Şimdi Ara

DATRON 32' lcd tv+monitor HDMI uygun fiyat bakmadan geçmeyin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
15.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • îcelikle markamızla ilgilendiĩniz için teťkkür ederiz. TV den HD READY özelliĩ mevcut olup aynı zamanda bilgisayarınızada baĬayabilirsiniz. PIPI VE POP özelliklerini kullanrak tv izlerken aynı zamanda bilgisayarınızadanda görüntü alabilirsiniz.
    Daha baūa sorularınız olursa benimle irtibata geçebilirsiniz.
    dagıtımcı firmadan gelen mail(ufotek)
  • bende bu tv den satin almak istiyorum hem tv hemde 2.pc monitor olarak kullanmak istiyorum ikinci pc monitoru olarak kullanirken ekran kartimda dvi cikisini kullanarak 10 metrelk bir kabloya ihtiyacim var bir ucu dvi diger ucu hdmi olarak 10 metrelik kablo var mi ya da pc girisi olarak cihazda ne giris var 2.pc monitoru olarak nasil baglarim pc ye bu tv yi goruntu kalitesi nasil olur normal kullandigimiz lcd monitorler gibi cozunurlugu vs goruntu kalitesi vs hk bilgi verebilir misiniz pc monitoru olarak kullandigimizda?

tesekkurler.

saygilar.
  • Bu Lcd Tv'ye HDMI ile PC bağlantısı yapıp, 1:1 pixelmapping alabilen; yani 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğü görüntüde kırılma olmadan alabilen var mı ?

Bu detayı öğrenmeden kesinlikle almayın; sonra PC bağlantısında hiç istemediğiniz sonuçlarla karşılabilirsiniz.

"1-1 PİXEL MAPPİNG YAPABİLEN CİHAZLAR" konusunda detaylı bilgiler ve resim var :
    http://forum.donanimhaber.com/m_12917756/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Mart 2007; 11:51:07 >
  • signore cok tesekkurler dostum.
    insallah bu ozelligi vardir.
    saygilar.
  • arkadaslar bugun ürünü kipadan aldım.AOC markası oldugu dogru.arka giriş panelinde belirtiyorda.HD READY var HDMI cıkısı var.ve aldım diye söylemiyorum aynı standtaki samsung ve sony hd li tv lerden görüntüsü iyiydi.bir hile varmı diyede şüpelendim hani buna ayrı dvd film filan koymuslardır diye.renkler acayip canlı 0 piksel garantisi var.şuan bülent ersoy bizim salonda yanında ebru gündeşte var anlayın artık.gözünüz kapalı alın bu fiyata.
  • hayirlisi olsun dostum.
    kipada ne kadara satiliyor pesin fiyatina hangi kartlara taksit yapiliyor ?
    ve tv nin ses speakerleri yeterli mi ?

saygilar.
  • birde yuv girisi olsaydi cok guzel olurdu...
  • kipadan ps3 te kullanmak icni axesse 12 taksit 1299 ytl aldım...insallah sorun cıkmaz...
  • Ne güzel bu Lcd Tv'yi alan arkadaşlar var; eğer HDMI veya DVI çıkışlı ekran kartı olan varsa,
    PC bağlantısı yapıpı 1:1 pixelmapping ile yani görüntüde bozulma olmadan hangi çözünürlüğü aldığınızı söyleyebilir misiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Ne güzel bu Lcd Tv'yi alan arkadaşlar var; eğer HDMI veya DVI çıkışlı ekran kartı olan varsa,
    PC bağlantısı yapıpı 1:1 pixelmapping ile yani görüntüde bozulma olmadan hangi çözünürlüğü aldığınızı söyleyebilir misiniz ?

DATRON 32' lcd tv+monitor  HDMI uygun fiyat bakmadan geçmeyin

avforums ' a göre sorun yok signore.
    Türkiye Cumhuriyeti içerisinde 2000 ytl ve altındaki her lcdden iyidir bu cihaz...
    yalnız ; kipa ist. da yok , biz nereden alacağız?

• evet simdi tek sorun izmire gidip kipadan mi alacagiz :) ayni fiyat ve taksit imkaniyla istanbuldan bu tv yi nerden alabiliriz ? bide bir ucu dvi diger ucu hdmi 12 metre kablo nerden bulabilirim ? bu kablo ile pc yi tv ye bagladigimda ses de tasinir mi yoksa ses icin de yine bir audio kablosu cekmek gerekecek mi vga audio in girisine ?

tesekkurler.

saygilar.
  • KİPANIN KAMPANYASI YARIN BİTİYOR.

