Şimdi Ara

Seagate Harici Disk Erişim Engellendi Uyarısı - ÇÖZÜLDÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate 2TB'lık harici disk kullanıyorum.2TB diye söylense de sistemimde 1,81 TB görüyor 221 gb da boş yer var.2 gündür F'de olan (yani yedek harddiskimde olan) şeylere ulaşamıyorum.Misal winamp listemdeki parçaların tümüne yakını o yedek harici diskimde,listeki parçalar biraz dinliyorum,falan hemen arkasından bilgisayar kasılıyor,aynı zamanda f'de bir klasöre dahi giremiyorum,aynı anda nete falan da bakamıyorum.
    Temelli bilgisayar kasıldı.Dün böylesi hatalar verip bilgisayar yanıt vermiyor uyarısını aldım,bugün ise "erişim engellendi" uyarısı çıkıyor.Özelliklerden güvenlikten sahip kısmında düzenle'den sahip seçiyorum uygula diyorum "F sürücüsü üzerinde sahip ayarlanamıyor,erişim engellendi" diyor.
    Lütfen yardımcı olun.

Aldığım uyarıların ekran yakalama görüntüleri

Ayrıca diskim özelliklerden girip baktığımda kapasite olarak böyle gözüküyor:

Ayrıca şunu da belirteyim:
    Bilgisayarımda son zamanlarda "google chrome"un görev çubuğundaki simgesi bilinmeyen dosya gibi gözüküyordu,yakın zamana kadar ama geçti,yine de bu olmasıan rağmen çalışıyordu.Bugün yeni bir tanesini daha keşfettim o da yeni office dosyası açacağımda ortaya çıktı,onlar da aynı şekilde gözüküyor,yine aynı şekilde böyle olmasına rağmen bunlar da çalışıyor.

İşte Ekran Görüntüsü:

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ayrıca bazı ekran görüntüleri daha vardı,yalnız onlar resim formatı yüzünden çıkmamış,onları da vereyim:

Ayrıca harici diskim kapasite olarak böyle gözüküyor:

• diski kutudan çıkarıp pcnin normal bağlantıları bağla o şeklde test et bu boxlar çabuk bozuluyor kullanım şekline bağlı olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

diski kutudan çıkarıp pcnin normal bağlantıları bağla o şeklde test et bu boxlar çabuk bozuluyor kullanım şekline bağlı olarak

Anlamadım diski kutudan çıkartmak derken? Ayrıca normal bağlantı dediğin yer neresi,pc'nin ön tarafında ve arka tarafındaki usb girişler var öndekileri mi tarif ediyorsun?anlamadım.
    Adaptörünü tak çıkar yaptım,usb bağlantısını tak çıkar yaptım olmadı.Ön usb girişlerden ziyade arkadaki usb'leri kullanmamı tavsiye ettiler,bunu öğrendim öğreneli arka usb girişlerini kullanıyorum.Bilgisayarla işim bittiğinde de harici diskin adaptörünü prizden çıkartıyorum.
    Bu şekilde kullandım özetle.
  • Ya bir kişi olsun yok mu şundan anlayan? günlerdir mahvoldum.
  • üzerine sağ tıklayın biçimlendirme bölümünde nfts dosya sistemiylemi biçimlendirdin fat32 ilemi nfts sistemle bir biçimlendirin hepsini görmesi lazım.boşmu diskiniz bu arada biçimlendirme dedim ama sıkıntı olmasın oradan dosya sisteminin ne göründüğüne bakın birde
  • Yedek diskim bu benim.Çok dolu hem de o kadar dolu ki içinde çok önemli şeyler de var, gereksiz çıkartılan rar dosyaları dahi var.Gerçi bunları temizlemeye çalışıyorum yine de pek bir fark yok.Bir diğer sorun da mesela ki bu diskim benim "F" olarak gözüküyor.Burada olan şarkılarımı falna winampta dinliyorum vs,ama bu "F" üzerien idm'den falan video falan indiremiyorum,kaydedemiyorum. Ayrıca bazı rar'ları temizleidğimi söylemiştim ya,bunların içindekileri çıkartayım da sileyim diyorum, "F"ye çıkartmaya çalışınca winrar ve bilgisayarım'dan yanıt vermiyor hatası alıyorum.Elimde lisanslı nod32 var taratacam sürücü seçeceğim yerde "F" Gözükmesine rağmen taratamıyordum,bugün her nasılsa artık bir daha denedim şimdi taratıyorum.inş temizlenebilir bir virüstür.
    Asıl sorun f'ye rar'dan dosya çıkarttığımda ya da genel olrak bir şeyler kaydettiğimde ortaya çıkıyor.
    Yani kısmen kullanabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yerel Disk Z Erişim Engellendi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapabildin mi? Sorun güvenlik ayarlarıyla ilgili.

External Disk > Sağ tık > Güvenlik Ayarları'ndan izinleri değiştir.
  • internette şöyle bir çözüm var
    1. start -> run
    2. type regedit to open registry
    3. go to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoint2\
    4 now you can see keys like
    {4bdd4abb-fe4b-11d5-8453-806d6172696f}
    {4bdd4abe-fe4b-11d5-8453-806d6172696f}
    5. if you see any sub folder in it like Shell
    6. delete Shell folder
    7. now open windows explorer and double click on your d or e drive
    8. enjoy...
  • bir yolu daha var ama sana aynı büyüklükte fat32 ile formatlamış bir harddisk daha lazım dos açılış disketi oluştur içine ayrıca free ntfs to dos reader'ı kopyala onunla pc'yi aç ntfs to dos reader'ı çalıştırıp dosyalarına erişebilirsin daha sonra fat32 formatlı diske hepsini kopyala
  • Format atıldı verileri kurtardım,ama aynı sorunu tekrar yaşayabilirim.İki de bir böylesi hatalar alabiliyorum.
  • Başka bu sorunla karışlaşıp çözümü kolay bulsunlar diye kendi çözümümü yazayım. Bendede aynı sorun vardı formata gerek yok güvenlik ayarlarıyla alakalı daha önce başka xp makinada kullandığım bir diskti yeni windows 7 kurduğum makinaya harici bağladığım diske kendi kullanıcı adımı erişemediğim disk bölümünün güvenlik ayarlarına ekledim bu kadar.
  • Arkadaşlar aynı sorun ben de mevcut bana da bir yol gösterin anlayabileceğim şekilde :(
  • Aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisi olan yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.