Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugaboo, evet haklısın. onlar benim fikirlerim. ama orada evrimi savunmaktan öte, evrimin islamla hiç bir alakası olmadığını belirtmek için yazmıştım. yani evrimin islama bir şey kazandırmayacağı veya kaybettirmeyeceğini göstermek için.. Yani evrim varsa, gene Allah'ın koyduğu bir düzendir.. Sırf ateistler destekliyor diye teoriye saldırmanın bir anlamı yok. Yoksa da zaten yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 25 Mayıs 2005, 17:00:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandelbrot

bugaboo, evet haklısın. onlar benim fikirlerim. ama orada evrimi savunmaktan öte, evrimin islamla hiç bir alakası olmadığını belirtmek için yazmıştım. yani evrimin islama bir şey kazandırmayacağı veya kaybettirmeyeceğini göstermek için.. Yani evrim varsa, gene Allah'ın koyduğu bir düzendir.. Sırf ateistler destekliyor diye teoriye saldırmanın bir anlamı yok. Yoksa da zaten yoktur.

Mandelbrot Sen dengeli fikirleri olan dengeli yazan bir arkadaşımızsın sana ve senin gibi fikirlerini korkmadan yazacak insanlara ihtiyaç var fikrin doğru ,yanlış olmuş mühim değil nasıl olsa tartışarak orta yolunu buluyoruz.Sayenizde bizlerde bilmediğimiz konularda bilgilenip en azından ortaya sürülenin doğru veya yanlış olduğunu araştırıyoruz.

Saygılar kendine iyi bak.

• quote:

evrim varsa, gene Allah'ın koyduğu bir düzendir

darwin böyle söylemiyor ama.evrimin tamamen kendiliğinden rasgele olduğunu söylüyor.halbuki evrim vardır,bunu Kuran bile söyler,ama darwinin bahsettiğinden daha farklıdır.senin dediğin gibi tamamen rastlantısal değil yaratanın kontrolünde bir değişim sürer....

ateisler ''evrimci'' değil ''darwincidir''.müslümanların karşı çıkması gereken şey de evrimcilik değil,darwinciliktir.
  • quote:

bugaboo, evet haklısın. onlar benim fikirlerim. ama orada evrimi savunmaktan öte, evrimin islamla hiç bir alakası olmadığını belirtmek için yazmıştım. yani evrimin islama bir şey kazandırmayacağı veya kaybettirmeyeceğini göstermek için.. Yani evrim varsa, gene Allah'ın koyduğu bir düzendir.. Sırf ateistler destekliyor diye teoriye saldırmanın bir anlamı yok. Yoksa da zaten yoktur.

bilimsel zeminde birşeyler konuşmak ve evrimin olmadığına ait deliller getirmek teoriye saldırmak mı oluyor.

evrim yüzde 99 unu görmediğiniz bir dünya hakkında yorum yapmak ve bu yorumları bilimsel gerçek gibi millete yutturmaya çalışmak.

işte benim en çok karşı çıktığım konu. ve bu karşı çıkışı bir saldırı olarak değerlendirmek pek hoş olmamış.

evet ateistler evrimi desteklemek zorundadırlar.

çünkü onlara göre evrim olmasa kendikafalarında çok büyük soru işaretleri oluşacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

darwin böyle söylemiyor ama.evrimin tamamen kendiliğinden rasgele olduğunu söylüyor.halbuki evrim vardır,bunu Kuran bile söyler,ama darwinin bahsettiğinden daha farklıdır.senin dediğin gibi tamamen rastlantısal değil yaratanın kontrolünde bir değişim sürer....

ateisler ''evrimci'' değil ''darwincidir''.müslümanların karşı çıkması gereken şey de evrimcilik değil,darwinciliktir.

Bravo nofrost mantıklı yazmışsın bende forumdaki vatandaşların oku,oku dediği Tübitak yayınlarından kör saatçiyi aldım okuyorum bitince izlenimlerimi yazıcam.

