Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bir yorum yapmadan evrim konusundaki bu forumdaki son lafımı edicem.

%98 dolu olan bir bardağa bakıp "Bu bardak nasıl bu kadar dolmuş" mu demek mantıklıdir, yoksa "Bu azıcık kısmı niye dolmamış ki" diye sormak mi?

Herkese saygılar.

Evrimci
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

HADI DIYELIM KI EVRIMDEGISTIRMIS OLABILIRIZ AMA BU BIZI ALLAHIN YARATMADIGI DEMEK DEGILDIR KI.
    JAGUARLARDA KEDILERE BENZIYOR JAGUARLAR MI KEDI, KEDILER MI JAGUAR?
    JAGUAR JAGUARDIR. KEDI KEDIDIR. MAYMUN MAYMUNDUR VE INSAN DA INSANDIR.
    BENZERLIKLERIMIZIN OLMASI BIZIM MAYMUNDAN GELDIGIMIZI KANITLAMAZ.

BEN INSAN GELDIM INSAN GIDICEM DEDELERIM DE OYLE.
    AMA DARVININ TEORISINE INANANLARI BILMIYORUM BOCEK GELDILER YA HANI O BAKIMDAN.

Cok basit laflar ediyorsun. Ben zaten evrimede tanrıyada inaniyorum. He belki zamanı geldiğinde memelileri yarattı tanrı, yada tabiattan dinozorları yok etti. Bellimi olur sonucta yapmadı diyemeyizki. Ama bir kural yarattı, yaşam mükemmele gitsin diye. Buda evrim.

Şimdi diyeceksinki o zaman tanrı zamanı geldiğinde şak diye insanı yarattı.

Keşke öyle olsaydı herşeyi kabul etmek, hatta evrimi kabul etmek cok kolay olurdu. Ama bu seferde bulunan fosiller öyle demiyorki. maymunla insan arasında bir sürü fosil bulundu. Gecen her ay yenileri ortaya cıkıyor. Su anda kadar 15bin fosil kaydı yapıldı bütün bir iskelet olarak yada parca olarak. Neye inandığımız bunların varlığını ortadan kaldırmadıgı için bilemiyorum nasıl orta noktayı bulacagız .. bu konuda 5-10 sayfa uzar gider.

Ayrıcana ben maymundan geldiğime hiç gücenmiyorum. Neden güceneyimki. Yani neden geldiğimiz bu kadarmı onemli, yarın maymundan geldiğimiz kesinleşse senin hayatınmı değişecekte kalkımssın böle abuk subuk laflar ediyorsun.

• quote:

Cok basit laflar ediyorsun. Ben zaten evrimede tanrıyada inaniyorum. He belki zamanı geldiğinde memelileri yarattı tanrı, yada tabiattan dinozorları yok etti. Bellimi olur sonucta yapmadı diyemeyizki. Ama bir kural yarattı, yaşam mükemmele gitsin diye. Buda evrim.

evet aynen katılıyorum.

ama insanlar maymundan gelmedi.yani değişen ve evrimleşen hep aynı türlerdir.birtürün farklı bir türe dönüşmesi söz konusu değil.

bir de şunu söylemekte yarar var:bu darwinin görüşlerini ingilizler benimsemişlerdirço yüzdendir ki ingilizler derler ki:'' madem güçsüz olan kendi kendine yok olup gidecek biz bu süreci hızlandıralım ve kendimize çıkar sağlayalım''
    işte bu felsefe sonucunda ingilizler tüm dünyayı sömürmüş ve kasıp kavurmuşlardır.her türlü pisliğin oyunun ve ayaklanmanın altından hep ingiliz parmağı çıkar.

çok akıllı insanlar ama onlar yüzünden bu dünyabarış ve rahat yüzü görmüyor.