AMA BENCE ALINSA BİLE İNSANIN İÇİNDE HEP ACEBA? SORUSU KALACAKTIR.

SONUÇTA KÜÇÜK EV ALETLERİ GİBİ BOZULDUMU ÇÖPE AT YENİSİNİ AL BİR ÜRÜN DEĞİL BU.

EN AZINDAN Bİ 3 SENE HİÇ SORUN ÇIKARMAMASI LAZIM.

ACEBA?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc_ersin
    quote:

Ne güzel bu Lcd Tv'yi alan arkadaşlar var; eğer HDMI veya DVI çıkışlı ekran kartı olan varsa,

DATRON 32' lcd tv+monitor  HDMI uygun fiyat bakmadan geçmeyin

avforums ' a göre sorun yok signore.
    Türkiye Cumhuriyeti içerisinde 2000 ytl ve altındaki her lcdden iyidir bu cihaz...
    yalnız ; kipa ist. da yok , biz nereden alacağız?

Öncelikle AvForums'da tartışılan cihaz ile Türkiye'de satılan cihazın %100 aynı olduğuna nasıl karar verdiğinizi merak ettim.
    Eğer "aynı firma üretiyormuş" demenin ötesinde kaynağınız varsa paylaşmanız rica ederim.

Diğer yandan, yukarıdaki resim hangi kablo ile bağlantı yapıldığını ve ayarlı çözünürlüğün ne olduğunu nasıl anladığınızı da çözemedim;
    neye göre "1:1 pixelmapping sorunu yok" sonucuna vardınız ? Herhalde "1:1" olayını, Lcd Tv'den bir şekilde PC görüntüsü almak olarak yorumlamıyorsunuz.

Not : Belki yukarıdaki sorulardan çok daha fazlasına cevap verecek bilginiz olabilir; ancak bizimle paylaştığınız (yani yukarıda yazdığınız) cümleler o kadar genel ki, bu soruları sormakla bence haksızlık yapmış veya önyargılı davranmış olmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 19 Mart 2007; 21:14:49 >

• quote:

Not : Belki yukarıdaki sorulardan çok daha fazlasına cevap verecek bilginiz olabilir; ancak bizimle paylaştığınız (yani yukarıda yazdığınız) cümleler o kadar genel ki, bu soruları sormakla bence haksızlık yapmış veya önyargılı davranmış olmuyorum.

estafirullah , kaygılarınız varsa açıklayayım.

bu ürün , yukarıda da yazdığı gibi aoc tarafından üretilen w551t kod adlı bir üründür.fason olarak üretiliyor.datron adı altında ufotek tarafından ithal ediliyor.bir revizyonu daha var ki , 800:1 kontrastlı / hdmi-hdcp ve dsub vga with pip yok.(bu revizyonu hiçbir ecnebi sitede bile satıldığını görmedim , artık üretilmiyor olabilir.)datron (2. revizyon ve ismi VAextreme) da bunlar var olduğuna göre sorun da yok.buna dayanarak ecnebi forumlardaki yorumları aktardım.

bildiğim kadarı ile bu kasayı 82cm dışında modeli de yok.

üründe cmo adlı (chi-mei optoelectronics) dünyanın 4 büyük panel üreticisinden biri olan firmanın S-MVA paneli kullanılıyor.(Ki güzel memleketimde belki de 3000 ytl lik bir panelde bile göremezsiniz böyle panel , çoğunda tn vardır.)firma samsung , au opt. ve lg-philips den sonra 4. büyük üretici olarak gösterilmiş ve şu an harıl harıl quad-hd panel üretimi ile meşgulmüş.(1440 p - 3,840 x 2,160 çözünürlük)

üretimi yapan aoc yıllardır her türlü odm ve oem tv montajını yapıyor ve bu konuda profesyonelliğin de ötesine geçmişler.philips in crt monitörlerini üretmeleri bunun bir göstergesi , ayrıca kendi üretimlerini ve dizaynlarını da yapıyorlar.websiteleri 'nde de gerçekten prof. işler yaptıklarını görebilirsiniz.

linkte yukarıdaki yazdıklarımı teyit edebilirsiniz :http://www.bigpockets.co.uk/product.php?lang=&product_id=21790