• Darwin çağımızın en büyük bilim adamlarından biridir. Bilim adamlığı sanıldığının aksine sadece akademik kariyer yapılarak elde edilebilecek bir sıfat değildir. Darwine bilim adamı değil diyenlerin , bu yargıyı dayandırdıkları temeller bilimsel değildir. Darwin öncelikle dogmatizmin doruğununda beyinleri eciş bücüş hikayeleriyle doldurulmuş insanları aydınlatma konusunda çağımızın en önemli bilim insanıdır. O bu dünyanın bizim için yaratılmadığını bize öğretti. Biz bu dünyanın bir parçasıyız. ne koyun bizim için yaratıldı ne köpek. ne de biz birşey için yaratıldık. Biz bu doğal döngünün parçalarıyız. Hiç birimiz gökten zembille inmedik. Hiç birimiz bu yüzden kul değiliz. Hepimiz bu doğanın parçası olan özgür canlılarız. Evrim süreci hala devam etmektedir. Ayrıca belirtilmesi gereken en önemli nokta insanın maymundan değil matmunla ortak atadan geldiğidir. biz şempanzeden gorilden gelmiyoruz. onlarla aynı ortak atadan evrildik. Kurtla ayının aynı atadan geldiği gibi. Oysa dinlere göre bunlar ayrı ayrı tanrı tarafından gökten indirildi. Bunun böyle olmadığı fosillerle belgelenip kayıt altına alınmıştır. Ayrıca adem ve havvadan ,insanlığınm üremesi genetik olarak imkansızdırç. Bilindiği üzere genetik çeşitliliğin olmadığı durumlarda üreme sonucu ya sakat doğumlar olur yada genetik zayıflık yüzünden türün bağışık olmadığı bir hastalık tüm türü yok ederdi. Bu gün çitaların soyu bu yüzden tehlikede. Aynı erkek ve dişinin çocukları birbiriyle çiftleştiğinden çitalarda genetik çeşitlilik azaldı ve birini öldüren bir hastalık doğduğunda hepsi kırılmaya başladı. Ayrıca bu kadar saç rengi bu kadar göz rengi nasıl oluyorda 2 kişinin gen havuzundan çıkabiliyor. Bilimsel olarak mümkün değil. Oysa insanın maymunla ortak atadan gelip , evrilen alt dallardaki insanın bir topluluk olarak evrilmesi çok daha akla ve bilime yatkın. Fosil kayıtlarıyla insanla maymunun ortak atasının ve bazı ara türlerin varlığı kanıtlıdır. Buna olan güvenin saptırılması için dönem dçönem sahte fosil yaratılmaktadır. Örneğin maymuın çeneli insan kafatası ,, bunuda evrimciler değil harunm yahya tayfası gibi bilim karşıtları yaptı . harun yahya kimdir derseniz adnan hocadır. o bilimselliği uçkurundan doğuran adam hani

• darwinizmö ile evrimciliği ayırmak çok mantıklı savununu temellendirmek için ama belirtilmesi gereken birşey var ki , bilimsel evrim kuramı darwinizmdir. Evrim den kastedilende darwinizmdir. Darwinin varlığı gericileri titrettiği için bilimsel saygınlığı bir kenara toplumsal anlamda çok önemlidir. Bugün türkiyede darwinizm egemen olsaydı ne akp iktidarı olabilridi, ne avrupa kapısında sürünüyor olurduk , nede kadınlarımız 2. sınıf canlılar gibi kafalarını kapayıp erkeklerine boyun eğerdi. Çağdaşlık ve medeniyet avrupacılık mandacılık şeriyatçılıkta değildir. bilimdedir.
    quote:

quote:

• Deep Impact, hocam sana dememiştim zaten, saldırmak sözüyle lafım Darwin'e maymun diyen, teori için konuşmaya değmez çoktan çöktü diyen kesimeydi zaten. Siz kendi görüşlerinizde haklısınızdır, ama böyle şuursuzca saldırıları hak etmiyor bir teori. Sonuçta teoridir açıkları vardır, gösterirsiniz, lafım size değildi. (Hatta şimdiden belirteyim aşağıda yazacaklarımın hiçbiri sizinle alakalı değil. çünkü yanlış anlaşılabilme olabiliyor.)