• MURAT BEY once bocekten geldigime gucenmiyorum diyorsun, sonra gucenmis gibi yapiyosun.
    ben sizin sahsiniza yada bi baskalarina saygisizlik yaptim mi?
    eger oyle algiladiysan kusura bakma ama size bi tavsiye kendi tezini kendin curutme.
    gecen syfalari da okudum ona istinaden bunu yazmistim.
    ayrica basit yaziyosun derken siz daha da basitlesiyosunuz farkinda misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

MURAT BEY once bocekten geldigime gucenmiyorum diyorsun, sonra gucenmis gibi yapiyosun.
    ben sizin sahsiniza yada bi baskalarina saygisizlik yaptim mi?
    eger oyle algiladiysan kusura bakma ama size bi tavsiye kendi tezini kendin curutme.
    gecen syfalari da okudum ona istinaden bunu yazmistim.
    ayrica basit yaziyosun derken siz daha da basitlesiyosunuz farkinda misiniz?

quote:

BEN INSAN GELDIM INSAN GIDICEM DEDELERIM DE OYLE.
    AMA DARVININ TEORISINE INANANLARI BILMIYORUM BOCEK GELDILER YA HANI O BAKIMDAN.

1 - Ben nerede gücenmiş gibi yapıyorum ?
    2 - 2. quota daki sözü sen bilimsel amaclamı kullandın ?? Sen insandan geldin insan gideceksin, evrime inananlar böcekten geldi böcekmi gidecek ?? Bumu saygili konusma ??

• darwinin teorisi zaten baştan çürüktür....ama mutasyon konusundaki görüşlerine katılıyorum ama hersey tesaduften geldigini söylemesi fikirlerinin bence çürümesine sebep oldu
  • http://www.balca.net/dagarcik10046.aspx

Arkadaş, aldanma!
    Şu güzel dünya hayatı programı bir 'limited trial version'dur,
    görüyorsun ki, elde ettiğin malı-mülkü hiç bir surette 'save'
    edemiyorsun. Öyle ise; bu kâinat yazılımını yazanı tanı.

Hem hiç mümkün müdür ki, bir programcı bu kadar güzel bir
    program yapsın ve yaptığı programda 'about' kesimi koyup
    kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük
    'donanımcısı', 'programcısı', 'network'çüsü ve 'system
    administrator'u olan zâtın her yere işlediği 'about' kesimlerini
    gör, öğren, 'full versiyon'unu kazanmak için çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 18 Mayıs 2005, 1:00:20 >

• murat arkadasimhem gucenmiyorum diyosun hem, guceniyosun nasil olucak bu boyle.
    ben evrim teorisine inanmiyorum arkadasim atalarimin bocek olduguna da.
    eger inansaydim bocek gelip oldukten sonra da hani belki tekrar evrimlesip tekrar bocek olup mutasyona ugraya ugraya maymun sonrada insan olurum diye dusunerekten, benim bu yazdigim sozu siz bana yazsaydiniz ben kirilmaz bukadar irdelemezdim.

ayrica bisey sormak istiyorum bu kaplumbagalar neredeyse dinazorlar zamanindan beri varlar ve 400 yil yasayabiliyorlar onlar halen daha kaplumbagalar. neden evrim degistirmiyolar. denizin dibindeki baliklar da halen aynilar degisen bisey neden yok. niye bi balik karaya cikipta evrim degistirmiyor. herseyin bi baslangici var buzamanda niye bi degisim baslangici goremiyor gozlerimiz. gunumuzde kendikendine mutasyona ugrayip evrim degistiren bisey soyler misin bana.

• delinin biri kuyuya bir tas atmıs kırk kişi cıkaramamıs.....
  • bence darwin turşuluk hıyardan bşka vişey değil abi anlattığı evrim teorisinde yaratılış tamamen es geçilmiş evreni araştıran bilim adamları bile evrenin yaratılışta anlatıldığı gibi tek bir noktadan bölünüp genişlediğini kabul etti ayrıca hawkins in büzülme teorisi kıyametim en büyük doğrulayıcısıdır evren genişlemeyi belli bi yerde kesip tekrardan kendi içine doğru çekilmeye başlicak tabi bu olamicana göre evren kırılcak

