyor, fakat kopyalanan hiçbir canlı kendisini kopyalamıyor ve sonsuza kadar yasıyor. O kadar zorki tanımını yapmak, ve evreni arastırmaya basladıgımızda nelerle karsılasacagımız o kadar muammaki, biz bunun beşiğindeyiz ve bunuda dinlerle değil bilim ile yapabilecek konumdayız, ama bırakın evrene bir anlam kazandırmayıi dünyadaki dengeyi bile ilahi güclere baglamaya o kadar istekliyizki ileriye donuk şeyler yapmaya calısanlarında hevesleri kursagında kalıyor.

Evrimin tanrıya karsı gelmediğini anlatmaya calıstım. Evrimin ilk canlıyı acıklamaya calısmadıgınıda anlatmaya calıstım. Evrim sadece su anda tabiatın işleyişine bir acıklama getirmeye calısıyor. Her canlının bir atası oldugunu soyluyor, ilk canlının nerden geldiğini kalkıp soylemiyor demeye calıstım. Bunla meyvesini verdi. Bastaki hücre cok karmasıktır nasıl ortaya cıkar tartısmaları duruldu artık .. Evrimi anlamak için oyle birşey yapmalısınızki içinde evrimi kullanıpta işinizi ne kadar kolaylastırdıgını gorup benimseyeceksiniz. Ornek olarak programlama evrimin temek yapıtaslarından birini kullanıyor günümüzde. Her objenin bir atası vardır. Taaki ilk basit objeye kadar. Bu basit objede evrenseldir. Objeler basitten karmasıga dogru gider. Adım adım gitmek hem tüm programın uyumlulugunu saglar hemde hataları elemeniz kolaylasır. Ve mükemmele dogru gider programınız. Hatta bir objeden farklı işlere yarayan farklı objeler yaratabilirsiniz. Kacınız programlama biliyor bilmiyorum ama OBJECT ORIENTED PROGRAMMING bilenler evrimle az cok bagdastıgını bilirler. Sizce bunu akıl edenler neyi ornek almıslar ??

( Site dogadaki canlı, müşteri doğa)

Bir kod yazıyoruz. Bu kod bir alışveriş sitesine giren müsterilerin her biri için bir bilgi dagarcıgı tutuyor. Musteri ilk geldi bilgilerini aldık artık sistemimize girdi. Gezdiği aldıgı seylerle bilgisini değiştiriyoruz. Gitgide müsteriyle daha uyumlu bir site oluyoruz. sitemize girdiğinde elektronikten hoslanıyorsa ona elektronikle ilgili forsatları gosteriyoruz ilk olarak. Gün geliyor müşteri zevklerini değiştiriyor, orta yaş bunalımınamı giriyordur nedir, elektronikten nefret etmeye baslıyor, biz elektronik koyuyoruz onune o kızıyor eksi puan alıyoruz. Baska yerlere giriyor alışveriş yapıyor, bizde değişim geciriyoruz onunla, artık elektronik esyalarla ilgilenmiyordur bile. O bilgi bizim databankımızda duruyor ama artık aktif değil. Belki ilerde lazım olur diye tutuyoruz, ama asıl aktif olanlar artık giyim, müzik reyonları. Bakın yazdıgımız bu kodda hangi teorinin mantıgını kullanmısız acaba. ??

Peki yapay zeka yazmaya kalksak ?? Yapay zeka yazmanın su anda tek cıkar yolu varmıs gibi gozukuyor oda kendini geliştirebilen, değiştirebilen kodlar yazmak. Oda su anda hem yazılım hemde donanım teknolojisi bakımından cok zor. Ama bakın mantığa etrafında olan olaylar sonucu kod kendini değiştiriyor, etrafına daha iyi adapte oluyor. Yapay zeka yazabilmenin tek yolu.

Ben bilgisayar mühendisi oldugum için yazılımdan ornekler verebildim sadece ama eminim birsürü daldan ornekler verebilecek arkadaslar cıkar burada. Hala evrimin kabul edilmediğini, benimsenmediğini düşünenler biraz etraflarına baksınlar.

