Şimdi Ara

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
0
Favori
21.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Junayturk:
    ÇEVRE ŞARTLARI İLE MEYDANA GELEN DEGISIKLIKLER MODİFİKASYON ADI ALTINDA ISLENIR.CEVRE SARTLARI YUZUNDEN MEYDANA GELEN DEGISIKLIGIN ILERI NESILLERE AKTARILMASI ILE YENI BIR CANLI TURU MEYDANA GELECEGI SOYLENEMEZ.
    MESELA MUSLUMANLAR 14 ASIRDIR SUNNET OLURLAR ISTISNALAR DISINDA, SUNNETLI BABALARIN COCUKLARININ SUNNETLI DOGDUKLARI GORULMEMISTIR.
    ÇİNLİ BAYANLAR ASIRLARDIR AYAKLARI KUCUK KALSIN DIYE DEMIR AYAKKABI GYERLER, FAKAT DOGAN COCUKLARIN AYAKLARI NORMAL BOYUTTA OLUR. DEMIR AYAYKKABI YUZUNDEN AYAGI KUCUK KALAN ANENIN COCUGUNUNDA AYGININ NORMALDEN KUCUK OLMASINI GEREKTIRMEZ.

WİESMEN İSİMLİ BIR DOKTOR 20 NESIL BOYUNCA FARELERIN KUYRUGUNU KESMIS, BUNA RAGMEN 21. NESIL OLARAK DOGAN FARENIN KUYRUGU DA ÖNCEKİLER KADAR BUYUKMUSTUR.

junayturk bu dediklerinin darwin ile ne alakası var.Teoriyi bu mu sanıyorsun bunca zamandır. Birkere bir farenin kuyruğunu kesmek onun genlerine mudahale etmek anlamına gelmez. İkincisi eğer bir mutasyon sonucu kısa kuyruklu fareler doğmaya başlasaydı ve kısa kuyruklu olmak fareye hayati bir avantaj sağlasaydı, mesela eskiden yaşayamadığı ortamlarda yaşama şansı tanısaydı, yada uzun kuyruklu farelere göre daha iyi üreme şansı veya yaşama şansında bir artış sağlasaydı, kısa kuyruklu fareler uzun kuyruklulara göre sayılarını her geçen gün daha da artan bir oranda arttırmayacaklarmı. işte bu yüzden bir süre sonra ortamın tamamını veya yaşama alanı buldukları yeni ortamı tamamen mutasyona uğramış yeni tür kaplayacaktı. Eski tür ya elenecek yada eski yaşama alanında kalacaktı artık...

• Canlıların otopoliploidi yoluyla olmadıgına dikkat çekelim.
    çünkü genellikle hayvanların kromozomları ikişerli dizilirler.
    böylece insanların kromozom sayısı ikişerli dizili 23 takımından 46 olur.
    eğer canlılar otopoliploidi yoluyla olmuşsa, mesela A canlısı B canlısına dönüşmüş iddiası varsa, bu durumda kromozomlar dörder dörder dizilmiş olur.

Allopoliploidi de bu aynen geçerlidir. hayvanlar aleminde genel olarak, kromozomların dörderli yerine ikişerli dizilmesi vardır. yani otopoliploidi ve allopoliploidi hayvanlarda görmüyoruz.
    hayvanlarda mesela, drosophil sineğinin kromozomları sun'i olarak iki katına çıkarılabilrse de, bu sinek şifleştirildiğinde döl vermez.

Mutasyon da otopoliploidilerin dörderli değil, bazen üçerli dizilmelerle, birerli dizilmeyi bir arada bünyesinde tutan canlılar göremiyoruz.

DEMEK Kİ,CANLILAR OTOPOLİPLOİDİ VE ALLOPOLİPLOİDİ YOLUYLA OLMAMIŞTIR.

