Şimdi Ara

Datça Hakkında Tüm İzlenımlerım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu sene bırsure araştırdıktan sonra datça da 1 hafta tatıl yapma kararı verdık. iyikide vermısız. çok memnun kaldık.

istanbuldan datçaya gıdısımız yenıkapı-yalova arabalı ferıbot ıle akabınınde ızmır mugla yolunu takıp ederek mılas uzerınden datçaya ulaşmak ıle yaklasık 10 saat surdu aracımız ile. tabı aracın eskı olması da faktör. yollar guzel ve tenha lakın mılastan sonra datçaya ulaşmak ıcın bıraz yollar vırajlı ve engebelı , bu yorucu oldu.

gunlugu 350 liradan bır apart kıraladık datcada. hemen hemen butun apartlar zaten denıze maksımum 100 metre mesafede. datcanın sahıl serıdınde komple denıze gırebılecegınız taslık ve kumluk plajlar mevcut. bu plajlarda hemen arkalarındakı cafelerın semsıye sezlong hızmetı mevcut. oradan yıyıp ıcınce ayrıca semsıye sezlong parası odemıyorsunuz. guzel kallavı hamburger 25 lira, kutu kola 5-7 lira. su 1,2-2 lira gıbı mantıklı ve makul fıyatlar var.

datca pahalı bır yer degıl. merkezı kucuk ve ne ararsanız var, kargo subelerı eczaneler bım mıgros a101 şok hep yurume mesafesı ayak altında.

datça sınırlarında bır suru bük denen koy mevcut. ben ovabuku hayıtbuku palamutbuku ne gıttım. palamut buku efsane bıor yer mukemmel bır denızı var. harıka. aslında datcada 1 hafta hergun farklı bük yada plajda denıze gırdım ve hıc denızı koötu dıyebılecegım yerı yok. enfes bır yer.

kalabalık degıl bır kere sakın kafa dınlemelık dogal bır bolge. gece yemek yemek ıcın bırsuru sahılde rakını al gel tarzı balık restorantları var. 75-85 liraya kısı bası balık 5 cesıt meze tatlı ve salata verıyorlar. içkini alıp gıdıyorsun zaten. yada ordan alabılıyorsun.

taşlık plajı kargı plajı kumluk plajı ve bırcok bük ile doya doya gezebılrısınız. eskı datca koyu muhtemesem bır yer bır aksam ustu gıdılebılır. knıdos antık kentı palamutbukunden sonra yarım saatlık yolda sadece yolu bıraz bozuk ama gezıp gunbatımı ızlenecek yer.

ben gıderken otobus bıletlerı ıstanbuldan datçaya 185 liraydı. ben mazotlu araçla gıdış ızmır mugla uzerı, dönuş denızlı pamukkale manısa balıkesır bursa uzerı ve orda gezıdıgım bır haftada yanına cabası toplam 650 lira mazot harcadım. araçla gıdıp gezemenızı tavsıye ederım.

datcanın bademı, bademlı datca gazozu, zeytınyagı ve kabak cıcegı dolması meshur. ınsanlar burada cok sakın ve relax. hıc kavga patırtı yok. herkese sakın heyer sesız.

aklıma geldıkce edıt yapacagım, resımde ekleyecegım.

• Datça benim en çok sıkıldığım yerlerden biridir... Oraya sadece ve sadece kafa dinlemeye ve huzur için gidilir, az genç iseniz ve çok çok çok az hareket arıyorsanız Datça yanlış seçim olur... Zaten Datça'ya gelen ziyaretçilerin yaş ortalaması diğer Ege-Akdeniz ilçeleri ile kıyaslandığında çok yüksektir.

Ben çoluk çocuk sesi, müzik sesi, bar-disco sesi, işportacı sesi, araba sesi falan duymak istemiyorum derseniz süper bir yer...
  • Günlük 350 lira çok değil mi kalacak yer için Datça da..Bi de denize girdiğiniz koylar palamütbükü vs..sahili nasıl hemen derinleşiyor mu acaba? Ucuz yollu yemek yiyecek yerlerde var mıydı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

Günlük 350 lira çok değil mi kalacak yer için Datça da..Bi de denize girdiğiniz koylar palamütbükü vs..sahili nasıl hemen derinleşiyor mu acaba? Ucuz yollu yemek yiyecek yerlerde var mıydı?
    Hocam gitmeden önce 2 ay evvel başladık yer bakmaya.

Tam sezon olduğu için hemen her apartta fiyatlar bu minvalde. 300/320 lira fiyat verende var ama ya küçük ya merkeze az daha uzak tarzında yerlerdi. Kalınabılecek merkezı yerde düzgün temiz apartların bu sene fiyatı hep böyleydi.

Yemek için alternatif çok, hem merkezde hem sahılde yer çok. Fıyatlarda makul ve uygun. Merkezde ev yemekleri tarzı mekan çok temiz güzel lezzetli ve uygun fiyatlı. Adamların mutfaklarıda damak tadı olarak çok sıradan, bir Karadeniz yada doğu gibi değil.