Herşeyin yaratıcısı allahtır kabul .. Ama Allahın yaratırken kullandıgı aracının evrim oldugunu iddia ediyorum ben. Kim buna karsı cıkarsa soracagım tek soru olur oda bana nasıl yarattıgını soyle o zaman. Bilmiyorum diyorsan niye afra tafra yapıyorsun burada bir mantık getirmeye calısanların mantıgına karsı geliyorsun. Kendi fikrinide soyle o zaman. Camurdan zort diye yaratıyor canlıları de, gökten ışınlıyor de, ama birşeyler de.

( Şu evrim yoktur deyip herşeyi allah yaratmıstır diyenler bir dökülsün ortayada anlatsınlar bakalım nasıl yaratılmış bütün bu canlıları ?? Nasıl yarattıgı yazıyormuymus acaba o kitaplarda ?? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 12 Haziran 2005, 19:23:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

ama şöyle de bişey var ki ben de tanrı olabilirim?? kim bilir? aksini asla ve asla ıspatlayamazsınız. çünkü sizin tanımınız sayesinde göstereceğiniz bütün kanıtlara karşı bişeyler uydurabilirim...

Allah cc. ezeli ve ebedidir.

senin ise ölümlü olduğun herkesin malumu.

Fakat senin Allah kavramı hakkında yanlış bilgilerin var kardeşim.

evet birşeyler uydurabilirsin ve uyduruyorsun.

bak mesela ben desem ki Pramitler var olduğuna göre o zamanlarda bir medeniyet vardı.

sen de diyebilirsinki yeryüzünde milyarlarca yıl geçti. milyarlarca yıl içinde milyonlarca kilometrekarede bir yerde böyle bir pramidin rüzgarlar yağmurlar depremler sonucu olması muhtemeldir.

ama bu dediğin bir açıklamadır fakat buna sen de inanmazsın kardeşim.

nasıl bir pramit irade ve ilmin bir eseridir

ondan daha kompleks olan insanın dahi mimarının SANATKAR İRADE sahibi İLİM sahibi olması gerekir ki insan vücuda gelsin.

biz bu Zat a Allah diyoruz.

yani mantıken o kadar zor bir kavram değil...

Allah cc varlığına sana da hissettirsin bize de hissettirsin .....

quote:

ek: bana garip gelen şey insanların bilmedikleri şeyler hakkında kesin iddialarda bulunmaları.

tyrael kardeş:

insanın bildiği kainatın sahipsiz olamayacağı, (Allah ın varlığı)

kainatın sahibinin insanlardan bir isteği olduğu ve bunu insanlara bir kitap ile bildirmesi (Kur an)

bu kitabı insanlara tebliğ etmek için bir insanı vazifelendirmesi (Peygamber)
    insanlar bunlardan gayet emin....

biraz düşünecek olursak bu dünya o kadar mükemmel mekanizma ki ;

nasıl bir fabrikada en yetkili en etkili kişi sorumluluk sahibi olur bir gün gelir hesap verir;

aynen öyle de dünyanın da en akıllı ve zeki ve şuur sahibi insandır. bir gün gelecek o da hesap verecektir.

İnsandan istene ise sadece bu dünyanın Sahibini tanımaktır.

Araştırmadan yok demekle olmaz değil mi güzel arkadaşım....

dostun deep....

tamam o zaman. benim tanrı olmadığıma dair bi kanıt sunmaaya çalış...

• quote:

Orjinalden alıntı: erhane

arkadaşlar cidden bilmedğim cevap veremediğim için soruyorum. Başka bi maksat taşımıyorum.

Tavuk uçamadığı halde niçin kanatları olan bir hayvandır?(Yabani tavuklar dahil) Madem uçamayacaktı niçin kanatlı yaratıldı ve ya öyle evrimleşti? Aynı koşullarda yaşayan kanatlı diğer türler uçabiliyorken, bu salak hayvan neden uçmayı öğrenemedi? Madem uçamıyor Hiç bi işe yaramayan kanatları neden onun yaşamını kolaylaştıracak şekilde bi uzva dönüşmüyo ya da yok olmuyor?

ciddi mânada ve hiçbir art niyet taşımadan bunların cevabını merak ediyorum?

