Şimdi Ara

Datron.. Akabinde başıma gelenler ve HP Pavilion DV 6062 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yok arkadaşım aşık olmakla alakası felan işim malimüşavirlik ve inşaat iş yerimdede hep hp kullanıyorum masa üstündede,cep telefonum bile hp 6915 pocket pc daha önceden acer laptopum vardı hiç memnun kalmamıştım hpyi gercekten tekrar söylüyorum özellikle teknik servis olarak ve ürün kalitesi olarak çok begeniyorum devamlı işim geregide olsun eskiden gelen bir merak hemde bilgisayar benim için bu arada bazı arkadaşlar bazı yorumlar yapmışlar bi açarlarsa sevinirim eski teknoloji felan demişler belki ben bilgisayardan anlamıyorumdur yada yanlış biliyorumdur bi ögrenebilirsem sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: ersinugur

arkadaşlar amma övmüşsünüz bilgisayarı az kalsın çıkıp nöbetçi hp bayii arayacaktım. belli ki regent bilgisayarına aşık hack on the beach sen de bir an evel izlenimlerini bize aktarırsan çok memnun olurum bakalım aleti her eline alan mı aynı şeyleri düşünüyo.

• quote:

arkadaşlar amma övmüşsünüz bilgisayarı az kalsın çıkıp nöbetçi hp bayii arayacaktım. belli ki regent bilgisayarına aşık hack on the beach sen de bir an evel izlenimlerini bize aktarırsan çok memnun olurum bakalım aleti her eline alan mı aynı şeyleri düşünüyo.

İşlerden vakit bulduğun ilk fırsatta incelemeleri yapacağım merak etme.
    Şimdilikhttp://forum.donanimhaber.com/m_9511394/tm.htm dr.psychopath'ın incelemesiyle idare et :P
  • quote:

tbt ve niky adlı arkadaşlar sizi anlıyor gibiyim ama bence düşüncelerinizi açmalısınız ki anlamayan kalmasın. bence bu bir anme hizmetidir.

çok sıkıcı bir tartışma olmuş,ama tartışma yok çünkü tartışanların bazıları aynı kişi gibi,burda forum yöneticilerine iş düşüyor,
    niky dediği gibi eski teknolojiye yatırım yapmamı kimse beklemesin,datronların klavye kabarması gibi bir sorunu yok yani core2 serilerine özellikle baktım sağlam bir klavye ve kasası var,kasası caf caflı değil ama çizilme boyası aşınma gibi derdi yok tamamen siyah bir kasa,ekranı epey parlak,ve core2 yani 64bit
    hp gelince bir önceki pavilion larda gördüğümüz hoparlör kısmının PASLANMASI olayı datronda olsaydı kimbilir neler denirdi.Ama datron sayesinde veya monster veya diğer marklar sayesinde bu notebooklar ucuzladı.yeni pavilionlrın kasaları daha sağlam görünüyor ama klavyenin altındaki o metal kısım yine paslanır mı merak ediyorum.Yine de illa dünya çapında bişe almam gerek diyorsanız dell 6400 alın,kasa,ekran,performans, gelen ek yazılım ve servis olayında hp'den kat kat ileride.Zaten hp gibi bir mürekkep üreticisinden notebook toplayıcısı olmaz.
    özetle yeni teknoloji almak isteyenler datron alsın,bildiğim bişe olsun diyenler dell (ben hep acer derim ama dünyanın en çok satan notebook markası acer'ı bile daha tanımıyonlar var),sonra sony,sonra toshiba.bu sıralama değişebilir modele ve markaya göre mesela genel anlamda panasonic,acer,sony,toshiba,dell,datron,hp,fujitsu,asus ilk 3 değişmez ama diğerleri değişebilir
    herkese iyi eğlenceler ve uyanık olmalar Düzeltme(Bir de asus'u ekleyelim son sıraya)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 22 Ekim 2006; 12:53:00 >

