Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Bu arada güçlü olan ayakta kalır mantığı ::::

Meyve kurdu ile ağaçları, tilki ve canavarlara kıyasla bakıyım... Hangileri daha akıllı ve güçlü acaba?

Hayvanların en aptalı olan balıkların kaç tanesinin zayıflıktan iskeletinin dışardan belli olduğunu gördünüz?

Acaba şişman tilki var mıdır?

Demekki güç ve akıl ile tam tersi bir orantı var...

Saygılar...

İyide sen gücü kas gücü olarak anlamıssın. Ben güc derken bütün olarak diger bireylerden üstünlük olarak kullandım. Zaten bu cümle heryerde aynen bu manada kullanılır.

Ayrıca kıyaslamalarını hiç anlamadım. Hatta yukarıda yazan hiçbirşeyi anlamadım yaw. Bendemi problem ??

• işte darwinin temelini attığı teori hakkında bazı büyük yanılgılar. darwin sadece teorinin temelini atmıştır. teoriyi ilk defa ortaya atan kişidir. günümüzde ki evrim teorisi, darwininkinden çok farklıdır. ama ilk adım darwinden geldiği için teori onun adıyla beraber anılır.

yanilgi : evrim dünya'da canlılığın oluşmasını tesadüflere bağlar.
    gercek : evrim canlılığın oluşmasını gerekli koşullların sağlanmasına bağlar.

yanilgi : tüm canlılar varlıklarını korudukları süre boyunca evrimleşirler.
    gercek : canlılar kosullar değişmezse değişmezler. sıcak su kaynaklarında yaşayan bazı bakteriler varoldukları ilk günden bu yana hemen hemen hiç değişmemişlerdir. evrim, daha iyi canlılar üretmeye çalışan bir süreç değil canlıların değişken koşullara uyum sağladığı bir süreçtir.

yanilgi : evrim teorisine göre bir çivi milyar yıl sonra robot olabilir.
    gerçek : uygun koşullar oluşmadığı sürece hiç bir şey değişim göstermez. evrim sürekli mükemmele doğru ilerleyen bir süreç değildir. evrim mevcut şartlara daha iyi uyum sağlayacak yaşam formlarına doğru giden bir süreçtir.

yanilgi: evrim teorisi ve tanri (yaratilis) olgusu birbiriyle zittir ve birbiriyle asla bagdasmaz.
    gercek: evrim teorisi ile tanrının varlığı olgusu alakasız konulardır. evrimi curutmek, tanrıyı ispatlamaz. tanrının var olmaması da evrimi ispatlamaz. bunun dışında inanan biri evrimin tanrı tarafından kontrol edildiğini, veya evrimin bir yaradılış süreci olduğunu savunabilir. bu bakımdan evrim yaratılış olgusuyla zıt değildir. var olduğumuza göre bir var olma süreci geçirdiğimiş açıktır. evrim de bu noktada yaradiliş sürecini araştırır. kimin* tarafından yaratıldığımıza karışmaz. *(allah, tanrı, yehova, buda, zeus, ra, amon, tesadüf vs. vs.)

yanilgi: katolik creatonistler evrimi çoktan çürüttüler.
    gercek: üzme tatlı canını.

ps: bu daha önce bir başlık halinde yazmıştım. sanırım yöneticiler yeni bir evrim başlığı görmek istemediler, silindi. ben de, bunları yazabilecek en uygun başlığı burası olarak gördüm. Umarım günümüzün evrim teorisi ve darwinin teorisi arasında ki farklara ve bilinen bazı yanlışlara ışık tutabilmişimdir.

Saygılar ve Sevgiler.