Böyle şuursuzca saldıranlar çıkınca, dışardan bakan biri diyecek. Bunların bir gocuntusu, bir korkusu var. Böyle demek de hakları. Ama yok. ne korkumuz var, ne de gocuntumuz var. İnsan maymundan geldiyse Allah'ın takdiridir. Gelmediyse gene Allah'ın takdiridir. Bu böyledir. Değiştiremezsiniz.

Bi teoriye 50milyon kişi çöktü deyince, çökmüş olmuyor ki. Adamlar araştırır, fosiller bulunur, ona göre konuşurlar. Hem bazılarının söylediği "Bilimadamları gerçeği saklıyor, yanlış yansıtıyor, halkı kandırıyolar. BBC yalancı Discovery yalancı, New Scientist yalancı, National Geograpic yalancı" sözleri her şeyden önce ayıptır, en kötüsü iftiradır. Bilimadamının işi araştırmaktır. Eğer birileri teoriyi çökertmek için saçmalamanın dibine vurma pahasına her türlü çirkefliği yapıyorsa. Dışardan bakan biri o kişinin savunduğu şeylerden şüphelenir, şüphelenmek de hakkıdır. Provaktorler de bu şüphelenenleri çok kolay yönlendirebilir. Böyle oyunlara gelmemek lazım. Teori benim aklıma yatmadı dersin, çeker gidersin. Böyle gurur yapmanın, haksız yere sağa sola sataşmanın zararından başka bir şeyi yok ki.

Kimisi de evrimle ilgili 50 kitap yazar, darwinizmi kötüler, yerden yere vurur,ama araya biraz da komunizmin zararlarından serpiştirmeyi ihmal etmez. Al sana evrim konusundan siyasi kazanç. soldan sağa adam çekmek. Böylelerini görünce evrim bir an önce ispatlansın da, bitsin bu çile demekten başka bir şey gelmiyor içimden.

Bu kadar topkeyun, tepki.. Çoğunlukla (%99) bilgisiz, habersiz, şuursuz tepki, millette şüphe uyandırıyor haklarıdır da. Sadece bir teorinin bile bu kadar etkisinin olduğunu düşünenler, başka neler düşünür. Provakatorler onları nasıl saptırır siz düşünün. Lütfen böyle şeylere mahal vermeyin.

bora arpınar eyvallah hocam, sen de iyi bak kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 26 Mayıs 2005, 2:00:58 >

• KEŞKE O KADAR YAZILANLARI BİRAZCIK OKUSAYDIN DA TEKRAR YAZMAK ZORUNDA KALMASAYGIK BAZI ŞEYLERİ....

quote:

O bu dünyanın bizim için yaratılmadığını bize öğretti. Biz bu dünyanın bir parçasıyız. ne koyun bizim için yaratıldı ne köpek. ne de biz birşey için yaratıldık. Biz bu doğal döngünün parçalarıyız. Hiç birimiz gökten zembille inmedik. Hiç birimiz bu yüzden kul değiliz. Hepimiz bu doğanın parçası olan özgür canlılarız.

Bu dünya bizim için yaratıldı mı yaratılmadı mı anlamak için çevremize bakmamız yeterli. Görüldüğü gibi dünyada ve kainatta mükemmel bir düzen var ve işliyor. ve tekrar baktığımızda bu düzenin farkında olan ve olabilen tek canlı ne inek ne maymun ne de herhangibir bitki. Bütün bu düzeni aklıyla kavrayabilecek tek canlı insan.