şimdi buna evrimle yanıt vermek kolay. uçmak enerjik açıdan çok masraflı bir işlemdir. çok fazla enerji gerektirir ve hafif olman gerekir. eğer ki tavuğun atasının bulunduğu ortamda uçmak ona bir fayda sağlamıyorsa, bu yetisini kaybetmesi ona fayda sağlayabilir. evrim teorisine göre de böyle bir durumda seçilim uçamayan tavuklar yönünde karar verebilir.

dini kuramla açıklamak daha da basit.. tanrının işine sual olunmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: Fire_Blast

Bana istediğiniz kada evrim masalı anlatın farketmez . Yüzyıllar geçsin bu sorunun cevabı gelmez. Eğer tüm canlılar ortak bir atadan evrimleştiyse ve bir sürü ara tür varsa neden bu aratürlerin fosiline rastlanmıyor?????? Dediğiniz gibi olsaydı fosillerin %75 aratüre ait olması lazımdı ama ara tür fosli bulunamıyor. Adamlar çıkıyor bulduk diye sonra GERÇEK ortaya çıkıyor adam fosile oynama yapmış vs. vs. .................... örnek için TIKLAYINIZ
    Artık bilimde inanca yöneliyor bunu da unutmayın. Big-Bang teorisi en büyük örnek buna.

Ve son olarak ALLAH(TANRI, EVRENiN VE CANLILARIN YARATICI) var ve bir gün onun varlığına hepiniz şahit olacaksınız................... umarım öldükten sonraya kalmaz!!!!!!

Arkadaşlar uyanın sonunuz olmasın!!!!

fosil bulmanın ne kadar zor olduğundan haberin yok galiba.. ayrıca ara türlerden de fosiller bulunmuştur. mesela atların ve zürafaların atalarının fosilleri gibi.
    ayrıca fillerin ve mamutların aynı atadan geldiği çok açıktır. teoride onların üreme hücrelerini kullanarak bir mamutu tekrar yaratmak bile mümkündür.

• quote:

sen olamazsın, çünkü sen ölümlüsün....
  • quote:

fosil bulmanın ne kadar zor olduğundan haberin yok galiba

burada da anlaşılacağı gibi evrim teorisi bir yorumdur. bilimsel zemine oturtmak çok zordur.

mesela penguenleri gören bir insan milyon yıl sonra ara tür zanneder fakat günümüzde bir tür olarak diğerlerinden bağımsız olarak karşımıza çıkar.

böyle bir durumu gören evrimci bilim adamı kuşların kanatlarının kısaldığını daha sonra denize girmeye başladığını anlatır.

gördüğünüz gibi tamamen yorumdur.

fakat penguenler apayrı bir türdür. ara tür falan değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Deep kardeş bu ara bayağı yoğundum yazını görmemişim işte cevabı.

quote:

quote:

bora;

Bravo Evrimci yazdıkların hoşuma gitti.Sana ufak bir ilave İnsanlardaki zeka gelişme hızıda arttıkça (teknoloji,çevre vs.vs) Beynin evrilmesi de arttı.

bu beyin evrilirken hangi mutasyonlar geçerli oluyor acaba?

açıklayabilir misin?

ne de olsa evrimin ana faktörü mutasyon...