• maymunun hangi canlıdan evrimleştiği konusunda bilgisi veya fikri olan var mı?

yani öyle ya insan maymundan

maymun neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Impact -- 20 Mayıs 2005, 10:13:56 >
  • Evrim teorisinde insanın maymundan geldiği zaten söylenmiyor, çünkü insan maymundan gelmemiştir. İnsan ve maymunun ortak bir atadan geldiği iddia ediliyor.. Maymunlar ve insanların geçiş haritasında yukarılarda maymunlar yok. daha dün (13 bin yıl) önce Homo floresiensis ile dünyayı paylaşıyorduk. Onlarda taş aletler ve ateşi kullanmayı biliyordu ama biz modern insandan farklı bir türdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 20 Mayıs 2005, 12:00:59 >
  • quote:

mandelbrot:
    evrim, daha iyi canlılar üretmeye çalışan bir süreç değil canlıların değişken koşullara uyum sağladığı bir süreçtir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandelbrot

Evrim teorisinde insanın maymundan geldiği zaten söylenmiyor, çünkü insan maymundan gelmemiştir. İnsan ve maymunun ortak bir atadan geldiği iddia ediliyor.. Maymunlar ve insanların geçiş haritasında yukarılarda maymunlar yok. daha dün (13 bin yıl) önce Homo floresiensis ile dünyayı paylaşıyorduk. Onlarda taş aletler ve ateşi kullanmayı biliyordu ama biz modern insandan farklı bir türdü.

elli defa açıklama yazarak yazmışım ama burada es geçmişim.

pardon özür....

maymunun yanına parantez içinde ortak ata yazardım burada unutmuşum.

işte o dediğin maymun ile insanın ortak atası nereden geldi.

hangi canlıdan evrildi.

inan merak ederek soruyorum...
  • Deep Impact ortak atanın hangi canlıdan evrimleştiği hakkında benim de bir bilgim yok. Yani hiç rastlamadım böyle bir şey. Belki bir yerlerde bununla ilgili araştırmalar vardır, ama ben okumadım.

Ancak yeni okuduğum bir yazıyı kısaca aktarayım. "ilk canli formlarin "corba" olarak nitelendirilen sicak camur bulamaclarinda olustugunu düşünülmekte."

Bildiğiniz gibi bu konu kutsal kitaplarda da yazmakta, tabi kutsal bir kitabı araştırmalarla karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 20 Mayıs 2005, 14:17:17 >
  • quote:

Deep Impact ortak atanın hangi canlıdan evrimleştiği hakkında benim de bir bilgim yok. Yani hiç rastlamadım böyle bir şey. Belki bir yerlerde bununla ilgili araştırmalar vardır, ama ben okumadım.

maymuna insan olarak fiziki yapımız biraz benzediği için darwin böyle bir teori öne sürmüş....

fakat şu anki bilimsel verilerimiz ile buna ulaşamıyoruz.

(mutasyon topiğinde incelediğimiz gibi)

ben de acaba maymunun atası nereden evrildi diye merak ettim...

bu konuda biraz araştırma yaparsan sevinirim...
  • quote:

Deep Impact ortak atanın hangi canlıdan evrimleştiği hakkında benim de bir bilgim yok. Yani hiç rastlamadım böyle bir şey. Belki bir yerlerde bununla ilgili araştırmalar vardır, ama ben okumadım.

maymuna insan olarak fiziki yapımız biraz benzediği için darwin böyle bir teori öne sürmüş....

fakat şu anki bilimsel verilerimiz ile buna ulaşamıyoruz.

(mutasyon topiğinde incelediğimiz gibi)

ben de acaba maymunun atası nereden evrildi diye merak ettim...

bu konuda biraz araştırma yaparsan sevinirim...
  • Seninde bildiğin gibi tüm fosillere ulaşmak mumkun değil.Belki hala araştırılıyordur emin değilim. Ben henuz boyle bir makaleye rastlayamadım. Ama bir yerde raslarsam mutlaka yazarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 20 Mayıs 2005, 16:20:17 >
  • quote:

Seninde bildiğin gibi tüm fosillere ulaşmak mumkun değil.Belki hala araştırılıyordur emin değilim. Ben henuz boyle bir makaleye rastlayamadım. Ama bir yerde raslarsam mutlaka yazarım..

mandel kardeş....

işte bize 70 milyon tür canlının üzerinden belki 100 çeşit fosil ulaşmış...