Mutasyonla yeni bir tür meydana gelmiyor. meydana gelen değişiklik, canlının yine aynı türde kalması şartıyla oluyor. insanın gerçekte 46 olan kromozomu 45, 47, 48, 49, olabilir. bu durumda, insanda bazı rahatsızlıklar, ÖZELLİKLE ZEKA GERİLİĞİ ( mentalretardasyon ) ile seyreden bazı kromozomal anormallikler meydana gellir. ama MUSTASYONA UĞRATILAN BU CANLININ TÜRÜ YİNE İNSANDIR.

• quote:

Orjinalden alıntı: pacman

quote:

Junayturk:
    ÇEVRE ŞARTLARI İLE MEYDANA GELEN DEGISIKLIKLER MODİFİKASYON ADI ALTINDA ISLENIR.CEVRE SARTLARI YUZUNDEN MEYDANA GELEN DEGISIKLIGIN ILERI NESILLERE AKTARILMASI ILE YENI BIR CANLI TURU MEYDANA GELECEGI SOYLENEMEZ.
    MESELA MUSLUMANLAR 14 ASIRDIR SUNNET OLURLAR ISTISNALAR DISINDA, SUNNETLI BABALARIN COCUKLARININ SUNNETLI DOGDUKLARI GORULMEMISTIR.
    ÇİNLİ BAYANLAR ASIRLARDIR AYAKLARI KUCUK KALSIN DIYE DEMIR AYAKKABI GYERLER, FAKAT DOGAN COCUKLARIN AYAKLARI NORMAL BOYUTTA OLUR. DEMIR AYAYKKABI YUZUNDEN AYAGI KUCUK KALAN ANENIN COCUGUNUNDA AYGININ NORMALDEN KUCUK OLMASINI GEREKTIRMEZ.

WİESMEN İSİMLİ BIR DOKTOR 20 NESIL BOYUNCA FARELERIN KUYRUGUNU KESMIS, BUNA RAGMEN 21. NESIL OLARAK DOGAN FARENIN KUYRUGU DA ÖNCEKİLER KADAR BUYUKMUSTUR.

junayturk bu dediklerinin darwin ile ne alakası var.Teoriyi bu mu sanıyorsun bunca zamandır. Birkere bir farenin kuyruğunu kesmek onun genlerine mudahale etmek anlamına gelmez. İkincisi eğer bir mutasyon sonucu kısa kuyruklu fareler doğmaya başlasaydı ve kısa kuyruklu olmak fareye hayati bir avantaj sağlasaydı, mesela eskiden yaşayamadığı ortamlarda yaşama şansı tanısaydı, yada uzun kuyruklu farelere göre daha iyi üreme şansı veya yaşama şansında bir artış sağlasaydı, kısa kuyruklu fareler uzun kuyruklulara göre sayılarını her geçen gün daha da artan bir oranda arttırmayacaklarmı. işte bu yüzden bir süre sonra ortamın tamamını veya yaşama alanı buldukları yeni ortamı tamamen mutasyona uğramış yeni tür kaplayacaktı. Eski tür ya elenecek yada eski yaşama alanında kalacaktı artık...

TEORİYİ BU ZANNETMİYORUM YAZININ TAMAMINI OKUYUN LÜTVEN ANLATMAK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞ OLACAKSINIZ.

• quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Deep bikaç soruda ben sana soriim ozaman,

Evrim gerçek değilse,

1-)Allah türlerin %95ini neden yok etti?

bu konuda herhangibir fikrim ya dabilgimyokvebu bilginin doğruluğundan daemin değilim70 milyon tür var20 ile çarpımı140 milyon tür eder.

emin misin bu bilgiden...

quote:

2-)Eğer gerçekten Allah türleri mükemmel yarattı ise , Doğuştan kör olan bir hayvan veya çift cinsiyetli özürlü bir canlının durumunu nasıl açıklarsın ?