• tbt selamlar arkadaş kabarmayı yanlış görmüş yokmuş o mu var etmiş yada biz aynı kişimiyiz onu mu demek istiyosun sana faturalarımızı fakslarsak ne olucak peki burda herkezin önünde özür dileyecekmisin pmimde faks numaranı bekliyorum yada buraya resim olucak konucak nasıl istersen bu arada bilgisayarlardan bahsetmişsin kullandıklarını say ondan sonra konuşalım faturaları ile beraber belgeyle belgesiz kulaktan dolma sözlere herkesin karnı tok 3-5 forumda okuduklarımı degil ben kullanıp gördüklerimi yazıyorum. selamlar saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: regent__

tbt selamlar arkadaş kabarmayı yanlış görmüş yokmuş o mu var etmiş yada biz aynı kişimiyiz onu mu demek istiyosun sana faturalarımızı fakslarsak ne olucak peki burda herkezin önünde özür dileyecekmisin pmimde faks numaranı bekliyorum yada buraya resim olucak konucak nasıl istersen bu arada bilgisayarlardan bahsetmişsin kullandıklarını say ondan sonra konuşalım faturaları ile beraber belgeyle belgesiz kulaktan dolma sözlere herkesin karnı tok 3-5 forumda okuduklarımı degil ben kullanıp gördüklerimi yazıyorum. selamlar saygılar

tamam da sana ne oluyor ki yanlış anlıyorsun,biz burda komplo teorisi üretiyoruz niye üstüne alındın anlamadım,hem faxlasan ne olacak faxlamasan,seni suçlasam özür dilerdim ki notebook alan sen değilsin sanırım, zaten alan kişiyi de suçlamadım ki ,bazı çok bilmiş teknik servis elemanları ram takarken kalvyeyi tam yerleştiremiyorlar(bazı notebooklarda altta ram yuvası doluysa klavyenin altında bir yer daha olur)kullandığım markalar sırasıyla toshiba,fujitsu,nec,hp,asus,dell,datron,pro2000 masaüstüleri saymıyorum,bunları sana niye söylüyorsam halbuki böyle bir zorunluluğum yok ama neyse,altta imzamda testlerim var,toms,dark ve donanımhaber de de testlerim var,işlemci,ekran kartı ve notebook,lütfen yani en azından şirketlere program yazabilecek veya virüs yazabilecek kadar bilgisayarları biliyorum(hoş bazı programcılar donanımdan hiç anlamaz ya) hala sana cevap vermem gerekmiyor ama neyse sadece telefonla adana'dan türkiyenin 9 iline bilgisayar satabiliyorsam ve şikayet gelmiyorsa o kadar bilgisyarları ve güveni biliyorum.2002'den beri adandaki en büyük toptancı arkadaşımın dayısı ise, sattığım ve sorduğum, sorunlarını öğrendiğim,en çok servise gelenleri gözlemlediğim bilgisayar sayısını bilemeyecek kadar bilgisayar biliyorum.Öf be çok reklam yaptım yeter.
    3-5 forumda okuduklarını değil gördüklerini yazmaya devam et zaten böyle olmalı ama forumları bırakma,
    çok komik ama hala niye üstüne alındğını merak ettim.Daha önce çok olmuştu böyle şeyler birçok isimle giren ve reklam yapan saldırı yapan ve donanımhaber yöneticcileri zaten gereken dersleri vermişlerdi.
    ama sen niye alındın hala anlamadım.Ben insanları uyarmak için yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 22 Ekim 2006; 13:34:00 >

• Dünyanın en çok satan markası ACER ha

Geçen senenin satış rakamları forumda verildi istersen gir bi bak
  • Her zaman dedigim gibi kulaktan dolma bilgiler degil gercekelr belgeler öenmli her zaman için tbt arkadaşım buyur :
    http://www.ntvmsnbc.com/news/388694.asp
  • yaw ne biçim araştırma yapıyorsunuz,en çok satan pc demedim en çok satan notebook,gartner'den araştırın tabi araştırabiliyorsanız,en çok satan notebook avrupa,asya ve afrika bölgesinde acer hep birinci,donanımhaber de aratın amd anketi vardı,amd sitesinde yine gartnerin satış rakamları verilmişti ve ACER birinci,
    notebook satış rakamları verildi diyen arkadaş o PC SATIŞ RAKAMLARI NOTEBOOK DEĞİL,notebookreview notebook incelemek için çok iyi bir site ama herkes kendi işini yapsın,gartner,ıdc vs pek çok bu konuda araştırma yapan firma varken onların gösterdiği bilgiye ne kadar güvenirsiniz.o konuda başka bir topic de tartışmıştık arkadaşlarla.hem öyle bile olsa niye acer küçümsüyorsun anlamadım.ama o sitede çok yararlı bilgiler bulabilirsiniz.
    acer tarihçesi :http://global.acer.com/about/biographical.htm
    forumda aratın tabi aratabiliyorsanız size rakamları verdim daha önce