onunla böyle bir karara varmak ve bir hücreden bütün canlılar evrimleşti demek bana çok zor geliyor.

ne demek istediğimi anlatabildim mi?

elimizde evrimi ispatlayacak, ne bilimsel deney var ne de dediğin gibi fosil kayıtları veya fosiller....

ama evrime inanmamakta ben haksızmıyım?
  • Deep Impact,

Tabi evrim bir teori, ama bilimsel olarak yaradılış sürecini açıklayacak daha sağlam bir teori henuz ortaya atılmadı. Sonuç da sen de takdir edersin ki, bilim bu süreci de araştırmayı kendine görev edinmiştir. Fosiller bulundukça araştırmalar devam eder.

MuratOzsay'ın da verdiği linkte olduğu gibi bazı fosil kaynakları evrimin teorisini doğrulamaya devam ediyor.
     DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

İsterseniz latince isimleri google'da aratıp haklarında bilgi alabilirsiniz
    Tabi sadece doğrulamaya, ispat etmeye yeterli değil. Ispat edilmemiş bir teoriye kimsenin güvenmesi gerekmiyor. O konuda çok haklısınız..

• Deep bikaç soruda ben sana soriim ozaman,

Evrim gerçek değilse,

1-)Allah türlerin %95ini neden yok etti?

2-)Eğer gerçekten Allah türleri mükemmel yarattı ise , Doğuştan kör olan bir hayvan veya çift cinsiyetli özürlü bir canlının durumunu nasıl açıklarsın ?

3-)Madem ortak atadan gelmiyoruz, öyleyse şempazelerle olan %98lik benzerlik hakkında fikirlerin neler?

4-)Dünyadaki düzene bakıp şaşarken , Diğer gezegenlerde hayat fonksiyonlarının olmaması durumu için düşüncelerin nedir ??

5-)Evrim gerçek değilse, neden her türün akraba türleri var?

6-)Bazı hayvanların neden nesli tukenir ?

7-)Doğadaki türler neden yavru dünyaya getiriyor?

8-)4.5 milyar yıldır var olan dünyada neden insan 10.000 senedir yaşıyor olabilir ?
  • Darwin, ezilmişliğin acısını çıkartmak için ve İngiliz kraliyetten aldığı emiri yerine getirmek için(en üsttün ırk İngilizler!)evrim saçmalığını uydurmuştur ve binlerce bilimsel kanıt bunu ispatlamıştır. Tartışılmaya deymez.
  • Evrim konusunda can taşıyan her birey bol keseden attığı için teori hatta olgu hakkında bu kadar yanılgı var. İnsanlar evrim hakkında bu kadar bilinçsiz. Ama hiç biriniz çıkıp "Kuantum kuramı yanlıştır, olmaz öyle şey, Allah büyüktür ." demiyorsunuz. İş evrime gelince hepiniz(teori hakkında hiç bir fikri olmayanlarınız bile) ahkam kesiyorsunuz. Ne o hepiniz birer 40 senelik biyolog, 25 senelik arkeolog musunuz da bizim haberimiz yok. Big Bang teoremi evrimden kat kat çürük temellere dayalı, ama ona iki elle sarılmayı biliyorsunuz.

"Evrim gözlenmiş bir süreçtir. Tropik adalarda yaşayan ispinozların son 30 yıl içinde evrimleşerek farklı türlere döndüğü gözlenmiştir. Bakterilerin antibiyotiğe, haşerelerin DDT'ye bağışıklık kazanmaları aynı sebeptendir. Laboratuvar koşullarında gözlenmiş evrim ve evrime yolaçan mekanizmalar, 1927'lerden beri kayıtlara girmeye devam etmektedir. Evrim teorisinin tanımı gereği, bir evrim halkasının tekrarlanması imkansızdır. Ama başka veya aynı canlıda bir başka evrim adımı gözlenir, gözlenmektedir. Siz hala çıkın benzerlikler üzerinden evrim kanıtlanamaz vs gibi zırvaları savunun. Süren, gözlemlenmiş evrim kavramı ortadayken böyle sözlerle komik komik durumlara düşmeyin. Bir de o kadar meydan okurcasına çıkıp tekrarlanabilir deney filan isteyip la havle çektirmeyin..