Allah doğayıbirdenge içerisinde yaratmış ve bu dengede bazıcanlılar dediğin gibi özürlü doğuyor.
    Allah ın ne kadar mükemmel biryapıda yarattığını görmek için biraz etrafımıza baksak yeterli olursanırım.
    buna örnek insan bedeni ve çiçek böcekolaraksöyleyebiliriz.

herbiri kendibranşınınmükemmel makinalarıdır.

quote:

3-)Madem ortak atadan gelmiyoruz, öyleyse şempazelerle olan %98lik benzerlik hakkında fikirlerin neler?

çoksüperbirsoru.

benyüzde95biliyorumama yüzde 98olsun.

Madem bu kadarküçük fark var neden biri uzaya giderken diğeri hala ormanda ve bir adım bile ötegitme kaabiliyeti yok.?

işin özü bunda işte. biri maymun diğeri insan oluyor. demek ki o yüzde 2 lik fark ile biri akıllı diğeri sıradan bir hayvan oluyor.

quote:

4-)Dünyadaki düzene bakıp şaşarken , Diğer gezegenlerde hayat fonksiyonlarının olmaması durumu için düşüncelerin nedir ??

bu soruda çok süper ve çok güzel soru.
    veya soruyu kainatı madem insan için yarattı da kainat neden bu kadar büyük diye sorabiliriz.

cevabı :

bir kişiye bir arkadaşıbir kalem hediye eder.
    kaymakam: ev hediye eder
    vali : bahçeli ev

padişah ise vilayet hediyeedebilir.

Allah da kudreti sonsuz oolduğu için koskoca ağacı bir çekirdekte sakladığı gibi, koskocakainatı da insanlar için yaratması O na zor gelmez.
    Ayrıca diğer yıldızlarda da Allah ı zikreden ruhani varlıklar mevcut.

quote:

5-)Evrim gerçek değilse, neden her türün akraba türleri var?

Allah bütün canlıları birdüzen içerisinde yaratmıştır.

Allah tek canlıları bir düzen içindedeğil maddeleri de bir düzen içerisinde t
    yaratmıştır.

periyodik cetvele bakarsak maddelerin atom numaraları ile nasılbir düzende yaratıldığınıgörürüz.

quote:

6-)Bazı hayvanların neden nesli tukenir ?

muhtelifsebeplerden başta insani faktörler.

quote:

7-)Doğadaki türler neden yavru dünyaya getiriyor?

nesillerinin devamı için...

quote:

8-)4.5 milyar yıldır var olan dünyada neden insan 10.000 senedir yaşıyor olabilir ?

bu soruya cevapvermekiçin Allah ın Zatı hakkında bilgivermekgerekir.

Allah Halık tır. yaratıcıdır yani.
    Kainatı yaratarak kendi isimlerinin eserlerini kainata yansıtmıştır.

bu konuda uzuncayazıyazmakgerekir.

Allahiçin15 milyarile birsaniyegeçmesi farketmez

zamandan münezzehtir O.

selamlar...

• EVRİM BİR TEORİDİR YA DA BİR GERÇEK EVRİM TEORİSİ BİR

ŞARLATANLIK YA DA BİLİM ADINA BÜYÜK BİR BULUŞ BUNLAR BENİ HİÇ

İLGİLENDİRMİYOR BENİ İLGİLENDİREN BEN YA EVRİM TEORİSİNİ KABUL

EDİP ALLAHI REDDETCEM YA DA TAM TERSİNE ALLAHI KABUL EDİP

DARWİNİ REDDETCEM İŞTE BANA GORE EN ÖNEMLİ NOKTA BU

ZATEN ÖZDE EVRİM TEORİSİNİN AMACI BİR YARATICININ OLMADIĞINI

BİLİMİ KULLANARAK KENDİ GÖRÜŞLERİNİ DESTEKLEMEDEN BAŞKA BİR

ŞEY DEĞİLDİR.
  • bazı şeyleri görebilmek için önce onlara inanmak gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ShineOn_

bazı şeyleri görebilmek için önce onlara inanmak gerekir

evrimin olduğunu görmek için evrime mi inanmak

yoksa

evrimin olmadığını görmek için evrimin olmadığına mı inanmak ?

yoksa inanmadan önce araştırmak mı?
  • İşte mutasyonun bir sonucu daha;

bilinçli şekilde genlere müdahale edilse bile ortaya sakat durumlar çıkıyor.

kaldıki rastgele mutasyonlar ile böyle mükemmel bir canlılar alemi oluşsun....