Nasıl bir padişah bir orduda geniş yetkiler ile bir kişiyi yetkilendirse muhatap olarak o kişiyi alacaktır,

aynen öyle de bu kainatta da en etkili ve yetkili kişi ve canlılar olan şuurlu ve akıl sahibi bulunan insanlar kainat sahibinin en büyük muhatabı olacaktır.

dünyada hangi şeylerin bizim için yaratıldığına bakacak olursak, nelerden istifade ediyorsak o bizim için yaratılmıştır.

Mesela petrol, bu acaba ne için yaratılmıştır.
    Mesela doğalgaz, mesela altın, demir, gümüş ....... bakır madenleri...
    bunları değerlendirebilecek başka bir canlı var mıdır?

insandan başka canlı yoktur. O zaman bunların herbiri insan içindir.

Belki kainata bakıp bir de insana bakıyor ve şöyle düşünüyor olabilirsin. Koskoca kainat insan için mi yaratıldı.

Ben de sana derim ki...
    bir arkadaşın sana saat hediye edebilir,
    bir kaymakam ev hediye edebilir,
    bir vali konak hediye edebilir,
    bir padişah da il hediye edebilir.

görüldüğü gibi kişilerin yetkileri arttıkça hediyenin miktarı ve büyüklü artar.

Nasıl bir padişaha bir vilayetini vermek gücünün üstünde bir şey değildir, Allah cc a göre de insan için koskoca kainat yaratmak gücünün ötesinde değildir. Ama düşünüp gören gözler için, direksiz dikilmiş semada elbette ibretler vardır.

quote:

Evrim süreci hala devam etmektedir.

bir önceki topicte yaptığım hesaba göre hatta burada bir adet hesap daha yapalım.

2 milyar yıl / 70 milyon tür = 28
    yani ortalama 28 yılda bir yeni türün ortaya çıkması gerekir.
    eskiden canlıların sayısı az, şimdi trilyonlarca. ve evrimi şimdi daha hızlı görmemiz gerekir. Ama çevremize baktığımızda bir örümceğin ve dahi bir köpekbalığının 300 milyon yıldır yaşadığını ve hiç değişmediğini görüyoruz.

ayrıca en baş faktör olarak mutasyonu kabul ettiğimiz evrimde, bakterilerin o kadar çok mutasyona tabii olmasına rağmen hala yeryüzünde bakterilerin mevcudiyeti bir muammadır. O kadar kolay mutasyona uğrarki, ama hiçbiri çok hücreli bir canlı olamamıştır.

quote:

Ayrıca belirtilmesi gereken en önemli nokta insanın maymundan değil matmunla ortak atadan geldiğidir. biz şempanzeden gorilden gelmiyoruz. onlarla aynı ortak atadan evrildik. Kurtla ayının aynı atadan geldiği gibi.

sen böyle diyebilirsin, biri de uzaydan geldi bütün canlılar diyebilir, farketmez biri normal diğeri fantastik bir masal olur. Bu soruya kimse cevap veremedi belki sen verirsin. Şempanze ile insanın genetik yapısı yüzde 95 -98 birbirine uyumlu imiş. Ben anlamadım. Biri uzaya giderken neden hala diğeri ağacın tepesinde.

Demek ki insan yüzde 98 gen yapısı başka bir canlıya da benzese hayvanların kat kat üstünde bir yere sahiptir.
    bu şuna benzer. aynı alfabede yazılan iki kitap.
    biri cin ali diğeri ise ansiklopedi.

quote:

Oysa dinlere göre bunlar ayrı ayrı tanrı tarafından gökten indirildi.

bilgi eksikliği var. Gökten indirildi diye bir ifade yok.

quote:

Bunun böyle olmadığı fosillerle belgelenip kayıt altına alınmıştır.

insaflı evrimciler dahi geçmişi aydınlatacak kadar fosillere sahip olamadıklarını itiraf ederler.

quote:

Ayrıca adem ve havvadan ,insanlığınm üremesi genetik olarak imkansızdırç. Bilindiği üzere genetik çeşitliliğin olmadığı durumlarda üreme sonucu ya sakat doğumlar olur yada genetik zayıflık yüzünden türün bağışık olmadığı bir hastalık tüm türü yok ederdi.