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-speciation.html

Mesela gidip buraya bakın vede bir fikir edinin..

Faydalı organlar verilirmiş te.. Yaa bu tanrı en sevdiği mahluk olan bizlere neden Timsahlardaki gibi doğal bir antibiyotik sentezleyici vermiyor? Yunuslardaki gibi sonarlar niye vermiyor? Köpekbalıklarındaki elektrik algılayıcılarımız neden yok? Neden kanatlarımız yok? Filin kabahati ne? Yılanın ne suçu var da ömrünü sürünerek geçiriyor? Herşeyi sağlam bir ağacın üzerinde, çürük (kurtlu değil) iki meyve olması o ağacın vadesini doldurduğunun en açık delilidir. Biz elmaların, ayvaların vs. böyle bir duruma gelmesi halinde derhal o dallarını keseriz, ömrü biraz uzasın diye.. Hayatında hiç ziraat yapmamış bir zerzevat yumurtlar ancak bu zırvayı.. Bilmem belki ömrünü ağaç tepesinde tüneyerek geçirmiş bir meczup filandır.." - alıntı.

Hayatın da evrim hakkında bir tanım bile okumamış adamlar atıp tutmaya devam ediyor. Amacınız ne sizin anlamıyorum. Evrim yok dedikten sonra, cennet kapısı mı açılıyor nedir, varsa böyle bir şey söyleyin biz de bilelim.. Bu saçmalık daha ne kadar devam edecek. Açın biraz gözlerinizi. Dünya dönüyor işte, kabul etseniz de etmeseniz de.

Bunları neden yazıyorum. Sizin evrimi kabul etmeniz veya etmemeniz umrumda değil. İsterseniz yerçekimini bile red edebilirsiniz. Ama bari okuyanları yanlış yönlendirmeyin. Benim bunları yazmamda ki tek amacım, buraları okuyan açık zihinlere saygımdandır. Yoksa kimsenin fikirlerini değiştirmek gibi bir kaygım yok.

Evrim hakkında bilgi edinmek isteyenler lütfen Tubitak'dan çıkan "Kör Saatçi" kitabını okusunlar. Hatta forum yokmuş gibi hareket etmeleri en güzeli.

edit: uslubum için kusura bakmayın. ben de Allah'a inanıyorum ama, boyle Darwin'in sebebsiz yere iftiralara uğramasına ve bunun gibi saçmalıklara müsade edemem.. İftiranın ne kadar kötü bir şey olduğunu da iman edenler biliyordur herhalde.

• Bu 200 yıl içinde herhengi bir evrim olmamıstır. daha evvel olan evrımler varsa, bunlar da tahmınden ılerı gecmez. bulunan fosiller de bize yüzde yüz dogru bılgı vermez. fosiller herşeyin acıklıgı ıcın ortaya koyulamaz. o devırde boyle bır canlı varmıs fıkrınden ılerıye gıdemez.

maymundan ınsan olsaydı neden hepsı degıl de bır kısmı ınsan olmus, bır kısmı maymunlukta kalmayı secmıs, acaba bu secım maymunlara mı bırakılmıstır?maymunun baskalasarak ınsan oldugunu ıddıa eden ınsan, ınsan derısı arasındakı cesetle, maymun derısı ıcındekı ceset arasındakı farkı gormezden gelır. maymunun böbreği insana takılsa olur mu? olmaz cünkü doku farkı vardır.

BIRMAYMUNUN ISKELETI BIR BIR MAKINA GIBI MONTE EDILMIYOR. MAKINA PARCALARI UYGUN BIR SEKILDE DISARIDA YAPILIR,SONRA YERINE KONARAK MEYDANA GELIR. BIR MOTORUN YAPILMASIKENDINE GORE ZORLUK TASIRKEN VE TESADUF OLMAZKE, MAYMUNUN INSAN OLMASI COK ZOR VE ASLA TESADUF OLMAZ.