PANİK: Genetiği oynanmış mısırla beslenen farelerde, iç organlar değişti

Britanya'da satışa çıkarılması planlanan genetiği değiştirilmiş mısırla beslenen laboratuvar farelerinin iç organları ve kan yapılarında değişimler görülmesi endişe yarattı.
    (23 Mayıs 2005 Pazartesi)

Gizli yapılan araştırma, genetik olarak değiştirilmiş besinlerin (GDO) insanlarda da olumsuz etkiler yaratabileceği şüphesini doğurdu.
    GDO devi Monsanto adlı şirketin yürüttüğü araştırmada genetiği değiştirilmiş mısırla beslenen farelerin böbreklerinin daha küçük kaldığı ve kan yapılarındaki bileşimin değiştiği ileri sürüldü. Araştırma sonucunda hazırlanan 1139 sayfalık rapora göre araştırma kapsamında karşılaştırmalı olarak normal mısırla beslenen farelerde ise bu sağlık sorunlarına rastlanmadı. Rapor dışarıya sızarken, uzmanlar farelerin kan yapısındaki değişimin farenin bağışıklık sisteminin bozulduğuna ya da bir tümörün ortaya çıkması gibi bağışıklık sisteminin savaşması gereken bir bozukluk çıktığına işaret ettiğini söyledi.

Hükümet bilgi istedi

Buna karşılık Monsanto doktorları sonuçları inkâr ederek farelerde görülen değişimin rutin olduğunu ileri sürdü. Britanya hükümeti konuyla ilgili kapsamlı araştırma yapılmasını, Monsanto'nun araştırmanın detaylarına ilişkin daha fazla bilgi vermesini istedi. (The Independent)

http://www.nethaber.com/?h=15602

• başka br örnek daha;

acaba örümcek hangi mutasyon ve adaptasyonları geçirerek böyle bir ağ üretebildi.

Örümcek ağının sırrı çözülemiyor
    Aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam ve 4 kat daha esnek olan örümcek ağının sırrınını çözmeye çalışan Bilim adamları bu konuda henüz olumlu tek bir adım bile atmayı başaramadılar. Ağın sağlamlığı konusundaki bilgiler ise hayret verici...
    23 Mayıs 2005 12:39

Örümcek ağının taklit edilebilip, laboratuvarlarda üretilebilir duruma getirilebilmesi, teknoloji ve endüstrinin yanı sıra, pek çok alanda kullanılabilecek. Bu durum insan hayatını biraz daha kolaylaştıracak,,,

Ancak tasarım açıdan gerçek birer mühendislik mucizesi olarak tasvir edilen
    örümcek ağlarının kimyasal özelliklerinin sırrrını şimdilik Yaratıcı'dan başkası bilmiyor.

Uzmanlar iz bırakmayan ameliyat ipliklerinden, çok hafif kablolara, kurşun geçirmez kumaşlardan esneyen emniyet kemerlerine kadar pek çok alanda kullanılabilecek olan ağların esrarını çözmeye çalışırken ilginç bulgulara ulaştılar:

Çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ipliğinin aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu tespit edilirken, ağın kendi uzunluğunun 4 katı kadar esneyebildiği kaydedildi. Ayrıca son derece hafif olma özelliğini de bünyesinde barındıran örümcek ağları, dünyanın çevresi boyunca uzaması halinde 320 grama ulaşıyor.