japonyada en çok satan NOTEBOOK(pc değil) fujitsu-siemens çünkü japonlar gelenekçidir
    http://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=5631
    fujitsu:http://72.14.221.104/search?q=cache:Gb4zPpT3BwsJ:www.bthaber.net/284/menu_haber_10.htm+japonya+notebook+sat%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1

türkiyede en çok satan notebook sayılarınıda verdim
    http://www.capital.com.tr/haber.aspx?HBR_KOD=3500

http://forum.donanimhaber.com/m_8314247/mpage_1/key_%25E7ok%252Csatan%252Cnotebook%252Cacer//tm.htm#8317491

bizden bir örnek, burda emea bölgesi NOTEBOOK satışları birincisi ACER %18 pazar oayı ile
    http://www.acer.com.tr/acereuro/page2.do;jsessionid=7C56CCDB887B700E211BA6DB162B8BC0?sp=page74&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=26&CountryISOCtxParam=TR&LanguageISOCtxParam=tr&ctx3=-1&ctx4=Turkey&crc=3488785596
    ingilizcesi:
    http://www.acer-euro.com/vi/page74.jsp.htm

IDC rakamlarına göre de en çok pc satan hp olmuş dell'den sadece 28000 adet fazla satmış
    http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS20405806

burda yine bir örnek acer ile ilgili 2005 yılı, en yakın hp
    http://www.idc.com.au/press/release.asp?release_id=183

burda hp kendini 1 numara gösteriyor ama yukarıdaki IDC raporuna göre tabiki acer'dan hiç bahsetmiyor 1.ciliği yüzde olarak paylaştığı ama satış olarak olmadığından bahsetmiyor.
    http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2005/050301c.html

burda dell pc'de lider (PC ayrı Notebook ayrı,Aslında bakış açısına göre değişir ama)acer pc satışları 4 veya 6 sırada değişiyor ama 2 yıldır en hızlı büyüyen marka olduğu burda yazıyor.bunun en çoğu ise AVRUPA'dan en çok talep gelmesinden diyor
    http://news.com.com/PC+market+surged+in+2005,+will+settle+in+2006/2100-1003_3-6028454.html

burda ACER PC satışlarında 2.sıraya sıçradı diyor ama bu sadece 2.çeyrek için,yine avrupadaki başarısından bahsediyor ve yukarıdaki gibi çok hızlı gelişmesinden ki kullandığımız ALI chipsetler bile acer üretimi Acer Laboratuvar Inc(ALI)
    http://www.screentekinc.com/industry-news/Acer-Takes-Third.shtml

Bu yıl notebooklarda birinciliği dell alabilirdi.Çünkü Zaten Amerika'da başı çekiyordu ama Gartner ne kadar etkilemedi desede dell satışlarının düşmesi hp alması NOTEBOOK larda birinciliği hp alacak gibi.Çinde en çok satan Lenovo(eskiden IBM) olsada.hp birinci olabiilir.

bütün bunları boşverin hepsi yalan diyebilirsiniz,ama siz köklü bir firmayı ve satış,servis,hizmet istikrarı sunan bir firmayı nasıl küçümsersiniz anlamıyorum.ben illa acer alın demiyorum geçen bir dell 6400 aldık çok güzeldi işçiliği her ne kadar dell önyargım olsada.Hangisi işimi gelirse onu alırım.

Bundan sonra daha iyi araştırın.Sayılara önem vermiyorsanız (ki üniversetedeki bir hocamız en güzel yalanların kullanıldığı alanların istatistiki veriler olduğunu söylemişti) bence panasonic ve acer notebookları biraz daha araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 24 Ekim 2006; 16:50:17 >

