Şimdi Ara

datagridview de tekrarlanan satır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Giyim satış programı yapıyorum. satış ekranında datagridview olan bir listem var barkod ile okutup buldığum kayıtları datagridview e ekliyorum fakat söyle bir sorunum var aynı kayıt tekrar okutulunca okutulan kayıdı eklemeyip listede adedi 1 arttırmak istiyorum.
    Biraz nette araştırdım ama bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum
    iyi çalışmalar...

• Hangi programlama dilini ve veritabanını kullanıyorsunuz?
  • Visual basic veritabanım sql
  • öncelikle aynı kayıt ı okutmak derken neyi kast ediyorsunuz ? aynı barkod noyu mu ? mesela bir x ürünü var ve yyy barkodlu onu satmak için barkodunu okutup ekrana getiriyorsunuz ve satış yapınca onun 1 artmasınımı istiyorsunuz ?

daha net soru daha kısa cevap getirir
  • Dim con As New SqlClient.SqlConnection
    con.ConnectionString = ("Data Source=(localdb)\basicsell;Initial Catalog=master;Integrated Security=True")
    Dim cmd As New SqlClient.SqlCommand
    Dim adp As New SqlClient.SqlDataAdapter
    cmd.Connection = con
    cmd.CommandText = "select * from tablosatis where barkod like '" + okuttext.Text + "' "
    Dim dr As SqlClient.SqlDataReader
    con.Open()
    dr = cmd.ExecuteReader
    Do While dr.Read

listegrid.Rows.Add(dr.GetString(3), dr.GetString(4), dr.GetString(5))

Loop
    End Sub

hocam textboxa yazdığım komut bu şekilde.liste içinde aynı barkod varsa adedi arttırmasını istiyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreciksin10

Dim con As New SqlClient.SqlConnection
    con.ConnectionString = ("Data Source=(localdb)\basicsell;Initial Catalog=master;Integrated Security=True")
    Dim cmd As New SqlClient.SqlCommand
    Dim adp As New SqlClient.SqlDataAdapter
    cmd.Connection = con
    cmd.CommandText = "select * from tablosatis where barkod like '" + okuttext.Text + "' "
    Dim dr As SqlClient.SqlDataReader
    con.Open()
    dr = cmd.ExecuteReader
    Do While dr.Read

listegrid.Rows.Add(dr.GetString(3), dr.GetString(4), dr.GetString(5))

Loop
    End Sub

hocam textboxa yazdığım komut bu şekilde.liste içinde aynı barkod varsa adedi arttırmasını istiyorum sadece
    Dostum senden yazdığın kodu istemedim ki soru sordum onu cevaplaman yeterliydi kimsenin kodlara bakmam ben sadece sorarım cevaba göre yorumlarım.

Kodunu değil en alttaki satırı okudum kontrol edip +1 arttırma isteğini. Bunun için senin veri kontrolü yapman lazım o veride barkod no ve if kosulu ile bool (==) olarak yes ise i++ yapman lazım
    Barkodu okuturken yazdığın texboxun chnge eventinde o kontrolü gerçekleştirmen lazım bunuda select yaparken “like” ile yapmalısın tabi parametre vermeyi unutma 👍

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.