bu da çok mantıksız bir yaklaşım. İki kişinin velev ki kardeş dahi olsa DNA larında hastalıklı gen taşımıyorlarsa doğacak çocuklar genetik hastalığa sahip olmazlar. Demek ki Hz. Adem ve Havva nın genlerinde hastalıklı gen yoktu. bu kadar basit.

quote:

Ayrıca bu kadar saç rengi bu kadar göz rengi nasıl oluyorda 2 kişinin gen havuzundan çıkabiliyor. Bilimsel olarak mümkün değil.

enteresan değil mi?

bak ben sana daha enteresan örnek vereyim. Şu yeryüzünde bulunan bütün renkler (belki binlercesi) 7 ana renkten ortaya çıkıyor. Bir DNA kodunun açılımının 2 metre olduğu ve içerisinde ansiklopedilerce bilginin var olduğu bilinen gerçek.

quote:

Oysa insanın maymunla ortak atadan gelip , evrilen alt dallardaki insanın bir topluluk olarak evrilmesi çok daha akla ve bilime yatkın.

İnsanların maymundan gelmesinin akla bilime mantığa hiçbiri şekilde yeri yok. Hatta ben sana şöyle diyeyim. Sen düşün bir saat ve ben bir zamanlar insan değildim, hayvandım diye. (ciddi diyorum) nefsin bile hayvan olduğunu kabul etmeyecektir. Bunun neresi bilime akla yatkındır.

Bilim elindeki bütün imkanlar ile 70 milyon türün sayısınını bir adet bile çoğaltamazken, kendikendine oluşan mutasyonlar, kendini bilmez mutasyonlar da bu kadar canlılığın sebebi olamaz.

Bilim bunu reddeder.

• yazın bana değil, biliyorum ama...

quote:

Böyle şuursuzca saldıranlar çıkınca, dışardan bakan biri diyecek. Bunların bir gocuntusu, bir korkusu var. Böyle demek de hakları. Ama yok. ne korkumuz var, ne de gocuntumuz var. İnsan maymundan geldiyse Allah'ın takdiridir. Gelmediyse gene Allah'ın takdiridir. Bu böyledir. Değiştiremezsiniz.

biri dese ki güneş dünyanın etrafında dönüyor. sen de rahatlıkla itiraz eder olmadığını ispatlamak için elinden geleni yapardın. Çünkü sana göre ve bilimin gerçeklerine göre yukarıdaki tez ne kadar bilimden yoksun, ne kadar saçma olduğunun farkındasın.

İnsan maymundan gelmesi dediğin gibi belki de kestirilip atılacak meseledir sana göre ama bana göre değil. Bilimin tüm verileri böyle bir teoriye karşı çıkarken ben nasıl gözümü kapatıp, banane Allah öyle de yaratabilir böyle de deyip geçiştirebilirim.

quote:

Bi teoriye 50milyon kişi çöktü deyince, çökmüş olmuyor ki. Adamlar araştırır, fosiller bulunur, ona göre konuşurlar. Hem bazılarının söylediği "Bilimadamları gerçeği saklıyor, yanlış yansıtıyor, halkı kandırıyolar. BBC yalancı Discovery yalancı, New Scientist yalancı, National Geograpic yalancı" sözleri her şeyden önce ayıptır, en kötüsü iftiradır. Bilimadamının işi araştırmaktır. Eğer birileri teoriyi çökertmek için saçmalamanın dibine vurma pahasına her türlü çirkefliği yapıyorsa. Dışardan bakan biri o kişinin savunduğu şeylerden şüphelenir, şüphelenmek de hakkıdır. Provaktorler de bu şüphelenenleri çok kolay yönlendirebilir. Böyle oyunlara gelmemek lazım. Teori benim aklıma yatmadı dersin, çeker gidersin. Böyle gurur yapmanın, haksız yere sağa sola sataşmanın zararından başka bir şeyi yok ki.

evet ermeni hikayesine de bütün milletler inanıyor ama gerçek değil. O zaman bizim de ermenileri katlettiğimize inanmamız gerekir.

dışarıdan bakanlar zaten bilimsel bir gözlük ile değil de ideolojik bir gözlük ile bakıp o kadar imkansızları bir araya getirmeyi marifet sayıp bilim diye yutturmaya çalışıyorlar.