ÇEVRE ŞARTLARI İLE MEYDANA GELEN DEGISIKLIKLER MODİFİKASYON ADI ALTINDA ISLENIR.CEVRE SARTLARI YUZUNDEN MEYDANA GELEN DEGISIKLIGIN ILERI NESILLERE AKTARILMASI ILE YENI BIR CANLI TURU MEYDANA GELECEGI SOYLENEMEZ.
    MESELA MUSLUMANLAR 14 ASIRDIR SUNNET OLURLAR ISTISNALAR DISINDA, SUNNETLI BABALARIN COCUKLARININ SUNNETLI DOGDUKLARI GORULMEMISTIR.
    ÇİNLİ BAYANLAR ASIRLARDIR AYAKLARI KUCUK KALSIN DIYE DEMIR AYAKKABI GYERLER, FAKAT DOGAN COCUKLARIN AYAKLARI NORMAL BOYUTTA OLUR. DEMIR AYAYKKABI YUZUNDEN AYAGI KUCUK KALAN ANENIN COCUGUNUNDA AYGININ NORMALDEN KUCUK OLMASINI GEREKTIRMEZ.

WİESMEN İSİMLİ BIR DOKTOR 20 NESIL BOYUNCA FARELERIN KUYRUGUNU KESMIS, BUNA RAGMEN 21. NESIL OLARAK DOGAN FARENIN KUYRUGU DA ÖNCEKİLER KADAR BUYUKMUSTUR.

10 KROMOZONLU BIR CANLI ILE 24 KROMOZONLU BIR CANLIYI ELE ALALIM. HER IKISININ KROMOZONLARINI IKI KATINA CIKARALIM, BIRININKI 20 DIGERININKI DE 48 OLSUN. BU IKI CINSI BIRLESTIRELIM. BU IS COGUNLUKLA YURUMEMEKLE BERABER, BAZEN TUTAR VE YENI BITKI ÇEŞİDİNE DEVAM EDER. KROMOZOM SAYISINI IKI KATINA CIKARMA SEBEBINI ACIKLAYAYIM IKI KATINA CIKARMADAN CIFLESMEYE MELEZLEME DENIR. BU DEVAMLI OLMAZ.TURLER ARASINDA MELEZLER (katır gıbı kısırdır) HAYVANLARDA BU SEKILDE MEYDANA GELECEK CANLI KISIR OLUR. DEVAMLI OLAMAZ. KISIR OLUSLARININ SEBEBI NE ERKEK NE DİŞİ OLMAYIP, X OLUSLARIDIR.

BU SOYLE OLUYOR
    kromozomları ıkı katına çıkaralım:

birinci canlı erkek: kromozom x y
    ikinci canlı dişi : kromozom x x
    birici canlı erkek : kromozom xx yy
    ikinci canlı dişi : kromozom x x x x

bunları genetık olarak bırlestırdıgımızde xxx y olur.
    hayvanlarda bu y'nin olusu ne erkek, ne dişi olmayı sonuçlandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 21 Mayıs 2005, 15:45:39 >

• @junayerturkİnsanın maymundan gelmediğini 40 kere söyledik. Bir kez daha söyleriz sorun değil. Evrimin sürekli mükemmele giden bir süreç olmadığı da aynı sayıda söylemiştik zaten.

Şimdi sizin verdiğiniz sünnet, küçük ayak vs. evrimle alakası olmayan şeyler. Evrimin mantığına ters. Evrim ne der "canlılar uyum sağlayabileceği" şekilde gelişir. Demek ki, ayağın küçük olması insanlarda uyum sürecini değiştirmiyor. Yani ayağın küçük olmasının insana bir faydası yok. Farenin kuyruğunu kesmek, farelerde uyum sürecine etki etmiyor. Kesik kuyruk fareye bir fayda sağlamıyor. Madem sünnet olmak uyum sürecine etki edecek bir şey. O zaman Allah insanları neden sünnetli yaratmamış. Görüldüğü gidi sünnet argumanı da uyum sürecine etki etmiyor. Bir canlının değişimleri diğer nesle aktarabilmesi için uyum sürecinde etkileri olması lazım.