Örümceklerin 380 milyon yıldır ördükleri ipliklerin hammaddesinin saç, tırnak, tüy ve deri gibi birbirinden çok farklı maddelerin yapı taşı olan "keratin" adlı proteinden oluştuğunu belirleyen zoologlar, gerilme esneklikleri çok fazla olan örümcek ipeğini kopartmak için gereken enerjinin, benzer biyolojik materyalleri koparmak için gereken enerjiden on kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardılar.

Renk körü olan örümceklerin bozulan ağını yiyerek yeniden iplikçik ürettiği de kaydeden uzmanlar, ağların tamamen geri dönüşümlü olması sebebiyle araştırmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

DARWİN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

bu gibi gerçekler tabiatta rastgele veya şansa bir durumun değil de bir düzen ve düzen koyucunun habercisi...

• quote:

Orjinalden alıntı: expectation

EVRİM BİR TEORİDİR YA DA BİR GERÇEK EVRİM TEORİSİ BİR

ŞARLATANLIK YA DA BİLİM ADINA BÜYÜK BİR BULUŞ BUNLAR BENİ HİÇ

İLGİLENDİRMİYOR BENİ İLGİLENDİREN BEN YA EVRİM TEORİSİNİ KABUL

EDİP ALLAHI REDDETCEM YA DA TAM TERSİNE ALLAHI KABUL EDİP

DARWİNİ REDDETCEM İŞTE BANA GORE EN ÖNEMLİ NOKTA BU

ZATEN ÖZDE EVRİM TEORİSİNİN AMACI BİR YARATICININ OLMADIĞINI

BİLİMİ KULLANARAK KENDİ GÖRÜŞLERİNİ DESTEKLEMEDEN BAŞKA BİR

ŞEY DEĞİLDİR.

BU KONU HAKKINDA GÖRÜYORUM Kİ KİMİ ARKADAŞLAR BANA MAİL ATIYOR -TEORİNİN YARADANLA YA DA YARADILIŞLA BİR ALKASI OLMADIĞI KONUSUNDA- BEN HEPİNİZE ŞÖYLE ORTAK BİR CEVAP VERMEK İSTİYORUM : ALLAH KURANDA BİZLERE İLK İNSAN VE İLK PEYGANBERİN HZ.ADEM OLDUĞUNU ANLATIYOR DİKAT EDİN İLK MAYMUN DEĞİL İLK İNSAN, DARWİN İSE İNSANLARIN MAYMUN TÜRÜNDEN EVRİM GEÇİREREK BUGÜNKÜ HALİNİ ALDIĞINI İDDA EDİYOR.BU ANLAMDA DARWİNİ KABUL EDİYORSANIZ ALLAHI YALANLAMIŞ OLUYORSUNUZ DOLAYISIYLA ALLAHI YALANLAMAK ONU REDETMEK ANLAMINA GELİYOR.

BİLİYORUM Kİ ŞİMDİ KİMİLERİ BAN DİYECEK Kİ SENİN HİÇ BİLİMSEL KANITIN YOK BUNDAN BİN DÖRTYÜZ YIL EVVEL İNAN BİR KİTAPTAN ALINTI YAPIYORSUN. BEN DE SİZE DİYORUM Kİ O KİTABI SADECE BİR KERE OKUYUN !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expectation -- 26 Mayıs 2005, 17:00:37 >

• Junayerturk

quote:

keşke fettullahcı takımından olabılseydım.
    ama bu göbeğimdeki prsinkle mini eteğimle onların arasına pek yakışmam heralde.