Kendileri bir adet hücre dahi yapamaz(bu kadar teknolojiye rağmen), bir adet tür oluşturamazlar da bu kadar mükemmel bir yeryüzünü 70 milyon türü kendini bilmez mutasyona bağlarlar. Bunun bilim ile ne alakası var. İnsanın ve bütün canlıların yapısı o kadar karmaşıktır ki ne tesadüfün ne de şansın bu karmaşık yapıda zerre kadar rolü yoktur
    .

quote:

Böylelerini görünce evrim bir an önce ispatlansın da, bitsin bu çile demekten başka bir şey gelmiyor içimden.

evet hala ispatlanamadı ve ispatlanamayacak.

ispatlayında biz de inanalım.

cevap verilemeyen o kadar soru var ki mandel kardeş...

bir sineğin nasıl bal arısına dönüştüğünü bile evrim açıklayamaz değil 70 milyon türü açıklamak....

• quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar
    Diliyorsan kapan diliyorsan açıl kimseyi ilgilendirmez.Yanlız laik bir cumhuriyette yaşadığını unutma ! O Cumhuriyetin kurulması için ne fedakarlıklar yapıldığını girdiğimiz savaşları (Kurtuluş,çanakkale vs.vs) değerlendirerek düşün.Zaten Hz Mevlana Göründüğün gibi ol olduğun gibi görün.Demiştir.

evet laık bır cumhurıyette yaıyoruz!
    ozaman ne açık kapalıyı hor görsün, ne de kapalı açığı
    Tükiye'den başka hiçbir ülkede insanı kıyafeti ya da dini inancıyla yargılamıyorlar.
    Türkiye'de kapalıları unıversıteye bile almıyorlar. .
    kapalı bayanın baş örtüsünün sizlere ne gibi bir zararı var. BU NASIL BİR ZİHNİYET
    onun baş örtüsü değil baş örtüsünün altındaki beyin önemli BUNU Bİ İDRAK EDEMEDİNİZ.
    BEN BUNU SİZİN BATIYA OLAN ÖZENTİLİĞİNİZE BAĞLIYORUM.

AMA BİLİN Kİ BU NEDENDEN DOLAYI BATIDA AYIPLANIYORSUNUZ!

çanakkale savaşı da cumhuriyetin kurulması için değil Türkiye'nin kurtulması için yapıldı canım benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 26 Mayıs 2005, 19:08:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bugaboo

quote:

@junayerturk, Bu konuda haklısınız. Evrim teorisi Darwin'in öne sürdüğü haliyle, hiç bir şekilde kabul edilemez.

Eskiden Dünya'nın düz olduğu ve evrenin merkezinde olduğu sanılırmış. Şimdi ise Dünya'nın geoid şeklinde olduğu ve evrenin merkeziyle alakası olmadığı biliniyor. Bu iki cümle arasında ne gibi bir benzerlik var, ikisinde de Dünya'nın konumundan bahsediliyor. İşte Darwin'in öne sürdüğü evrim teorisine ilk cümle dersek, bugünkü araştırmaları devam eden teori ise ikinci cümle oluyor. Demek istediğim lütfen Darwin'in tezlerine bakarak evrim teorisini yargılamayın. İlk olarak Darwin tarafından ortaya atıldığı için bu teori Darwin adıyla anılıyor. Yoksa pek de alakası yok. Bu teori yaradılış veya var olma sürecini açıklama adına eşşiz bir bilimsel çalışma.