Örneğin 20 yaş dişleri, değişen beslenme şekilleri ile önemini yitirmiştir, bunun sonucuna 1980 sonrası doğanların %6 sın da 20 yaş dişleri hiç çıkmamıştır. Bu oran tarih ilerledikçe büyük bir hızla artmaktadır. İnsandaki apandisit, değişen beslenme alışkanlığı ile birlikte, körelmiş. Görevini yitirmiştir. O zaman Allah neden insanları apandisitsiz yaratmıyor, sorusu sorulabilir. Ama Allah canlıları bir düzen içerisinde yarattığı ve bilim adamları da bu düzene evrim dedikleri için bu sorular kolaylıkla cevaplanabiliyor. Yanlış anlaşılmasın sizin için demiyorum da keşke bilim adamlarının bu çalışmalarının önünene set çekilmese de merak edilen bir çok şey mantık çerçevesi için de cevaplanabilse.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 21 Mayıs 2005, 19:20:38 >

• quote:

@junayerturkİnsanın maymundan gelmediğini 40 kere söyledik. Bir kez daha söyleriz sorun değil. Evrimin sürekli mükemmele giden bir süreç olmadığı da aynı sayıda söylemiştik zaten.

Saygılar,

Ama darwin sizin gibi düşünmüyor!
    ayrıca siteye girenlerin bilgisi olsun diye bunları yazıyoruz sadece birbirimiz için değil.

saygılar saygılar saygılar!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 21 Mayıs 2005, 18:52:17 >
  • @junayerturk, Bu konuda haklısınız. Evrim teorisi Darwin'in öne sürdüğü haliyle, hiç bir şekilde kabul edilemez.

Eskiden Dünya'nın düz olduğu ve evrenin merkezinde olduğu sanılırmış. Şimdi ise Dünya'nın geoid şeklinde olduğu ve evrenin merkeziyle alakası olmadığı biliniyor. Bu iki cümle arasında ne gibi bir benzerlik var, ikisinde de Dünya'nın konumundan bahsediliyor. İşte Darwin'in öne sürdüğü evrim teorisine ilk cümle dersek, bugünkü araştırmaları devam eden teori ise ikinci cümle oluyor. Demek istediğim lütfen Darwin'in tezlerine bakarak evrim teorisini yargılamayın. İlk olarak Darwin tarafından ortaya atıldığı için bu teori Darwin adıyla anılıyor. Yoksa pek de alakası yok. Bu teori yaradılış veya var olma sürecini açıklama adına eşşiz bir bilimsel çalışma.

Asla manevi değerlerle bilimi karıştırmak istemesemde bu defalık, evrim teorisinin ateistlerin sığındığı bir liman olmadığını açıklayabilmek için ikisini karşılaştıracağım. Düşünün evrimin bulduğu olgular ve gözlemlediği bazı sonuçlar bizi nerelere götürüyor. İlk olarak, Dünya daki yaşama elverişli koşulların oluşması ihtimalinin bilimsel hesap makinelerine bile hata verdirecek seviye de olduğunu görebiliyoruz. Buradan Tanrının neden bu kadar çok sistem, galaksi, gezegen vs. yarattığı sorusuna mantıklı bir cevap alabilirsiniz. İkincisi evrim sayesinde, yaradılış hikayelerinin sığlığından çıkıp çok daha derin ve karmaşık bir yaradılış sürecinin olduğunu görebiliyoruz. Bunları sadece evrime atılan iftiraları önlemek için yazıyorum. Yoksa benim tanrıya inanmam için hiç bir bilimsel sonuca ihtiyacım yok. Bunun gibi maddeler çok fazla, çamurdan yaradılma ile ilgili vs. bir suru şey yazabilirim, ama kuram olan evrimin üzerine tanrı kavramını oturtmak istemediğimden devamını yazmayı uygun bulmuyorum.

Saygılar ve Sevgiler,

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.