İnsan türünde tekâmül kültürel açıdan da devam etmektedir. Sürekli olarak nurtürel ve kültürel girdilerle yüklendiği için, beyinlerimizin organizasyonu değişmektedir. Son senelerde tesbit edilen ve nöral plastisite denen bir olgu var: Sürekli ve tekrarlayıcı uyaranlar, merkezî sinir sisteminin ve onun yönettiği bütün organizmanın yapısal özelliklerini, muhtemelen müteâkip nesillere de geçebilecek şekilde değiştirebilmektedir. İnsan türünde son 250.000 sene zarfında aşikar bir filetik evrim kaydedilmemiştir. Ancak ufak ekotipik ve fenetik varyasyonlar olagelmiştir. Bunun, a) sürenin henüz yeterli olmaması; b) giyinme, barınma gibi asgarî düzeyde davranışlardan başlayarak, medeniyetin getirdiği imkânların çevresel stresörleri azaltması gibi muhtemel sebepleri üzerinde durulmaktadır. Çeşitli ve özellikle de yeni zuhur eden hastalıklar, çevre kirlenmesi, kalabalıklaşma benzeri sosyal ve fizik zorlamalar insan türünü de etkilemektedir. ABO kan gruplarında, orak hücreli aneminin ortaya çıkışında bunlar gözlenmiştir. Bu ve benzeri fenetik ve mozaik zorlanmaların eninde sonunda homo sapiens sapiensin de evrimleşmesine yol açacağına dâir ciddî bilimsel tahminler mevcuttur. Velev ki, çevre kirlenmesine mâni olmak, tabiatın korunmasına önem vermek, çeşitli hastalıklardan kurtulmak yolunda kendini aşmaya başlamış olan insanoğlunun bundan sonraki evrimi, pek muhtemeldir ki, diğer hayvanların mâruz kaldığı banal zorlayıcılardan korunmayı başardığı için, alışılagelenden farklı cereyan edecektir. Tefekkür etmek beyindeki frontal ve temporopariyetal bölgeleri, mistik ve artistik yaşantılar amigdala ve limbik sistemi sürekli olarak tembih etmektedir. Bilimde, her türlü sanatta sürekli ilerleme içerisinde olan insanoğlunun beyni gelişmeye devam edecektir. İcat ettiğimiz ve her geçen gün bizleri teknik açıdan daha da rahat hale getiren âletler sayesinde ellerimize ve kollarımıza daha az ihtiyaç duyar olacağız. Muhtemelen bizden daha da “insancıl” olacak müstakbel torun-türümüzün hem rölatif hem de mutlak anlamda daha büyük beyin (ve kafa) hacmine, daha küçük bir vücuda ve ekstremitelere sahip olacağı kestirilmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Kerem DOKSAT
    İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
    Psikiyatri Ana Bilim Dalı
    16.06.2001

allaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    şimdi altıma edecem gülmekten zuhauhahauh
    ''İcat ettiğimiz ve her geçen gün bizleri teknik açıdan daha da rahat hale getiren âletler sayesinde ellerimize ve kollarımıza daha az ihtiyaç duyar olacağız..''
    ya kardeşim şimdi hadi bilim adamlarının anası ağlıyo butun gun oturup kasıyo kendını beynını geliştiriyo bunun koyde butun gun uyuyan adamla ne ılgısı olabılır???
    Hade diyelimki oldu bu bende size bi kıyak olsun anahdan mılyonlarca yılda degılde 1 gunde oldu(cok kıyak gecıyorum havaya gırmeyın)

sence teknolojık acıdan gelen ve ınsanları ellerın kollarını dah az kullanması butun gun evde oturup butun gun ıstedı herseın ayagına gelmesı ve atıyorum bılgısayarada yapay zeka verdıler ve evınde yada iş yerınde bılgısayarın var ve senın neye ıhtıyacın oldugunu anlıyor kendı programını kendı yazıyor butun işleri o yapıyor hatta vucudunun ısısından falan senın acıkıp acıkmadıgını anlıyor sana yemek yolluyor....vs vs vs vs vs vs vs vs vs....
    sence bunlar senın zekanın artmasına mı yoksa azalmasına mı neden olur?
    ya kankalar zekadan bılımden bahsedıyonuz bence bılımsel verılerı sıktır edınde başkalarının gittiği yoldan degılde bırazda kendı kafanızı kullanın...

Deep İmpackt sabırına hayranım abi hll olsun sana...teşekkür ederim

Ben bu konuya bakıp bidaha zamanımı harcayamam size bolca saçma tartışmalar...