• wallahi bravo adrenalin fışkırıyor heyerinizden enerjiniz etkileyici.. ben acera bakınca kuscak gibi oluyorum kim ne derse desin yeni hplerde güzel görünüyor gibi ama laptopun bir ağırlıı olmalı bence, keskin hatlı bir kasası olmalı :)
    bir diğer konuda benim dikkatimi çeken eski teknolojiden bahsediliodu en başta tamamen katılıyorum bir sayfa boyunca övme, empoze etme-telkin (yada ne deniosa), gruba katma çabaları gördüm ki 7200 ekran kartlı bir kaç milyarlık bir laptop hiçbişekilde mantık sınırları içinde değil.. gf nvd go7200 ekran kartının övülecek bir yanı yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ddex

wallahi bravo adrenalin fışkırıyor heyerinizden enerjiniz etkileyici.. ben acera bakınca kuscak gibi oluyorum kim ne derse desin yeni hplerde güzel görünüyor gibi ama laptopun bir ağırlıı olmalı bence, keskin hatlı bir kasası olmalı :)
    bir diğer konuda benim dikkatimi çeken eski teknolojiden bahsediliodu en başta tamamen katılıyorum bir sayfa boyunca övme, empoze etme-telkin (yada ne deniosa), gruba katma çabaları gördüm ki 7200 ekran kartlı bir kaç milyarlık bir laptop hiçbişekilde mantık sınırları içinde değil.. gf nvd go7200 ekran kartının övülecek bir yanı yok..

yaw sende, elinde parlak ve dehşet harika görünüşlü bir makina var acer görünce kusarsın tabi
    tabi packerd bell kullanıcısı isen veya nec emin ol beğenmezsin ben de nec kullandıktan sonra çoğu notebook işçiliğii beğenmedim.Zaten avrupalıların acer tercih etmesi daha çok sorunsuz ürün olması ve şirketlerden özellikle şirket yöneticilerinden büyük talep görmesi.Dediklerine katılıoyrum notebook'un bir çekiciliği olmalı,ama sorunsuz olması da önemli.o yüzden ne yapmalı Panasonic almalı ama param yok
    packerde bell gelince çok sağlam,ve malzemde kalite kullanan ürünler sunuyor.gönül rahatlığıyla içine sine sine kullanabilirsin.Tabi her ürünün üretim hatası olabilir ama emin ol onlarda çok az.güle güle kullan
    (bu arada çoğu yerde cevap alamıyorum elindeki makinada cd veya dvd özellikle kopyalarda okumama sorunu oluyormu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 24 Ekim 2006; 17:21:27 >