Saygıdeğer arkadaşım Yazdıklarını okudum güzel şeylerde yukarda yazdığına takıldım bir sürü kitabı okuduğunu en son Kuran ı da okuyup karşılaştırdığını yazdıktan sonra neden üstteki yazdığını yazmak gereğini duydun.Anlayamadığın kafana takılan birşeymi oldu? Ayriyeten de katılmak istiyorsanda katılabilirsin zaten kapalı giyeceğin için mini eteğin ve pearsing ini kimse görmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Junayerturk

quote:

Saygıdeğer arkadaşım Yazdıklarını okudum güzel şeylerde yukarda yazdığına takıldım bir sürü kitabı okuduğunu en son Kuran ı da okuyup karşılaştırdığını yazdıktan sonra neden üstteki yazdığını yazmak gereğini duydun.Anlayamadığın kafana takılan birşeymi oldu? Ayriyeten de katılmak istiyorsanda katılabilirsin zaten kapalı giyeceğin için mini eteğin ve pearsing ini kimse görmez.

cevabını bir önceki cümlede vermiş...

quote:

ben bu evrim yüzünden zamanında dinimi kaybettim.
    sonra akilopanda kuşları hakkında bi yazılım açtım.
    adam oarya daha önceki yazılımlarımdan olacak, fettullahcı takımı uydurmaları dimi bunlar yazmış.

• quote:

Junayerturk

quote:

Fettullah Gülen'i pek tanımıyorum ama dindar bir insan olduğunu Yaşar nuri ve diğerleri gibi sahrekar olmadığının da bilincindeyim. zaten kapalı giyineceğin için demişsin arkadaşım ben kapanmaya kesinlikle karşı değilim ama ben kapalı değilim kapanmayı da düşünmüyorum. tabi Allah nasip ederse neden olmasın diyorum. BEN NEYSEM OYUM.

• quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

quote:

Junayerturk

quote:

Fettullah Gülen'i pek tanımıyorum ama dindar bir insan olduğunu Yaşar nuri ve diğerleri gibi sahrekar olmadığının da bilincindeyim. zaten kapalı giyineceğin için demişsin arkadaşım ben kapanmaya kesinlikle karşı değilim ama ben kapalı değilim kapanmayı da düşünmüyorum. tabi Allah nasip ederse neden olmasın diyorum. BEN NEYSEM OYUM.

Kardeş ben sana o adını andığın adama git mürit ol falan demedimYazdıklarımı herhalde yanlış değerlendirdin..Vatandaşın nekadar dindar olduğuda tartışılır İslamiyette bölücülük yoktur bölücülük yaparlar. Benim tek kaynağım Kur an dır (Hz peygamber hadis yazımını yasakladığı için ayrıca 4 halife devrindede hadis yazılmamıştır)Kuran dada kapan diye bir emir yoktur.Sadece Hz.Peygamberin aile efradı zarar görmesin diye ziynet yerlerine kadar örtünmeleri söylenmiştir.Kuran okuduğunu bildiğini söylüyorsan bunlarıda bilmen lazım.Yaşar nuri ve diğerlerinede sahtekar demişsin ne sahtekarlıklarını gördün Ayrıca diğerlerinden kimi kasdediyorsun.Diliyorsan kapan diliyorsan açıl kimseyi ilgilendirmez.Yanlız laik bir cumhuriyette yaşadığını unutma ! O Cumhuriyetin kurulması için ne fedakarlıklar yapıldığını girdiğimiz savaşları (Kurtuluş,çanakkale vs.vs) değerlendirerek düşün.Zaten Hz Mevlana Göründüğün gibi ol olduğun gibi görün.Demiştir.

• kendi egon yüzünden bir teoriyi kenara atmak istiyosan senin bileceğin birşey.. eğer bu kadar kolaysa ben bu forumdaki onlarca kişiyi de insan olarak görmem olur biter. bunlar insan olamaz!!! (sakın üstünüze alınmayın ha!!)

Orjinalden alıntı: junayerturk

BUNLAR BENIM ATALARIM OLAMAZ!!!!!
  • quote:

Diliyorsan kapan diliyorsan açıl kimseyi ilgilendirmez.Yanlız laik bir cumhuriyette yaşadığını unutma ! O Cumhuriyetin kurulması için ne fedakarlıklar yapıldığını girdiğimiz savaşları (Kurtuluş,çanakkale vs.vs) değerlendirerek düşün.

birincisi arkadaşımız yurtdışında yaşıyor.

ikincisi kapanma ile laik cumhuriyetin ne alakası var.

kapanan insanlar cumhuriyete karşımı geliyorlar.