• strider;

mesaj kutun ya dolu ya da mesaj kabul etmiyorsun
  • quote:

fakat penguenler apayrı bir türdür. ara tür falan değil

Arkadaşım bu aratür dediğimiz çok basit, aradaki tür anlamında kullanılır. Yoksa aratürün ,anatür diye bir ayrım yok... Hepimiz aratürüz.... Sanki böyle bir tanım var bazı canlılar anatürmüş bunlara geçiş canlıları da aratürmüş de hiç bu aratürlerden kanıt bulunanmamış gibi bişey yok.

Evrim sürekli bir olgu ve bu sistem içinde her canlı değişiyor . sabit bir ANATÜR diye birşey yok....

Bu yüzden penguenler de tabiiki aratür...
  • @deep
    verdiğin cevapların hep aynı şeylerin tekrarı olduğunun farkında mısın?
    lozzik yaratışcıların olasılık hesabını ne kadar çarpıtılmış halde kullandıklarını örneklemiş,sen saçma deyip geçmişsin.mutasyon topiğinde sen de böyle bol bol olasılık kulanıyordun.
    bir tartışma olsa evrimciyi ikna edemem ama halkı ederim demişsin,
    doğru,sizin yapmak istediğiniz de o zaten
    amaç bilimsel bilgi alışverişi değil,bilim gelişsin diye bir kaygınız yok.
    dersine çalışmısın,her soruya karşılık cevabını hazırlamışsın.( sinek,arı,bal,düzen-denge...)
    ne söylenirse söylesin cevabından şaşmıyorsun.
    kesin inanmamaya kararlısın.
    işine gelmeyen sözleri duymazdan geliyorsun.
    sözlerin ortalama bir anadolu insanını ikna etmek için yeterli,o kadar.
    bunu sen de biliyorsun.
  • nowanda;

evrim teorisine inanan bir kişi gösterebilir misin?

evet hem de pek çok kişi gösterebilirsin değil mi?

ama inanmayan da pek çok kişi gösterebilirsin değil mi?

bu inanmayanlar arasında benim gibi mühendis doktor prof gibi insanlar da var.

peki bu insanlar bilimden uzak mi...

hayır asla, aksine bilimin içinde ...

peki bu insanlar neye karşı çıkıyor.

BU İNSANLAR 3 5 ADET FOSİL BULMA İLE MİLYARLARCA CANLIYI BİR HÜCREDEN BAŞLATMA, İNSANI MAYMUN İLE ORTAK ATADAN GETİRME ÇABASI İÇERİSİNDELER.

peki ellerinde delilleri var mı?

HAYIR yok.

peki ellerinde delili yok ise ben inanmak zorundamıyım?

asla inanmak zorunda değilim.

BENİM KARŞI ÇIKTIĞIM (BAK ELLİ DEFA TEKRARLATIYORSUNUZ BİR ARKADAŞ ÇIKACAK GENE AYNI SORUYU SORACAK VE BEN GENE TEKRARLAMAK ZORUNDA KALACAĞIM) BİLİM ADAMLARININ YORUMU. BİLİMİN KENDİSİ DEĞİL.

BİLİMİN KENDİSİ EVRİMİ REDDEDER. CANSIZ BİR VARLIKDAN CANLI OLAMAYACAĞINI, MUTASYONLARIN İSE BÖYLE MÜKEMMEL CANLILARIN MİMARI OLAMAYACAĞINI SÖYLER.

sana bir soru sorayım:

bazı arkadaşlar ilk canlı hücreyi açıklamaya çalıştılar.
    ihtimal hesapları yaptık.
    sıfır ihtimal çıktı. virgülden sonrasını hatırlamaıyorum.