• gayet sorunsuz yaa sitede diğer arkadaşlarda war uzun süre kullananlar olaraktan onların pek bir şikayeti yok sadece wirelesste bağlantıyı düşük gösterio ama bağlantı hızında bişey yok yine de..
  • ben hp dv 6000 6062 ea kullanıyorum.ama hiç memnun değilim.dvd geç okuyor. cd den kayıt yaparken çok yavaş.ayrıca format attım internete driverlarını bulmakta zorlanıyorum. ayrıca qoick play i internette bulamıyor ve yükleyemiyorum
  • Ya walla bilmiyorum arkadaşlar. Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu sene ilk defa bir laptop alayım diye gayretlendim. Gittim Datron'un yeni seri notebooklarından birine vuruldum. Şimdi düşünüyorum da bana çok mu şey kaybettiriyor, Dell, HP, Acer gibi markaların yanında. Ben şahsi fikrimi söylüyorum; bir laptopı ben aldığım zaman sergiye koymayacağım kendi işimi, göreceğim. Muhakkak ki güzel olmalı, göze hiatp etmeli ama bana kalırsa Datron'un kasası gayet şık ya da bana öyle geliyor. Tabi HP'nin 6000 serisi ile kıyaslanacak kadar fiyakası yok ama HP'nin 6000 serisindeki cafcafı en ünlü markalarla karşılaştırsanız bile daha iyi göründüklerini iddia edemezsiniz. Şahsen benim için birinci sırada performans sonra görüntü gelir. Datron'un yeni kasa ürünlerini Eylül ayında alıp kullanan çok arkadaş oldu, birinden biri de çıkıp demediki şu şu sorunu var. Oysa HP'ye bakın, diğer laptoplara bakın sayfalarca bilmem ne hatası dolu. Yok kasanın ,altının düz olmamasıi yok kendi kendine açılması gibi binbir türlü derdi var. Şu ana kadar Hack on the Beach adlı arkadaşımız aldı, memnun kalmadı o da diğer laptoplarda olacağı gibi bir hatalı laptopa denk gelmişti; servisine gitti ve adamlar gayet sorun çıkarmaksızın iade aldılar. Ama kendisi aynı markarının başka bir laptopı ile değiştirmek isteyedebilirdi. Lakin laptopından soğuduğu için HP'yi tercih etti. Hiç görmedikmi aynı model HP'nin hatalı çıktığı için 2-3 kez değiştirip yenisini alan arkadaşları? Bence Türk markalarına haksızlık yapıyoruz. Neden bir ülke kendi yaptığı laptoplara, ürünlere sahip çıkmaz, arkasında durmazki? Bence kazanan üretim, yerli malı olmalı; tabiki körü körüne boş ürünlere gidip milyarlarınızı bağlayın demiyorum ama diğer ünlü markalarla da neredeyse yarışabilecek ölçülere gelmiş bu bilgisayarlara haksızlık etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Yinede takdir size kalmış. Hala laptopıma kavuşamadım, Datron'a binlerce kez küfrettim ama açıkçası da onun yerini tutacak piyasada marka bir laptop bulamadım. Nitekim de hala onu bekliyorum. Bulduysam da ya rami az oldu yada ekran kartı. Datron ilk seri laptoplarını çıkardığında herkes yaygara koparmıştı ünlü laptopların core2duo'larını da bekleyin ucuza gelecek diye... Buyrun görün işte... 1,83 core 2 duo'yu gf7200,7300 ekran kartlarına takıp türk milletime marka adı altında kakalıyorlar. Ama yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız iyi bilirki, aynı ünlü markalar yurtdışında bu ürünleri 2.4 core2duo 7900 ekran kartlarıyla neredeyse burada sattıkları rakamın 50-100 dolar üstünde satıyorlar. Bu bize kakaladıkları laptoplar ise Student Notebooks (Öğrenci Laptopları) adı altında su fiyatına satılıyor. Biraz gözümüzü açılalım. HP'm de HP'm diye tutturanlar bence biraz daha bu noktalar üzerine düşünmeli. NE tutuşturdularsa elimize, onu tutmayı, sahiplenmeyi öğrenmişiz. Durupta biz bunu hak ediyormuyuz neden eski teknoloji pahalıya geliyor diye tepki vermiyorsunuz. Bizim koyun olduğumuzu gören markalar, distrübötörler de kıllarını kıpırdatmıyorlar. SAnki biz büzütn Türk milleti salağız ya; Dell'in core2duo laptopı! diye koca koca reklamlar yapıyorlar. Oysa adamın Türkiye'ye satış için yolladığı laptopı c2d 1,6ghz 1gb ram 7300 ekran kartı. Bİlmeyen adam da gidiyor körü körüne alıyor. Bence biraz daha çuvaldızı kendimize batırmamızın zamanı geldi de geçiyor. Bu kadar SALAK olmayalım ve kendimizi ezdirmeyelim derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 13 Kasım 2006; 23:26:16 >

• arkadaşlar merhaba...

ben hp 5287ea kullanıyorum..laptop olayından fazla anlamadığım için bir kaç bişiy öğrenmek istiyorum..

fan yaklaşık 5 dk ya bir devreye giriyordu...normalde 45 derecede çalışıyor 55 derece civarı fan çalışıyordu
    hp web sitesine e mail attım ve bios u güncellemem sölendi..hay günncellemez olaydım şimdi 48 derecede çalışıyor ve yine 55 derecede fan devreye giriyor..zaman 3 dk ya düştü hemen hemen...
    bu fana fena takmış durumdayım..olay normalmi..
    oyun oynarken nfs underground 65 dereceyi gördü....
  • merhaba arkadaşlar formda yeniyim bundan 4 ay öncesinde aldıgım hp pavilion 6062 ea laptop arıza verdi servise götürdüm 12 gün serviste kaldı hdd arzalı değiştirmişler daha snra laptopu konturol ettiğimde dvd si çalışmıyordu hemen verdim değiştirdiler bu seferde light sicrib özelliği olmayan dvd takmışlar yine verdım yeniden değiştirdiler tabi bunlar servisin de gecen olaylar bilgisayar 5 gün sonra aynı hatayı verdi hdd de yine problem var ve 12 gündür serviste değişimini talep ettim ama sizden de acil olarak fikirlerinizi bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.