Asla manevi değerlerle bilimi karıştırmak istemesemde bu defalık, evrim teorisinin ateistlerin sığındığı bir liman olmadığını açıklayabilmek için ikisini karşılaştıracağım. Düşünün evrimin bulduğu olgular ve gözlemlediği bazı sonuçlar bizi nerelere götürüyor. İlk olarak, Dünya daki yaşama elverişli koşulların oluşması ihtimalinin bilimsel hesap makinelerine bile hata verdirecek seviye de olduğunu görebiliyoruz. Buradan Tanrının neden bu kadar çok sistem, galaksi, gezegen vs. yarattığı sorusuna mantıklı bir cevap alabilirsiniz. İkincisi evrim sayesinde, yaradılış hikayelerinin sığlığından çıkıp çok daha derin ve karmaşık bir yaradılış sürecinin olduğunu görebiliyoruz. Bunları sadece evrime atılan iftiraları önlemek için yazıyorum. Yoksa benim tanrıya inanmam için hiç bir bilimsel sonuca ihtiyacım yok. Bunun gibi maddeler çok fazla, çamurdan yaradılma ile ilgili vs. bir suru şey yazabilirim, ama kuram olan evrimin üzerine tanrı kavramını oturtmak istemediğimden devamını yazmayı uygun bulmuyorum.

Saygılar ve Sevgiler,

Bence yazmalısın.

yazmalı mıyım ölye ise yazayım.
    ben evrime inanmıyorum.
    inanmayacağım da.
    bana bugün cern'in profesörleri gelipte işte dönüşen birçok mutasyona uğrayan ve bundan sağsalim sağlıklı kurtulan bize benzeyen akıllı bir hayvan yaratık gösterirse belki inanırım.
    eğer mutasyonlar %99 u zararlı olmasaydı çelişebilirdim.
    ama göz önünde işte mutasyonların %99 u zararlı.

öz ve net olarak şunu söyleyebilirim ki
    Allah kuran kitabında ilk peygamber olan insan Adem peygamberdir diyor.
    mikroptan oldunuz maymundan evrildiniz demiyor.
    eğer ben evrimi kabul edersem Allahı ret etmiş durumunda bulunuyorum.
    eğer ben Allahın kuran kitabını hz ademi kabul edersem evrimi ret etmiş oluyorum.

BEN EVRİMİ RET ETMEYİ YEĞLİYORUM.
    ZATEN MUTASYONLARIN SİHİRLİ BİR DEĞNEK TOKUNMUŞCASINA BİZİ MÜKEMMEL YAPMASI SON DERECE MANTIĞA AYKIRI.
    BENİM EVRİME İNANMAM İÇİN HİÇ BİR SEBEBİ KANIT GÖREMİYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 27 Mayıs 2005, 15:39:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _ShineOn_
    kendi egon yüzünden bir teoriyi kenara atmak istiyosan senin bileceğin birşey.. eğer bu kadar kolaysa ben bu forumdaki onlarca kişiyi de insan olarak görmem olur biter. bunlar insan olamaz!!! (sakın üstünüze alınmayın ha!!)

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

BUNLAR BENIM ATALARIM OLAMAZ!!!!!

BU BENİM EGOM DEĞİL SADECE BEN GERCEKLERİ GÖREBİLİYORUM.
    SİZİNLE BİZİM ARAMIZDAKİ FARKTA BU İŞTE.
    EĞER SEN İLLEDE BENİM ATAM MAYMUN DİYORSAN VARSIN SENİN ATAN MAYMUN OLSUN ARKADAŞIM.
    BENİMKİ DEGİL BEN HZ (ADAMIN) ADEM'İN SOYUNDAN GELDİM BENİM ATAM HZ. ADEMDİR. HZ. ADEM DE BİR İNSANDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 26 Mayıs 2005, 19:05:08 >
  • quote:

eğer ben Allahın kuran kitabını hz ademi kabul edersem evrimi ret etmiş oluyorum.