BEN DE DİYORUM Kİ BU KADAR NESNEYİ PROTEİNLERİ BİR ARAYA GETİRMEYİN, DNA LARI BİR ARAYA GETİRMEYİN DE...

hadi gücünüz yetiyorsa bir adet ölmüş canlıyı yeniden hayata dönderin...

bak bu ilk hücre oluşturmadan daha kolaydır.

hadi bakalım... (not: bu örneği ilk defa veriyorum)

• sen bana evrimin var olduğuna inanmayan antropolog,zoolog gösterebilirmisin.
    kanıt yok delil yok diyorsun,ne dayanarak bunu söylüyorsun.
    hiç neandertal kafatası görmedin mi?
    insana en yakın dna kodunun maymun olduğunu bilimyor musun?
    kanıt neye diyorsun sen?
    illa kuran da mı yazması lazım.

hücre konusunda neden olmayacağını sen açıklayabilir misin.
    su molekülü, iki hidrojen ve bir oksijen atomunun yan yana bellibir açıyla durması sonucu oluşur.
    yani bu atomları bi kazana atsak çalkalasak kaç tane su molekülü olşur.yan yana gelseler bile açı biraz değiş se su molekülü sayılmazlar.(bu sizin anladığınız anlamda ihtimal hesabı,sabaha kadar salla bir su molekülü oluşmaz hesaba göre.)
    ama sizin hesapta bir hata var galiba dünyanın 2/3 ü sular altında.möleküller çokta stabil görünüyor,sallasanda bozulmuyor.
    o zor ihtimal ne kadar da çok gerçekleşmiş.(!)
    o maddeler belli kurallara uymak zorunda,kafalarına göre sağ sola gidemezler.
    uyugun koşullarda,yeteri kadar zaman da belli yığınlarda birleşmek maddenin kaderidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 17 Haziran 2005, 14:35:15 >

• nowanda;

hala inanmadan bahsediyorsun....

evrim bir teoridir.

isteyen inanır isteyen inanmaz.

evrim ispatlanamamıştır ve ispatlanamaz.

bunu evrimi savunan arkadaşlar da söylüyor.

sen maymun ile ortak atadan geldiğine ancak inanabilirsin fakat ispatlayamazsın.

her maddenin yapıtaşı bir diye biri diğerinden türemiştir demek çok mantıksızdır.

şimdi bir de senin için uzun uzun evrimin olamayacağına dair yazı yazmayacağım. merak ediyorsan mutasyon topiğine ve bu topiğin ilgili yerlerine bakabilirsin.

evrimin cevaplayamadığı yüzlerce soru varken bana bilimsel hakikat imiş gibi evrimi savunman çok mantıksız geliyor.

sana sorular soracağım bakalım mantıklı cevaplar verebilecek misin?

istediğin yerden araştır.

1 - İlk canlı nasıl oluşmuştur?

2 - Biz 3 kişi idare edemezken bir ağaçta bulunan trilyonlarca hücreyi kim idare etmektedir?

3 - Tesadüfen bir araya gelen protein, aminoasit canlanarak hücre oluşturuyorda, mükemmel bir şekilde bir arada bulunan ölü bir vücut neden canlanamıyor?

4- 2 milyon yıldır yeryüzünde bulunan insanlar için çöllerde yaşayanlar neden susuzluğa dayanımı artmamış, kutuplarda yaşayanlar neden kürklü olmamış, deniz kenarlarında yaşayanlar neden midelere tuzlu suya adapte olamamış....

bu sorular uzar gider ve hiçbir evrimci de bu sorulara bilimsel ve evrimsel zeminde cevap veremez.

evrimci arkadaşların en başvurdukları yöntem ise şans eseri, tesadüfen, kendikendine oluşumdur.

Etrafına bak ve kendin düşün hiç rastgele veya tesadüfen oluşum var mı?

bir arıyı incele ve tasarımının ne kadar harika olduğunu kendin gör?

bizim fabrikalarımızın üretemediği balı üreten arıya bak.Koskoca fabrikalarıon üretemediği balı üreten minnacık böceği icad eden, koskoca fabrikaları yapan mühendis ve mimardan daha İLİM sahibi olmalı. Bu durumu bütün canlılar için düşünürsen olayın azametinin farkına varırsın ve canlıları tesadüflere değil de perde arkasındaki İRADE ye bağlarsın.

