gecenlerde yanlis bir partition'i bicimlendirmistim. yedek olarak kullandigim hdd idi bu, 2, hdd'im yani. bir de teknik servisteki bilgisayarimin 1. hdd'inde 2 partition vardi, ona da servisteki elemanlar yanlislikla format atmislar. simdi her bir seyim kayboldu diyebilirim, tek cozum data recovery. daha once soyle uc bes mp3 getirmek adina yapmisligim var ama bu biraz buyuk boyutlu olacak ve biraz daha amatorlukten uzak olmali..
su konularda yardima ihtiyacim ve sorularim/sorunlarim var:
1-) dosya degil de tamamiyle partition getirmek istiyoruz simdi biz. hard diski ntfs olarak kullaniyorduk. yanlislikla formatladik ve dosya sistemi ext2 oldu. bicimlendir bir kere hdd. tek partition idi bu. yalni bicimlendirdikten sonra kurulmadi ubuntu (ubuntu kuruyorduk bu arada, evet). hata verdi, devam etmedi allahtan. neyse, bir prg kullandim "EASEUS Data Recovery Wizard Pro 4.01" adinda. ilk sorum bunun disinda onerdiginiz yazilimlar var mi? oyle uc bes gb getirmesi isime yaramaz. 300 gb lik hdd'in 260 gb'i doluydu, anlayin halimi. nereden baksaniz 200+ gb'in geri gelmesi lazim. bos alan olmadigi icin sadece driver'larimi geri getirdim, flash disk'e kaydettim. ama hepsi geliyor gibi gozukuyor. ben mi yaniliyorum? cunku sadece bicimlendirme var ve hdd'e veri yazilmadi (sanirim). cok mu iyimserim yoksa datalarin hemen hemen hepsi gelebilir mi?
2. sorum; simdi bunlarin hepsi gelse bile bir yere kaydetmem gerekecek. sorun da burada basliyor. bos alan sorunu... hdd'i tekrar ntfs olarak bicimlendirip kurtarmaya calissam cok mu buyuk risk almis olurum? veya baska bir cozum yolu var mi hdd falan almadan? oyle 80-100 gb lik bisi degil sonucta. basta 500 gb lik hdd aldim, yalan olmasin. ama ya gelmezse diyerek risk almadim ve iade ettim. bu da ayri bir sorunum.
3. soru(n)um; hani su teknik serviste yanlislikla formatlanan partition; c yerine d'ye kurmus ustun zekali arkadaslar ustune basa basa soylememe ragmen. yine ayni prg (easeus data...) ile ne kadari geri gelebiliyor diye deneyeyim dedim. birazi geldi, ne kadari gelse kardir benim icin zira orada da 120 gb veri vardi. 3-5 gb'i geliyor. ama gelenler de oyle diger hdd'deki gibi klasor klasor degil, file0001.jpg gibisinden dosya isimleri ile geliyor. jps, iso, nrg falan eyvallah da prg dosyalarina dll'lere gelince ne halt yiyecegim bir de o var, bunun da bir yolu yordami var mi bilmiyorum, yardimci olursaniz sevinirim.
unuttuklarim olabilir, tekrar duzenleyebilirim soruyu...
simdiden cevap verecek arkadaslara tesekkur ediyorum. hayirli ramazanlar..