şöyle bilip bilmeden konuşup insanı imandan çıkarmayın. ben evrimi kabul ediyorum. şimdi Allah'ı red mi etmiş olucam. Allah Adem'i dünyada yaratmamış ki, başka bir alemde yaratmış. Böyle bilmeden konuşmayın. Bilmiyorsanız veya eksik biliyosanız da susun.

Şu dinin içine evrimi karıştırmayın, diye kaç kere söyleyecem. Eğer evrimi kabul etmek din açısından sakıncalıysa, alın dininiz sizin olsun. Aynı dinden değiliz cünkü.
  • quote:

eğer ben Allahın kuran kitabını hz ademi kabul edersem evrimi ret etmiş oluyorum

ama bak Kuran ilk peygamberin Hz.Adem olduğunu söylüyor.ilk insanının Hz.Adem olduğunu değil.o zaman Hz.adem ile bilrlikte ya da ondan önce neden başka insanlar da olmasın?
  • quote:

quote:

eğer ben Allahın kuran kitabını hz ademi kabul edersem evrimi ret etmiş oluyorum

ama bak Kuran ilk peygamberin Hz.Adem olduğunu söylüyor.ilk insanının Hz.Adem olduğunu değil.o zaman Hz.adem ile bilrlikte ya da ondan önce neden başka insanlar da olmasın?

akıllı bi peygamber olur
    ama akıllı maymundan bi peygamber olamaz.
    çükü peygamber olacak kadar akıllı bir maymun olamaz.
    hz. adem cennette yaratılıp sonra cezalandırılıp dünyaya gönderildi.
    işte bu da bizim burada olabilmemiz için bir vesile idi.

• junayerturk ayrılmamız iyi oldu. çünkü bu muhabbetin biteceği yok. ama söyleyeyim. yarın öbür gün evrim kanıtlanırsa, yani varlığını herkes kabul etmek zorunda kalırsa. ilerde sizin tanrınız da mitolojik bir kahramana döner, sonra darılmaca kırılmaca yok.

benimkine bir şey olmaz merak etmeyin. benimki evrime bağlı değil. hatta hiç birşeye bağlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 26 Mayıs 2005, 22:44:02 >
  • quote:

junayerturk ayrılmamız iyi oldu. çünkü bu muhabbetin biteceği yok. ama söyleyeyim. yarın öbür gün evrim kanıtlanırsa, ilerde sizin tanrınız da mitoloji kahramınana döner, sonra darılmaca kırılmaca yok.

benimkine bir şey olmaz merak etmeyin.

evrim kanıtlanamayacak emin ol çünkü evrim yok.
    olmayan bişeyin de kanıtlanması mümkün değil.
  • quote:

junayerturk ayrılmamız iyi oldu. çünkü bu muhabbetin biteceği yok. ama söyleyeyim. yarın öbür gün evrim kanıtlanırsa, yani varlığını herkes -dünyanın dönme olayı gibi- kabul etmek zorunda kalırsa., ilerde sizin tanrınız da mitoloji kahramanına döner, sonra darılmaca kırılmaca yok.

benimkine bir şey olmaz merak etmeyin.

CERN' de neler bulunuyo neler sen hala dünyanın dönme olayında kal.
    bilim çok çok gelişti sen neler söylüyorsun evrim teoremi çoktan çürütüldü siz neyin savaşındasınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

quote:

quote:

akıllı bi peygamber olur
    ama akıllı maymundan bi peygamber olamaz.
    çükü peygamber olacak kadar akıllı bir maymun olamaz.
    hz. adem cennette yaratılıp sonra cezalandırılıp dünyaya gönderildi.
    işte bu da bizim burada olabilmemiz için bir vesile idi.

siz yanlız maymun olayına takıldınız. evrim demek maymun demek değil.evrim başka şey..

tekrar söylüyorum Hz.Adem evet ilk peygamberdir.ama İlk insan değildir.daha önceden de nir insan nesli vardı.Melekler bunu bildiği için, insanın olumsuz niteliklerinden şikayetçi olmuşlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 26 Mayıs 2005, 19:41:41 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.