yani.......... güm KIYAMET(dağların yürütüldügü gökyüzünün çöktüğü o günde...)
  • bbc'nin bir belgeselinde izlemiştim. Anladığım kadarıyla şöyle diyordu, insanı insan yapan evrim basamağı insanın kafasındaki tanrı düşüncesinin belirmesiyle başlamış olabilirmiş... Bu anlamda insanı tanrı yaratmış olabilir diyordu. bu arada ntv'de bir ara yayınlanmıştı bu belgesel. Tam adını bilen varmı indirmek istiyorum da emule ile...
  • murat kardeşim senin bahsettiğin daha iyi bir yaşam için evrim olamaz ona anca adaptasyon derler
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Hatta google'a "human genetic difference chimp" yazdım ve cıkan ilk 4-5 kaynakta insanla şempanze arasındaki genetik farklılıgın %1 oldugunu yazıyor.

15 mayıs 2005 te Cornell Universitesi Haberler bölümünden bir makale : Link

Hatta bu LINKte farklılıgın en az %0,4 en fazlada %2 oldugunu yazıyor. E dünyanın herhangi bir yerinden iki insanı alınca farklılık %0,2. Bir şempanze ile benzerlik %0,4 lere kadar inebiliyorsa bilmiyorum.

Bu arada senin hesabına gore ben senden 6 bin noktasal mutasyonla ayrılıyorum. Neden senden bu kadar farklıyım ? 6 bin fark ?? Seninle benim aramda bu.

şempanzeler arayı iyice kapatıyorlar murat kardeş....

bence hani 500 yıl sonra insan olmasın bunlar

güzel arkadaşım....

insanlar ile hayvanlar arasında hakeza maymunlar arasında çok muazzam fark var ki o da akıldır.

benden bu kadar....

ısrarla maymun ile ortak atadan geldik diyorsan onu bilemem...

bu arada ;

gecekondular ile gökdelenlere bakarsan onların yapıtaşları yüzde yüze yakın aynı;

ama birine bakıyorsun yerde sürünüyor

diğeri adı üstünde göğü deliyor.

hal öyle iken gecekondu ile gökdeleni aynı kefeye koymak

uzaya giden insan ile maksimum ağaca çıkan maymunu aynı kefeye koymak demektir.

işte buna polemik derler :

• Sıkışınca ne güzel işi gırgıra vurup abuk sabuk ornekler veriyorsun. Bilimsel dayanaklarında ne güzel. Gözlem yapıyorsun, bakıyorsun insan uzaya gidiyor, maymun agaca tırmanıyor. Evrim olamaz. Neden ? Sen anı düşünüyorsun. Su anda. E biz o kadar mükemmelsek, o kadar cıkıyorsak, neden maymunlar kadar iyi agaca tırmanamıyoruz ? Bu kadar mükemmeliz ya.
  • quote:

gecekondular ile gökdelenlere bakarsan onların yapıtaşları yüzde yüze yakın aynı;

5 milyon senede sen bir gecekonduyu yavas yavas bir gokdelene çeviremezmisin bir inşaat mühendisi olarak.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

quote:

5 milyon senede sen bir gecekonduyu yavas yavas bir gokdelene çeviremezmisin bir inşaat mühendisi olarak.?

evet hatta 5 milyon sene değil 50 yılda çevirebilirim.

bir gökdelenin varlığı bir mühendisi gerektirir.

ben de diyorumki herbiri bir gökdelenden daha komplex olan canlıların meydana gelmesi rastgele mutasyonlar ile olamaz.

bu durumda herbir canlının kendini geliştirmesi gerekir ki, o da hiçbir sineğin aklından bal arısı olmayı geçirmediği gibi açıktır.

bu zamaın teknolojisi bir bal arısı gibi bal üretemezken nasıl olurda bir sinek mutasyon geçirerek bal üretebilecek kapasiteye gelir?

• Bu arada deep, diyelimki senin kaynaga göre konudalım ve 3 milyon bazımızdan 150bin i farklı. Arada 5 milyon sene var yani 1,825,000,000 gün var. Her bir noktasal yararlı mutasyon için düşen zaman aralıgı : 12,166 gün. Yani aşagı yukarı 33 yıl. Yetmezmi. Bu 33 yıl içinde bütün populasyon içinde herhangi bir bireyin eşey hücrelerinde bir mutasyon olacak yada annenin-babanın kök hücrelerinde ..