son paragraf benim bu konu hakkındaki temel düşüncemi oluşturuyor.

saygı ve sevgi ile

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

sen olamazsın, çünkü sen ölümlüsün....

nerden biliyosun?? sizin bildiğiniz anlamdaki ölüm benim için hiçbirşey ifade etmiyo olabilir. bedenim sizin tabirinizle ölse bile ben başka bir vücutta tekrar hayat bulabilirim. hatta buna bile gerek yok. bedenimin canlı olmasına rağmen size ölü gibi gösterebilirim.
  • inanma mevzu'nu açan sensin.ben sana cevap verdim.
    evrim teoridir evet kanun dan bir önceki adımdır.
    kuantum fiziği de teoridir.
    inanmıyorsan,cep telefonu ,bilgisayar kulanma çünkü bunlar bu teori (lerin) ürünüdür.
    inanmadığın birşeyi kullanman etik olmaz.
    evrim nasıl ispatlanamaz?
    ispat olarak kubul edeceğin şey,evrimi gözlerinle bizzat görmek gibi birşey ise tabi ispatlayamam.
    başka bir kanıtı da kabul etmiyorsun zaten.
    sorulara gelince,
    1-"ilk canlı"dan ne anlıyoruz.
    tek hücreli canlıları kastediyorsan,onlar ilk olamayacak kadar komplekstir.
    organik çorba denizinde,parçalanmadan kalabilmiş bir molekül (ki bu sağlam atomik bağlar gerektirir.
    ve anlaşılacağı gibi bu ortam moleküller için bir "doğal seçilim"ortamı)
    bu molekül,çevresinde dolaşan parçacıklara "kalıp" oluyor.molekül uzun ömürlü oldukça daha çok "kalıp"olabiliyor.
    (hücrede DNA'dan protein sentezi olayına ne kadar benziyor değil mi)
    sence bu molekül ilk canlı olabilir mi?
    abzurd diyorsan ,soru da abzurd.

2-neden bir idare eden olsun?
    ağacın hiçbir noktasında bir akıl yoktur.bir yerinde ,bir merkez "artık çiçek açayım "diye düşünmez.
    tüm sistem (ağaç) bir otomattır.
    yani bir mekaniktir.
    anlayamacağız kadar kopleks bir otomat.
    astronomik değerlerde kompleks.
    sorunda bu zaten,insan beyni astronomik değerlerleuğraşmak üzere gelişmemiş.
    tıpkı bilgisayarın gibi.
    pek çok kişinin "akıllı"sanabileceği bir yapıdır.
    ama aslında kompleks bir mekanik yapıdır.

3-nöronlar (beyin hücreleri) tahrip oluyor kardeş.şuanki teknoloji ile tamirleri mümkün değil.

4-bir canlının çevreye uyum (adaptasyon) geçirmesi için,
    çevredeki stres faktörünün canlıyı tehdit etmesi lazım.(hayati tehdit)
    insan özel bir canlıdır.çok güçlü bir silahı var.
    akıl.
    hayati tehdit ortamına uzun süre ve şiddetli maruz kalmaz.
    kutuptaki adam sırtına ayı postu geçirmeyi akıl eder.
    deniz kenarında da olsa insan tatlı su kaynağı bulur.yoksa zaten yerleşmez oraya.
    tuzlu su içebilen bir birey ortaya çıksa bile,hayatta kalma şansı diğerlerinden farklı değildir.
    doğal seçilim mekanizması çalışmaz.

kompleks bir canlı yapı tesadüfen olmaz.
    senin anladığın anlamda,doğadaki atomlar rastgele birleşip bir sinek oluşturmaz.(senin meşhur sinek)
    böyle iddia ediliyor demek biraz demogoji oluyor.normal bir insan da böyle bir iddiayı tabiki saçma bulur.
    başta söylediğim gibi,
    bu olay molekül düzeyinde başlıyor.
    ve kazanımlar biriktirilerek adım adım gidiliyor.
    bu süre.4,5 milyar yıl.
    yane 4.500.000.000 tane bir yıl.
    hayal edebiliyormusun?

• quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

inanma mevzu'nu açan sensin.ben sana cevap verdim.
    evrim teoridir evet kanun dan bir önceki adımdır.
    kuantum fiziği de teoridir.
    inanmıyorsan,cep telefonu ,bilgisayar kulanma çünkü bunlar bu teori (lerin) ürünüdür.
    inanmadığın birşeyi kullanman etik olmaz.
    evrim nasıl ispatlanamaz?
    ispat olarak kubul edeceğin şey,evrimi gözlerinle bizzat görmek gibi birşey ise tabi ispatlayamam.
    başka bir kanıtı da kabul etmiyorsun zaten.
    sorulara gelince,
    1-"ilk canlı"dan ne anlıyoruz.
    tek hücreli canlıları kastediyorsan,onlar ilk olamayacak kadar komplekstir.
    organik çorba denizinde,parçalanmadan kalabilmiş bir molekül (ki bu sağlam atomik bağlar gerektirir.
    ve anlaşılacağı gibi bu ortam moleküller için bir "doğal seçilim"ortamı)
    bu molekül,çevresinde dolaşan parçacıklara "kalıp" oluyor.molekül uzun ömürlü oldukça daha çok "kalıp"olabiliyor.
    (hücrede DNA'dan protein sentezi olayına ne kadar benziyor değil mi)
    sence bu molekül ilk canlı olabilir mi?
    abzurd diyorsan ,soru da abzurd.

2-neden bir idare eden olsun?
    ağacın hiçbir noktasında bir akıl yoktur.bir yerinde ,bir merkez "artık çiçek açayım "diye düşünmez.
    tüm sistem (ağaç) bir otomattır.
    yani bir mekaniktir.
    anlayamacağız kadar kopleks bir otomat.
    astronomik değerlerde kompleks.
    sorunda bu zaten,insan beyni astronomik değerlerleuğraşmak üzere gelişmemiş.
    tıpkı bilgisayarın gibi.
    pek çok kişinin "akıllı"sanabileceği bir yapıdır.
    ama aslında kompleks bir mekanik yapıdır.

3-nöronlar (beyin hücreleri) tahrip oluyor kardeş.şuanki teknoloji ile tamirleri mümkün değil.

4-bir canlının çevreye uyum (adaptasyon) geçirmesi için,
    çevredeki stres faktörünün canlıyı tehdit etmesi lazım.(hayati tehdit)
    insan özel bir canlıdır.çok güçlü bir silahı var.
    akıl.
    hayati tehdit ortamına uzun süre ve şiddetli maruz kalmaz.
    kutuptaki adam sırtına ayı postu geçirmeyi akıl eder.
    deniz kenarında da olsa insan tatlı su kaynağı bulur.yoksa zaten yerleşmez oraya.
    tuzlu su içebilen bir birey ortaya çıksa bile,hayatta kalma şansı diğerlerinden farklı değildir.
    doğal seçilim mekanizması çalışmaz.

kompleks bir canlı yapı tesadüfen olmaz.
    senin anladığın anlamda,doğadaki atomlar rastgele birleşip bir sinek oluşturmaz.(senin meşhur sinek)
    böyle iddia ediliyor demek biraz demogoji oluyor.normal bir insan da böyle bir iddiayı tabiki saçma bulur.
    başta söylediğim gibi,
    bu olay molekül düzeyinde başlıyor.
    ve kazanımlar biriktirilerek adım adım gidiliyor.
    bu süre.4,5 milyar yıl.
    yane 4.500.000.000 tane bir yıl.
    hayal edebiliyormusun?

yok abi.. uuraşma.. yazıldı bunların hepsi... zahmetine değmez walla

• Evet yazdıklarının asagi yukarı 3/4 ü yazıldı. Hala aynı soruları soruyor. Verdiğimiz cevaplar bilimsel değilmiş. Bulunan fosiller bilimsel değilmiş.
  • nowanda güzel açıklamış ama yine anlamaktan korkanlar olunnca boşa gidecek bu çaba...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.