Şimdi Ara

DATA KURTARMA ! ERİŞİLEMEZ HATASI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde hitachi marka IC25N040ATMR04-0 model 40 GB laptop harddiski var..disk laptop çalışırken aldığı bir darbe sonucu hasara uğradı..daha doğrusu bilgisayar dondu resetleyip tekrar açıldığında siyah ekran ve ctrl+alt+del hatası çıktı..ama biosta diski görüyor..daha sonra diski söküp harici usb aparatı ile masaüstü bilgisayarıma bağladım,windows diski görüyor içinede girebiliyorum fakat documan and setting klasörünün içindeki esas önemli olan kullanıcı klasörüme giremiyorum..

E:\documan and settings\xxx\erişilemez !

yanlış işlev !

şeklinde bir hata veriyor..bu klasöre nasıl girebilirim ?
    içindekileri kurtarma şansım varmıdır ?
    norton disk doctoru denedim işe yaramadı tavsiye edeceğiniz programlar varmıdır ?

bide disk başta kafa vuruyordu , diski söküp içindeki okuyucuyu düzelttim şuan kafa vurmuyor..diğer klasörleri okuyor bitek benim için çok önemli olan bu dosyaya giremiyorum..bunu nasıl çözebiliriz ? yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler..

• dosya şifreleme kullanıyor muydun? xp altında ntfs bölümlerde dosya şifreleme kullanıyorsan eğer, malesef o kullanıcı adına bir lisansın yoksa açamazsın dosyaları..

benim de başıma geldi ama kurtarmayı beceremedim ne yaptıysam..
  • Burada anlatılanlar büyük ihtimal sorununuzu halledecek gibi görünüyor.

Kolay gelsin..
  • pmden bi program gönderdm
    onunla bi dene bakalm
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

dosya şifreleme kullanıyor muydun? xp altında ntfs bölümlerde dosya şifreleme kullanıyorsan eğer, malesef o kullanıcı adına bir lisansın yoksa açamazsın dosyaları..

benim de başıma geldi ama kurtarmayı beceremedim ne yaptıysam..

üstad şifreleme yoktu..program files vs diğer klasorlerin hepsine girebiliyorum birtek esas lazım olan kullanıcı dosyası açılmıyor..oda aslında ilk denediğimde açılmıştı çok zorlanarak,sonra bir daha açılmadı hep bu bahsettiğim hatayı veriyor..
  • Diskde hata denetimi yapmayı denedinizmi ?
    Bir linux altında girmeyi deneyin en azından daha açıklayıcı bir hata alırsınız
  • arkadaşım öncelikle diski hatalara karşı taramadan geçir bu probelmini düzeltmezse şunları dene klasör seçenkeleri içinde görünüm sekmesinde bait dosya paylaşımını kullan tıkını kaldır daha sonra girmek istediğin klasöre sağ tık özellikler güvenik sekmesine gel gelişmişi tıkla listeye senin kullanıcı adını ekle (gelişmiş şimdi bul tıklayarak ) daha sonra sahibi sekmesine gel nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştiri işaretle tamam de bu kadar bunları yaparken bilgisayar yönetici hesabı ile yap kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: adem81

arkadaşım öncelikle diski hatalara karşı taramadan geçir bu probelmini düzeltmezse şunları dene klasör seçenkeleri içinde görünüm sekmesinde bait dosya paylaşımını kullan tıkını kaldır daha sonra girmek istediğin klasöre sağ tık özellikler güvenik sekmesine gel gelişmişi tıkla listeye senin kullanıcı adını ekle (gelişmiş şimdi bul tıklayarak ) daha sonra sahibi sekmesine gel nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştiri işaretle tamam de bu kadar bunları yaparken bilgisayar yönetici hesabı ile yap kolay gelsin

yaptım üstad..yetkiyle alakalı değil..dediğim gibi ilk taktığımda zorla okudu o bölümü girdi klasörün içine..daha sonra bidaha girmedi..yani yetki olsa en baştada girmezdi..ama yinede onuda denedim aynı sorun fark yok..ki diski extarnal olarak usbden ve çevirici aparatla ide dende denedim aynı..

bu arada windows başlarken chckdsk te yaptı bi sürü dosyada hata gideriliyor geçersiz nitelikte dosyalar siliniyor falan filan dedi ama yok yine aynı bişey değişmedi maalesef..

aceba sorun harddiskin içindeki disktemi ? yoksa optik okuyucusu yada kartta falan olabilir mi ? gerçi öyle olsa disk iki parça diğer tarafı sorunsuz okuyor onuda okumaz sanırım ? aynı harddiskten bulsam diskleri değiştirsem kurtarabilirmiyim ?

• quote:

Orjinalden alıntı: sse

Diskde hata denetimi yapmayı denedinizmi ?
    Bir linux altında girmeyi deneyin en azından daha açıklayıcı bir hata alırsınız

üstad linuxte yada mac os ta girme şansım olur mu klasöre ? bide dos'ta nasıl girebilirim ? dos tan kopyalama şansım olur belki .. ayrıca diskte klasörün üzerine geldiğimde kasıyor makine bekliyorum bi 5 saniye falan anca seçiyor klasörü ..
  • İkisindede girebilirsin bir problem olmaz.(Diskde fiziki bir hata yoksa)
    Dos dan girmek içinse NTFDOS diye bir program var bir dene bakalım dicem ama dos da usb diski nasıl tanıtacaksın o biraz problem
    http://www.sysinternals.com/Utilities/NtfsDos.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 25 Nisan 2007; 12:06:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.