çanakkalede şehit olanlar kızlarımız kapanmasın diye mi şehit olmuşlar?

• Arkadaşlar, örtünme kapanma olaylarını karıştırmayın bu konuya. Bunlar hassas konular, birbirinizin kalbini kırarsınız sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Diliyorsan kapan diliyorsan açıl kimseyi ilgilendirmez.Yanlız laik bir cumhuriyette yaşadığını unutma ! O Cumhuriyetin kurulması için ne fedakarlıklar yapıldığını girdiğimiz savaşları (Kurtuluş,çanakkale vs.vs) değerlendirerek düşün.

birincisi arkadaşımız yurtdışında yaşıyor.

ikincisi kapanma ile laik cumhuriyetin ne alakası var.

kapanan insanlar cumhuriyete karşımı geliyorlar.

çanakkalede şehit olanlar kızlarımız kapanmasın diye mi şehit olmuşlar?

Deep Kardeş kılık kıyafet devrimi sizin ordan geçmedi herhalde,Ha burada kılık kıyafet devrimi demek son derece açık frapan gezmek de değil dir herşeyin makulu.(kapanma evrimcinin dediği gibi hassas konu dur çektiğin yere uzar)

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Arkadaşlar, örtünme kapanma olaylarını karıştırmayın bu konuya. Bunlar hassas konular, birbirinizin kalbini kırarsınız sonra.

Tamamiyle hemfikiriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandelbrot

@junayerturk, Bu konuda haklısınız. Evrim teorisi Darwin'in öne sürdüğü haliyle, hiç bir şekilde kabul edilemez.

Eskiden Dünya'nın düz olduğu ve evrenin merkezinde olduğu sanılırmış. Şimdi ise Dünya'nın geoid şeklinde olduğu ve evrenin merkeziyle alakası olmadığı biliniyor. Bu iki cümle arasında ne gibi bir benzerlik var, ikisinde de Dünya'nın konumundan bahsediliyor. İşte Darwin'in öne sürdüğü evrim teorisine ilk cümle dersek, bugünkü araştırmaları devam eden teori ise ikinci cümle oluyor. Demek istediğim lütfen Darwin'in tezlerine bakarak evrim teorisini yargılamayın. İlk olarak Darwin tarafından ortaya atıldığı için bu teori Darwin adıyla anılıyor. Yoksa pek de alakası yok. Bu teori yaradılış veya var olma sürecini açıklama adına eşşiz bir bilimsel çalışma.

Asla manevi değerlerle bilimi karıştırmak istemesemde bu defalık, evrim teorisinin ateistlerin sığındığı bir liman olmadığını açıklayabilmek için ikisini karşılaştıracağım. Düşünün evrimin bulduğu olgular ve gözlemlediği bazı sonuçlar bizi nerelere götürüyor. İlk olarak, Dünya daki yaşama elverişli koşulların oluşması ihtimalinin bilimsel hesap makinelerine bile hata verdirecek seviye de olduğunu görebiliyoruz. Buradan Tanrının neden bu kadar çok sistem, galaksi, gezegen vs. yarattığı sorusuna mantıklı bir cevap alabilirsiniz. İkincisi evrim sayesinde, yaradılış hikayelerinin sığlığından çıkıp çok daha derin ve karmaşık bir yaradılış sürecinin olduğunu görebiliyoruz. Bunları sadece evrime atılan iftiraları önlemek için yazıyorum. Yoksa benim tanrıya inanmam için hiç bir bilimsel sonuca ihtiyacım yok. Bunun gibi maddeler çok fazla, çamurdan yaradılma ile ilgili vs. bir suru şey yazabilirim, ama kuram olan evrimin üzerine tanrı kavramını oturtmak istemediğimden devamını yazmayı uygun bulmuyorum.

Saygılar ve Sevgiler,

Bence yazmalısın.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.