Hele benim kaynaklarıma göre %2 ile %0,4 arasında benzerlik gosterebiliyoruz diyor.

%2 olursa : Her mutasyon için 83 yıl gerekiyor
    % 0,4 olursa : Her mutasyon için 416 yıl gerekli.

Bu zamanlar içinde bir insanda yararlı mutasyon olma olasılıgı hiç yok diyorsan .... bilmiyorum artık bundan sonra ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 18 Mayıs 2005, 11:09:48 >
  • quote:

bir gökdelenin varlığı bir mühendisi gerektirir.

ben de diyorumki herbiri bir gökdelenden daha komplex olan canlıların meydana gelmesi rastgele mutasyonlar ile olamaz.

bu durumda herbir canlının kendini geliştirmesi gerekir ki, o da hiçbir sineğin aklından bal arısı olmayı geçirmediği gibi açıktır.

bu zamaın teknolojisi bir bal arısı gibi bal üretemezken nasıl olurda bir sinek mutasyon geçirerek bal üretebilecek kapasiteye gelir?

Tamam işte. Bizde bu gökdelenin mühendis gerektirmediğini söylemiyoruzki. İkimiz için mühendisin kullandıgı teknikler farklı. Benim mühendisim bir kural koymus yasamı mükemmele ulastırmak için, senin mühendisinse hop diye yaratıyor herseyi.

Ve sen evrim için herşeyi mutasyona baglıyorsun. Evrim asla şansa baglı degilki . Mutasyon sansa baglı. Bir sürü iyi yada kötü utasyon olur oluyorda zaten cevremizde. Evrim bundan sonra devreye gidiyor. Hangi mutasyonun dogaya daha uygun oldugunu seciyor. Yani sen allah evrimi yaratmamıstır diyorsun bende yaratmıstır diyorum. Su anda bunu ispatlamanın tek yolu yaratana sormak. Yapabiliyormuyuz hayır.

• quote:

Ama bir dakka aynı zamanda sen bir mühendis olarak bu evde yasayacaksın. Normal hayatını devam ettireceksin. Düzenin bozulmayacak her aksam evine gireceksin herseyin muntazam olacak her sabahta evinden cıkıp o evi degistirmeye devam edeceksin. Ve gecekonduyu sabit oyle tutup üstüne gökdeleni tutup dikmiyeceksin. Gecekonduuyu degistireceksin. Yeni bir oda ekle. Yeni bir duvar. O odaya elektrik cek. Catıyı yükselt....
  • quote:

Bu arada deep, diyelimki senin kaynaga göre konudalım ve 3 milyon bazımızdan 150bin i farklı. Arada 5 milyon sene var yani 1,825,000,000 gün var. Her bir noktasal yararlı mutasyon için düşen zaman aralıgı : 12,166 gün. Yani aşagı yukarı 33 yıl. Yetmezmi. Bu 33 yıl içinde bütün populasyon içinde herhangi bir bireyin eşey hücrelerinde bir mutasyon olacak yada annenin-babanın kök hücrelerinde ..

çok güzel bir noktaya temas ettin.

süpersin sen.....

her 33 yılda bir yararlı mutasyona uğradığımızı söylüyorsun.

ben de demiştim ki bu mutasyonların yüzde 99 u zararlı. (hem fikiriz bu konuda)

her 33 yılda bir de zararlı ve yararlı mutasyonlar olsun.

her yüz bireyden 99 u zararlı mutasyon geçirerek ölür ve geriye sadece 1 birey kalmaz mı?

o zaman tarihin hangi evresinde bu kadar canlı birden ölmüştür?

sadece bunu düşün. en iyi ihtimalle mutsyonun yüzde 1 i yararlı.

bir mutasyona uğrayan canlıların 100 tanesinden sadece biri kendine daha iyi özellik katacak ve 99 tanesi heba olacak.

tarih böyle bir olay kaydetmemiştir....

bu durumda nesiller hep yok olmaya gider.

sadece bu yazı bile evrim için çözülemeyen koskoca bir soru işaretidir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.