Ovabuku en uzun sahılı olan bük, en dalgalı bük orası. Derinleşeme ise evet, 10 metre gitmeden derinlik 2 metre oluyor en az.
    Palamutbuku en güzel bük bence. Deniz muazzam temiz. Yıne erken derınleşiyor ama ovabuku kadar degıl.
    Haitbuku en küçük buku, diğerlerine göre en sığ bük burası.
    Her bük tertemiz, mis gibi denizi. Bol tuzlu su zaten kaldırıyor insanı.

Merkezde yürüme mesafesı olan taşlık plajı kumluk plajı ve kargı plajı var. Adı uzerınde tek kumluk plajı kumsalı olan yer. Ama taşlık ve kargı plajında bıle kum yerıne taş olması umrunuzda olmuyor. Tam sezonda bıle sakin, kalabalık yok. Ailecek rahat ediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler şu hemen derinleşme işi sıkıntı biraz..şöyle bir 50-100 metre hemen derinleşmeyen yer var mı bildiğiniz?

• quote:

Teşekkürler şu hemen derinleşme işi sıkıntı biraz..şöyle bir 50-100 metre hemen derinleşmeyen yer var mı bildiğiniz?
    Var olmazmı, memleketim şarköy.
    Kumsaldır, git git derinleşmez. Tam gögüslerine gelir su, hop 2 adım sonra dizlerinde.

Tam çocuklara yuzme bilmeyenlere ideal.
    Sezonu kısadır ama, 15 hazıran 15 ağustos arası denize girilir, önü arkası hep rüzgar deniz dalgalı ve kum olduğu için bulanık.
    İstanbul a da yakın.

Lakın denızı ege gibi değil, vasat.

• Çeşme’nin tüm plajları 100 mt sonra derinleşmeye başlar. Ilıca halk plajı, pırlanta plajı, aya yorgi koyu’nda falan rahatlıkla denize girebilirsiniz

• Teşekkürler çok farklı yorumlar yapılmış google da falan,palamutbuku için biri çok sığ diğeri çok derin demiş kafam karıştı,pansiyon fiyatları falan nasıl acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Ağustos 2019; 11:12:30 >
  • quote:

Teşekkürler çok farklı yorumlar yapılmış google da falan,palamutbuku için biri çok sığ diğeri çok derin demiş kafam karıştı,pansiyon fiyatları falan nasıl acaba
    Palamutbukunu çok begendıgım için 3 gün gittim, hemde ayrı noktalarda. Sığ filan degıl. Bildiğin hemen derinleşiyor. Datça da karekteristik özellik.

Haitbuku bir nebze de olsa daha geç derinleşiyor oda ince çakılvari taşları sayesinde.

• Selamlar, açıkcası ben muğla bölgesini gerçekten çok seviyorum. 5 6 Yıldır ölüdeniz'e gidiyorum gayet memnunum artık tanıdık arkadaş eş dost olunca ve nerden alışveriş yapacağınızı bilince iyi oluyor :) yoksa yeni ilk defa giden birisi ÇOK PAHALI diyecektir eminim. İşin özü farklı bölgelere geçmek ve tanımak istiyorum ama bilmediğim için biraz çekincelerim mevcut. Bakalım bu yaz kısmetse bu bölgeyi gezmek tatil yapmak istiyorum.Sayenizde ve siz gibi gidip görenler sayesinde bilgilendirmeler iyi oluyor. Teşekkürler tekrardan.
  • emrec6 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Datça da en mutlu olduğum olay, o çekingenliği hiç yaşamadık. Hayat sıradan kimse yaz geldi gelen tatılcıyı kazıklayalım modunda degıl. Bu çok özlenen bir duygu. Ben çok memnun kaldım bundan. İnsanlar samimi güleryüzlü ve aceleci değil.

• quote:

Teşekkürler şu hemen derinleşme işi sıkıntı biraz..şöyle bir 50-100 metre hemen derinleşmeyen yer var mı bildiğiniz?
    Bu tarz'da Çeşme Ilıca, Kuşadası Davutlar, Antalya Patara, Antalya İncekum 'da bulabilirsiniz. Hepsinde ince kum ve sığ deniz var, yani hemen derinleşmeyen.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak ülkede tatil anlayışı da bitmiş,en kötü pansiyonun bile 150-160 tl olmuş günlüğü..Şu paraya en az 3 gün konaklanır yurtdışında benzer şartlarda..şaka gibi yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 20 Ağustos 2019; 8:53:54 >
  • quote:

Teşekkürler ancak ülkede tatil anlayışı da bitmiş,en kötü pansiyonun bile 150-160 tl olmuş günlüğü..Şu paraya en az 3 gün konaklanır yurtdışında benzer şartlarda..şaka gibi yahu
    Bodrum'da harcayacağın paranın üçte birine Yunanistan'da çok daha güzel, daha sakin bir tatil yapabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.