Türk ve ecnebi forumlardaki bütün inceleme ve görüşler tvnin tepkime veya backlight sorunu olmadığını (1:1 pixelmapping fevkalade imiş), hd ve upscale performansının çok iyi olduğunu ,native çözünürlükleri dışında tn panellerden çok daha iyi performans verdiğini ve srs wow , trusurround xt veya bbe viva gibi bir ses fonksiyonu olmamasına rağmen bunların altında kalmayan bir ses performansının olduğunu söylüyor.

hala tereddüt te olan arkadaşlar , ufotek yakında fiyat koyarsa hiç şaşırmayın...bir an önce alın bu tvyi efsane olmuş durumda çünkü.tekrar söylüyorum 2000 ytl ve altındaki hiç bir cihazdan daha kötü değildir bu cihaz...

saygılar , sevgiler...

edit : 200 ytl yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoneWolf37 -- 25 Mart 2007; 9:51:17 >

• @mc_ersin

Öncelikle görüşlerinizi detaylı olarak paylaştığınız için teşekkürler.

Ben bu tür konularda genelde temkimli yaklaşmayı ve hatta şeytanın avukatlığını yapmayı tercih ediyorum;
    çünkü şüpheci yaklaşım kimseye zarar vermez ama belki soru işaretleri ile daha fazla bilgi edindirir.

Gördüğüm kadarıyla AOC W551T modelinin, DATRON N32W551T ile aynı cihaz olduğunu varsayımından yola çıkarak,
    yabancı gorumlarda AOC'un cihazı hakkında söylenen yorumları DATRON ile eşleştirmişsiniz.

Şimdi benim aklıma gelen sorular :

1. Neden piyasa fiyatı düşük ?
    Herşeyden önce bahsettiğiniz üst düzey özelliklere sahip cihazın maliyetleri de yüksek olur.
    Benzeri bir cihaz olan Crea'nın bile bu kadar süredir piyasadaki fiyatı belli, ki yukarıdaki cihazın yanında Vestel gibi o da FIS kalır.

Hal böyle iken, neden Ufoktek cihazın bu üstün özelliklerinden bahsedip bugün 2.000 YTL gibi fiyattan satmasın ?
    Zaten firmalar bu tür ürünleri "10 YTL'ye aldım 11 YTL'ye sattım, kardayım" diye değerlendiremezler; satış sonrası destek bile ciddi bir maliyettir ve fiyata eklenir.

2. Ürün Özellikleri Farklı Gözüküyor
    UFOTEK Sayfası :http://www.ufotek.com.tr/ufoweb/urunler.php?malkodu=TV.DA-N32W551T
    AOC Sayfası :http://www.aoc-europe.com/lcdtv_L32W551T.html
    Aradaki farklar :
    - Datron 1000 ve AOC 1200
    - Datron 8 ms, AOC 6.5 ms,
    - Datron'da D-Sub (VGA) var, AOC da Component var (AOC'da VGA, yani PC girişi hakkında bilgi yok)

Görüşleriniz nelerdir ?

• ARKADASLAR MRB DUN BAKTIM POLEN BILGISAYAR DA 840$ + KDV OLMUS HABERINIZ OLSUN
  • quote:

@mc_ersin

1. Neden piyasa fiyatı düşük ?
    Herşeyden önce bahsettiğiniz üst düzey özelliklere sahip cihazın maliyetleri de yüksek olur.
    Benzeri bir cihaz olan Crea'nın bile bu kadar süredir piyasadaki fiyatı belli, ki yukarıdaki cihazın yanında Vestel gibi o da FIS kalır.

Hal böyle iken, neden Ufoktek cihazın bu üstün özelliklerinden bahsedip bugün 2.000 YTL gibi fiyattan satmasın ?
    Zaten firmalar bu tür ürünleri "10 YTL'ye aldım 11 YTL'ye sattım, kardayım" diye değerlendiremezler; satış sonrası destek bile ciddi bir maliyettir ve fiyata eklenir.

2. Ürün Özellikleri Farklı Gözüküyor
    UFOTEK Sayfası :http://www.ufotek.com.tr/ufoweb/urunler.php?malkodu=TV.DA-N32W551T
    AOC Sayfası :http://www.aoc-europe.com/lcdtv_L32W551T.html
    Aradaki farklar :
    - Datron 1000 ve AOC 1200
    - Datron 8 ms, AOC 6.5 ms,
    - Datron'da D-Sub (VGA) var, AOC da Component var (AOC'da VGA, yani PC girişi hakkında bilgi yok)

Görüşleriniz nelerdir ?

1-ufotek in ürünü direkt olarak üreticinin elinden ithal etmesi diye düşünüyorum.Ayrıca sony , toshiba , samsung ve philips gibi rakipleri 1500-1600 ytl ye kadar nakit olarak bulunabiliyor ise inanılmaz derece ucuz değil ürün.sonuç olarak prof. kullanıcı sayısı az , geri kalan üzerindeki markaya bakar.datron da kaybeder burada.daha başka açılardan da değerlendirebiliriz.kar yani şöyle söyleyeyim bugün amd sempron s939 3500+ nın 3-4 dolara mal edildiğini ve amazon da 10 dolardan satıldığını düşünürsek (Türkiye de resmi satışı 80-85 dolar + kdv olması lazım )böyle stratejik kararlar da firmaya çok şey kazandırır.bugün datronun lcdtv sini beğenen kullanıcı yarın gider laptopunu alır.(şahsım değil tabi)Firma da buradan kazanır.(dolaylı yoldan)

örneğin sony veya başka bir ünlü firmanın ürününde panel+board+kasa+firma ismi+üretim+montaj+nakliye+dokümantasyon+distribitör+son satıcı gibi 10-15 tane birbirinden ayrı maliyet faktörü varken , bu üründe sadece 3-4 maliyet faktörü var.

dediğim gibi olaya bir çok açıdan bakabiliriz,bence önemli değil bu.pazarcı deyişiyle ilk önce mala bakmak lazım.

2-burada ufotek in web sitesine pek özen göstermediğini görüyoruz , crea da da bu var minton da da vsvs...bu linkte ürünün özellikleri bilmem kaç satırken , ufotekin sitesinde 8-10 özellikten bahsedilmiş.üretici sitesi her zaman doğru söyler , şahsen ufotekte kimsenin cmo paneli veya aoc ithalatı ile ilgili birşey bilmediğini temin edebilirim.

ayrıca ;

quote:

bu ürün , yukarıda da yazdığı gibi aoc tarafından üretilen w551t kod adlı bir üründür.fason olarak üretiliyor.datron adı altında ufotek tarafından ithal ediliyor.bir revizyonu daha var ki , 800:1 kontrastlı / hdmi-hdcp ve dsub vga with pip yok.(bu revizyonu hiçbir ecnebi sitede bile satıldığını görmedim , artık üretilmiyor olabilir.)datron da (2. revizyon ve ismi VAextreme) bunlar var olduğuna göre sorun da yok.

tekrar ediyorum ürünü kaçırmayın , Ahmet Nazif Zorlu ne diyor :

"Hasan değil , basan alır."

• @mc_ersin

Açıkcası söyledikleriniz yanlış şeyler değil.
    Bununla beraber, Datron'un modelinin %100 diğer cihazla aynı olduğu yönünde net bilgimiz yok da, tahmin yürütüyoruz gibi geldi bana.

Nasıl ki contrast değerini, tepki süresini yanlış yazmışlarsa, W551T olan model numarasını da yanlış yazmış olabilirler ve benzetilsin diye bilerek yazmış olabilirler veya cihazla kullanılan parçalar, teknolojiler birebir aynı olmayabilir.

Gerçi bu konuda Ufotek çıkıp, "aynı cihazdır" dese bile, laboratuvar ortamında iki tv'yi karşılaştıracak halimiz yok herhalde

Ama yine de ben emin olamadım kendi adıma; en güzeli yerinde görüp karar vermek !
    Görüntüyü beğeniyorsanız, servisine güveniyorsanız fiyatı güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Mart 2007; 18:50:40 >

• ne kadar fiyatı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 20 Mart 2007; 20:36:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot
    ne kadar fiyatı acaba ?

Fiyatını kimse bilmiyor; birkaç ay sonra belli olacak.

Zaten fiyatı belli olsa (!) mutlaka yukarıdaki mesajlardan bazılarında bahsedilmiş olurdu değil mi (!!!)

Veyawww.datron.com.tr adresinde tavsiye edilen satış fiyatı da yazıyor olurdu;
    hiç olmadı bu kendi sitesinde yazan telefon numarasını arar ve cihazı nerelerden alabileceğinizi, oralardan da fiyatını öğrenebilirdiniz.

Ama işte ne yazık ki daha fiyatı açıklanmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Mart 2007; 20:58:42 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.